OpenOffice i LibreOffice

poruka: 17
|
čitano: 3.767
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
OpenOffice i LibreOffice

dali je uredski paketi OpenOffice i LibreOffice besplatni za neograničeno korištenje programa

Josip Matković
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: OpenOffice i LibreOffice
Microsoft Windows 7 kaže...

dali je uredski paketi OpenOffice i LibreOffice besplatni za neograničeno korištenje programa

Da.

S tim da bih preporucio Libre office jer je Open Office  izgleda stao sa razvojem

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2011 21:26 (syncmaster245b).
13 godina
protjeran
OpenOffice i LibreOffice

znači mogu skidati obadva programa i mogu ih korisititi do 2050 godine ako su bespaltni

Josip Matković
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Evo s OO stranice o uvjetima korištenja:

OpenOffice se izdaje pod dvojnom LGPL/SISL licencom. Objašnjenja ovih licenci možete naći na mnogim mjestima, a ukratko govoreći ove licence vam omogućuju ne samo korištenje OpenOfficea bez naknade, već i mogućnost da korištenjem izvornog koda i sami prilagodite OpenOffice vlastitim potrebama.

I sa LO stranice:

LibreOffice is licensed under the terms of the LGPLv3 (new contributions are dual-licensed under both LGPLv3+ and MPL). This means you're free to use it for personal and commercial use, you're free to copy it and give copies away, and you're free to modify and redesign the source code, and to create derivative works. For details, please read the licence below and/or visit the licensing FAQ.

Što hoće reći ne samo da ih možeš koristiti u svakodnevnom radu, bez naknade, već možeš modificirati i izvorni kod kako bi ga prilagodio vlastitim zahtjevima.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
13 godina
protjeran
OpenOffice i LibreOffice
ok znači mogu ih skidati i korisiti doklem ja hoću i na neograničen broj računala i do 2050 godine

a šta ovi tekst znači

modificirati i izvorni kod kako bi ga prilagodio vlastitim zahtjevima
Josip Matković
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ok znači mogu ih skidati i korisiti doklem ja hoću i na neograničen broj računala i do 2050 godine

a šta ovi tekst znači

modificirati i izvorni kod kako bi ga prilagodio vlastitim zahtjevima

Znači da možeš, osim instalacije, skinuti i izvorni kod, dopisati koju liniju (promijeniti ili dodati nešto) zatim ga kompajlirati i nazvati npr Mate Office.

13 godina
protjeran
OpenOffice i LibreOffice
onda ga mogu korisitit kao full
Josip Matković
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ovo nisam u potpunosti razumio.

Osobno koristim Open/Libre Office u poslovne svrhe i mogu ga samo preporučiti. Problem se javlja kod čitanja i prebacivanja dokumenata s puno formatiranih dijelova (posebice u hederima i futerima). Problem nastaje zbog MS-ovih vlasničkih formata. Ako izmjenjuješ dokumente onako kako bi trebao (pdf) onda je ovo pravi izbor.

15 godina
OpenOffice i LibreOffice

Možeš ga korisitit kako god hoćeš, koliko god hoćeš i na koliko god računala hoćeš. Čovječe ovo je FOSS(Free and Open Source Software). Nisu ti ovo komercijalni alati gdje imaš ograničenja.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
OpenOffice i LibreOffice
znači

nije kao Microsoft office
Josip Matković
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
znači

Ne kužim opet.

Jel ti znaš napisati suvislu rečenicu da bi te drugi mogli razumjeti? Napiši što bi točno htio zanti i dobiti ćeš odgovor.

Inače na ovu tvoju konstataciju se uredno nadovezuje ovo: Nije (pa se ti misli zbog čega nije).

15 godina
znači

Točno, LibreOffice i Open Office uopće nisu kao MS Office. Ovo je potpuno besplatno za upotrebu i nema ograničenja što se tiče licenci.

15 godina
neaktivan
OpenOffice i LibreOffice

15 puta isto ponavljaš, potpuno besplatno, radi što hoćeš s time, gdje hoćeš, dokad hoćeš.

Mes que un Club! FCBarcelona!
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
OpenOffice i LibreOffice

Ne samo da ih možeš koristiti nego ih možeš i prodavati, potpuno legalno!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
znači

Jest kao Microsoft Office u smislu da sluzi za iste stvari kao Microsoft Office. Znaci imas program za pisanje, tablicni kalkulator, program za prezentacije...

Slicni su, ali tu nije rijec o potpuno istim programima. Isto kao sto su BMW i Mercedes oba slicni po tome sto su automobili (i to skupi), ali nisu isti.

Vidim da si upoznat sa piratlukom :D

Open Office i Libre Office su potpuno besplatni, znaci da odmah dobivas full verziju bez potrebe za crackovima i slicnim pi*darijama...

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2011 23:19 (rustweaver).
15 godina
OpenOffice i LibreOffice

Kad smo već an ovoj temi može li mi netko malo pobliže pojasniti razliku između Libre i Open Office-a. Koji bih od njih dvoje trebao koristiti? 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...

Kad smo već an ovoj temi može li mi netko malo pobliže pojasniti razliku između Libre i Open Office-a. Koji bih od njih dvoje trebao koristiti? 

LibreOffice je fork OpenOffice.org-a koji je stao s razvojem kad je Oracle preuzeo Sun. Ekipi koja je radila na OpenOffice.org-u se to nije svidjalo, pa su napravili fork, LibreOffice. Ista ekipa, isti softver, tocnije fork, samo pod imenom LibreOffice i neovisno o Oracle-u, Sun-u ili kome vec.

Koristi LibreOffice.

There's no school like the old school and I'm the fucking headmaster!
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 16:28 (1domagoj1).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice