Instalacija Windows 7 operativnog sustava izdvojena tema

poruka: 2.252
|
čitano: 683.603
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
16 godina
Re: Instalacija Windows 7 operativnog sustava

-ne možeš formatirati (linux particiju), ali možeš obrisati particiju, nakon tog ide format...

-za vrijeme instalacije, kod izbora diska, desno 'Advanced'... obriši SVE.. dalje po izboru.

btw, kad barataš s particijama, bolje je ne razmišljati o slovima C-D... lako se prevariš. (tako ih samo win označava-mounta).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

Riješio sam.. hvala 
sad novo pitanje.. Stavio sam windows 7 i jednostavno se nekad zaledi sam od sebe, uštekam miša, pokrenem igru i zaledi se.. iz čista mira
mogući uzroci?  

One day, I looked up in the sky. A bird came by and shit into my eye. I didn't laugh. I didn't cry. I was just happy, that cows can't fly.
11 godina
neaktivan
Instalacija Windows 7 operativnog sustava

Pozz svima osto mi je bootloader od ubuntu-a a planiram instalirat win 7.

Moze neko objasnit kak sad?

Sam dam cd ili moram nes napravit??

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Neko molim vas znam da treba F2 u bios boot sa cda al el ima veze sto je osto bootloader?

0 0 hvala 0
16 godina
Thund3r kaže...

Neko molim vas znam da treba F2 u bios boot sa cda al el ima veze sto je osto bootloader?

-ne, ne treba F2. Boot order je sporedan, tj može biti prvi CD, može quickboot meni (obično F8-f9-f..).

-ne, nema veze postojeći boot manager (jer će Win pregaziti postojeći i postaviti svoj). Obrnuto da želiš dualboot win-lin, tad bi morao prvo instalirati win i nakon toga lin.

-ubaci medij, bootaj s medija, pobriši particije... to sve si već mogao.

11 godina
neaktivan

:D hvala planiram narucit win 7 el su to cijeli windowsi na sophoslab win7 hp 32bit cro sp1 kosta 851 kn

jeftino pa sam mislio da je to mozd sp1 ili cijeli?

0 0 hvala 0
16 godina
Thund3r kaže...

.. pa sam mislio da je to mozd sp1 ili cijeli?

- sp se ne prodaje, prodaje se OS i oznaka SP1-2.. znači s tom nadogradnjom uključenom. OS je uvijek cijeli. Licenca je nešto drugo.

- OEM je odvojeno 32-64 bit, Eng-Hrv jezik zato razmisli što ćeš odabrati.

- cijena ovisno o trgovini je 800-1000kn, recimo da je 900kn prosjek. Ponekad ima nekih akcija, 100-200kn..

16 godina
neaktivan

Pozz svima vidim da vas ima dosta ovdje koji se malo vise kuzite pa ako netko moze baciti pogled na moj problem?

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/problem-kod-dizanja-windowsa-7/200445.aspx

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
_mkci_hooligans kaže...

Pozz svima vidim da vas ima dosta ovdje koji se malo vise kuzite pa ako netko moze baciti pogled na moj problem?

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/problem-kod-dizanja-windowsa-7/200445.aspx

U ovoj temi pitaj,nema potrebe za novom temom.

سمندری ڈاکو
16 godina
neaktivan

Ovako imam problem na kojem sam zapeo vec par dana i nemrdam sa mrtve tocke.... Uglavnom na Asus F5 seriji laptopa imam 4 particije od kojih je na jednoj Windows7....Gledao sam mogucnosti oko resize-a particija no nisam napravio nako toga sam normalno nastavio raditi sa laptopom nakon gasenja laptopa isao sam ga ponovno upaliti.....No izbaciva nekakav error te nudi standardno repair koji nepomaze i Start Windows normality nakon kojeg krene bootat Windowse i jednoatavno se odmah resetira.... posto mi DVD Rom neradi na Usb stick sam stavio Windowse i krenuo dignuti Windows preko njega.....Stavim da se boota prek Usb-a i krenem u instalaciju no tu dolazim do moga problema.....kada idem odabrati na koju particiju zelim instalirati windowse on meni prikazuje samo tri particije ali one na kojoj su windowsi neprikazuje pa istu nemogu formatirati i na nju instalirati nove windowse....tako da sam formatirao drugu particiju na kojoj su mi manje vazne stvari pa da tu instaliram windowse....znaci obrisao sam je i formatirao 86,4GB i kliknem next da nastavim instalaciju ali mi izbaci "Setup was unable to create a new system partition or locate an existing system partition. See the Setup log files for more information. "

Vec sam lud jednostavno neznam sto vise pokusati i kakp instalirati Windowse ?! Zahvaljujem unaprijed svima na utrosenom vremenu i trudu na pomoci u rjesavanju problema !

0 0 hvala 0
16 godina
_mkci_hooligans kaže...

..."Setup was unable to create a new system partition or locate an existing system partition. ..

-postoje standardi. Stari MBR, max 4 prmarne particije. Jedna (primarna) može/mora biti aktivna-boot (ili je neki drugi disk boot..).

-imaš već (barem) 4... od tog vidljivo da uopće nemaš kriterij kako ih raspodijeliti, tj podatke je nepotrebno dijeliti na npr muziku i dokumente, jednako je. (u temi s linka 1.=3. dok 2. i 4. ovisi o potrebama, npr gdje je temp..)

-obriši sve, sve particije. Ovisno o željama, znanju (nešto i o alatima), možeš pripremiti particije prije installa. Prijedlog, nekim liveOSom obriši i kreiraj jednu primarnu-aktivnu 200MB, jednu extended (ostatak) i u njoj jednu logical za OS, npr 80GB ili više.. sve ostalo može kasnije iz win kad instlaliraš i to ovisi potrebi-želji i veličini diska.

- ako je UEFI, GPT.. imaš više mogućnosti (nepotrebnih) ali i ograničenje na izbor alata (pogotovo u slučaju kvarova).

- ako je bio neki OEM-preinstall, tad obično postoji još par skrivenih particija. Šteta je izgubiti ih. (zato je bolje nekim alatom vidjeti disk i kreirati potrebno nego iz samog installa koji ne nudi toliko 'slobode', informacija i mogućnosti)

brisanjem particija gubiš sve... ali filmovi, igre.. win, sve se to lako nadoknadi, jedino što trebaš čuvati su tvoj (osobni) dokumenti.

- ako je važno imaš backup. Naravno, kriteriji nam ne moraju biti isti, odmah sorry jer možda pogrešno predpostavljam.

16 godina
neaktivan

Sve je to meni jasno ali nece....jednostavno zapne i neide dalje.....bit ce da iako nisam spremio promjene nekako sam zasrao particijsku tablicu....to mi je nekako jedino logicno zasto nju neprikazuje a sve ostale da....e sad zasto nece win na druge to neznam.....a sto se tice raspodjele particija to sam slikovito napisao....a ja sam ih odvojio kako meni odgovara i i s razlogom je tako....puno hvala na pokusaju pomoci....

Sutra HDD ide u drugi komp pa cu izvuci sto mi je potrebno sa njega pokusati kompletni format da particijsku zablicu dovedem u red i onda nanovo napraviti nove particije pa probati ponovno dici win7....javim rezultate....

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Zdravo svima.Novi sam ovde{#} 

Moze li mi neko reci mogu li instalirati Windows 7 na racunar sa sledecim karakteristikama/

Intel Processor Pentium4;   2.13GHz

RAM memorija;            768mb

Graficka karta;            ATI Radeon 9550 128mb

HardDisk;                Maxtor 3.5   40GB

Maticna ploca;            ASRock P4VM800 

Pozz {#} i hvala unapred!

0 0 hvala 0
14 godina

Mil581

- Preslab ti je PC za win 7.

- Trebalo bi nadogradit RAM na 2GB (min. 1GB), ali po meni i grafa je preslaba za nekakav "ugodan" rad.

- Instaliraj XP ili skupi novce i kupi si novo računalo, onda možeš instalirat što god te volja.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.12.2013 20:12 (Valentin17).

2 0 hvala 0
11 godina
odjavljen

-Grafička ne valja jer za aero treba dx9 i wddm 1.0 a u tebe možda dx8;

-Minimum 1GB 32 bit ;

-Windows 7 uzima 16GB (32 bit) tako da kad instaliraš igre i podosta programa disk će se napuniti.

Savjetujem da si kupiš nov pc ili ako ne probaj ubuntu .

StarChild
11 godina
neaktivan

Valentin17 i Silwncer.

Hvala vam na odgovoru.

Izvinjavam se pogresno sam napisao specifikacije kompjutera{#}.Pomjesao sam ih sa specifikacijama laptopa.Tako da evo;

2.13GHz procesor

1GB RAM

Club3D Radeon 9550 256MB DirectX9

HDD 40GB Maxtor 3.5

Da li se na ovako nesto moze instalirati ili Windows 7 Ultimate ili Windows 7 Starter(slabija verzija)?

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.12.2013 22:29 (Mil581).

1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Mil581 kaže...

2.13GHz procesor

1GB RAM

Club3D Radeon 9550 256MB DirectX9

HDD 40GB Maxtor 3.5

Da li se na ovako nesto moze instalirati ili Windows 7 Ultimate ili Windows 7 Starter(slabija verzija)?

Da bi se na računalo instaliralo OS Windows 7 / SP1 , potrebno je sljedeće:

• 32-bitni (x86) ili 64-bitni (x64) procesor radnog takta 1 GHz ili brži
  • 1 gigabajt (GB) RAM (32-bit) ili 2 GB RAM (64-bit)
  • 16 gigabajta slobodnog prostora na tvrdom disku (32-bitnom) ili 20 GB (ako je 64-bitni)
  • Grafičko sučelje DirectX 9 s WDDM 1.0 ili novijim upravljačkim programom.

, ali moja preporuka bolje nemoj jer to ce biti teski kaos.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2013 1:07 (Stux).
11 godina
odjavljen

Preporučujem ti da si staviš veći HDD recimo 160GB ako imas više programa za raditi. Preporučujem ti Home Premium za laptop .

StarChild
16 godina
Mil581 kaže...

..

-može, ipak bi bilo bolje imati više RAMa (2GB), s 1GB moraš paziti što radiš, ne instalirat sve što nađeš na internetu..

-HDD (40GB) je mali za 7, ali može, samo najosnovnije stvari, tako da ostane slobodno 10-20GB, to je potrebno za normalan rad windowsa. To je zapravo jedini razlog za ostanank na XP ili nabavi veći disk (jer se XP sasvim gasi).

... veči problem, ako nema dovoljno RAMa, sistem koristi hdd (swap-pagefile) i tad disk mora konstantno raditi, dešava se da kroz tjedan dana crkne...

-windowsi su windowsi, home-pro-ult, dovoljan je home. Starter je osakaćena verzija s glupim ograničenjima ali na ovakvom računalu nema razlike.

14 godina

Oprostite na {#} , pa vas molim da me uputite gdje mogu postaviti svoje pitanje.
Naime imao sam na računalu instaliran Adobe Master Collection CS 3 , te mi je istekao Serial, te sam ga htio pobrisati, ali mi je reklo da se ne može obrisati program,
ostavio sam to tako kako jest, te sam premo CS 3 instalirao CS 4, sada sve ok radi, ali bih ja to želio sve pobrisat i instalirati CS 3  jer nemam dovoljno jako računalo za CS 4, CS 5 I CS 6.

Da  li ima koji postupak il softver koji mi može ukloniti zaostale datoteke CS3 , da ga mogu ponovno nesmetano instalirati.

Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
F1-IVO kaže...

-Slijede postavke sata, datuma i vremenske zone -Odaberite postavke mreže (ako se spajate u vlastitom stanu odaberite Home network) -Slijedi dovršavanje instalacije-Još malo pa gotovo. Slijedi Welcome screen pa pripremanje desktopa -I to je to. Gospodo upravo ste uspješno instalirali Windows 7 operativni sustav!!!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Što se tiće drivera veliku većinu 7-ica će skinuti sama (ako je na vaše računalo spojeno na mrežu tijekom instalacije jer 7-ica u sebi sadrži većinu drivera za NIC-network interface controller) a na vama je samo da uživate.

Ne zaboravite u bios-u podesiti First boot device na HDD (ili nemate brige ako ste koristili opciju prilikom post screena za brzi odabir boot uređaja)

pozdrav svima,svaka vam cast na ovoj uredenoj temi.mene zanima dali se istim ovim principom windowsi 7 instaliraju na prijenosnik,ili je tu neka druga metoda,ili trebam neku dr,vrstu windowsa

za laptop ili je to sve isto kao na pc......{#}

15 godina
neaktivan
fight kaže...
F1-IVO kaže...

-Slijede postavke sata, datuma i vremenske zone -Odaberite postavke mreže (ako se spajate u vlastitom stanu odaberite Home network) -Slijedi dovršavanje instalacije-Još malo pa gotovo. Slijedi Welcome screen pa pripremanje desktopa -I to je to. Gospodo upravo ste uspješno instalirali Windows 7 operativni sustav!!!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Što se tiće drivera veliku većinu 7-ica će skinuti sama (ako je na vaše računalo spojeno na mrežu tijekom instalacije jer 7-ica u sebi sadrži većinu drivera za NIC-network interface controller) a na vama je samo da uživate.

Ne zaboravite u bios-u podesiti First boot device na HDD (ili nemate brige ako ste koristili opciju prilikom post screena za brzi odabir boot uređaja)

pozdrav svima,svaka vam cast na ovoj uredenoj temi.mene zanima dali se istim ovim principom windowsi 7 instaliraju na prijenosnik,ili je tu neka druga metoda,ili trebam neku dr,vrstu windowsa

Na laptopu i na kompu obično su isti no verzije ima različite, npr. Ultimate, Professional, Home Premium, itd. Isto tako ako laptop ima 4gb memorije tada idu na 64 bita, a ako ima 2gb memorije tad idu 32 bitna. Ovisi kako koju verziju staviš jer svaka verzija ima ograničenja.

Nenad
11 godina
odjavljen

S kojim programom da snimim Windows 7 pro na dvd Freeisoburner ili Ashampoo ?

StarChild
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Silwncer kaže...

S kojim programom da snimim Windows 7 pro na dvd Freeisoburner ili Ashampoo ?

Svejedno. Bitno je da brzina snimanja nije veća od 4X i da uključiš provjeru diska ,ako ga program za snimanje ima.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
11 godina
odjavljen

Ima. Prije sam snimao sa FreeISO i dobar je i lako se koristi a sa ovim nisam prije ali ću isprobati.

StarChild
15 godina
Nello kaže...
fight kaže...
F1-IVO kaže...

Na laptopu i na kompu obično su isti no verzije ima različite, npr. Ultimate, Professional, Home Premium, itd. Isto tako ako laptop ima 4gb memorije tada idu na 64 bita, a ako ima 2gb memorije tad idu 32 bitna. Ovisi kako koju verziju staviš jer svaka verzija ima ograničenja.

ma sve to kuzim, ali posto prvi put hocu da instaliram windows7,32 bit na laptop.nisam nikad to radio,na racunalu jesam,e sad mene zanima dali je isti princip instaliranja windows 7,na laptop,kao na racunalo

ili je tamo drugacija metoda,mislim zanima me jer taj redosljed isti,prvo u bios uredim odakle da boota ,pa hdd i tak dalje,jer to isto kao i na racunalu stolnom.poz

14 godina
neaktivan

opet ja.. 
jel se netko susreo sa problemom da se win7 update center ne zeli pokrenuti? stalno stoji onaj crveni znak.. ja  sam pokusao iskljuciti automatski update pa ga opet ukljuciti i restartirao racunalo- to nije pomoglo 

One day, I looked up in the sky. A bird came by and shit into my eye. I didn't laugh. I didn't cry. I was just happy, that cows can't fly.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
majstorSZ kaže...
Ljudi, potrebna mi je pomoc..
Kupio sam laptop sa linuxom, stavio sam windows 7..
Problem je sljedeci:
Tijekom instalacije sam vidio da imaju 2 particije po 239GB i jedna od 7mb.. Na C particiju nisam mogao instalirat niti ju formatirat pa sam morao instalirati windows na D particiju.. Instalacija je prosla uredno ali kad sam upalio laptop vidim samo jednu particiju od 239GB..
Kako sad to sve formatirat da napravim nove particije i obrisem ovaj linux skroz

Bootaj PC s instalacijskog dvd-a Sedmice ,i kad dođeš do ''Install Windows''

klikni Shift i F10 i upiši u Command Prompt diskpart i klik na Enter (klikaš na Enter nakon svake komande).

Sada utipkaj list disk ,i kada nađeš disk od 465 GB

,utipkaj select disk X (X je broj diska ,može biti 0 ili 1).

Sljedeće ,utipkaj Clean i sada možeš odmah utipkati exit i još jedamput exit da zatvoriš Command Prompt.

Klikni na refresh i napravi sistemsku particiju od 80 - 100 GB.

Ostale možeš napraviti naknadno u Disk managementu.

majstorSZ kaže...

jel se netko susreo sa problemom da se win7 update center ne zeli pokrenuti? stalno stoji onaj crveni znak..

Napravi iznova instalaciju.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.12.2013 22:24 (kizo2703).
14 godina
neaktivan

Jel moguce da je to do inacice sustava koji sam skinuo sa neta? Nasao sam neki torrent sa aktiviranim windowsima.. pisalo je windows 7 pre activated

16 godina
majstorSZ kaže...

Jel moguce da je to do inacice sustava koji sam skinuo sa neta? Nasao sam neki torrent sa aktiviranim windowsima.. pisalo je windows 7 pre activated

Naravno. Instaliraj original verziju:

Windows 7 Home Premium x86 SP1
Windows 7 Home Premium x64 SP1
Windows 7 Professional x86 SP1
Windows 7 Professional x64 SP1
Windows 7 Ultimate x86 SP1
Windows 7 Ultimate x64 SP1

i vidjet ćeš razliku.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice