Tema za odabir tvrdih diskova izdvojena tema

poruka: 1.848
|
čitano: 642.136
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Tema za odabir tvrdih diskova
Zločko kaže...

je veća garancija ali ta toshiba je sporija (5700 okretaja naprema 7200) i ima manje casha (32 naprema 64)...

Daj ne pricaj gluposti za filmove muziku slike ti treba jako brzi disk???? a imas vec ssd za OS i programe?? daj molim te postedi me takvih izjava {#}

A ovo za cache to bolje da ne komentiram.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.9.2013 15:38 (roby27).
14 godina

daj pročitaj još jedanput šta sam napisao... treba mi i da koju igricu instaliram na njega. imam ssd od 120 gb na kojem su mi win, programi i igre ali na njemu imam još samo 20 gb prostora... samo bf3 sa svim dodacima i moh warfighter zauzmu 50 gb prostora. a sad još dolazi i bf4... i poštedi me gluposti jer 7200 je standardna brzina 3,5" diskova.  pa moj 500 gb disk star 5 god koji mi se pokvario nedavno je imao tu brzinu... i još mi nitko nije odgovorio kakav je onaj seagate disk...

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2013 9:40 (Zločko).
12 godina
neaktivan
Tema za odabir tvrdih diskova

Pozz treba mi preporuka HDD-a

Mora biti 1 TB i do nekakvih 500, 600 kn.

Što preporučujete..

Trgovina mora imati slanje pouzecem!

0 0 hvala 0
15 godina

WD Caviar Black 1TB ! Imaju placanje pouzecem !

Music As A Weapon !!
15 godina
neaktivan

Zanimam se za WD VelociRaptor 500GB, odavno nisam kupio novi hard disk(trenutno koristim eksterni kao interni za sistem jer su mi svi interni pokrepali skoro), tako da je doslo vrijeme da kupim nesto.. zanima me misljenje o doticnom hard disku koji bi se koristio za sistem dok za storage namjeravam WD green od 3TB jer za green znam da je najbolji za storage.. inace se dvoumim izmedu spomenutog i WD Black..  pa eto, molio bih za par misljenja dal je dobra odluka da kupim taj? inace SSD-ovi me ne zanimaju prvenstveno radi malog kapaciteta i nabijenih cijena ali i drugih razloga tako da nista od toga..

Hvala unaprijed na vasim savjetima :)
Pozdrav

I`m not Jesus, but He`s my son..
15 godina

Moj prijedlog WD Black 1TB ! Mislim da razlika u okretajima između 10.000 i 7.200 ne vrijedi tih 300kn !  A za 200kn vise od tog Raptora uzmes Black-a od 2TB i miran si ! To je moje misljenje !

Music As A Weapon !!
12 godina

Slažem se sa Hafom, Raptori nisu isplativi pored WD Black-a. No ako zelis najbolje performanse za te novce mozes dobiti kvalitetan ssd koji dere obadvojicu jer si napisao da planiraš uzeti WD Green za storage.

15 godina
neaktivan

Kod mene je situacija da meni stvarno netreba za sistem vise od 500GB, a ni manje jer mi je to nekako taman za moje potrebe a SSD je za taj kapacitet preskup..

Neznam tocno kako stoji velociraptor sto se tice grijanja i buke, a za black znam da je dosta bucan i da se grije.. pa i to moze prevagnuti moju odluku, al vidim da velociraptor ima heat sink-ove tako da mislim da bi se trebao grijat manje nego black? jedino onda opet ostaje buka jer mi to nije poznato bas da bi mogao usporedit..

znaci mene ovdje zanima tocno 500gb hdd-a za sistem i koji se najbolje isplati po performansama, grijanju i po buci, naravno i dugotrajnost tu igra ulogu jer nije mi cilj kupit nesto da traje 2 godine i onda opet kupovina.. jer neki diskovi koje sam donedavno koristio, prije nego su izdahnuli su trajali skoro 8 godina.. cijenovni rang mi je tako oko 1000kn za sistemski hdd jer smatram da je to dovoljno.. jednostavno receno, zelim kupiti kvalitetno, i da traje..

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.9.2013 18:11 (Skidy).
14 godina

Skidy

- Pa kupiš SSD Kingston V300 120GB + 500GB HDD Toshiba, ovo te izađe zajedno oko 1000 kn.

- OS i programe snimiš na SSD,  podatke na HDD.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM. Hvala :D ------

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Kuzim ja to, al zelim 500GB za sistem a drugi za storage (najvjerovatnije wd green 3tb).. nekako to mi najbolje pase i najjednostavnije je po meni.. nezelim stalno prebacivat s ssd-a podatke, a ostalo na neki treci iliti naprimjer: instaliram os i programe na ssd a igre moram instalirat na nesto trece, a opet i sa strane imat storage za neke stvari koje su mi za dugotrajnu upotrebu koje cuvam na storage disku tipa neki vazni programi, filmovi, itd..

a ssd-ove imam za sada dok se jos malo ne razviju na "black listi" jer imaju po meni jednu najvecu manu uz omjer kapaciteteta i cijene koji je katastrofalan, da s vremenom gube na performansama.. BUG SSD Škola

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.9.2013 19:24 (Skidy).
14 godina

Koji od ova dva diska bi mi preporučili?

Performanse mi nisu toliko bitne, važnija mi je pouzdanost.

Možete preporučiti i neki treći ako je bolji...

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_179&products_id=13523

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_179&products_id=12097

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

indy500

- I jedan i drugi su OK, biraj koji želiš.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM. Hvala :D ------ AVATAR: Pametan mačak, naučio ga raditi na računalu. Ha ha.

0 0 hvala 1
15 godina
indy500 kaže...

Moj glas za WD ! S njihovim diskovima sam jako zadovoljan , rade bez greske !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan
indy500 kaže...

Izbjegavaj Caviar blue nije nesto eo ja ga mjenjam poslje par mjeseci jer je poceo drndat, uzmi između green-a i black-a .

13 godina

moze savjet kod kupnje. uzeo bi hdd ili ssd. za oko 500 kn -+10%. imam trenutno hitachi 250 gb sata2 i wd blue sata3 500 gb. komp mi je relativno brz zbog win8 koji fastboota, malo startup programa. E sad kolko bi ja profitirao kad bi uzeo ssd npr gledam ovaj kingston v300 60 gb ili jos 1 tb diska otprilike.Namjena je za sve po malo, net,gaming,programiranje itd.

komp je ukratko:

asus p8z77-m-pro

G860

4 gb rama 1600mhz

600w corsair GS

15 godina

60GB SSD-a ti je malo , ekih 120 / 128GB je OK !  Bolje onda jedan WD Caviar Black 1TB ako mozes ! Ako ne , onda WD Blue 1TB !

Music As A Weapon !!
14 godina

Treba mi Disk Veceg/velikog kapaciteta.

Namjena: Nosac podataka(serije/filmovi/ISO)

Sto preporucate? Naravno nist preskupo ni eksterno(imam Big Tower)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
13 godina

e i ako moze preporuka za neki prijenosni hdd, da je do 500kn i da je bar 500gb.

12 godina
antimon95 kaže...

e i ako moze preporuka za neki prijenosni hdd, da je do 500kn i da je bar 500gb.

WD Elements 500GB usb3.0

Transcend Store Jet 750GB usb3.0 3god jamstvo

a ako se malo rastegneš preko buđeta mozes dobiti i 1TB klik, klik

11 godina
neaktivan

Planiram kupiti ovaj HDD:

http://www.links.hr/?naziv=tvrdi-disk-vanjski-2000-0-gb-western-digital-my-book-essential-wdbacw0020hbk-usb-3-0-5400-okr-min-64mb-c-3-5-crni&option=artikl&id_artikl=051.520.250

Znači taj HDD bi bio spojen na laptop, sad me zanima, može li ovaj prijenosti poslužiti kao interni HDD? pod tim mislim da bi stalno bio spojen na laptop, neće biti nikakvih problema?

Uzeo bi još jedan interni jer lap ima 2 hdd slota, ali u tom slučaju moram izvaditi DVD čitač, pa bih ipak uzeo prijenosni.

EDIT:

Jesu li Hitachi HDD-ovi pouzdani? Gledam malo cijene i često imaju i do 20-25% niže cijene od ostalih.

The truth is out there?! Does anyone know the URL?
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.10.2013 12:25 (Historian).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Historian

- Ovaj externi je OK, ako se ja ne varam unutra je WD Green disk, disk za skladištenje podataka.

- A kaj se tiče ovoga Hitachia, samo dalje od toga, uzmi si WD Blue i to je to.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM. Hvala :D ------ I am on fire now.

1 0 hvala 1
12 godina
Historian kaže...

Planiram kupiti ovaj HDD:

http://www.links.hr/?naziv=tvrdi-disk-vanjski-2000-0-gb-western-digital-my-book-essential-wdbacw0020hbk-usb-3-0-5400-okr-min-64mb-c-3-5-crni&option=artikl&id_artikl=051.520.250

Znači taj HDD bi bio spojen na laptop, sad me zanima, može li ovaj prijenosti poslužiti kao interni HDD? pod tim mislim da bi stalno bio spojen na laptop, neće biti nikakvih problema?

Uzeo bi još jedan interni jer lap ima 2 hdd slota, ali u tom slučaju moram izvaditi DVD čitač, pa bih ipak uzeo prijenosni.

EDIT:

Jesu li Hitachi HDD-ovi pouzdani? Gledam malo cijene i često imaju i do 20-25% niže cijene od ostalih.

Nemoras bacati novce na tako skupi WD, imas ovdje jeftiniji 2TB sa godinu dana duljim jamstvom sto je svakako bitno. 

12 godina

jel mi neko moze ponuditi neki slican ovome http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=TOS-DT01ACA100

samo da je 0,5gb jer netreba mi 1tb, pa da neplacam bezveze vise ak mi ne treba. Trgovina neka bude futura it

Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 2
14 godina

nix111

- Ili Blue kako kaže kolega ili Toshibu ovu.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM, prihvaćam sve kritike, vrijeđanja, pohvale, sve što se kaže na PM ostaje samo za mene. Hvala :D ------

1 0 hvala 1
12 godina

Ok je al sta mislis o ovom? http://futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=TOS-DT01ACA050

Edit: eto ovaj mi se cini ok... Hvala

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.10.2013 15:43 (nix111).
15 godina

Ili taj !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Osobno smatram da su 500GB modeli neisplativi jer 1TB modeli se nađu za 100Kn više te ukoliko se kolega može protegnuti neka nabavi 1TB model.

Preporuka jer ga već imam jest WD10EZEX(1TB, 24mj. garancija) cca. 470Kn + vrlo je tih, gotovo nečujan u radu.

Bench CDM:

Sequential Read :   188.559 MB/s

Sequential Write :   183.590 MB/s

Random Read 512KB :   61.641 MB/s

Random Write 512KB :   100.992 MB/s

Random Read 4KB (QD=1) :    0.702 MB/s [   171.5 IOPS]

Random Write 4KB (QD=1) :    1.641 MB/s [   400.5 IOPS]

Random Read 4KB (QD=32) :    0.481 MB/s [   117.5 IOPS]

Random Write 4KB (QD=32) :    1.776 MB/s [   433.5 IOPS]

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.10.2013 20:09 (Wuk19).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

pozdrav.

molim za jednu malu pomoć. naime planiram u nabavku novog hdd-a. 500gb ili 1tb svejedno. podijelio bih ga na dvije particije, jedna za windoze i ostale programe, druga za igre, xampp i eventualno nešto za storage.

cjenovni domet do nekih 500-600kn, kuna vamo-tamo nema veze, al da zadovolji kak treba.

moja trenutna konfa je pod "moj pc".

hvala unaprijed.

EDIT: ovaj seagate trenutno koristim za win.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 18:26 (Cican).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice