Savjet za HD kameru

poruka: 20
|
čitano: 14.119
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Savjet za HD kameru
pitanje

Planiram uzeti Sony HDR-SR11, pa ako netko ima neki bolji izbor u tom cjenovnom rangu neka slobodno kaže:-)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Savjet za HD kameru

Ma nećeš pogriješit sa tom kamerom

http://www.njuskalo.hr/oglas380962
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Savjet za HD kameru

Pogledaj Canon HG20

Ali neznam bas,zavisi za sta ti treba ?

"Ako nekoga mrzi mnogo ljudi, to mora da je dobar čovjek."

0 0 hvala 0
17 godina
Savjet za HD kameru

Neki od Panasonica iz SD serije. Manji su, jeftiniji, slika izvrsna.

Evo između kojih modela se ljudi dvoume (su se dvoumili):

http://www.avsforum.com/avs-vb/archive/index.php/t-999949.html

U međuvremenu su izašli noviji i bolji modeli Panasonica - provjeri cijene.

Za usporedbu ti   mogu reći da je Panasonic SD9 bolji od Canon HV30 (imam obje). Canon sam uzeo samo zato jer je po testovima imao puno bolje ocijenjene za low-light nego Panasonic. Lažu. Sve je to isto.

Ke?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Savjet za HD kameru
shkval kaže...

Neki od Panasonica iz SD serije. Manji su, jeftiniji, slika izvrsna.

Evo između kojih modela se ljudi dvoume (su se dvoumili):

http://www.avsforum.com/avs-vb/archive/index.php/t-999949.html

U međuvremenu su izašli noviji i bolji modeli Panasonica - provjeri cijene.

Za usporedbu ti   mogu reći da je Panasonic SD9 bolji od Canon HV30 (imam obje). Canon sam uzeo samo zato jer je po testovima imao puno bolje ocijenjene za low-light nego Panasonic. Lažu. Sve je to isto.

Jesi siguran da ti to mozes procjenit,mozda se tebi cini kao da nema razlika ali mozda i ima
17 godina
Savjet za HD kameru

xxtoni, vjerojatno ima razlika.

Kamere se obično testiraju nekakvim posebnim testovima, koji su u stanju detektirati razlike.

Međutim, iz mog iskustva mogu reći sljedeće: isti događaj snimam s obje kamere istovremeno, a 30 ljudi koji kasnije gledaju snimljeni materijal (uključujući i mene) ne vide razliku u kvaliteti slike.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
shkval kaže...

Kamere se obično testiraju nekakvim posebnim testovima, koji su u stanju detektirati razlike.

Međutim, iz mog iskustva mogu reći sljedeće: isti događaj snimam s obje kamere istovremeno, a 30 ljudi koji kasnije gledaju snimljeni materijal (uključujući i mene) ne vide razliku u kvaliteti slike.

Da,ali razmisljam ako ti treba za nesto naprednije kao ulaznicka kamera u naprednim video efektima (za sto meni osobno treba kamera) onda ti treba najbolja sto mozes dobit za novac a vecina ljudi mi preporucuje HV30 kao najbolju za ulaz,pa sad razmisljam sta bi bilo najprikladnije uzet...do jedno 1000$
16 godina
neaktivan

Evo pogledaj sta je lik snimio sa HV20

xfire> bmw144 Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
17 godina
xxtoni kaže...
shkval kaže...

Da,ali razmisljam ako ti treba za nesto naprednije kao ulaznicka kamera u naprednim video efektima (za sto meni osobno treba kamera) onda ti treba najbolja sto mozes dobit za novac a vecina ljudi mi preporucuje HV30 kao najbolju za ulaz,pa sad razmisljam sta bi bilo najprikladnije uzet...do jedno 1000$
  Ne znam šta bih ti rekao. HV30 sam platio cca 7500kn i duboko sam razočaran. Kvaliteta slike je vrlo dobra uz normalnu rasvjetu (po danu). Po noći i u zatvorenim prostorima (lošije osvjetljenim) kvaliteta slike je na razini kamera od prije 2-3 godine. Puno snimam i mogao sam stvarno dosta toga usporediti. Općenito, šta se tiče same kvalitete slike, HV30 je tu negdje u odnosu na konkurente (Panasonic, Sony - te sam imao) - nema tu velikih razlika.
Međutim, ono loše kod Canona je - pa zapravo sve ostalo. Baterija kratko traje (sigurno 30% manje od Panasonica), izbornici su loše organizirani i bespotrebno komplicirani (u odnosu na druge kamere). Ergonomija je loša - nezgrapna je za držat je u ruci, a tipke (snimanje, play, foto, display,...) su glupavo i nepraktično razmještene.
A sad 2 najgora problema:
1) stabilizacija slike je neusporedivo lošija nego kod Panasonica (slika se stalno 'ljuljuška')
2) zoom je katastrofalno riješen - ima nekoliko modova (auto, 1×, 2×, 3×). Auto radi bez veze - takneš zoom tipku i ona poludi i zoomira do 10× za sekundu, a ostale brzine su prespore. Užas.

I za dodatak, mene osobno jako nervira ali možda drugima nije toliko bitno: kad se baterija puno na kameri blinka crvevna lampica. Znak da je baterija puna je, pogodi koji, blikanje crvene lampice - ali sporije blinkanje nego kad se puni! WTF? Nikad ne znam je li baterija skroz puna ili ne - kretenski napravljeno. 

Zaključak: slika vrlo dobra, sve ostalo loše. Panasonic: slika vrlo dobra, sve otalo solidno (u svakom slučaju bolje od HV30). 
17 godina
neaktivan
shkval kaže...
xxtoni kaže...
shkval kaže...

Ne znam šta bih ti rekao. HV30 sam platio cca 7500kn i duboko sam razočaran. Kvaliteta slike je vrlo dobra uz normalnu rasvjetu (po danu). Po noći i u zatvorenim prostorima (lošije osvjetljenim) kvaliteta slike je na razini kamera od prije 2-3 godine. Puno snimam i mogao sam stvarno dosta toga usporediti. Općenito, šta se tiče same kvalitete slike, HV30 je tu negdje u odnosu na konkurente (Panasonic, Sony - te sam imao) - nema tu velikih razlika.
Međutim, ono loše kod Canona je - pa zapravo sve ostalo. Baterija kratko traje (sigurno 30% manje od Panasonica), izbornici su loše organizirani i bespotrebno komplicirani (u odnosu na druge kamere). Ergonomija je loša - nezgrapna je za držat je u ruci, a tipke (snimanje, play, foto, display,...) su glupavo i nepraktično razmještene.
A sad 2 najgora problema:
1) stabilizacija slike je neusporedivo lošija nego kod Panasonica (slika se stalno 'ljuljuška')
2) zoom je katastrofalno riješen - ima nekoliko modova (auto, 1×, 2×, 3×). Auto radi bez veze - takneš zoom tipku i ona poludi i zoomira do 10× za sekundu, a ostale brzine su prespore. Užas.

I za dodatak, mene osobno jako nervira ali možda drugima nije toliko bitno: kad se baterija puno na kameri blinka crvevna lampica. Znak da je baterija puna je, pogodi koji, blikanje crvene lampice - ali sporije blinkanje nego kad se puni! WTF? Nikad ne znam je li baterija skroz puna ili ne - kretenski napravljeno. 

Zaključak: slika vrlo dobra, sve ostalo loše. Panasonic: slika vrlo dobra, sve otalo solidno (u svakom slučaju bolje od HV30). 
 Ma neznam meni je Sony definitivno najbolji izbor,samo Sony kao u uvijek bolji ali i skuplji puno od konkurencije...anyway znaci ti bi meni preporucio
Panasonic HDC-SD9 ?
17 godina
Savjet za HD kameru

Pa ja bi Panasonic, a može i Sony, samo ne bih Canon.

Ova je novija http://www.camcorderinfo.com/content/Panasonic-HDC-SD20-Camcorder-Review-36365/Product-Tour.htm  i bolja od SD9, a mislim da izlazi (ili već je) i SD30.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.5.2009 11:50 (shkval).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Savjet za HD kameru
autorov komentar

Već kupljena. Zasad sam prezadovoljan, osim što kod snimanja u najvećoj rezoluciji zauzima enormno veliki prostor na disku. Hvala na savjetima

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo da ne otvaram novi topic. Ja gledam kupit HD kameru za ona standardna snimanja (dica, rođendani, godišnji) ali i za snimanje na utakmicama (košarka, nogomet i sl) u lošim svjetlosnim uvjetima pa me zanima koju kameru preporučate.

Gledao sam ovu Panasonic SD20 ali koliko vidim slike su dosta mutne (neoštre) pa sam se malo ohladio od nje, dok za HDC-HS300 koja je vrhunska kamera ipak nemam love..

Vidio sam na netu recenzije za Sanyo Xacti VPC-HD2000 koji je hvale kao vrlo kvalitetnu i dobru kameru ali neznam gdje se ista može nabaviti u Hrvatskoj....

www.karadza.org - moja web stranica
17 godina
neaktivan
Savjet za HD kameru

xacti je super kamera,moglo bi ih biti u techno maxu

djevice,padobranci mineri griješe samo jednom!Postao sam ateista;ubili su boga u meni...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Savjet za HD kameru
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.11.2010 0:17 (K3rM1t).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Savjet za HD kameru

Ima li neki znalac?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Savjet za HD kameru

Da ne otvaram novu temu, planiram kupiti ovu kameru

Panasonic HDC-SD60K

Šta mislite, jel dobra za tu lovu ili ima neka bolja?

I'll f*ck you till' you love me! - Mike Tyson
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Savjet za HD kameru

Može netko pomoći oko odabira?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Savjet za HD kameru

Uzet ću onu kameru koju sam gore naveo.

Sada me zanima pošto ide na SDHC kartice, ovisi li brzina kartice o kvaliteti snimljenog materijala? Znači, hoće li se moći na nju normalno snimati HD materijal ako je brzina pisanja na karticu oko 30MB/s?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

provjeri u spec. pod Class, to je oznaka brzine, vjerojatno mora bit class 6 -10. Sporije kartice nisu upotrebljive.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice