Ne mogu instalirati windows 7?

poruka: 38
|
čitano: 25.672
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Želim instalirati windows 7 na jednu konfu i kad se boota dvd .. nako toga ljepo se ono učita i sad kad bi ja trebo stisnit instal pa nastavit nema ničeg samo ono ljepo plavo!.. neznam zašto ne pokazuje instal .. probo sam i iz windows xp-a ali tamo kad dođe do restarta ne želi više windows 7 da nakon boota pokrene daljnu instalaciju isto plavo!

Procesor: Intel pentium dualcore d940 3.2

Matična: Asus P5WD2 premium

Chipset: intel glenwood i955x

Grafička: Nvidia GeForce 8500GT

HDD: wdc wd1600aajs-00b4a0 (149 gb)SATA

hdd2: maxtor 6e040l0 (40 gb) IDE

disk je 1 particioniran na 50 i 100 gb i nemrem instalirat winse nikak!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

El imo ko ovakav problem meni se to desilo već sad na 2. pc-u, a sad sam bio updato bios i opet isto??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ajd u Biosu provjeri  AHCI / IDE mod pod kojim radi HDD,tj. promjeni mod od postojeceg u drugi!

Pa probaj instalirati!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

aha ok idem probat.. al meni sam dođe do onog plavog pa onda neda install

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Ne mogu instalirati windows 7?
Jel imas original ili crackan ?
15 godina
neaktivan
wrathchild kaže...
Jel imas original ili crackan ?

Garant-ORGINAL!Nevinašce

16 godina
odjavljen

Jesi ti siguran jel taj DVD dobro spžen (kažeš da se to događa i na drugom PCju, ako je to isti DVD)?

BTW, nema apsolutno nikakve veze jel pirat ili org, samo da nije neka modificirana piratska verzija by Johhny ili neka Black-Gamer-S*it verzija.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
neaktivan
Mozda je krivo skinija ili burna =)
15 godina
neaktivan

Nije dvd je ok na mom kompu radi ispravno i normalno nema problema.... jedini na dva komp ne želi .. imama ja na 3 dvda .. jedna org i dvije su onako ljepo ... al neželi na tim kompovima ni jednu .. ust ne dođe ni do onoga nakon boota da odaberem jezik samo stoji ona nova ljepa slika windows sedmice i nema ništ!! A AHCI/IDE sam mjenjo i ništa

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.4.2010 14:31 (Zvjerkan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Onda u BIOSu promijeni u IDE način rada (vjerojatno je onaj AHCI il kako se već zove) za disk na koji želiš inst Windowse.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
neaktivan

ma nekužite vi uopče .. ne mogu ja ni doč do diskova .. nemogu ni odabrat ono jezike da bude englski, hrvatski, hrvatski,..... to se ne pojavljuje kao da stane i ne ide dalje a zašto neznam .. i sad sa probo dvdna drugom kompu sa P4 i radi mi dvd najnormalnije

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.4.2010 14:35 (Zvjerkan).
17 godina

Kada ti bude to plavo idi popij pivo ili kavu i strpi se dok ti ne pokaze "Install". Kod nekih maticnih ploca treba malo duze vremena dok prodje tak uvod u instalaciju. Ne znam zasto ali tako je bilo na mom kompu sa starom maticnom i na jos jednom ili dva koja sam radio.

15 godina
neaktivan

a kolko da čekam..hhhh

17 godina

Ja sam vidio i po 10ak minuta. Isti problem je i Vista imala.

ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati - Flegma
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Koliko se sjecam bar 5-6 a mozda i 10 min. Znam da kada sam kod sebe instalirao da sam uzeo knjigu okrenio se od monitora i citao dok ne prodje uvodni plavi screen do opcije "Install"

15 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

ma nekužite vi uopče .. ne mogu ja ni doč do diskova .. nemogu ni odabrat ono jezike da bude englski, hrvatski, hrvatski,..... to se ne pojavljuje kao da stane i ne ide dalje a zašto neznam .. i sad sa probo dvdna drugom kompu sa P4 i radi mi dvd najnormalnije

Kolega,nemoj se sekirati,kuzimo mi tebe!

U Bios mozes uci,tamo promjeni mod hdd-ea,pa probaj!

Joooooj nemoj samo reci da i ti kao i mraka iz druge teme imas USB tipkovnicu,bez jacka!Neodlučan

15 godina
neaktivan
radi krenla instalacij
17 godina

A hvala?

15 godina
neaktivan
ndmrem hvala stisnut na mobu, hvala svima
16 godina
neaktivan

Hehe, meni je na jednom kompu to učitavalo sat i pol, i opet na kraju nije radilo kak spada pa sam poludio i HDD stavio u drugi komp (svoj) pa tamo instalirao...

Prodajem razne računalne komponente, sastavljam konfiguracije i ponude, detekcija i otklanjanje kvarova, čišćenje računala od virusa, reinstalacija Windowsa i drugih OS-a. Obratite mi se na PM.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mei radi ok.. nema greške ..hh
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

prijatelju ako si kupio orginal windows 7! onda su vjerovatno samo za podrzavanje 1 racunala, i ne mozes instalirati na 3 racunala,

nego samo na jedno i to na ono prvo koje si instalirao!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja sam imao sličan problem, meni je instalacija trajala puno više od oubičajenog. Meni je bio problem s optičkim pogonom, najprije je vrtilo cd, pa je stalo, pa mi je sporo isla instalacija. Moze biti problem da je dvd slabo spržen ili slušaj kolegu popij pivu i sačekaj :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...
mei radi ok.. nema greške ..hh

Nije greška samom na DVD nego je u pitanju DVD čitaču koji zna biti sporo i prekida pri instalaciji. Testirao sam par DVD čitača i ima velike razlike neki su kod starije DVD čitača sporije vrte dopk kod novije brže. Provjereno.. Kod nove DVD čitač može ubrzati instalaciju. Savjet: Kupi novu DVD pržilicui miram si i kod instalacije budeš vidio kako se brzo instalira. {#}

Nenad
14 godina
neaktivan

Molim pomoć LUD sam!!!!

kada stavim cd windows 7 ultimate namjestim bootanje sa cd-a,stisnem da boota sa cd-a krene mi loadat i koda će ući u setup,kom mi se ugasi,probo sam i iz viste ući u nadogradnju sistema i dođe do jedne toćke i ugasi se,prošo sam compatibility test sve ok!!!

nemam pojma šta je,dali itko ima kakvu ideju,pomozite

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Ne mogu instalirati windows 7?

ako je neka divlja verzija, tu se nema što čudit... moguće da ti je slabo napajanje, pa kad ti dvd čitač zavrti jače, stvori preveliki pad napona i ne želi očitati ili krepa komp

i mogao si stavit u novu temu, ne na tuđu

probaj sa drugim cd-om w7, moguce da ima gresku pri snimanju

viva la rakija.....
14 godina
neaktivan

sorry,sad sam se registrirao,nisam znao koliko brzo će mi netko odgovorit pa sam tu pisao!!

probo sam i sa drugim cdom,ista stvar,sve mi radi dobro,čak sam i uspio u jednom trenutku instalirat sedmicu i pokrenem je ono kao piše mi first time...  kao otvorit će i ugasi se

nisam ništa dirao po biosu,vista mi radi normalno,neznam kaj da probam!!?

ako nije problem na ovoj temi!!

14 godina
neaktivan

da li ti izbaci plavi ekran (bsod)?

znam gdje je log file instaliranja windowsa dok se on instalira, ali ako se ruši bez erora, nemam ideje kako da ga izvučem

moguće da ti neka komponenta nije ispravna

viva la rakija.....
15 godina
neaktivan
spaz00 kaže...

sorry,sad sam se registrirao,nisam znao koliko brzo će mi netko odgovorit pa sam tu pisao!!

probo sam i sa drugim cdom,ista stvar,sve mi radi dobro,čak sam i uspio u jednom trenutku instalirat sedmicu i pokrenem je ono kao piše mi first time...  kao otvorit će i ugasi se

nisam ništa dirao po biosu,vista mi radi normalno,neznam kaj da probam!!?

ako nije problem na ovoj temi!!

Mozda memorija radi probleme.

strpljenje i ucenje donosi uspjeh.
14 godina
neaktivan

u pitanju je laptop hp 2.0 ghz dupla jezgra,3 gb ram,evo sad sam uspio uć u vistu normalno,provjerio sve komponente,opet kompatibilnost s windows 7 pronjuško cijeli internet i neznam šta je,normalno ulazi u vistu a kad hoću bootat sa cd-a sedmicu da formatiram disk i pokrenem instalaciju ugasi se,evo opet sam maloprije probo i sa drugim cdom.

uspio sam JEDNOM (čudno)skoro do kraja,kad sam probo samo nadogradit na vistu i sve mi je lijepo teklo do skoro kraja i onda je krenulo kao da će ga restartat i onda dovršit instalaciju al ga je ugasilo i nije se više upalio .

kad sam ga ručno upalio svaki put mi sad izbaci da biram vistu ili sedmicu,al kad izaberem sedmicu opet ga gasi,na  visti radi normalno!!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice