Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 49.484
|
čitano: 16.416.973
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Na hdmi 1 ima kao 144hz refresh.  Neznam ja sam bio uagrijan za njega jer nije neka lova ali to sa nitsima me odbilo.  Ekipa pise da je stvarno slaba svjetlina. Ja prenosim samo sto sak vidio u komentarima mozda i nije to tako lose.... zao mi je sto nisam uzeo dva philipsa prije mjesec dana i rijesio bi se muke. Sad opet trazim tv sa hdr10+,androidom i 120hz osvjezavanjem..... 

PSN:Tomislav025

0 1 hvala 0
14 godina

Pogledaj onda Hisense U8HQ. U Sancti je još danas na akciji za 629 eura. FALD LED IPS.

Imaš test na yt na Benchmark kanalu

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
omomomomoomm kaže...

Na hdmi 1 ima kao 144hz refresh.  Neznam ja sam bio uagrijan za njega jer nije neka lova ali to sa nitsima me odbilo.  Ekipa pise da je stvarno slaba svjetlina. Ja prenosim samo sto sak vidio u komentarima mozda i nije to tako lose.... zao mi je sto nisam uzeo dva philipsa prije mjesec dana i rijesio bi se muke. Sad opet trazim tv sa hdr10+,androidom i 120hz osvjezavanjem..... 

Koja ekipa poiše da je slaba svjetlina? Daj neki link

9 godina
neaktivan

0 1 hvala 0
13 godina

Lako nuditi popust kad TV -a nema!

10 godina

Tehnomag je poznat po takvim "akcijama" 

1 1 hvala 0
13 godina

Pozdrav ekipo,

imam specifičnu situaciju i treba mi savjet. Biram između QN90B i LG C2, oba 55". Znači budžet je cca. 1000€. TV bi koristio najviše za gaming i gledanje sporta i tu i tamo neki IPTV kanal ako bude zanimljiv sadržaj. Bez razmišljanja bih uzeo C2 jer je OLED superiorniji što se tiče kvalitete slike, ali moj use case je problem. Naime, kako radim od doma, TV bi bio upaljen praktički cijeli dan kao "backgorund noise" i tu dolazim do problema - burn in. Frendu se burn in na C2 pojavio nakon 8 mjeseci (a gledao ga je manje nego što ja planiram) i onda je morao reklamirati i čekati drugi na što je izgubio cca. 3.5 tjedna i troškova prijevoza jer njegov 65" ne stane s kutijom u klasični auto. Iako sad LG ima promociju i nudi 5 godina jamstva, iskreno mi se neda nakon 6 mjeseci zezati s tim i natezati se s reklamacijama. Moja pitanja su:

1. je li burn in stvarno tako učestao na OLEDu ili moj frend jednostavo nije pogodio panel lottery,

2. bi li QLED bio presvjetao za relativno tamno prostoriju i budući da bi ga aktivno koristio gotovo uvijek dok je mrak

3. ili ipak riskirati s OLEDom jer je velika razlika u odnosu na QLED

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
tomislav10 kaže...
omomomomoomm kaže...

Koja ekipa poiše da je slaba svjetlina? Daj neki link

Pogledaj si malo reviewe na youtubeu. Citaj komentare ispod od ljudi koji imaju TV.  

Sto se tice preporuke za hisense nazalost on nema android..

4 godine
FileFicho kaže...

Pozdrav ekipo,

imam specifičnu situaciju i treba mi savjet. Biram između QN90B i LG C2, oba 55". Znači budžet je cca. 1000€. TV bi koristio najviše za gaming i gledanje sporta i tu i tamo neki IPTV kanal ako bude zanimljiv sadržaj. Bez razmišljanja bih uzeo C2 jer je OLED superiorniji što se tiče kvalitete slike, ali moj use case je problem. Naime, kako radim od doma, TV bi bio upaljen praktički cijeli dan kao "backgorund noise" i tu dolazim do problema - burn in. Frendu se burn in na C2 pojavio nakon 8 mjeseci (a gledao ga je manje nego što ja planiram) i onda je morao reklamirati i čekati drugi na što je izgubio cca. 3.5 tjedna i troškova prijevoza jer njegov 65" ne stane s kutijom u klasični auto. Iako sad LG ima promociju i nudi 5 godina jamstva, iskreno mi se neda nakon 6 mjeseci zezati s tim i natezati se s reklamacijama. Moja pitanja su:

1. je li burn in stvarno tako učestao na OLEDu ili moj frend jednostavo nije pogodio panel lottery,

2. bi li QLED bio presvjetao za relativno tamno prostoriju i budući da bi ga aktivno koristio gotovo uvijek dok je mrak

1. Nije tolko učestao, ali nije da ga ni nema. Ako će TV radit po cijele dane onda se povećava mogućnost burn in-a debelo (pogotovo statična slika).

2. Nema šta biti presvjetao, bolje da ima svjetline nego nema, uvijek možeš smanjit brightness.

3. U tom cjenovnom rangu je MiniLED (QLED MiniLED točnije) i ne nije toliko velika razlika kao što ekipa tu pokušava prikazati, zapravo nije niti velika. 

QN90B je top TV, nije to neki srednji rang.

Ja bih u ovom slučaju uzeo C2 iako mi glava kaže NE, ali 5 godina garancije naspram 2 je velika razlika. Jebeš TV za kojeg daš soma eura,a nema 5 godina gare.

Sam procjeni hoćeš li se kockati ili ne s obzirom da imaš 5 god garancije. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.9.2023 16:57 (BioZZG).
9 godina
neaktivan
Jbg, kad sam linkao pisalo je da je dostupan.
13 godina

Evo, kupio TCL 55C735. Postavljanje TV-a traje ....

Slika je drugačija nega na prethodnom 50'' LG-u sa VA panelom, ali to sam i očekivao (rekao bih bolja).

Ono što me muči je da ne mogu spojiti soundbar, na LG-u ga je automatski prepoznao,  ali TCL neće, čak sam HDMI kabel spojio u ARC HDMI ulaz na TV-u i ništa. Any idea?

Drugo, jel se daljinski od TV-a i daljinski od A1 TV boxa mogu "spojiti" (da koristim jedan daljinski za oba uređaja)? To sam mogao na LG-u...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
FileFicho kaže...

Pozdrav ekipo,

Imam taj Samsung i pored njega još i Samsung Oled S95b

Mogu ti reći da u sobi , svijetloj, sunce non stop, navečer isto radi , bez promjena profila slike i slično , tv je jako dobar.

Ja sam ih kupio u 12/2022 i 01/2023 ovaj QN je bio sa 5 godina 1000 eura u Smedija, oled, dosta više.

Oba Tv a su izvrsna.

Osobno mislim da sam ok kupio ovaj QN90b ali bi zbog nedostatka dolby visiona , rađe kupio LG ovaj puta.

Ali, što se tiće samsunga ako ti ne smeta nedostatak DV, tv je kompletan i izvrstan.

12 godina
tomislav10 kaže...

Slika je drugačija nega na prethodnom 50'' LG-u sa VA panelom, ali to sam i očekivao (rekao bih bolja).

Ono što me muči je da ne mogu spojiti soundbar, na LG-u ga je automatski prepoznao,  ali TCL neće, čak sam HDMI kabel spojio u ARC HDMI ulaz na TV-u i ništa. Any idea?

Drugo, jel se daljinski od TV-a i daljinski od A1 TV boxa mogu "spojiti" (da koristim jedan daljinski za oba uređaja)? To sam mogao na LG-u...

Ajde napisi dojmove kad malo sve proucis. Dal gejmas na TV-u?  

13 godina
Ako nekoga nesto zanima vezano za TCL C845 neka pita :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
omomomomoomm kaže...
tomislav10 kaže...

Ajde napisi dojmove kad malo sve proucis. Dal gejmas na TV-u?  

Ne igram se... Budem, prvo da ga proučim, za sad sam postavio filmski mod prema kalibraciji koju sam našao na youtubeu (Darko)

Još me muče ova spajanja

Btw problemi riješeni!

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.9.2023 19:03 (tomislav10).
8 godina
neaktivan

Pozdrav,

U potrazi sam za TV-om:

- 77inch

- Lokacija dnevni boravak (koji je relativno osvjetljen).

• - Gledanje TV-a ujutro i popodne (klinci), te navečer film/serija (Netflix/HBO/Disney+).
  • - Gaming tu i tamo, takoder bitna stavka.
  • - Budget do oko 3.000e.

Nekako mi S95C iskače kao potencijalno best buy trenutni za te parametre:
https://www.sancta-domenica.hr/televizori/led-tv/tv-77-samsung-oled-77s95c.html

Isplati li se uzeti? Ima li netko kakvu drugu preporuku s obzirom na gornje parametre (vidim da se TCL spominje dosta u zadnje vrijeme)? Teško nalazim ponude za LG (recimo G2) i Sony-a u tom nekom rangu.

0 0 hvala 0
6 godina
neaktivan

Pozdrav, zanima me za spavaću gdje bih gledao sa udaljenosti dva tri metra, većinom zapanjena soba, Samsung 65 80q80c

Ili čak tcl 65c735

Cijenovno su tu negdje, odnosno Samsung je malo skuplji

0 0 hvala 0
6 godina
HOCA65 kaže...

Pozdrav, zanima me za spavaću gdje bih gledao sa udaljenosti dva tri metra, većinom zapanjena soba, Samsung 65 80q80c

Ili čak tcl 65c735

Cijenovno su tu negdje, odnosno Samsung je malo skuplji

Od ovih koje si naveo preporučio bi ti ovog TCL-a 735-icu, jer ima unutra QLED panel (kao i Sammy) i bazirana je na GoogleTV-u i ima HDR10+, Atmos zvuk i 144Hz refresha te uz to 2 daljinca od kojih su oba BT, ali ima samo 2 HDMI porta, ali ak više gledaš naše TV kanale ili nešto prek streaming appova, više je neg dobar, znači mogu ti samo reći - kupuj! 

Only a little Eskimo guy which can loudly say only his name.
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.9.2023 20:48 (Vavoom).
6 godina
Shapey kaže...

Pozdrav,

U potrazi sam za TV-om:

- 77inch

• - Gledanje TV-a ujutro i popodne (klinci), te navečer film/serija (Netflix/HBO/Disney+).

Isplati li se uzeti? Ima li netko kakvu drugu preporuku s obzirom na gornje parametre (vidim da se TCL spominje dosta u zadnje vrijeme)? Teško nalazim ponude za LG (recimo G2) i Sony-a u tom nekom rangu.

Hm ako tražiš OLED tv svi su dobri u tom cjenovnom rangu , ako želiš najbolje od LED-a , onda ovo , s time da je cijena i više nego dvostruko manja, ali to je za mini led i te inče top....

TCL 75C935 (elipso.hr)

15 godina
neaktivan

Zašto nema novih LG Oled G3 modela kupiti kod nas? 

Što je Drug Kim No.1 sve kupija?!

0 0 hvala 0
12 godina

Ovaj mi se ne cini los. Vec mi se vrti u glavi od elipsa i sancta domenice. Specifikacije su ok. Dal taj TV ima pravi HDR10+? Pise da ima....

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/TCL-55C839/

0 0 hvala 0
6 godina
omomomomoomm kaže...

Ovaj mi se ne cini los. Vec mi se vrti u glavi od elipsa i sancta domenice. Specifikacije su ok.

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/TCL-55C839/

Koliko znam, ta 839-ka ti je zapravo slična ko 835-ica, samo ima ugrađen 2.1 Onkyo soundbar, ostalo sve je isto 

Only a little Eskimo guy which can loudly say only his name.
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.9.2023 10:30 (Vavoom).
6 godina

Opet krivi info dajes... Sve TCL c83 serije imaju Onkyo 2.1 sound system

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Blackcastle kaže...
Shapey kaže...

Pozdrav,

U potrazi sam za TV-om:

- 77inch

Hm ako tražiš OLED tv svi su dobri u tom cjenovnom rangu , ako želiš najbolje od LED-a , onda ovo , s time da je cijena i više nego dvostruko manja, ali to je za mini led i te inče top....

TCL 75C935 (elipso.hr)

OLED ili miniLED - nisam siguran :), napomenuo sam čisto zato da je boravak relativno osvjetljen pa iz tog razloga važem izmedu jednog i drugog.

Gornji Samsung OLED mi je interesantan, čini mi se da mu je brightness pristojan za situaciju kakvu imam, medutim nisam svjestan koliki 'problem' predstavlja nedostatak DolbyVision-a. Predloženi TCL C935 isto djeluje interesantno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.9.2023 13:45 (Shapey).
6 godina

Ja za sada imam OLED i vjerovatno se još sigurno neću vratiti na led ali cijena za 75" u toj tehnologiji mini leda je jako prihvatljiva i primamljiva, za Android kao sustav tv-a meni osobno nema zamjene....

6 godina
Shapey kaže...
....

OLED ili miniLED - nisam siguran :), napomenuo sam čisto zato da je boravak relativno osvjetljen pa iz tog razloga važem izmedu jednog i drugog.

Gornji Samsung OLED mi je interesantan, čini mi se da mu je brightness pristojan za situaciju kakvu imam, medutim nisam svjestan koliki 'problem' predstavlja nedostatak DolbyVision-a. Predloženi TCL C935 isto djeluje interesantno.

Problem je u tome sto sve vise sadrzaja dolazi u DV i sad kupiti tv bez toga je po meni neisplativo. Sadrzaj u DV na OLED-u izgleda spektakularno..... Neke serije i filmove sam odgledao do kraja samo radi slike.....

8 godina
neaktivan
Posmatrač kaže...
Shapey kaže...
....

Problem je u tome sto sve vise sadrzaja dolazi u DV i sad kupiti tv bez toga je po meni neisplativo. Sadrzaj u DV na OLED-u izgleda spektakularno..... Neke serije i filmove sam odgledao do kraja samo radi slike.....

Hvala, upravo to me i muči. Problem je što neke alternative za 77'' (u tom nekom cjenovnom rangu, cca 3.000-3.500e) baš i nema, pa nisam siguran što je u ovom trenutku najbolje uzeti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.9.2023 17:38 (Shapey).
4 godine
Shapey kaže...
Posmatrač kaže...
Shapey kaže...
....

Hvala, upravo to me i muči. Problem je što neke alternative za 77'' (u tom nekom cjenovnom rangu, cca 3.000-3.500e) baš i nema, pa nisam siguran što je u ovom trenutku najbolje uzeti.

Ako ti nije hića, strpi se dok ove zvjeri ne izađu TCL Europe unveils flagship X955, C955, C805 miniLED LCD TVs – up to 5000 zones - FlatpanelsHD .

6 godina
Shapey kaže...
Posmatrač kaže...
Shapey kaže...
....

Ja bih uvijek uzeo manju dijagonalu a bolju sliku.Moja dilema je bila qled 65" ili oled 55" i uzeo oled. zvuk imam rijeseno i svaki put kad upalim tv ne zalim ni sekunde....

Bolje manji oled plus dobar soundbar nego veci sa losijom slikom. Mozda je to marginalno ali mene bi uvijek kopkalo da sam moga imati bolje...

9 godina
Posmatrač kaže...

Ja bih uvijek uzeo manju dijagonalu a bolju sliku.Moja dilema je bila qled 65" ili oled 55" i uzeo oled. zvuk imam rijeseno i svaki put kad upalim tv ne zalim ni sekunde....

Bolje manji oled plus dobar soundbar nego veci sa losijom slikom. Mozda je to marginalno ali mene bi uvijek kopkalo da sam moga imati bolje...

Je.. slažem se... kao i ti sam birao, samo je meni granica bila 65"..... :)

ali da mi fali nitsa - fali.... sve super u mraku, ali za osvjetlenu prostoriju - nije. Ne, ako se voli svijetla slika. 

Da oleda koristim kao monitor i niveliram ga da nikada ne premaši full screen suistained bio bi debelo pretaman. 

Ovako nekako na filmovima i tv pretrpim to što snizi svjetlinu ako je 100% ista nijansa... nije da volim, ali šta je - tu je.

Kad promislim - imam poboljšanu verziju "dynamic contrast" sto sam uvijek isključivao u monitorima prije 10-tak godina...

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.9.2023 0:52 (Alfa_R).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice