Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.191
|
čitano: 3.274.769
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Koji SSD?
lllnuclearlll kaže...

Ja nebi išao na manje od 120-128GB. Također računam na to da SSD neću nikad punit više od pola jer ga kupujem baš zbog performansi a ne natrpavanja. Znači na SSDu od 128GB je nekih 60tak GB iskoristivog prostora. Kad se stavi Windows 7 ili 8, par osnovnih programa, 1-2 igre (ne moram imati sve instalirane moguće jer tak i tak nikad ne igram više od dvije, a lako se maknu i stave nove), i još, meni barem, treba par jačih i većih programa tipa Visual Studio, Net Beans, Eclipse, Photoshop... dođe se do nekih 45-50GB potrošenih. I taman ostane još desetak za zlu ne trebalo. Realno gledajući SSD od 60 ili 90 nebi ni gledao, i 128 mi graniči, ali 256 su ipak preskupi za budget većine.

Ja ne kužim poantu. Punjenje SSD-a do pola je bilo aktualno tamo za vrijeme prvog Vertexa...sad stvarno nema potrebe za time...ostaviti nekakvih 15-20% slobodnog prostora je sasvim dovoljno.

Ja držim sav softver i igre na SSD-u i popunjeno mi je 62 GB. SSD od 90 GB bi tu bio sasvim dovoljan.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
17 godina
DamageHigh kaže...
lllnuclearlll kaže...

Ja nebi išao na manje od 120-128GB. Također računam na to da SSD neću nikad punit više od pola jer ga kupujem baš zbog performansi a ne natrpavanja. Znači na SSDu od 128GB je nekih 60tak GB iskoristivog prostora. Kad se stavi Windows 7 ili 8, par osnovnih programa, 1-2 igre (ne moram imati sve instalirane moguće jer tak i tak nikad ne igram više od dvije, a lako se maknu i stave nove), i još, meni barem, treba par jačih i većih programa tipa Visual Studio, Net Beans, Eclipse, Photoshop... dođe se do nekih 45-50GB potrošenih. I taman ostane još desetak za zlu ne trebalo. Realno gledajući SSD od 60 ili 90 nebi ni gledao, i 128 mi graniči, ali 256 su ipak preskupi za budget većine.

Ja ne kužim poantu. Punjenje SSD-a do pola je bilo aktualno tamo za vrijeme prvog Vertexa...sad stvarno nema potrebe za time...ostaviti nekakvih 15-20% slobodnog prostora je sasvim dovoljno.

Ja držim sav softver i igre na SSD-u i popunjeno mi je 62 GB. SSD od 90 GB bi tu bio sasvim dovoljan.

Istina, nema potrebe, no disk više ne radi u performance, već u storage modeu, smanjenja performansi ima, ali ne toliko kao prije.  *ebiga, ja sam picajzla {#}pa ga neću punit više od pola. No ako netko želi po pročitanom vidim da nekog većeg pada performansi nema. Također što veći SSD i nešto je brži. Dakle uzmeš manji, dobiš nešto sporiji i još ga usporiš natrpavanjem, a na taj način i rok trajanja mu dosta smanjiš. Eto zato nebi išao na manje od 128, a razlika u cijeni recimo Vertex 4 64 i 128 i nije nešto velika(300 za duplo veći kapacitet). A Intel 330 120GB još i manja razlika u odnosu na Vertex 4 64GB, i po meni isplativija kupnja od manjeg Vertexa.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.12.2012 21:34 (lllnuclearlll).
14 godina
Koji SSD?

Pošto baš i nisam u nekom doticaju sa tržištem SSD-ova, zanima me da li je ova ponuda dobra:

http://www.njuskalo.hr/ssd-disk/ssd-samsung-120gb-840-series-basic-oglas-6725643

Naravno, ako ima garanciju. 

Hvala na odgovorima

My BF3 Battlelog: MasterChurner
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
plavi83 kaže...

Pošto baš i nisam u nekom doticaju sa tržištem SSD-ova, zanima me da li je ova ponuda dobra:

http://www.njuskalo.hr/ssd-disk/ssd-samsung-120gb-840-series-basic-oglas-6725643

Hvala na odgovorima

Bolje ti uzet ovo, ipak novo je novo, ne moraš se brinut što je ovaj ispred tebe radio sa njim.

http://www.magazinrs.hr/ssd-samsung-128gb-830-series/0140306

EDIT:

Jedan od najboljih (uz bok OCZ Vertex 4, Intel 330), ovaj model ima 128GB memorije, jer svaki GB je bitan, provjerena tehnologija, iznimna pouzdanost, sve pohvale.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.12.2012 10:06 (Valentin17).
13 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
plavi83 kaže...

Hvala na odgovorima

Bolje ti uzet ovo, ipak novo je novo, ne moraš se brinut što je ovaj ispred tebe radio sa njim.

http://www.magazinrs.hr/ssd-samsung-128gb-830-series/0140306

EDIT:

Jedan od najboljih (uz bok OCZ Vertex 4, Intel 330), ovaj model ima 128GB memorije, jer svaki GB je bitan, provjerena tehnologija, iznimna pouzdanost, sve pohvale.

jeftinije ovdje.

Kalko1212 ingame
17 godina
Koji SSD?

Napokon se skupilo 900kn {#}, stoga ovih dana pada Vertex 4 128GB. Vjerojatno idući četvrtak jer naručujem s dostavom pa hoću izbjeć blagdane. Imam jedno pitanje samo. Uzeo bi u diskontu24, no vidim da ima par Vertexa 4 128GB, a cijena varira dosta između modela. Koliko ja vidim na službenim stranicama OCZ-a postoji samo jedan jedini model Vertexa 4 128GB. Pa ne kužim.

Ova 3 modela vidim, naravno uzeo bi najjeftiniji, pretpostavljam da je to sve isto, ali ta razlika u cijeni mi je čudna.

http://www.diskont24.com/product.php?productid=111669&cat=610&page=1

http://www.diskont24.com/product.php?productid=112892&cat=610&page=1

http://www.diskont24.com/product.php?productid=115091&cat=610&page=1

I još jedno pitanje. Kakav je ovaj OCZ Vector?

http://www.diskont24.com/product.php?productid=120942&cat=610&page=1

Jel to bolje od Vertexa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Uzmi najjeftinijeg Vertex-a 4 ! Neznam sta im znace 3 verzije istog diska !

Kaj se tice Vectora , neznam kakav je !

Music As A Weapon !!
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Ja ću isto ići na Vertex4 128Gb, Samsunga 820 nema nigdje. Tražim već 2 tjedna.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Samsung 820 ni ne postoji (ako nije tipfeler).

0 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

Kolega vjerojatno mislio na model 830 :)

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Samsung 820 ni ne postoji (ako nije tipfeler).

Da, mislio sam na 830 128 Gb. Njega tražim neka 2 tjedna, neuspješno.

Razmišljao sam i o Intelu 330 120Gb, no razlika u cijeni između njega i Vertexa 4 128Gb mi je premala, zato idem na Vertexa 4.

Ispod 120 Gb mi je disk premali kapacitetom, 256Gb diskovi su mi preskupi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.12.2012 18:14 (shadowplay).
15 godina
Koji SSD?

Vertex 4 ima i duze jamstvo ( 5 god. ) od Intela 330 ( 3 god. ) !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Vertex 4 ima i duze jamstvo ( 5 god. ) od Intela 330 ( 3 god. ) !

Da, duže jamstvo, cca 8 Gb više i razlika u cijeni je oko 50 kn.

Zbog toga idem na Vertexa, iako, da je dostupan Samsung 830 koji je jeftiniji nekih 100-150 kn (od Vertexa), uzeo bih njega. Sumnjam da bi osjetio razliku u brzini.

16 godina
neaktivan
Koji SSD?

Koji bi mi SSD preporučili između Vertex 4 256GB i Samsunga 840 Pro 256GB?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
smrad06 kaže...

Koji bi mi SSD preporučili između Vertex 4 256GB i Samsunga 840 Pro 256GB?

Ja bih isao na Samsung 840 PRO 256GB !

8 Vertex 4 256GB
17 Samsung 840 PRO 256GB
Music As A Weapon !!
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Pozz ljudi, kupio bih si SSD u cjen. rangu oko 800-1000kn. Kapacitet je nekih 120GB. Vidim da preporučate uglavnom Vertex 4. Vidim još Force 3, a našao sam i ovaj. Koji je najbolji od tih?

24.06.2011.g. Počivao u miru - EnlightenedPhoenix ;(
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Force 3 i Kingston koji si linkao nisu niti u konkurenciji Vertexu 4.

Druge opcije su ti Samsung 830 ili Intel 330.

15 godina

Ili Vertex 4 , Samsung 830 128GB , Intel 520 120GB ! Uzmi neki od ta tri !

Music As A Weapon !!
14 godina
lordlojkus kaže...

Pozz ljudi, kupio bih si SSD u cjen. rangu oko 800-1000kn. Kapacitet je nekih 120GB. Vidim da preporučate uglavnom Vertex 4. Vidim još Force 3, a našao sam i ovaj. Koji je najbolji od tih?

Vertex 4 128GB.{#}

Valentin
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Ok, ali koliko vidim ovaj vertex4 ima r/w = 535/200, a Corsair 550/510. Vertex3 ima write kao Corsair, jeli onda on bolji? I moja matična nema SATA3, koliki će onda biti gubitci?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ako na matičnoj nemaš SATA 3 onda će ti maksimalni transfer rate biti negdje oko 300 mb/s, što je primjetan gubitak, ali se po mom mišljenju još uvijek isplati uzet SSD. Što se tiče izbora između Corsaira i Vertexa, uzmi Vertexa - Nećeš Požalit {#} .

Success is the ability to go from one failure to the next without any loss of enthusiasm.
15 godina
neaktivan
TheAtomicMiner kaže...

Ako na matičnoj nemaš SATA 3 onda će ti maksimalni transfer rate biti negdje oko 300 mb/s, što je primjetan gubitak, ali se po mom mišljenju još uvijek isplati uzet SSD. Što se tiče izbora između Corsaira i Vertexa, uzmi Vertexa - Nećeš Požalit {#} .

Nema veze, i dalje je puno. Ako u budućnosti budem upgradeao komp onda ovaj SSD sigurno ide s njim, a tad ce vec bit SATAIII. Sad nisam baš skužio što si htio reći sa Corsairom i Vertexom. Na kojeg se vertexa odnosi? Trojku ili četvorku?

15 godina
Koji SSD?

Vertex 4 !  Corsaira Force 3 nemoj ni gledat !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

OK, uzimam njega onda. A što nevalja sa ostalima?

16 godina
lordlojkus kaže...
Haf932 kaže...

OK, uzimam njega onda. A što nevalja sa ostalima?

Ako te baš interesira prolistaj par strana unatrag ove teme.

Imam osjećaj da je na svako pitanje u ovoj temi odgovoreno bar jedno 200 puta...lol

15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Imam osjećaj da ću vas izludit, ali sad sam našao i FORCE GT od corsaira. Jel on bolji od vertexa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ne.
17 godina
protjeran
Koji SSD?

Ljudi zar je problem shvatiti ?
Pogledajte: VERTEX 4, INTEL 330 i Samsung 830 !
I naprednije serije Intel 520 i Samsung 840 !
Nemate više šta pitat. nešto od ovoga uzmite ili se kajte kasnije.
Ovi jesu malo skuplji ali su i najbolji a vi vjerojatno nećete propasti za tih 100-200 kn razilke.
I procitajte malo par stranica unatrag a ne odmah lupat bezvezna pitanja. I vjerujte ako bude neki dobar a jeftin bit će sigurno u grupi sa ovim gore navedenim SSDovima.
Toliko od mene. Procitajte ovaj post.

Play Hrad Play Cool
Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Da li je Samsung 830 bolji od 840 basic. Kupio bih 830 ali neznam gdje ga naći svugdje gdje sam gledao je nedostupan. Koliko znam 840 basic i pro imaju memoriju koja traje dosta kraće nego od 830.

0 0 hvala 0
17 godina
The Black Iso kaže...

Ljudi zar je problem shvatiti ?
Pogledajte: VERTEX 4, INTEL 330 i Samsung 830 !
I naprednije serije Intel 520 i Samsung 840 !
Nemate više šta pitat. nešto od ovoga uzmite ili se kajte kasnije.
Ovi jesu malo skuplji ali su i najbolji a vi vjerojatno nećete propasti za tih 100-200 kn razilke.
I procitajte malo par stranica unatrag a ne odmah lupat bezvezna pitanja. I vjerujte ako bude neki dobar a jeftin bit će sigurno u grupi sa ovim gore navedenim SSDovima.
Toliko od mene. Procitajte ovaj post.

Nadodao bi još i OCZ Vector koji je nešto bolji, ali i skuplji od Vertexa 4, otprilike u rangu 840Pro. Ovo vam je otprilike rang lista SSDova.

64GB verzije:

Samsung 830

OCZ Vertex 4

Intel 330

OCZ Vertex 3

128GB verzije:

Samsung 840Pro

OCZ Vector

OCZ Vertex 4

Intel 520

Intel 330

S tim da su u 128GB verzijama Samsungovi i OCZ stvarno podjednaki po testovima i najisplativije je ići na najjeftinijeg (vertex 4)

256GB verzije

Samsung 840Pro

OCZ Vector

OCZ Vertex 4

Intel 520

Ovdje se već osjeti veća brzina Samsunga i OCZ Vectora, dok su Vertex 4 i Intel 520 nešti ispod njih,

Da rezimiram, Razliku u brzini u bilo kojoj od ovih verzija (64, 128, 256) i bilo kojeg proizvođača realno nećete osjetiti osim u benchmarksima. Svi ovi SSDovi navedeni su TOP klasa i svi su dobar izbor.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.12.2012 10:48 (lllnuclearlll).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice