Imam Windowse 7 i htio bi isprobati Windows 8 Customer Preview. Ako instaliram jos i njega kao sekundarni (probni) OS, kako ga mogu kasnije maknuti da mi ostane samo 7ica u stanju u kojem je sada?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
nikak morat ces ponovo win7 instalirat posto su ti obe particije na istom disku, uzmi su 20,30gb za win 8 i tak ostavi :)
Ako instaliram jos i njega kao sekundarni (probni) OS, kako ga mogu kasnije maknuti da mi ostane samo 7ica u stanju u kojem je sada?
Osmicu instaliraj na drugu particiju, (ne onu gdje je sedmica) i kasnije bez problema makneš osmicu.
znaci, cim su na istom disku moram brisat oba OS-a? Ne mogu pomocu Acronis Disk Managera stvorit novu particiju posebno za Win8, a kada ga pozelim maknuti samo je formatirati i onda vratiti "nazad" nekoj drugoj particiji?
EDIT: Aha.. Razumijem. A micem je preko pokretanja instalacije ili formatiranjem particije?
Ne mogu pomocu Acronis Disk Managera stvorit novu particiju posebno za Win8, a kada ga pozelim maknuti samo je formatirati i onda vratiti "nazad" nekoj drugoj particiji?
Možeš iz same sedmice Shrinkati prostor sa npr (C) particije i napraviti drugu (D) particiju, te na nju instalirati osmicu.
- Start -> search pa upiši disk management. Desni klik na (C) pa Shrink Volume, uzmeš prostora koliko trebaš za osmicu i napraviš particiju.
EDIT: Formatiranjem particije.
Np, uglavnom ide to bez problema.
E, da.. A "uninstalacija"? Znam da su ovo pocetnicka pitanja, ali iako se razumijem u racunala nikada nisam bez formatiranja micao OS.
Znaci, kada ga vise ne zelim samo formatiram particiju i pripojim je nazad onoj od koje sam uzeo prostor.. Nece mi ostati i dalje opcija dual boota pri podizanju?
edit: nisam vidio da si vec odgovorio na to iznad editom.. Hvala!
Znaci, kada ga vise ne zelim samo formatiram particiju i pripojim je nazad onoj od koje sam uzeo prostor.. Nece mi ostati i dalje opcija dual boota pri podizanju?
Da samo formatiraš, mislim da neće a i ako ostane boot menu možeš srediti sa jednostavnim programom EasyBCD