Instalacija Windows XP operativnog sustava izdvojena tema

poruka: 469
|
čitano: 310.589
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows 7 operativnog sustava
16 godina
Re: Instalacija Windows XP operativnog sustava
Fake_Alert kaže...

Sta da radim sa cd-om? Jucer sam na jednom sprzio taj iso na 16x i ne zeli bootat, jedino sta mogu je sprzit na 8x sad pa vidit.

PS: Przio sam preko Power ISO-a.

Nije bitan program ,bitno je da ima mogućnost kontrole brzine snimanja.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
kizo2703 kaže...
Fake_Alert kaže...

Sta da radim sa cd-om? Jucer sam na jednom sprzio taj iso na 16x i ne zeli bootat, jedino sta mogu je sprzit na 8x sad pa vidit.

PS: Przio sam preko Power ISO-a.

Nije bitan program ,bitno je da ima mogućnost kontrole brzine snimanja.

Evo sad je uspio rufus napraviti svoje, ali laptop ne zeli bootati sa USB-a. Stavljen je USB kao primary boot.

Sta dalje? Da probam sa CD-a? Cist sumnjam da ce i to radit.

EDIT: Kizo, na ashampoo burning studio i na power iso, najmanja opcija za burn image-a je 16x nema manje. ( CD )

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.5.2013 21:54 (Fake_Alert).
16 godina
Fake_Alert kaže...

Sta dalje? Da probam sa CD-a? Cist sumnjam da ce i to radit.

EDIT: Kizo, na ashampoo burning studio i na power iso, najmanja opcija za burn image-a je 16x nema manje. ( CD )

Da ,isprobaj.

Zato Nero Burning Rom može pržit cd i na 8x.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.5.2013 22:11 (kizo2703).
16 godina
Instalacija Windows XP operativnog sustava

Edit: Sprzio sam na DVD i instalacija je krenula.

edit 2 : Hvala! Sve radi uredno o instalirano je! :)

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.5.2013 22:43 (Fake_Alert).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

neki dan sam pokusao instalirat Win XP putem USB-a ali bezuspjesno

napravio sam bootabilan USB sa Rufusom ali nikako mi se instalacija nije htjela pokrenut nakon restarta racunala

btw Win7 bez problema se ocita

u cemu bi mogao biti problem?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Quest kaže...

Pozdrav svima!

neki dan sam pokusao instalirat Win XP putem USB-a ali bezuspjesno

napravio sam bootabilan USB sa Rufusom ali nikako mi se instalacija nije htjela pokrenut nakon restarta racunala

btw Win7 bez problema se ocita

Namjestio u BIOS-u da boota prvo USB. 

16 godina
Quest kaže...

Liverpool1892 kaže...

Namjestio u BIOS-u da boota prvo USB. 

Ili klikaj na F8 odmah nakon paljenja PC-a da ti se pojavi boot meni - tu onda izaberi usb.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.5.2013 23:51 (kizo2703).
12 godina

Već sam pitao u jednoj temi ali nitko neodgovara već 5 sati pa ću ovdje. Krenuo sam reinstalirati windows xp i pojavi mi se error koji je na slici.Obrisao sam sve programe i skenirao kompjuter ali se opet pojavljuje. A kada pokrenem instalaciju znači da mi boot-a sa cd-a dok se pali komp dođe mi poruka da nije pronađen hdd pa ih moram instalirat sa desktopa. Tako je radilo pri prošloj instalaciji windowsa ali se sad pojavljuje ovaj error.

Konfa: AMD sempron 1.6 GHz

GPU: nvidia 6200

MBO: neka ausu-ova

PSU:420 W

RAM: 768mb

HDD:160 gb

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

evo ponovno sam pokusao, bas tvojom metodom F8 -> Boot USB  nakon toga se na brzinu pojavi jedan red na ekranu, nemoguce vidit sta pise uopce i normalno se krene ucitavat sadasnji sustav

kao da samo preskoci boot sa USB-a

pokusao sam i sa WinToFlash i s njim sam uspio pokrenut instalaciju ali problem je bila brzina kopiranja u onom dijelu kad pise da se saceka par minuta dok Setup kopira datoteke

za 2 % mi je trebalo 10 min sto je uzas sporo jer znam kako bi normalno to trebalo ici

jos sto sam primjetio mozda je to i razlog jest da je USB bio u FAT32 formatu

dok sa Rufusom sam izabrao NTFS

dali to ima kakvog utjecaja?

16 godina
Quest kaže...

evo ponovno sam pokusao, bas tvojom metodom F8 -> Boot USB  nakon toga se na brzinu pojavi jedan red na ekranu, nemoguce vidit sta pise uopce i normalno se krene ucitavat sadasnji sustav

kao da samo preskoci boot sa USB-a

dok sa Rufusom sam izabrao NTFS

dali to ima kakvog utjecaja?

Možda ti je boot meni isključen u BIOS-u? Pogledaj i uključi.

Po mojem iskustvu ,WinToFlash jeste spor.

Naravno da je NTFS brži.

macgyver 53 kaže...

Već sam pitao u jednoj temi ali nitko neodgovara već 5 sati pa ću ovdje. Krenuo sam reinstalirati windows xp i pojavi mi se error koji je na slici.Obrisao sam sve programe i skenirao kompjuter ali se opet pojavljuje. A kada pokrenem instalaciju znači da mi boot-a sa cd-a dok se pali komp dođe mi poruka da nije pronađen hdd pa ih moram instalirat sa desktopa. Tako je radilo pri prošloj instalaciji windowsa ali se sad pojavljuje ovaj error.

Najbolje i najbrže: obriši disk - ako možeš i maš drugi PC ,priključi na njega i izbriši sve particije na disku u Disk Managentu i vrati ga u taj PC i probaj ponovno.

Uđi u BIOS ,stavi optički pogon (cd/dvd) na prvo mjesto u boot opcijama.

Tako ćeš ,čak i kad bude instaliran sistem ,uvijek vidjeti ovu sliku

kod boota kad cd bude u pogonu ,naravno pod uvjetom da je cd bootabilan.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.5.2013 22:21 (kizo2703).
12 godina
neaktivan

sve je ok namjesteno evo cak sam i uslikao postavke

bez problema sam dizao Win7 jer on ima bas svoj tool za pravljenje bootabilnog USB-a

iste ovakve postavke su bile u Biosu

da je moguce instalirat Win XP putem USB-a u to ne sumnjam samo mozda treba pogodit pravi tool

osim Rufusa i WinToFlash jel ima jos koji program da pokusam?

16 godina

-jedini pouzdan način je ručno, diskpart (kreirati aktivnu particiju), xcopy (sikopirati sadržaj CDa ili mountati ISO..). Veće šanse su s FAT32. Inače, nije svejedno koji tools i koji OS se koristi kod izrade bootUSBa. Previše mogućih kombinacija, wintoflash + HP tools su OK.

-USB zbog standarda ne može imati particije (može, beskorisne).

-noviji BIOSi prijavljuju bootUSB pod HDDovima, stari su imali posebno USB-ZIP-CD-HDD .. pa nije ni to jednaostavno za odgovoriti. Naravno, ne može dodatni USB kontroler i trebao bi biti 2.0 (brzina) kao i USBdisk, ako iz bilo kog razloga boota pod 1.1 verzijom tad je užasno sporo (vidi postavke USB-legacy, mouse.. promjeni pa vidi..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
Quest kaže...

da je moguce instalirat Win XP putem USB-a u to ne sumnjam samo mozda treba pogodit pravi tool

osim Rufusa i WinToFlash jel ima jos koji program da pokusam?

Probaj onda ručno napraviti stick.

16 godina
neaktivan
Pozdrav svima, ne znam bas di da pitam al budem tu onda..promijenio sam jucer procesor na kompu jer mi je crko stari.. nis posebno, s 3 GHz na 3.2, pen IV... nisam ni mislio da ce sve odma radit kak spada jer uvijek neka s*anja.. pa sam mislio odma reinstalirat windowse jer je i vrijeme nisu reinstalirani vec dosta godina.. i tu je problem.. stavim cd od xpa i ucita ga (naravno stavim boot from cd) al onda kad otvori setup tipkovnica mi ne radi.. tak da ne mogu nista ni stisnut.. nekad ne dode ni do tog, bude neki error s bijelim slovima, par puta je bilo i couldnt load drive(0).. a to je potaknuto neprepoznavanjem hard diskovima.. nekad ih prepozna, nekad ne, kad se mucim u biosu pa mijenjam u sata only, pa loadam backup postavke pa defaultne.. mukee.. jel trebam neke drivere mozda instalirat ili kaj vec posto je novi procesor? kaj ne mogu sam reinstalaciju? a ne mogu ni to kad mi tipkovnica bas tad prestane radit :D
unaprijed zahvaljujem na bilo kakvoj pomoci :)

0 0 hvala 0
16 godina
1986 kaže...
.., bude neki error s bijelim slovima, par puta je bilo i couldnt load drive(0).. a to je potaknuto neprepoznavanjem hard diskovima.. nekad ih prepozna, nekad ne, kad se mucim u biosu pa mijenjam u sata only, pa loadam backup postavke pa defaultne.. mukee.. jel trebam neke drivere mozda instalirat ili kaj vec posto je novi procesor? kaj ne mogu sam reinstalaciju? a ne mogu ni to kad mi tipkovnica bas tad prestane radit :D
unaprijed zahvaljujem na bilo kakvoj pomoci :)

{#}

- WinXP bez dodatnih drivera (F6) ne pordžava nativni SATA. Rješenja (odaberi), F6 disketa, slipstrim drivera (F6-DOS-txt driver je ubačen u install), postavka IDE-compatible u BIOSu.

- tipkovnica je USB? normalno, BIOS...

. .. kao i mogući problemi-kvarovi od banalnih kao loš kabel-kontakt pa ozbiljniji.. recimo da je PC ispravan, tad su gore rješenja.

16 godina
neaktivan
dobro majstore, nismo svi informaticari, zato i pitam :)
jel mozes objasnit ovo za tipkovnicu, kaj tocno u biosu?

0 0 hvala 0
16 godina
1986 kaže...

Kad bi popunil ''Moj PC'' sa podacima koje komponente imaš (ili ako je laptop - proizvođač i model) mogli bi pomoći.

Ovako ,teško.

Uglavnom ,traži USB devices u BIOS-u i uključi (Enable).

17 godina
neaktivan

Ako želim napraviti repair XP-a sa SP2 moram imati i CD sa SP2 ili može biti SP3 pošto je na računalu instaliran SP2?

0 0 hvala 0
16 godina
1986 kaže...

-imaš li USB tipkovnicu ili ne? Ako je PS2 tad nema veze, ako je USB treba omogućiti DOS-Legacy support (bez obzira na naziv podrška BIOSa za USB dok OS ne preuzme uređaj)

Jesi li barem pogledao što u BIOSu postoji? Bez podataka nema odgovora (pamo pitanja).

Razer_Copperhead kaže...

Ako želim napraviti repair XP-a sa SP2 moram imati i CD sa SP2 ili može biti SP3 pošto je na računalu instaliran SP2?

-svejedno (za repair). Repair i reinstall nisu iste stvari. Driveri za SATA ako se koristi, mogući problemi sa slipstrimanim verzijama.. ubaci i probaj, jer sa slipstimom nema opcije reinstalla koja se pojavljuje u bootu samo na (untouched origigi) čistoj verziji.

17 godina
neaktivan

XP se neće da pokrene ''normalno'', a u safe modeu radi bez problema. Ako se i pokrene nakon nekog vremena zablokira i ne mogu ništa nego ga prisilno ugasit, a dok se boota zna zablokirat, kod loga Windowsa, i nakon nekih 10-15 min. nastavi s bootanjem. Skenirao sam za viruse i testirao HDD te još mislim testirat RAM, ali mi memtest nije radio i zato mislim da je možda greška u RAM-u. Ako uspijem pokrenut memtest i to prođe u redu napravit repair ili na kraju reinstal.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Posjedujem lap top Asus f5vl.Hocu da instaliram windows xp ali nikako nece da pokrene cd koji je ispravan i botabilan posto sam na drugim racunarima instalirao i sve je u redu.I probao sam jos dva botabilna cd-a koja takodjer nece.Znaci sve uradim kako treba, u biosu je podeseno da dize sa cd/dvd-a,nece uopste da dodje do dijela kad pise Press any key vec dize postojeci windows.Treba li jos mozda nesto podesaviti u biosu ili je mozda dvd rezac za bacanje?

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Ja imam na C particiji jedno 40 GB fajlova, ima nekih programa, ali to ne moram prebacivat na drugu particiju pošto ih lako mogu skinuti, a ostalo su neki fajlovi za koje ne znam uopće čemu služe (većinom neki dll fajlovi), jel mogu ja onda formatirat to i doku*ca?
Mislim, pitam da ne bi formatiro, tj. obriso nešto važno? Jer mislim na C particiji i da sam instalirao neki program, lako ga ponovno skinem, ali ovako neki bitan fajl za rad računala da ne obrišem?
Drivere imam na drugoj particiji i to nakon Windowsa instaliram i sve će opet normalno raditi?

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
gosuasuscro kaže...

Ja imam na C particiji jedno 40 GB fajlova, ima nekih programa, ali to ne moram prebacivat na drugu particiju pošto ih lako mogu skinuti, a ostalo su neki fajlovi za koje ne znam uopće čemu služe (većinom neki dll fajlovi), jel mogu ja onda formatirat to i doku*ca?
Mislim, pitam da ne bi formatiro, tj. obriso nešto važno? Jer mislim na C particiji i da sam instalirao neki program, lako ga ponovno skinem, ali ovako neki bitan fajl za rad računala da ne obrišem?
Drivere imam na drugoj particiji i to nakon Windowsa instaliram i sve će opet normalno raditi?

Ako zelis formatirat particiju (C:) i na nju instalirati windows iznova, onda nema nikakvog bitnog fajla za rad računala.. jer svi bitni fajlovi se dižu sa sustavom..

Samo formatiraj C:, instaliraj XP i sve OK. Sa ove druge particije onda instaliraj drivere i radit ce.

14 godina
neaktivan

Probaj sa PowerISO.

1. 1.
2. 2.
My PC Security: ✓ No-AV :) ✓ Windows Firewall ✓ Norton DNS ✓ WOT ✓ Emsisoft Emergency Kit
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.7.2013 11:50 (Marko :D).

2 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Zašto mi izbacuje pogrešku?

http://i.imgur.com/FiYm214.png 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
gosuasuscro kaže...

Zašto mi izbacuje pogrešku?

http://i.imgur.com/FiYm214.png 

Problem ti je do pržilice. Uninstaliraj PowerISO jer ti više ne treba...

My PC Security: ✓ No-AV :) ✓ Windows Firewall ✓ Norton DNS ✓ WOT ✓ Emsisoft Emergency Kit
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.7.2013 21:51 (Marko :D).
11 godina
protjeran

Zna netko kako da napravim bootabilan USB, da instaliram Windows preko njega? Pošto mi ne radi pržilica pa ne mogu prepržit WinXP na CD/DVD?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
gosuasuscro kaže...

Zna netko kako da napravim bootabilan USB, da instaliram Windows preko njega? Pošto mi ne radi pržilica pa ne mogu prepržit WinXP na CD/DVD?

http://www.bug.hr/forum/topic/windows/windows-7-usbdvd-download-tool/161173.aspx

13 godina
neaktivan

Pozdrav Bugovci.Odlučio sam da nabacim Win XP sistem i da formatiram kompjuter.

Naime opticki pogon mi ima slab laser i još stotine problema pa sam odlučio da instalaciju obavim sa USB stickom.

Uradio sam sve po ovome tutorijalu i kada sam postavio 'first boot device' na USB, kada restartam kompjuter dođe crna pozadina i dvije opcije:

'Start Windows Launchup Repair (Repair Windows)' i 'Start Windows Normally'. 

Nadam se da neko zna rješenje ovoga problema jer mi je stvarno hitno potrebna clean instalacija Windowsa.

Pozdrav i hvala unaprijed. 

0 0 hvala 0
14 godina

ajdin99

- Probaj izraditi bootabilan USB preko ovog tutorijala.

- Instalacija je ista kao kod CDa.

EDIT: A možda ti i ploča ne podržava boot sa usb flasha.

Posudi dvd čitač od frenda za instalaciju XPa.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.8.2013 22:42 (Valentin17).

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows 7 operativnog sustava
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice