instalirao sam sve drivere ali i dalje neradi zvuk.jel ima jos koje rijesenje?trazim po yt ali nista korisno jos nisam nasao
Instalacija Windows 7 operativnog sustava
- poruka: 2.252
- |
- čitano: 683.588
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Daj print screen device managera, pogotovo ako imaš neki žuti uskličnik ili upitnik tamo...
instalirao sam sve drivere ali i dalje neradi zvuk.jel ima jos koje rijesenje?trazim po yt ali nista korisno jos nisam nasao
32 ili 64 bitni sistem?
VIA® VT1708S Audio Codec ,zadnja verzija:
nije bilo nikakvih usklicnika i tih oznaka...uglavnom sada sam rijesio instalirao sam program Slim drivers i on je skinio drivere i restartao sam komp i sada radi
Ja inače se bavim računalima (općenito) i uvijek imam na USB mnogo korisnih programa medju kojima su i SlimDrivers kada neko ima problema sa driverima.
- Kad pokreneš instalaciju win 7, kad dođeš do particija, formatiraj (drive options) samo C particiju i na nju ponovno snimi OS.
Kada instaliraš Windows 7 on te pita gdje ćeš instalirati Windows 7 označi C:/ disk zatim options (advanced) i klikni format,ostavi taj disk naznačen i tu će se Windows instalirati.
P.S. Windows NEĆE formatirati neoznačene particije osim ako ti to želiš.
Treba mu samo u disk managementu (desni klik na my computer - manage) dodijeliti slovo (assign drive letter),
U najboljem slučaju "samo" infekcija virusom. Instaliraj neki ozbiljan AV i skeniraj cijelo računalo. http://www.bug.hr/forum/board/sigurnosni-softver/47.aspx?sort=act
Kkao sam se danasiznervirao... idem skiniti jedan veci file (17GB) i pokusavam cijelo vrijeme namjesitit opcije za download (utorrent)ali nikako nemoze preko 13Kb/s.
Inace dok sam bio na XP uvijek bi bila maksimalan brzina u mom slucaju 110kb/s.
Probao sam i wireless i zicno ali nikako neide.
Microsoft kaže minimum 1gb ram a gledam na youtube pokazivaju računala sa 512 MB ram bazirani na Windows 7
Da, ako misliš samo upaliti PC i gledati u njega. Za bilo kakav rad (tu se računa browser, antivirus, itd...) čak je i 1GB premalo i bit će podosta roštanja po disku. 2GB je za uredski rad a 4GB+ je za normalno korištenje više programa i Alt+Tab bez umiranja diska.
I uz to, RAM je zapravo jeftin.
Mene što se tiče ja ne radim s puno programa iako mi je racunalo malo slabije ali ipak jako me dobro služi iako imam 1GB rama.
Kako mogu podesiti da mi kompjuter ostane normalno raditi tjekom noci kada itko na njemu nista nedira.Mislim da neode u night mode ili nesto tako jer mi se onda prekine skidanje?
EDIT
ja sam usao u disk menagmnet jer isto moram odrediti tu drugu particiju ali nevidim nigdje tu opciju koju je napisao sum_off_all_fears
Kako mogu podesiti da mi kompjuter ostane normalno raditi tjekom noci kada itko na njemu nista nedira.Mislim da neode u night mode ili nesto tako jer mi se onda prekine skidanje?
EDIT
ja sam usao u disk menagmnet jer isto moram odrediti tu drugu particiju ali nevidim nigdje tu opciju koju je napisao sum_off_all_fears
Control panel>Power options>Change plan setings.
Pod 'Put the computer to sleep' stavi 'Never' i neće ti se gasiti.
Tu je samo jedan disk vidljiv i na tom ovaj crno označeni dio (~502GB) predstavlja neiskorišteni prostor, tj. tu nema ni particija ni podataka.
Desni klik na to i Format... Jer Assign drive letter će biti onemogućen jer je ta particija prazna.
Odmah na početku ako sam pogriješio temu ispričavam se.
Naime imam na računalu Windows 7 Ultimate (32 bit )
Također imam instaliran MS Office 2010, Hrvatsku verziju.
Kada recimo odem da bih promijenio temu na računalu
Desna tipka
Personalize
Get more themes online.
Umjesto stranice od Microsofta sa temama, otvori mi se ( počne se učitavati ) MS Office Word.
Pokušao sam i sa deinstaliravanjem te ponovnom instalacijom MS Office 2010, ali problem se i dalje pojavljuje.
Dok mi MS Office 2010, treba jer koristim MS Access 2010., koji mi je potreban radi predavanja i vježbi.
Dal mi netko može pomoći i reći kako da riješim ovaj problem .
Hvala.
ovak kupio sam laptop koj nema CD/DVD-rom i zanima me kako da putem usb-a instaliram windows 7 hitno
ovak kupio sam laptop koj nema CD/DVD-rom i zanima me kako da putem usb-a instaliram windows 7 hitno
http://www.bug.hr/forum/topic/windows/upute-instalacija-win-viste-7-usb-sticka/25080.aspx
nemogu copy and paste na win 7?
Ola fellows forumaši/ce
prije nego krenem, se ispričavam ako tema već postoji, ili je netko već o tome negdje pisao al eto mislim da je jednostavnije vama mene uputit na dotično, nego meni googlat form. Daklem;
zanima me dal netko ima pobliže iskustva sa UEFI bootom/instalacijom windowsa 7 i ako ima, koje zahtjeve moram ispunjavati da bi mogao učiniti isto. Na linku sam našao "how to" al problem nastaje što nemam potreban ISO windows 7 (64) tj. ovaj koji imam nije za tu namjenu napravljen :D
Pa me zanima sad, dal za UEFI boot baš moram imati original windowse, i također ako sam dobro shvatio MBO mora podržavati UEFI boot opciju - jeli tako?
Ukratko, ako itko ima savijet/iskustvo sa dotičnim bio bih jako zahvalan. Nisam pretjerano upućen u stvar, pa zato i tražim savijet. Thx =}
-interesantno.. uspio si shvatiti sve neophodne sastojke, MBO-UEFI (boot) i medij (OS). Problem je samo tražilica?
ok, da HW i SW moraju zadovoljavati (U)EFI requirementse. HW je računalo + BIOS koji se u slučaju UEFIja naziva UEFI, dok je OS=soft=bootabilan medij s odgovarajućim EFIjem.
Uz to je još par opcija, kao sec.boot, quick itd..
-jedan od req. je x64 (nije omogućen za x32). kao i UEFI 2.0 (tko zna zašto ne 1.0...).
-na novijim MBO tvorničke postavke su za UEFI, učitaš default i provjeriš... možda udate BIOSa.
-izrada install medija se ne razlikuje, jer u ISOu (kopija originala = original) se nalazi sve potrebno (efi/legacy boot), jednako je za izradu USBa. Problem su razni 'majstori'... pribavi potrebno ili razmisli što želiš/trebaš..
zanima me dal netko ima pobliže iskustva sa UEFI bootom/instalacijom windowsa 7 i ako ima, koje zahtjeve moram ispunjavati da bi mogao učiniti isto. Na linku sam našao "how to" al problem nastaje što nemam potreban ISO windows 7 (64) tj. ovaj koji imam nije za tu namjenu napravljen :D
Pa me zanima sad, dal za UEFI boot baš moram imati original windowse, i također ako sam dobro shvatio MBO mora podržavati UEFI boot opciju - jeli tako?
Već su jedno XY stavljani linkovi. KLIK
Da ,za pravi feeling ,instalacija mora biti original. A što se tiče aktivacije ,tu se moraš sam snaći.
Za UEFI ,disk na koji instaliraš MORA biti GPT inicijaliziran.
-interesantno.. uspio si shvatiti sve neophodne sastojke, MBO-UEFI (boot) i medij (OS). Problem je samo tražilica?
-pribavi potrebno ili razmisli što želiš/trebaš..
Nije problem tražilica već to što se nisam bavio "ozbiljnijim" radom/istraživanjem oko bootanja od.. tamo cca. 2008 kad sam prestao eksperimentirat sa xp-om i prešao na sedmincu. Što se tiće toga linka, to je već na kraju procedure, a mene zanima što mi je bitno znati prije nego se bacim na posao, jer mi nepada napamet potrošit 3-4 sata prebacivanja stvari sa hdd-a, formatiranja, rađenja particija i čuda da bi "otkrio" kako sam nešto propustio, il još gore ako nešto pođe naopako.
Zato sam se i uputio ovdje u nadi da netko zna konkretno ono najbitnije i eventualno na što da obratim pažnju.
A što se tiće ćaćkanja po forumu, od "uefi" search-a baš i nisam imao neke koristi..
Za UEFI ,disk na koji instaliraš MORA biti GPT inicijaliziran.
-da, napomena (nekome možda nepotrebna..) redosljed:
na novom 'clean' PCu, djevičanskom disku.. (nema particije, dakle, nije MBR-GPT inicijaliziran..) i HW+SW zadovoljava requrementse.
1) podešavanje BIOSa legacy-ili-UEFI
2) boot s odgovarajućeg medija i kreiranje diska... tad install obavi sve potrebno.
druge kombinacije, redosljed... ili već kreirane particije (MBR) to onemogućuju, tj poruke 'cant install.. blabla'.
A što se tiće ćaćkanja po forumu, od "uefi" search-a baš i nisam imao neke koristi..
-ako misliš na 'stroži ton poruke', to je zato jer takva pitanja ne postavlja početnik, nego netko tko već mora znati dovoljno, pa i pronaći provjerene odgovore na MSDN, Seven, Tech, Superuser.. stranicama. Ovaj (i ostali) forumi imaju previše dezinformacija da bi bili izvor (neće svaki put Kizo spasiti stvar). Link te vodi na sve potrebne odgovore. Strogoća i zato jer je IM_O (bez h) UEFI nepotreban, pa onaj tko zna razlog ZA, zna i sve ostalo (mora znati), kao i posljedice, dual boot, gubitak podataka itd. Recimo, problematičnije spašavanje kad se desi problem s diskom, jer se ovisi o odgovarajućim alatima koji nisu toliko dostupni u odnosu na par desetljeća MBRa.
UEFI nije za svakog, GPT također... ali početnicima je novo automatski bolje i 'moraju' to imati, da bi idući topc krenuo riječima '' ... ne mogu/ne radi/izgubio..''.
pa sorry zbog docirajućeg tona.. to je preventivno.
-da, napomena (nekome moža nepotrebna..) redosljed:
na novom 'clean' PCu, djevičanskom disku.. (nema particije, dakle, nije MBR-GPT inicijaliziran..) i HW+SW zadovoljava requrementse.
1) podešavanje BIOSa legacy-ili-UEFI
2) boot s odgovarajućeg medija i kreiranje diska... tad install obavi sve potrebno.
druge kombinacije, redosljed... ili već kreirane particije (MBR) to onemogućuju, tj poruke 'cant install.. blabla'.
I, da napomenemo još nešto: Windows 7 se NE MOŽE instalirati na PC/laptop sa uključenim Secure Bootom.
Kupio sam laptop sa linuxom, stavio sam windows 7..
Problem je sljedeci:
Tijekom instalacije sam vidio da imaju 2 particije po 239GB i jedna od 7mb.. Na C particiju nisam mogao instalirat niti ju formatirat pa sam morao instalirati windows na D particiju.. Instalacija je prosla uredno ali kad sam upalio laptop vidim samo jednu particiju od 239GB..
Kako sad to sve formatirat da napravim nove particije i obrisem ovaj linux skroz