To nemora automatski značiti da disk odlazi na vječna lovišta, moguće je da disk a time i kućište vibrira jer disk nije adekvatno pričvršćen, defragment radi intenzivno preslaganje na mehaničkom disku pa je i za očekivati kada je kućište na stolu.
Neka preskenira disk sa HD tune
Evo napravio sam test sa hdd tune u prilogu je slika, a takoder napraivo test i sa onim drugim Hard Disc sentinel nijedan ne pronalazi grešku
Učvrsceno je sa šarafima 2 sa svake strane i to dosta čvrsto pritegnuto, ali svejedno vibracije su bile veče kada je defragmetirao. Kada nesto kopiram neke jednostavne stvari ili gledam neki film ili bilo sto drugo onda nema tolike vibracije :) Danas je Degragmetaciju do kraja odradio, na početku je bilo barem 100 kockica (crvenih) sada su sve te zelene :D
Imam pitanje a neda mi se otvarati druga tema u vezi toga. Kako napraviti RAID mod unutar kućista ?? mislim stavim jos jedan takav pa mi istodobno radi kopiju i na drugom mjestu . Ako jedan rikne barem budu podaci na drugom sigurni.
Treba li matična sto podržavati ili ?
edit - taj hdd je za podatke, windowsi su na posebnom disku za njih me nije toliko briga jer sve sto mi je vazno prebacujem na taj od 4tb.