Problem detected in array 1

poruka: 8
|
čitano: 1.545
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problem detected in array 1

Pozdrav !

Što bi ovo moglo biti: Prilikom boot-anja kad skenira diskove izbaci mi "Problem detected in array 1"...  pa mi jedan disk trepče  --- i mirno pređe preko toga. Windowsi 7 se normalno dignu i sve radi super.

Imam RAID 0... 2 x 1500MB. Strahujem da mi je otišao disk pa dal može neko podrobnije objasniti što da dalje napravim ... Hvala svima koji pomognu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Problem detected in array 1
Marko3Dsign kaže...

Pozdrav !

Što bi ovo moglo biti: Prilikom boot-anja kad skenira diskove izbaci mi "Problem detected in array 1"...  pa mi jedan disk trepče  --- i mirno pređe preko toga. Windowsi 7 se normalno dignu i sve radi super.

Imam RAID 0... 2 x 1500MB. Strahujem da mi je otišao disk pa dal može neko podrobnije objasniti što da dalje napravim ... Hvala svima koji pomognu...

RAID 0? Backupiraj sustav, zatim ispitaj RAID. Vjerojatno jest faulty disk, ali možda se može popraviti.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
16 godina
neaktivan

- ma SORRY , nije RAID 0, nego je 1. (mirror)

17 godina
Marko3Dsign kaže...

Ako možeš, backupiraj disk i rebuildaj ponovno RAID polje.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
17 godina
Marko3Dsign kaže...

Pozdrav !

Pod "problem" može biti svašta, od SMART najave i slično nadalje. U svakom slučaju je zgodno napraviti backup prije nego se polje raspadne, ako je RAID 0 u pitanju. Jesi siguran da je RAID 0?

16 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...
Marko3Dsign kaže...

Ako možeš, backupiraj disk i rebuildaj ponovno RAID polje.

Hvala na savjetu, a aal to znači da moram uz ova dva 1.5TB diska imati još jedan takav (sveukupno 3), ili mogu to kako izvesti preko ova 2 ?

16 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
Marko3Dsign kaže...

Pozdrav !

Pod "problem" može biti svašta, od SMART najave i slično nadalje. U svakom slučaju je zgodno napraviti backup prije nego se polje raspadne, ako je RAID 0 u pitanju. Jesi siguran da je RAID 0?

- siguran

17 godina
Marko3Dsign kaže...

Hvala na savjetu, a aal to znači da moram uz ova dva 1.5TB diska imati još jedan takav (sveukupno 3), ili mogu to kako izvesti preko ova 2 ?

Posudi privremeno ako nemaš diska pri ruci, pa prebaci podatke na njeg, pa ponovno rebuildaj polje na ova 2 diska. Ako bude grešaka prilikom ili nakon rebuilda, vjerojatno jest disk oštećen.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2011 14:27 (Smooth Operator).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice