Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.191
|
čitano: 3.278.296
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Koji SSD?
C2D E4600
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

dobro ce to funkcionirat.

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

dobro ce to funkcionirat.

Ok Hvala...

pogledo sam i u racunar.. moci ce se konektovat... kablovi... :D

13 godina
neaktivan
zzz kaže...
TheAtomicMiner kaže...
Jeli se isplati uzet SSD za laptop ako laptop ima SATA II

Naravno da se isplato.

Ja sam imao ssd na sata2 laptopu, razlika je dan/noć..jednom kad osjetiš ssd, nema povratka :)

17 godina

Uzimam sad kroz tjedan dana Intel 330 120GB ili Vertex4 128GB.

Vertex je nekih 150kn skuplji, isplati li se uzimati ga ili ne? Po nekim testovima iz Buga 239 Intel ima bolje performanse u testu koji emulira obično kućno korištenje, dok Vertex 4 ima dosta bolje ostale testove (sekvencijalno, random pisanje/čitanje, test visokog opterečenja, itd).

Samsung 830 128GB je isto cjenovno tu negdje, ali u istom bugovom testu piše da ima dosta razočaravajuću brzinu pisanja u odnosu na ova 2.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.12.2012 15:46 (lllnuclearlll).
17 godina
lllnuclearlll kaže...

Vertex je nekih 150kn skuplji, isplati li se uzimati ga ili ne? Po nekim testovima iz Buga 239 Intel ima bolje performanse u testu koji emulira obično kućno korištenje, dok Vertex 4 ima dosta bolje ostale testove (sekvencijalno, random pisanje/čitanje, test visokog opterečenja, itd).

Samsung 830 128GB je isto cjenovno tu negdje, ali u istom bugovom testu piše da ima dosta razočaravajuću brzinu pisanja u odnosu na ova 2.

Sumnjam da ćeš primjetiti razliku bez obzira kojeg uzmeš.

Po meni je Intel jače/sigurnije ime (barem mi je iskustvo takvo), dok OCZ ima 5 godina garancije.

Šta ti srcu draže, uzmi, te ako prelaziš sa mehaničkog HDD-a na SSD, imat ćeš warp9 {#}

16 godina
lllnuclearlll kaže...

Samsung najbolji izbor.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
15 godina
Koji SSD?

Evo i kod nas zeljno ocekivanih Samsung 840 PRO modela !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Cijene su vrlo slične inozemnima ali i dalje preskupo, navodno Samsung još uvijek nema dovoljne zalihe što za uzrok ima ovakvu cijenu ili pokušava povećati prodaju starijeg modela 830.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Haf932 kaže...

Evo i kod nas zeljno ocekivanih Samsung 840 PRO modela !

Sta oni meni zele jos vise otezat odluku {#}

14 godina
Koji SSD?

Uzmi Vertex 4, nećeš požaliti, koristim 2 od 64 GB i evo prošli tjedan uzeo sa ebaya jedan od 512GB, znači kod toga na garanciju ne računam, evo toliko sam siguran u njega.

http://www.ebay.com/itm/OCZ-Vertex-4-VTX4-25SAT3-512G-M-SATA-III-MLC-SSD-2-5-512GB-Internal-Solid-State-/350653196861?pt=US_Solid_State_Drives&hash=item51a48f2a3d

Valentin

1 0 hvala 0
14 godina
Valentin17 kaže...

Uzmi Vertex 4, nećeš požaliti, koristim 2 od 64 GB i evo prošli tjedan uzeo sa ebaya jedan od 512GB, znači kod toga na garanciju ne računam, evo toliko sam siguran u njega.

http://www.ebay.com/itm/OCZ-Vertex-4-VTX4-25SAT3-512G-M-SATA-III-MLC-SSD-2-5-512GB-Internal-Solid-State-/350653196861?pt=US_Solid_State_Drives&hash=item51a48f2a3d

Jade podjeli iskustvo sa carinom i koliko su ti još uzeli kada ti dođe disk...inače super odabir.... {#}

My BF3 Battlelog: MasterYca
14 godina
plavi83 kaže...
Valentin17 kaže...

Jade podjeli iskustvo sa carinom i koliko su ti još uzeli kada ti dođe disk...inače super odabir.... {#}

A je... košta brdo love, ali se u zadnje vrijeme dosta štedilo pa sada ovo može proći, kad kupuješ kupuj najbolje. Po meni opće se ne isplati uzimat ove SSD-ove od 64GB, to je bacanje novaca, za još možda 100-150 kn možeš uzet duplo veći SSD, na ovoga od 64GB snimiš windowse, par programa iiiii ništa više. {#}

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.12.2012 10:42 (Valentin17).
13 godina
neaktivan
Koji SSD?

Vertex 4 64GB is in da house, ilitiga u laptopu :)

svakako preporučam... a šta se tiče toga da 64gb nije dosta, ja imam windows 8 i sve ostalo kaj mi treba i još mi ostane 39,5 GB diska slobodno. Još ću 10gb popunit s vremenom , znači ostane 30gb free šta je i više nego dovoljno.

za sve ostalo se brine 750GB HDD.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Ajde ako ima netko tko ima vertex 4 koji je pun bar 70% odvrti neki bench pa ovdje stavi rezultate. Hvala unaprijed
14 godina
user3468 kaže...

Vertex 4 64GB is in da house, ilitiga u laptopu :)

svakako preporučam... a šta se tiče toga da 64gb nije dosta, ja imam windows 8 i sve ostalo kaj mi treba i još mi ostane 39,5 GB diska slobodno. Još ću 10gb popunit s vremenom , znači ostane 30gb free šta je i više nego dovoljno.

za sve ostalo se brine 750GB HDD.

I to je recimo ok, ssd za windows i programe i veliki HDD za sve ostalo.

Valentin
12 godina
neaktivan
Koji SSD?

je to okej rezultat za vertex 4 spojen na sata3

http://i48.tinypic.com/903coz.png

inače prezadovoljan sam ssd-om,restart time mi

je 25s,bootanje windowsa brutalno brzo,stvarno

revolucija u pc industriji :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.12.2012 19:51 (trube).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

OK je !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Koji SSD?

Razmisljam od RAID 0 konfiguraciji.

Trenutno imam Corsair Force 3 120 GB, koji se u danasnje vrijeme vise i ne smatra jednim od brzih diskova. Koliko citam, asinkronizirana memorija mu je veliki nedostatak i zbog toga gubi na brzini kroz vrijeme...

Sad bi me zanimalo, da li mi je vise isplativo kupiti jos jednoga ili ga zamijeniti sa 2x vertex 4. Da li bih osjetio uopce tu razliku, ako ih stavim u raid.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.12.2012 16:33 (Spyware).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Koji SSD?

SSD 128.0 GB OCZ Vertex 4, VTX4-25SAT3-128G, SATA3, 2.5'', MLC-Chip, maks do 535/200 MB/s

SSD 120.0 GB INTEL Series 330, SSDSC2CT120A3K5, SATA3, 2.5'', MLC-Chip, maks. do 520/485 MB/s

ovaj prvi je 100 kuna skuplji, a drugi je kao brži - ko je tu lud? Jedino što OCZ Vertex 4 ima 60 mjeseci garanciju.

Koliko vidim po komentarima 2 najisplativija modela.

E sad koji izabrati?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Vertex 4 ima dulju garanciju, veći kapacitet i brži je. Ali nećeš fulati koji god da izabereš.

17 godina
Darko1983 kaže...

SSD 128.0 GB OCZ Vertex 4, VTX4-25SAT3-128G, SATA3, 2.5'', MLC-Chip, maks do 535/200 MB/s

SSD 120.0 GB INTEL Series 330, SSDSC2CT120A3K5, SATA3, 2.5'', MLC-Chip, maks. do 520/485 MB/s

ovaj prvi je 100 kuna skuplji, a drugi je kao brži - ko je tu lud? Jedino što OCZ Vertex 4 ima 60 mjeseci garanciju.

E sad koji izabrati?

Nije Intel brži. Ne možeš samo pogledati sekvencijalne brzine čitanja/pisanja i prema tome reći koji SSD je brži. Ovo su 2 totalno različita SSD-a, s 2 totalno druga tipa kontrolera. Ja isto uzimam kroz tjedan/dva i isto sam se dvoumio između ta 2 i odlučio za Vertex 4. Ipak garancija je tu veća, a i radi dobro sa svim vrstama podataka. Dok Intel radi nešto slabije sa podacima koji se ne mogu komprimirati. No realno razliku nećeš primjetiti.

14 godina
lllnuclearlll kaže...
Darko1983 kaže...

E sad koji izabrati?

Nije Intel brži. Ne možeš samo pogledati sekvencijalne brzine čitanja/pisanja i prema tome reći koji SSD je brži. Ovo su 2 totalno različita SSD-a, s 2 totalno druga tipa kontrolera. Ja isto uzimam kroz tjedan/dva i isto sam se dvoumio između ta 2 i odlučio za Vertex 4. Ipak garancija je tu veća, a i radi dobro sa svim vrstama podataka. Dok Intel radi nešto slabije sa podacima koji se ne mogu komprimirati. No realno razliku nećeš primjetiti.

-na koji način su drugi tip?

Na što sve treba obratit pažnju?

17 godina

Intel 330 koristi Sandforce 2281 (SF 2281), no Intel radi sam njegov firmware. Također Intel 330 serija koristi nešto manje kvalitetne memorijske čipove koji traju nešto kraće (no kućni korisnik to neće primjetiti). SF 2281 komprimira podatke te radi jako dobro s podacima koji se daju komprimirati, dok s podacima koji se ne mogu komprimirati (dakle koji su već komprimirani tipa jpeg, .zip itd) radi nešto sporije.

OCZ kod Vertexa 4 koristi Indilinx Everest 2 kontroler (OCZ je kupio Indilinx te sam pravi kontrolere). Kontroler je dosta dobar i nema ograničenja kao Intel s podacima koji se ne mogu komprimirati, te radi dobro sa svim vrstama podataka.

U stvarnom životu ova 2 SSD-a imaju vrlo malu razliku u performansama koju kućni korisnik neće ili će jedva primjetiti.

Što gledati kod kupnje SSD-a. Najbolje pogledati po forumima i po recenzijama. Bitno je da SSD radi dobro i stabilno, da nije serija koja se često kvari  i koja radi probleme. Također je bitno da se radi o sinkronoj memoriji, jer dosta SSD-a koristi asinkronu memoriju i kad se SSD s asinkronim memorijom napuni performanse mu padnu dosta. U svakom slučaju uzeo Intel 330 ili Vertex 4 nećeš pogriješiti. Kod mene je presudilo jamstvo... Performanse padaju i kod sinkronih, ali jako malo i praktični neprimjetno. No ako želiš koristiti SSD u punoj brzini nemoj ga nikad puniti više od pola kapaciteta.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.12.2012 22:31 (lllnuclearlll).
14 godina
neaktivan

ok ... onda će Vertex 4 past!

Puno hvala,

Lp

14 godina
lllnuclearlll kaže...

Intel 330 koristi Sandforce 2281 (SF 2281), no Intel radi sam njegov firmware. Također Intel 330 serija koristi nešto manje kvalitetne memorijske čipove koji traju nešto kraće (no kućni korisnik to neće primjetiti). SF 2281 komprimira podatke te radi jako dobro s podacima koji se daju komprimirati, dok s podacima koji se ne mogu komprimirati (dakle koji su već komprimirani tipa jpeg, .zip itd) radi nešto sporije.

OCZ kod Vertexa 4 koristi Indilinx Everest 2 kontroler (OCZ je kupio Indilinx te sam pravi kontrolere). Kontroler je dosta dobar i nema ograničenja kao Intel s podacima koji se ne mogu komprimirati, te radi dobro sa svim vrstama podataka.

U stvarnom životu ova 2 SSD-a imaju vrlo malu razliku u performansama koju kućni korisnik neće ili će jedva primjetiti.

Što gledati kod kupnje SSD-a. Najbolje pogledati po forumima i po recenzijama. Bitno je da SSD radi dobro i stabilno, da nije serija koja se često kvari  i koja radi probleme. Također je bitno da se radi o sinkronoj memoriji, jer dosta SSD-a koristi asinkronu memoriju i kad se SSD s asinkronim memorijom napuni performanse mu padnu dosta. U svakom slučaju uzeo Intel 330 ili Vertex 4 nećeš pogriješiti. Kod mene je presudilo jamstvo... Performanse padaju i kod sinkronih, ali jako malo i praktični neprimjetno. No ako želiš koristiti SSD u punoj brzini nemoj ga nikad puniti više od pola kapaciteta.

Ja bih samo htio upozorit da sam na nekim forumima procitao da Vertexu 4 brzina strasno padne kada se popuni preko 50%, neki kazu cak da budu ispod 100mb/s

16 godina
gamer34 kaže...

Ja bih samo htio upozorit da sam na nekim forumima procitao da Vertexu 4 brzina strasno padne kada se popuni preko 50%, neki kazu cak da budu ispod 100mb/s

Riješeno odavno s novim firmwareom.

15 godina
ibari91 kaže...

u planu imam kupnju SSD, koji od navedenih?

Bez razmisljanja Intel 520 ! Mozes si i pogledat i novi Samsung 840 PRO 128GB !

Music As A Weapon !!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice