Tema za odabir tvrdih diskova izdvojena tema

poruka: 1.848
|
čitano: 640.752
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Tema za odabir tvrdih diskova

sata ti je 3gb/s znaci trebalo bi raditi dobro....inace,blackovi su dobri,i da napomenem,malo su bucni,ali ako ti ne smeta-go for it!

Roses are red,my screen is blue,and I'm sitting here thinking WTF did I do?
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Nabavio sam ovaj HDD dock http://www.ebay.com/itm/190714395357?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

Treba mi HDD za pohranu podataka i dilema mi je između ovih:

WD10EFRX - HDD Desktop WESTERN DIGITAL Red 1TB

HDD WD 1TB, Caviar Blue 10EZEX

SEAGATE ST1000DM003, SATA3, 64MB 1TB

SAMSUNG Spinpoint F3 1TB

Seagate je najskuplji (cca 100kn) a WD ima najdužu garanciju (36mj).

S obzirom da je prodavač stavio napomenu da ovaj dock   nije kompatibilan sa svim WD diskovima (ne navodi kojim!?) da li prema priključcima na docku ovi diskovi odgovaraju?

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Uzmi samsung f3, ja sam ga kupio, odlican disk, malo brzi od wd blue, necujan, 3 god jamstva.

MOJ YOU TUBE CHANNEL: http://www.youtube.com/user/Megatr0nHR ......................... BATTLELOG: Megatr0n_HR
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.8.2013 18:48 (MARKOcVp).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ja bih uzeo Samsung!

Roses are red,my screen is blue,and I'm sitting here thinking WTF did I do?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Koji hdd i zašto?

WD

SEAGATE

Hvala.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

fila2208

- Frend, ako imaš para idi na WD Cavier Black.

- ZA: Brzina, 5 godina garancije.

- Protiv: Buka, tako kažu{#}, nekima smeta, ja osobno ne razumijem te kojima to smeta.{#}

- Imam dva takva diska i niti jedan nije bučan.{#}

---- Vara se onaj koji misli da se može odreći cijeloga svijeta.Onaj pak, koji misli da svijet ne može bez njega,vara se još više. --------- Sva pitanja ili nejasnoće, molim na PM. Hvala. :)

2 0 hvala 1
13 godina

Pozdrav , posto moj stari WD 500GB lagano crkava prisiljen sam ga zamjeniti novim. U izboru imam WD Blue 1TB (500kn) ,malo stariji model WD Black 1TB 32MB (580kn) , Seagate Barracuda 2TB 64MB (680kn) i Seagate 1TB 64MB (500kn) . Na pocetku teme autor je naveo da su Seagate diskovi losi ,pada im transfer rate vremenom ,kvarljivi su itd. Jel se situacija promjenila tri god. nakon otvaranja teme i jesu li diskovi te marke bolji nego tada i jesu li otklonjeni navedeni problemi u novijim serijama? Kao sto mozete vidjeti na linkovima gore  prodavac je naveo da su ovi 1TB i 2TB modeli Seagate diskova ubjedljivo najbrzi u svojoj klasi ,brzi cak i od WD Black/Blue modela sa prosjecnim transfer rateom preko 150 MB/s, 200 MB/s max (tocno ili ne ???) Molim pomoc pri odabiru  i i skustva sa navedenim diskovima i na sta obratiti paznju ? Koji od ovih i zasto bas on ? Hvala

0 Seagate 1TB ST1000DM003
1 Seagate 2TB ST2000DM001
8 WD Black 1TB 32MB WD1001FALS
0 WD Blue 1TB WD10EZEX
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.8.2013 3:53 (error_666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ako ti treba puno mjesta onda Seagate 2TB , ako ne onda WD Black 1TB !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Re: Tema za odabir tvrdih diskova
Haf932 kaže...

Ako ti treba puno mjesta onda Seagate 2TB , ako ne onda WD Black 1TB !

OK ,hvala . Sto se tice prostora , i ne treba mi bas ,imam ext. HDD 2TB. Kontaktirao sam prodavca za ovaj Black ,kao disk je nov ,garantira za ispravnost ,ali nema garancije , tako da i on otpada. Ostaju WD Blue i Seagate 1TB . Koji od ova dva?  (pretpostavljam da je Blue bolji i pouzdaniji )

15 godina

Onda WD Blue ! Steta za Blacka sto nema jamstvo !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Jedan frend planira uzeti novi hdd, a meni je ponudio ovaj Hdd star 2god za 280kn.

Ili da dodam 100kn pa si uzmem neki bolji.

0 Uzet taj polovni
3 Dodat 100kn i uzeti neki bolji
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.9.2013 2:53 (SteveX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
SteveX kaže...

Jedan frend planira uzeti novi hdd, a meni je ponudio ovaj Hdd star 2god za 280kn.

Ili da dodam 100kn pa si uzmem neki bolji.

Nekupuj nesto sto nema garanciju barem 6mj, jer hardware bez garancije je glava u torbi, moze sutra krepat i bacio si 280kn u vjetar.

Što hladnije to bolje...
13 godina

Samo da prijavim , izletila je extra ponuda , malo skuplji od Blue-a , WD Black  ( 650 kn) , ali pet godina garancije je prevladalo , tako da sam ga narucio . Hvala svima za savjete i misljenja.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina

Bolji nisi mogao izabrati {#}

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 2
12 godina
neaktivan

Pozdrav,

mozete li mi preporuciti neki ok eksterni disk do1T za macbook pro (ukoliko je potrebna nekakva kompatibilnost).

Uzimala bi preko msana, cijena do 600 bez pdv-a.

Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav, molio bi za savjet. Kupujem eksterni tvrdi disk pa ne znam kojeg proizvođača uzeti: WD, Seagate, Toshiba. Riječ je o 3.5 disku. Da li je važan broj okretaja kod vanjskog diska?

0 0 hvala 0
14 godina
Alpha1 kaže...

Pozdrav, molio bi za savjet. Kupujem eksterni tvrdi disk pa ne znam kojeg proizvođača uzeti: WD, Seagate, Toshiba. Riječ je o 3.5 disku. Da li je važan broj okretaja kod vanjskog diska?

- Koji kapacitet trebaš?

--- Rijeka se prepoznaje plivanjem, a čovjek razgovorom. -- Sva pitanja i nejasnoće molim na PM. Hvala :D
12 godina
neaktivan

Disk od 2 TB sam mislio uzeti, do 1000 kn.

0 0 hvala 0
14 godina
Alpha1 kaže...

Disk od 2 TB sam mislio uzeti, do 1000 kn.

- Ovako nešto.

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_108&products_id=8439

--- Rijeka se prepoznaje plivanjem, a čovjek razgovorom. -- Sva pitanja i nejasnoće molim na PM. Hvala :D
12 godina
neaktivan

Hvala na prijedlogu, nisam ni znao za ovaj dućan.

0 0 hvala 1
12 godina

Nemoj taj WD, ovo ti puno bolji ext hdd sa USB3.0 konekcijom, 3god. jamstva i jeftiniji je dosta {#}  

A imas i 3TB model ako trebas i ulazi u tvoj buđet.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.9.2013 1:19 (roby27).
12 godina

Ajde pametnog neka mi objasni zasto TD??? U cemu je taj star WD bolji?? 

13 godina
error_666 kaže...

Pozdrav , posto moj stari WD 500GB lagano crkava prisiljen sam ga zamjeniti novim. U izboru imam WD Blue 1TB (500kn) ,malo stariji model WD Black 1TB 32MB (580kn) , Seagate Barracuda 2TB 64MB (680kn) i Seagate 1TB 64MB (500kn) . Na pocetku teme autor je naveo da su Seagate diskovi losi ,pada im transfer rate vremenom ,kvarljivi su itd. Jel se situacija promjenila tri god. nakon otvaranja teme i jesu li diskovi te marke bolji nego tada i jesu li otklonjeni navedeni problemi u novijim serijama? Kao sto mozete vidjeti na linkovima gore  prodavac je naveo da su ovi 1TB i 2TB modeli Seagate diskova ubjedljivo najbrzi u svojoj klasi ,brzi cak i od WD Black/Blue modela sa prosjecnim transfer rateom preko 150 MB/s, 200 MB/s max (tocno ili ne ???) Molim pomoc pri odabiru  i i skustva sa navedenim diskovima i na sta obratiti paznju ? Koji od ovih i zasto bas on ? Hvala

error_666 kaže...

Samo da prijavim , izletila je extra ponuda , malo skuplji od Blue-a , WD Black  ( 650 kn) , ali pet godina garancije je prevladalo , tako da sam ga narucio . Hvala svima za savjete i misljenja.

Stigao WD Black , ugradjen je i sistem podignut. Puno brzi od prijasnjeg WDC Blue-a 5000AAKX , a sto se tice buke koju navodno proizvodi , nisam primjetio , bar na ovom mom primjerku . Nije nista glasniji od ovog sto sam prije imao ,tj. uopce ga ne cujem . Hvala svima koji su pomogli u odabiru na prijedlozima i savjetima .

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.9.2013 2:20 (error_666).
14 godina

Ima netko iskustva s ovim diskom:http://protis.hr/products/details/hdd-sata-iii-2-tb-seagate-barracuda-35-7200rpm-64mb-st2000dm001/52330

Win, programe i igre imam instlirane na ssd a ovaj bi služio za muziku, slike, video i tu i tamo za instalirat neku igru..

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2013 13:27 (Zločko).

0 0 hvala 0
12 godina

Uzmi si toshibu jer je veca garancija i tisi hard http://futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=TOS-PA4292E-1HL0#prettyPhoto

14 godina

je veća garancija ali ta toshiba je sporija (5700 okretaja naprema 7200) i ima manje casha (32 naprema 64)...

0 1 hvala 0
14 godina
Zločko kaže...

je veća garancija ali ta toshiba je sporija (5700 okretaja naprema 7200) i ima manje casha (32 naprema 64)...

- Evo ovaj ti je OK i nećeš imat problema.

http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=TOS-DT01ACA200

- Razliku između 32MB I 64MB Catchea nećeš osjetit 100%.{#}

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM. Hvala :D ------
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.9.2013 8:47 (Valentin17).
12 godina

LP,

planiram uzet sad kroz tjedan dana novi HDD iz ADM-a. Imam nekoliko koji su mi zapali za oko. Naime uzeo bih od 1T . Pa se dvoumim izmedu: 

1)  http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_179&products_id=12097 (WD Caviar Blue )

2) http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_179&products_id=11826 (WD Caviar Green)

3) http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_179&products_id=12151 (WD Red)

4) http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_179&products_id=8390 (WD Caviar Black)

Nez ni koja je razlika izmedu tih 4 koji su mi zapeleli za oko osim u cijeni.?? Kolko vidim imaju 7200rpm-a, sata 3- 6gb/s  te 64mb Cachea. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ako mozes uzmi Black ! Jest da je najskuplji , al je odlican i ima najduze jamstvo ( 5 god. ) !

Music As A Weapon !!
16 godina
neaktivan

Koja će biti namjena tog harda (storage, system...)?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice