Intel 330
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koji su po vasem misljenju bolji SSD-ovi, Kingston V+300 ili Intel 330
Tu nemas kaj razmisljat , Intel naravno !
Poz,
bestbuy ssd do 1000 kn ?
(bilo bi bolje ako je jeftinije, naravno)
koristio sam hard disk jako dugo, tak da mi se cini da bih bio prezadovoljan sa bilo kojim :D
ne zelim platiti 200 kn vise zbog benchmark rezultata, ako u praksi se ne vidi nista
120 bi bilo savrseno, ali mozda bih se mogao zadovoljiti i sa manje
hvala!
Poz,
bestbuy ssd do 1000 kn ?
koristio sam hard disk jako dugo, tak da mi se cini da bih bio prezadovoljan sa bilo kojim :D
ne zelim platiti 200 kn vise zbog benchmark rezultata, ako u praksi se ne vidi nista
hvala!
Bas sam u istoj dilemi. Najbolje opcije su ti Vertex4 128gb- cca 920kn, Samsung 830 128gb- cca. 950kn, Intel 330-800kn 120gb, 1100kn 180gb. Eto svi odlicni ssd-ovi pa uzmi koji ti se najvise svida. Ja se nemogu odlucit vec tjedan dana tako da uzmi cim prije jer sto ces vise razmisljat bit ce ti teze
Poz,
bestbuy ssd do 1000 kn ?
hvala!
hvala obojici, izgleda da cu uzet vertex, on mi se cini kao safe bet : )
I sam kupujem ssd-ac i dvoumim se između vertexa 4 i kingstoa hyperX-a ali se i pitam dali je to uopće potrbno običnom korisniku
ali kad djeca imaju para..........
I sam kupujem ssd-ac i dvoumim se između vertexa 4 i kingstoa hyperX-a ali se i pitam dali je to uopće potrbno običnom korisniku
ali kad djeca imaju para..........
Vertex 4 uzmi. Ja imam Intel 330 120gb i prezadovoljan. Intel, Samsung i Vertex4 su trenutno best buy, tako da bilo kojeg uzmes neces pogrijesiti. Pogledaj si cijene jer kao neki pricaju boljji je vertx 4 , neki pak samsung itd. Sve je to isto jer razliku neces niti primjetiti. Zasto bi dao 200-300kn skuplje kad je to sve isto. Gledas si garanciju(3 god minimum ili 5 godina jos bolje) i gdje je jeftinije i to je to. Ja sam mislio uzeti vertex 4, ali sam na kraju intela jer je jeftiniji bio i na akciji i eto prezadovoljan.
Dali je istina da Vertex4 gubi brzinu nakon sto se popuni vise od 50%. Sada citam neku temu vertex4 vs 830 i neki kazu da mu se brzina cak prepolovi, neki da padne ali ne previse a neki kazu da je pad samo pprivremen jer se prebacuje u neki drugi mod kada se napuni vis eod pola. Zna lli netko nesto vise o ovom?
vidim da je vertex po brzini zapisivanja deklariran na 200mb/s dok su drugi 500+
u čemu je štos?
vidim da je crosair force 3 u klasi 500+ ali je i 100kn jeftiniji(8gb manji kapacitet)
Dali je istina da Vertex4 gubi brzinu nakon sto se popuni vise od 50%. Sada citam neku temu vertex4 vs 830 i neki kazu da mu se brzina cak prepolovi, neki da padne ali ne previse a neki kazu da je pad samo pprivremen jer se prebacuje u neki drugi mod kada se napuni vis eod pola. Zna lli netko nesto vise o ovom?
Ima je problema sa starim firmwareom. S novim nema tih problema (1.5).
vidim da je vertex po brzini zapisivanja deklariran na 200mb/s dok su drugi 500+
u čemu je štos?
vidim da je crosair force 3 u klasi 500+ ali je i 100kn jeftiniji(8gb manji kapacitet)
To je potpuno irelevantan podatak (sekvencijalno pisanje/čitanje). Force 3 nemoj niti gledati. Force GT je eventualni konkurent Vertex-u 4. Force 3 nikako.
Vertex 4 je najbrži od ove ekipe Samsung 830/Intel i ostala ekipa sa SandForceom.
thanks
jel vrijede kaj ovi ssdovi od 500kn tipa kingston,ocz agility 4 i tak ti imam glavni hdd f3 500gb pa sad sam mislio ovo stavit cisto za windowse i neke programcice dali se to isplati..??
jel vrijede kaj ovi ssdovi od 500kn tipa kingston,ocz agility 4 i tak ti imam glavni hdd f3 500gb pa sad sam mislio ovo stavit cisto za windowse i neke programcice dali se to isplati..??
Ako si možeš priuštiti, naravno da se isplati. No bolje je ako možeš neki većeg kapaciteta.
Imaš sad intel 330 60GB za 527 kn, Vertex 3 za 550kn te Vertex 4 za 580kn, tako da te gore navedene nemoj niti gledati.
BTW šta se tiče Vertexa 4, kakva je stuacija? Sami proturječni reviewi za njega(znam da su poduplali brzinu Write sa novim FWom) ali govore svašta, čak i da je lošiji od trojke,
Garanciju su vidim digli na 5 godina.
Šta se tiče intela 330, u potpunosti je tehnički isti kao i 520 kako vidim i za cijenu od 520kn za 60GB za sistemski disk to je super upgrejd za komp.
Imaš sad intel 330 60GB za 527 kn, Vertex 3 za 550kn te Vertex 4 za 580kn, tako da te gore navedene nemoj niti gledati.
BTW šta se tiče Vertexa 4, kakva je stuacija? Sami proturječni reviewi za njega(znam da su poduplali brzinu Write sa novim FWom) ali govore svašta, čak i da je lošiji od trojke,
Garanciju su vidim digli na 5 godina.
Šta se tiče intela 330, u potpunosti je tehnički isti kao i 520 kako vidim i za cijenu od 520kn za 60GB za sistemski disk to je super upgrejd za komp.
Intel 520 serija ima izdržljivije memorijske čipove.
Imam u planu uzeti Intel 330 60GB dali je dovoljno 60GB za Windows 7 ili uskoro 8 i neke programe tipa office i za obradu videa sony vegas ?
Imam u planu uzeti Intel 330 60GB dali je dovoljno 60GB za Windows 7 ili uskoro 8 i neke programe tipa office i za obradu videa sony vegas ?
Uzmi u obzir da ti je oko 40GB iskoristivi prostor.
Uzmi u obzir da ti je oko 40GB iskoristivi prostor.
Ja sam imao 60gb ssd(55 iskoristivo).. Nakon šta sam stavio gore win + sve instalacije i programi, ostalo mi je još 20gb free.. Igre i slično sam instaliravao na hdd.
Sad kupujem novi ssd i nakon puno čitanja i savjeta odlučio sam se za vertex 4 64GB. Za isključivo sistemski disk u laptopu će biti sasvim dosta.
A u svakom slučaju zavisi što kome odgovara. Meni recimo SSD 60GB kao sistemski disk nebi nikako bilo dovoljno. Treba mi barem 50GB prostora na sistemskom + prostor za koju igru. A nema mi smisla uzet SSD i onda bitne programe koje koristim i igre koje najviše igram instalirati na HDD. Imao sam isto u planu 60GB, ali sam odustao i idem na 128GB. Razlika u cijeni i nije nešto za recimo Intel 330 120GB koji je 750kn. S tim da ja kod SSDova gledam da ne prelazim 2/3 prostora zbog pada performansi (na to mislim pod "iskoristivim" prostorom).
sad su SSDi dosta jeftiniji. Ja sam svoj Vertex3 60GB platio koliko sad košta intel330 120GB. Dakako uzeti veći je bolje, bez razmišljanja
Poz svima. :)
Ovako interesu je me da li moze "SSD 60GB" se prikljuciti na ovu Mtičnu... (Dell Optiplex 755 Motherboard 0GM819) ?
HVALA...
Moze, ako imas slobodan SATA port ali je malo besmisleno. Optiplex 755 je dolazio u 4 razlicite izvedbe a mislim da je samo onaj najveci imao prostor za dodatni disk. ako su ovi manji u pitanju onda mozes stavit samo 1 HDD (ili SSD) i to na SATA (znaci SATA 1) port koji ni priblizno ne moze iskoristit brziu SSD-a. Skuplje jaje od tave, ako mene pitas.

Naravno da se isplato.

Poz svima. :)
Ovako interesu je me da li moze "SSD 60GB" se prikljuciti na ovu Mtičnu... (Dell Optiplex 755 Motherboard 0GM819) ?
HVALA...
Kod mene je ovako kuciste... ako je to u pitanju... trenutno imam HDD od 80GB (info na Slici Dole.) da li bi sad moga da stavim jos SSD 60GB... ?
HVALA!
Kod mene je ovako kuciste... ako je to u pitanju... trenutno imam HDD od 80GB (info na Slici Dole.) da li bi sad moga da stavim jos SSD 60GB... ?
HVALA!

uradio bi ja Win7 sad trenutno mi je XP... posto imam 1GB RAM... pa za koji dan Trebam uzeti jos 2GB pa cu onda uraditi i Win7...
Na sata 1 portu sekvencijalne brzine citanja ici ce ti do 120-130MB/s ali to je manje-vise nebitno. Random brzine bit ce ti skoro iste kao na novijim racunalima. Jedino sto stvarno ostaje pitanje isplativosti nadogradjivanja takvog racunala. Koji je procesor unutra? Celeron, C2D ili Quad? (vidim da je najveci model u pitanju a u njima je znalo biti i Quadova)