Da li se moze i kako excel tablicu koja je read only prebacit u normalnu?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
desni klik na datoteku i propertis i onda iskočaš read only?
ako nije tamo onda je moguće da je autor tablice zaključao listove, pa u tom slučaju ti treba pass
pa ocito da mi treba pass jer nije onako sa desnim klikom
Idemo prvo definirati što to tebi znači "tablica je read only"
Kolega ti je dao kako se mijenja atribut na samoj datoteci, koji nema veze sa tablicom. npr: datoteka.xls (atribut: ra--)
Evo nekoliko opcija i situacija:
Situacija 1:
Sama datoteka ima atribut "redad only" a kako se uklanja to ti je kolega pojasnio
Sitacija 2:
Sama Workbook može prilikom otvaranja biti "read only" tako kada je otvaraš da te u samom početku pri otvaranju upozorava na to (namjenjena je samo za čitanje). Ti je dakle možeš otvoriti i pogledati sve Sheets, tablice na njima itd.. pa je možeš snimiti pod drugim imenom datoteke koja neće biti "read only". Ako Sheets nisu zaključani tada možeš mijenjati podatke.
Situacija 3:
Datoteka može biti zaključana sa lozinkom za otvaranje ili modificiranje podataka.
Dakle što tebi konkretno treba?
dakle imam excel dat u kojoj se nalazi VBA aplikacija koja je zasticena passwordom i sad me zanima da li se to nekako moze maknuti ili da se kanem corava posla
dakle imam excel dat u kojoj se nalazi VBA aplikacija koja je zasticena passwordom i sad me zanima da li se to nekako moze maknuti ili da se kanem corava posla
To je već nešto drugo, autor Workbook je zaštitio svoj rad i vjerojatno ima razlog za to. Na legalan način ne možeš pristupiti u VBA.
a na ilegalan znaci moze?
a na ilegalan znaci moze?
da, legalno ne, ali ilegalno da.
i tu je kraj razgovora jer to nije dozvoljeno na forumu.