Hard disk- prestao radit

poruka: 33
|
čitano: 6.673
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Hard disk- prestao radit

imam prijenosni hard disk od wd-a 500 gb i super je sve bilo do malorpije kad se cijelo komp zablokiro, restarto sam ga i sad kad prepozna disk kaze da ga treba formatirat prije uporabe. na njemu mi je sve bilo, filmovi, igre, glazba, mislim sot da radim sad? komp njega prepozna ali gad kaze da reba formatirat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Hard disk- prestao radit

sta nitko nezna sta bi moglo bit?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Hard disk- prestao radit

A ništa, morat ćeš ga formatirat.

Valentin

0 4 hvala 0
13 godina
neaktivan
Hard disk- prestao radit

Probaj ga otvoriti sa Linux Live jedino tako mozeš do datoteka da ne formatiraš HDD koliko ja znam.

Smejem se a plače mi se,tražim lepu minu,minu da odletim u p**** materinu
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Hard disk- prestao radit

pa jel ne postoji neki nacina vracanja podataka? sto je linux live?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Hard disk- prestao radit

Probaj sa Low Level Format Tool 4.25 formatirati.

Tražim starije BUG-ove...na PP...Inače gledam samo nedjeljom u kristalnu kuglu(xxx-man ne radi tada), i vidim vaše komponente :D
Moj PC  
0 5 hvala 0
14 godina
neaktivan
Hard disk- prestao radit

cek, da formatiram disk? pa jel nece onda sve otic u pm? disk je bio pun ali ono bas pun podataka znaci oko 450 gb je bilo gore.

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Hard disk- prestao radit

Utipkaj u google linux(ubuntu to su windowsi) skineš,sprziš na CD i bootaš s CD-a i imas opciju da ga dignes samo za probu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.6.2012 9:54 (WrongType).
Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Hard disk- prestao radit
maraac kaže...

imam prijenosni hard disk od wd-a 500 gb i super je sve bilo do malorpije kad se cijelo komp zablokiro, restarto sam ga i sad kad prepozna disk kaze da ga treba formatirat prije uporabe. na njemu mi je sve bilo, filmovi, igre, glazba, mislim sot da radim sad? komp njega prepozna ali gad kaze da reba formatirat.

probaj napravit scandisk sa windowsovim alatom, meni je tako na 160GB bacao gresku pri spajanju da bi ga trebao formatirati, ali je na w7 ispravio te nekakve greske i radio je neko vrijeme, ali to nije za dugo, nakon toga sam ga morao formatirati.

Ili probaj kak ti je vec receno s live linux distribucijom, tipa mint, ubuntu, opensuse

13 godina
neaktivan
Hard disk- prestao radit

Kolega ispod... nije on formatirao HDD nego ga trazi da formatira a gore ima 450 GB podataka.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.6.2012 9:58 (WrongType).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
maraac kaže...

pa jel ne postoji neki nacina vracanja podataka? sto je linux live?

U BUG časopisu često i piše neka tvrtka  Data Recovery, nezz jel ovo ta ali primjetio sam da ima i neki program za to, malo guglaj Data recovery download itd.

Tražim starije BUG-ove...na PP...Inače gledam samo nedjeljom u kristalnu kuglu(xxx-man ne radi tada), i vidim vaše komponente :D
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.6.2012 9:57 (VALVE).
14 godina
neaktivan
Hard disk- prestao radit

ta data recovery tvrtka kosta ko mojih 10 diskova i sluzi za vracanje podataka koji su jako velike vaznosti, ja ne mislim nista placat. znaci ja disk nisam formatiro, skido sam igru i najednom se komp smrznuo, nista nije reagiralo, nikakve kombinacije tipki nista. restarto sam komp i kad je prepozno taj eksterni disk kaze da bi koristili taj disk trebate ga formatirat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Hard disk- prestao radit

otiso sam sad u propertise od diska i stiso da ga provjeri, i kaze da nemoze pristupit disku, nekuzim sto bi moglo bit. mozda da ga ja probam izvadit iz tog eksternog kucista i spojit na maticnu normalno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Hard disk- prestao radit

Koliko ste gluposti uspjeli nasr{#} -.-

Kakvo formatiranje, jeste normalni?

Ugl, otvori komp, provjeri kablove - pogotovo SATA. Zamijeni kabel, spoji disk na drugi utor. Nakon toga, odi u BIOS i vidi što kaže. Ako je u BIOSu sve ok, brzo u Disk Managment (desni klik na my computer - manage) i vidi kakvo je stanje tamo.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Moj PC  
2 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Hard disk- prestao radit

disk je eksterni od wd-a i ima ono njihovo classic kuciste koje ni neznam otvorit da disk spojim na sata.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Onda ti je 99% kućište riknulo. Za početak, skini Linux Mint, sprži image na DVD sa ImgBurnerom ili nečim sličnim na nižoj brzini. Ubaci taj DVD u komp, bootaj sa njega i kada se sustav digne, spoji HDD.

I još nešto - jesi ga probao spojiti na drugi USB/komp??

14 godina
neaktivan
Hard disk- prestao radit

promjenio sam i kabel za spajanje i probo sam na laptop, sve isto. i ja mislim da je kuciste otislo, raskopat cu to smece i stavit disk normalno u komp.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Onda je kućište riknulo. Možeš naručiti drugo preko ebaya, samo traži 2.5" HDD SATA case.

14 godina
neaktivan
Hard disk- prestao radit

ma netreba mi, nikad ga nisam nigdje nosio, samo na stolu stoji tak da ono.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Onda ti je 99% kućište riknulo. Za početak, skini Linux Mint, sprži image na DVD sa ImgBurnerom ili nečim sličnim na nižoj brzini. Ubaci taj DVD u komp, bootaj sa njega i kada se sustav digne, spoji HDD.

I još nešto - jesi ga probao spojiti na drugi USB/komp??

Ak se ne snalazi s LInux MInt, ima dole upute kak to okvirno s njime ide u praksi i nema problema.Kaj se tiče ovog kad smotani Windows tražu formatiranje, u bilo kojem slučaju onda se odradi sa dole spomenutim odličnim Minitool programom i to je to. Tako se prebace podaci bez problema, osim ako nije krepala elektronika u vanjskom kučištu(USB-Sata kontroler) ko u ovom slučaju.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/hard-disk-error/122778.aspx?page=0&jumpto=2390189&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-softverske-teme/lista-besplatnog-softvera/30365.aspx?page=7&jumpto=1521735&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/usb-error-hitno-trebam-vazne-podatke/99822.aspx?page=0&jumpto=1928533&sort=asc&view=flat

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
16 godina
Haha, ne zelim ni komentirat ovo formatiranje.

Otvori disk, šikni ga kod frenda ili kod sebe u komp preko sata i vidi oce citat.
Ako ne ide ta metoda, vec su napisali za Linuxe.
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
14 godina
Hard disk- prestao radit

Neće mu ništa od toga pomoć, morat će ga formatirat.

Viđeno već dosta puta.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.6.2012 12:06 (Valentin17).

0 0 hvala 0
16 godina
Ma nije, to je greška do file-systema ili do podijele sektora na disku/memoriji.

To mi se stalno događa sa WD MyBook 500GB, samo ga spojim na Mint laptop ili STB i odma radi
14 godina
neaktivan
maraac kaže...

ta data recovery tvrtka kosta ko mojih 10 diskova i sluzi za vracanje podataka koji su jako velike vaznosti, ja ne mislim nista placat. znaci ja disk nisam formatiro, skido sam igru i najednom se komp smrznuo, nista nije reagiralo, nikakve kombinacije tipki nista. restarto sam komp i kad je prepozno taj eksterni disk kaze da bi koristili taj disk trebate ga formatirat.

Probaj sa HD Regenerator. Možda ti se napravio neki logički bad sector.

13 godina
protjeran
Hard disk- prestao radit

Moj WD Caviar Blue 500 GB je prestao raditi. Nisam ga koristio više od 6 mj. tj bio je isključen i nekorišten i neki dan ga spojim na matičnu, pokrenem komp, HDD vibrira ali u BIOSu piše da HDD nije pronađen pa sam morao staviti drugi HDD. Inače na ovom Caviaru Blue imam već instalirane Windowse 7.

Battlelog: AMDGamer_CRO

0 0 hvala 0
16 godina
Ako si ga ostavio van kucista odnosno otvorenog ili blizu nekog magneta /magnetlike mos se slikat
13 godina
Hard disk- prestao radit

imam jedan stari WD (IDE/PATA) od 80gb, odjednom smrzne, probam iskljucit ukljucit, ali nis? ca da radim, je li se mogu slikat ili nes izvuc {#} 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ovako na daljinu, ko će ga znati. Jel eksterni? Ako je, možda elektronika kućišta rikava. A ako je interni ili se jednako ponaša ako ga spojiš na komp nakon vađenja iz kućišta, moguće da sama elektronika ili čak mehanika krepiva. 90% da je za otpis. Rastavi ga, poslužit će kao fora pepeljara (ali tek kad budeš siguran da je 100% neispravan i pokušao si sve metode oporavka - uključujuć i onu sa frižiderom).

13 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Ovako na daljinu, ko će ga znati. Jel eksterni? Ako je, možda elektronika kućišta rikava. A ako je interni ili se jednako ponaša ako ga spojiš na komp nakon vađenja iz kućišta, moguće da sama elektronika ili čak mehanika krepiva. 90% da je za otpis. Rastavi ga, poslužit će kao fora pepeljara (ali tek kad budeš siguran da je 100% neispravan i pokušao si sve metode oporavka - uključujuć i onu sa frižiderom).

interni, 3.5" probat cu za oko tj. dana u drugi komp

16 godina

Odnesi u datasector na dijagnostiku pa ćeš znati što je sa diskom.

Zašto se mučiti {#} 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice