Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 49.872
|
čitano: 19.943.888
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Ja sam si uzeo taj TV jer mi je bilo jeftinije preći na novi model pretplate za A1 nego ostati na starom. Za spavaću sobu je to skroz OK Tv. Jedina zamjerka je po meni nešto sporiji procesor (pojačavanje/stišavanje radi brzo, dok recimo dok ulaziš u postavke TVa ima nešto lag-a. Zgodno mi je da imaju i app za gledanje ovog novog SkyShowtime-a. Imam spojen na njega MaxTV, tu i tam pogledam nešto na Netflixu i Sky-u. Upscaling nije ništa posebno, ali sad da je TV negledljiv - I call it bullshit. Ne bih ga odabrao za glavni TV u kući, ali za spavaću sobu je to skroz OK uređaj.

4 godine
neaktivan
vrinho kaže...
Boris grozni kaže...

Pa objasnis im i amen, telka nevalja u rangu najgorih vivaxa za 800kn i sl, nije da si novce nasao na ulici!
Ispod ovoga nemoj ici;

https://www.svijet-medija.hr/art/televizor-grundig-50gfu7800b-led-uhd-4k-android-smart-tv-t2-hevcs2/103783?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Odlican i na njemu nasi free kanali zgledaju fantasticno za 4k sadrzaj da ne govorim! 5g garancije, android! Imas ga i u drugim trgovinama!

Čekaj malo, sereš po VA panelu koliko je širok i dug i onda preporučiš i pukneš za ovog grundiga koji ima taj isti va panel da je fantastičan. Koga ti stjepko jebeš ne kraju sad?

O cemu ti pričas?, sve i jedan je s IPS panelom, odi u trgovinu pa provjeri.

https://www.displayspecifications.com/en/model/c33f253e

https://www.displaydb.com/tv/grundig-50gfu7800

https://www.kitele.com/en/tv-grundig-50gfu7800

Pa i ekupi ga reklamira ko VA

Znači svi oni lažu, nijedan link nisam našao na netu gdje piše da je ovaj tv IPS, dokaži drukčije ili 

Pojebo se zbog velicine, mislim da su svi grunding paneli bazirani na lg verzijama, koji to proizvodi masovno. A poznato je da 50-ice su uvijek VA kod LG-a, pa se cini da je tako i kod grundinga. Dakle, vrlo vjerovatno mozemo ocekivati identican VA / IPS panel kao i kod 7xxx serije LG-a po svim velicinima, a razlike ce biti u procesing softveru gdje bi ja prednost definitivno dao LG-u.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.12.2022 15:36 (vRay).
16 godina
neaktivan
Zaporožac kaže...
Boris grozni kaže...
 Ispod ovoga nemoj ici;

https://www.svijet-medija.hr/art/televizor-grundig-50gfu7800b-led-uhd-4k-android-smart-tv-t2-hevcs2/103783?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Odlican i na njemu nasi free kanali zgledaju fantasticno za 4k sadrzaj da ne govorim! 5g garancije, android! Imas ga i u drugim trgovinama!

Otkad ti ideš na VA panel ? 

Zar nije IPs bog ?

Ips, va, nebitno, bitno da se prodaju i da provizija sjeda ili je bolest trolanja prevladala i uznapredovala uz grunding...

I believe Wi can Fi...
14 godina
Striko2009 kaže...
Zaporožac kaže...
Boris grozni kaže...
 Ispod ovoga nemoj ici;

Otkad ti ideš na VA panel ? 

Zar nije IPs bog ?

Ips, va, nebitno, bitno da se prodaju i da provizija sjeda ili je bolest trolanja prevladala i uznapredovala uz grunding...

Vidim da je došao, lupio uvrijeđeno TD i otišao bez riječi, očekivano. Za mjesec dana taj grundig bude OLED  Da mi je znati koja to lažljiva trgovina reklamira taj tv ko IPS.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
9 godina
Philips OLED 65 707, Android 11. Spojen je wifijem ili kablom svejedno, ali nikako ne uspijevam projicirati zaslon laptopa na tv. Ima li itko neki prijedlog sto da pokusam? Kad stisnem Win+K ne izbaci mi moj tv na listi.

0 0 hvala 0
12 godina
Repko kaže...
Philips OLED 65 707, Android 11. Spojen je wifijem ili kablom svejedno, ali nikako ne uspijevam projicirati zaslon laptopa na tv. Ima li itko neki prijedlog sto da pokusam? Kad stisnem Win+K ne izbaci mi moj tv na listi.

Mislis kao screen miror na mobitelima ili zelis koristit tv kao zaslon od laptopa?

9 godina
Screen mirror. Iako mislim da mogu kasnije prebaciti da bude kao drugi zaslon, ali dovoljno je da bude mirrored.

Radio sam to na starim tv-ima, pa mi cudno da ovaj kaska u tome
6 godina
Havo kaže...
Možda je stvarno vrijeme da se moderatori uključe, ovaj lik Boris grozni trola da to nije normalno, i truje temu ozbiljnim glupostima i što je najbolje netko će preletiti brzinski i shvatiti ga ozbiljno.
Reć da je jedan LG tv sranje i da je Grundig premija naspram njega je takav maliciozan i zločest savjet, za koji nema ni trunke opravdanja.
Imam sličan model Grundiga u familiji i jedan stariji..kao i LG tv tog početnog ranga kod prijatelja i obitelji.
Čovjek laže, trola ili što već i ako neko ima savjet kako da se to prijavi adminu, moderatoru ili ko je već s "ovlastima" molim da napiše.

Can confirm, moja baka sada ima Grundig (Beko) 43" koji je dobila na poklon ovo ljeto, i mogu reći da su svi renomirani brendovi svemirski brod za njega. Mislio sam joj uzeti neki polovan LED ili plasmu s njuške (Phillips, Samsung....) ali joj je to moj stari uzeo, jer on ne želi vjerovati da to više nije onaj švabski Grundig, već ga je kupila firma Arcelik koja je vlasnik i Beka. 

Kao što rekoh, bakin Grundig/Beko (mislim da je 43GFU7800) je živi užas u odnosu na moj Phillips PUS8545 (tu računam i Vivax od staraca), gori od bilo kojeg Sonya, Panasonica, Phillipsa i sl., da uđe u YT treba mu 100 godina, Android je za smijati se (čak i na Phillipšitu radi malo bolje), u sučelju se nitko ne može snaći, da ne nabrajam....

Kolegu Borisa treba banovati i to pod hitno, isti legendarni Garfield, samo on promovira Grundig/Beko, gluposti piše da su Sony, LG, Panasonic i TCL smeća, da je svaki Grundig/Beko svemirski brod za bilo koji Sony i sl.

Only a little Eskimo guy which can loudly say only his name.
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.12.2022 22:54 (Vavoom).
13 godina
neaktivan

Postoje na forumu pojedini likovi koji rade u raznim tvrtkama koje prodaju TV uređaje. Ovisno o akcijama oni promoviraju pojedine modele i nastoje ljude nagoviriti da kupuju skupe uređaje koji im realno ne trebaju.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.12.2022 9:04 (Croman2).
10 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Realno je kako prosječni građanin RH ne bi trebao nikad kupovati OLED televizore jer su jednostavno preskupi. Napominjem kako govorim o prosječnom građanu RH koji je u minusu na tekućem računu. Likovi koji rade na prodaji skupih TV uređaja, trolaju po forumu i nagovaraju ljude kako ništa jeftino ne valja. Kao osoba koja je gledala i koristila sve vrste TV uređaja, od onih drvenih crno-bijelih, bez daljinskog na kojima su se kanali prstima vrtili kako bi se namjestila slika do onih najmodernijih mogu reći kako svaki proizvod ako se ne kvari , ima svog kupca i dobar je ako si netko ne može priuštiti bolje. Ako ljudi ovdje na forumu traže jeftin televizor na kojemu će moći gledati Full HD ili 4K TV ili eventualno stramining sadržaje i kažu koji im je okviran budžet i nemaju novca, onda nije u redu da im dođe netko i kaže da trebaju kupiti OLED Samsunga ili Sonya, a da su Philips, TCL i neke druge marke "smeće". Davor iz BUGa je radio testiranja TV uređaja, jedan cijeli broj BUGa je bio posvećen toj temi. Koji je na kraju bio zaključak? Zaključak je bio da se gleda da je TV što veći i da ima garanciju, da su razlike u kontrastu, slici , bojama , svjetlini i dr. primjetne tek pojedincima koji sitničare ili onima koji imaju viška novca. Napomenuto je kako detalje između pojedinih modela 90% ljudi neće niti primjetiti. Stvarno ne znam kako netko može nekom umirovljeniku ili prodavačici s Dolca može preporučiti OLED televizor. Prosječna osoba u RH jedva preživljava. Jedini pametan savjet koji se ponavlja je onaj da se gleda da TV ima što dužu garanciju, iako i to nije neka utjeha nekome sa Palagruže ili Iloka. Mislim da je važnije da se TV ne kvari negoli da ga se može besplatno u okviru garancije nosati po servisima. Ja bih rekao 4k TV, garancija na njega, preporuke korisnika da nemaju problema s kvarovima i ovisno o financijskim mogućnostima gledati veličinu ekrana(i ako hoćete kvalitet slike, koji nije ni u top10 najvažnijih stvari kad se kupuje TV za dugoročno gledanje bez kvara, prosječnog korisnika). Svim prosječnim osobama bi preporučio da uzmu TV koji ima android platformu jer kupovati Firestick ili android BOX posebno u našim trgovinama je skuplja verzija. Za mlađe generacije koji koriste online kupnju iz uvoza i vole detalje u svemu druga je priča. Ja pričam o prosječnom korisniku. Ako vas netko pita za automobil koji malo troši, dizel, koji mu treba do posla i ponekad par puta u godini da ode tjedan dana u na more ili na selo, nećete mu preporčiti novog BMWa ili Mercedesa već nekog Pola, Daciu, Clia i sl. Govoriti prosječnom Hrvatu da je Mercedes bolji od Pola ili Dacie i da kupi Mercedesa je stvarno ispod svake razine, da ne kažem jadno. Primjetio sam da to pojedinci to rade na forumu kad netko pita za prosječni TV, verziju Best Buya za prosječnog građanina, navedu koliko si maksimalno mogu priuštiti. Čim netko kaže da mu je budžet 2000, 3000, 4000kn maksimalno, u 99% slučajeva nitko mu ni ne odgovori, uglavnom par dežurnih pojedinaca odgovara samo o skupim TVima. U preko 90% postova se priča o TVima koji su 5000kn+ TV-ima koje kupuje manje od 10% stanovnika RH. Stvarno je licemjerlje pljuvati po prosječnim TV-ima. Ljudi ne traže savršenstvo slike i zvuka, već neki uređaj na kojem će moći pogledati Dnevnik, seriju, film, utakmicu vikendom ili eventualno ako su mlađi da ima android da pogledaju neki serijal preko KODIa ili klincu pust crtić. Nemojmo biti sitničavi. Ako vas netko pita za High class TVe onda pričajte o njima. Nemojte ljudima govoriti da su TVi od 2-3-4K kuna smeće, jer je to daleko od istine. U normalnim okolnostima većina TV uređaja je sasvim OK. Pomozite ljudima u onome što pitaju i nemojte ih smarati s nečim što ne pitaju i što je van njihove klase. Svi bi mi vozili nove BMWe i Mercedese, ali ne ide to tako. Mi živimo u Hrvatskoj.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.12.2022 9:18 (MimiXXX).

22 0 hvala 2
6 godina
MimiXXX kaže...

Realno je kako prosječni građanin RH ne bi trebao nikad kupovati OLED televizore jer su jednostavno preskupi. Napominjem kako govorim o prosječnom građanu RH koji je u minusu na tekućem računu. Likovi koji rade na prodaji skupih TV uređaja, trolaju po forumu i nagovaraju ljude kako ništa jeftino ne valja. Kao osoba koja je gledala i koristila sve vrste TV uređaja, od onih drvenih crno-bijelih, bez daljinskog na kojima su se kanali prstima vrtili kako bi se namjestila slika do onih najmodernijih mogu reći kako svaki proizvod ako se ne kvari , ima svog kupca i dobar je ako si netko ne može priuštiti bolje. Ako ljudi ovdje na forumu traže jeftin televizor na kojemu će moći gledati Full HD ili 4K TV ili eventualno stramining sadržaje i kažu koji im je okviran budžet i nemaju novca, onda nije u redu da im dođe netko i kaže da trebaju kupiti OLED Samsunga ili Sonya, a da su Philips, TCL i neke druge marke "smeće". Davor iz BUGa je radio testiranja TV uređaja, jedan cijeli broj BUGa je bio posvećen toj temi. Koji je na kraju bio zaključak? Zaključak je bio da se gleda da je TV što veći i da ima garanciju, da su razlike u kontrastu, slici , bojama , svjetlini i dr. primjetne tek pojedincima koji sitničare ili onima koji imaju viška novca. Napomenuto je kako detalje između pojedinih modela 90% ljudi neće niti primjetiti. Stvarno ne znam kako netko može nekom umirovljeniku ili prodavačici s Dolca može preporučiti OLED televizor. Prosječna osoba u RH jedva preživljava. Jedini pametan savjet koji se ponavlja je onaj da se gleda da TV ima što dužu garanciju, iako i to nije neka utjeha nekome sa Palagruže ili Iloka. Mislim da je važnije da se TV ne kvari negoli da ga se može besplatno u okviru garancije nosati po servisima. Ja bih rekao 4k TV, garancija na njega, preporuke korisnika da nemaju problema s kvarovima i ovisno o financijskim mogućnostima gledati veličinu ekrana(i ako hoćete kvalitet slike, koji nije ni u top10 najvažnijih stvari kad se kupuje TV za dugoročno gledanje bez kvara, prosječnog korisnika). Svim prosječnim osobama bi preporučio da uzmu TV koji ima android platformu jer kupovati Firestick ili android BOX posebno u našim trgovinama je skuplja verzija. Za mlađe generacije koji koriste online kupnju iz uvoza i vole detalje u svemu druga je priča. Ja pričam o prosječnom korisniku. Ako vas netko pita za automobil koji malo troši, dizel, koji mu treba do posla i ponekad par puta u godini da ode tjedan dana u na more ili na seli, nećete mu preporčiti novog BMWa ili Mercedesa već nekog Pola, Daciu, Clia i sl. Govoriti prosječnom Hrvatu da je Mercedes bolji od Pola ili Dacie i da kupi Mercedesa je stvarno ispod svake razine. Primjetio sam da to pojedinci to rade na forumu kad netko pita za prosječni TV, verziju Best Buya za prosječnog građanina. Čim netko kaže da mu je budžet 2000, 3000, 4000kn maksimalno, u 99% slučajeva nitko mu ni ne odgovori. U preko 90% postova se pšriča o TVima koji su 5000kn+ TV-ima koje kupuje manje od 10% stanovnika RH. Stvarno je licemjerlje pljuvati po prosječnim TV-ima. Ljudi ne traže savršenstvo slike i zvuka, već neki uređaj na kojem će moći pogledati Dnevnik, seriju, film ili eventualno ako su mlađi da ima android da pogledaju neki serijal u 4K ili klincu pust crtić. Nemojmo biti sitničavi. Ako vas netko pita za High class TVe onda pričajte o njima. Nemojte ljudima govoriti da su TVi od 2-3-4K kuna smeće, jer je to daleko od istine. U normalnim okolnostima većina TV uređaja je sasvim OK. Pomozite ljudima u onome što pitaju i nemojte ih smarati s nečim što ne pitaju i što je van njihove klase. Svi bi mi vozili nove BMWe i Mercedese, ali ne ide to tako. Mi živimo u Hrvatskoj.

A gdje sam ja napisao da je OLED najbolji izbor?

Naravno da OLED TV-i koštaju ko jedan trajekt, pa zato si građani ih ne mogu priuštiti. Ni ja doma nemam OLED TV, jer ne želim bacati novce. Ja sam svog Phiću najviše uzeo zbog dizajna, Androida, onog P5 procesora, i naravno Ambilight. Jedino se slažem sa tobom da je bitna garancija, ja sam na svog Phiću dobio petogodišnju (2+3 sistem!) garanciju, tako da kad mi rikne ovaj u garanciji, zamjenim ga za drugi Phillipsov model i gotova stvar.

Ne kažem da su svi jeftikaneri od TV-a smeće, jeftikaneri poznatih brandova tipa LG, Samsun mogu se voditi kao uloženo-dobiveno, ali po meni malo skuplji TV-ovi imaju dobar Android OS.

Neki brandovi, recimo Sony nema jeftinije modele telkača a da je Android, 4K, i dijagonala 49-65". Najjeftiniji Sonyev model sa svim ovim šta sam naveo je oko 5000 kn, isto je i za Phillipsa, moj iz serije 8 je koštao nekih 4500, približno 5000kn. 

P.S. Ja sam otpisao i LG i Samsung jer očito ne žele licencirati android OS za TV, a imaju (Lg je imao) licencu za android OS za mob. Kako to?

Izvinite što sam postao naporan, samo sam dao savjet 

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.12.2022 9:39 (Vavoom).
17 godina

slazem se s napisanim

ali ovo je forum za ljude koji vole tehnologiju i zele nesto bolje za svoje novce, jer im je to hobi ili neki gust. ako netko zeli igrat 4k120 hz ce platiti taj gust skupo s grafom koja to mora podzavat ili ps5/xbox i onda skupon hdmi 2.1 telkom i niskim respone timovom ako igraju online

za vecinu ljudi je bolje uzeti veci recimo 75" mid range ili entry level s 5g garancijue nego OLDED od 55" iste cijene, jer oni razlike u boji nece primjetiti, ali velicinu ekrana ce primjetiti

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
MimiXXX kaže...

Realno je kako prosječni građanin RH ne bi trebao nikad kupovati OLED televizore jer su jednostavno preskupi. Napominjem kako govorim o prosječnom građanu RH koji je u minusu na tekućem računu. Likovi koji rade na prodaji skupih TV uređaja, trolaju po forumu i nagovaraju ljude kako ništa jeftino ne valja. Kao osoba koja je gledala i koristila sve vrste TV uređaja, od onih drvenih crno-bijelih, bez daljinskog na kojima su se kanali prstima vrtili kako bi se namjestila slika do onih najmodernijih mogu reći kako svaki proizvod ako se ne kvari , ima svog kupca i dobar je ako si netko ne može priuštiti bolje. Ako ljudi ovdje na forumu traže jeftin televizor na kojemu će moći gledati Full HD ili 4K TV ili eventualno stramining sadržaje i kažu koji im je okviran budžet i nemaju novca, onda nije u redu da im dođe netko i kaže da trebaju kupiti OLED Samsunga ili Sonya, a da su Philips, TCL i neke druge marke "smeće". Davor iz BUGa je radio testiranja TV uređaja, jedan cijeli broj BUGa je bio posvećen toj temi. Koji je na kraju bio zaključak? Zaključak je bio da se gleda da je TV što veći i da ima garanciju, da su razlike u kontrastu, slici , bojama , svjetlini i dr. primjetne tek pojedincima koji sitničare ili onima koji imaju viška novca. Napomenuto je kako detalje između pojedinih modela 90% ljudi neće niti primjetiti. Stvarno ne znam kako netko može nekom umirovljeniku ili prodavačici s Dolca može preporučiti OLED televizor. Prosječna osoba u RH jedva preživljava. Jedini pametan savjet koji se ponavlja je onaj da se gleda da TV ima što dužu garanciju, iako i to nije neka utjeha nekome sa Palagruže ili Iloka. Mislim da je važnije da se TV ne kvari negoli da ga se može besplatno u okviru garancije nosati po servisima. Ja bih rekao 4k TV, garancija na njega, preporuke korisnika da nemaju problema s kvarovima i ovisno o financijskim mogućnostima gledati veličinu ekrana(i ako hoćete kvalitet slike, koji nije ni u top10 najvažnijih stvari kad se kupuje TV za dugoročno gledanje bez kvara, prosječnog korisnika). Svim prosječnim osobama bi preporučio da uzmu TV koji ima android platformu jer kupovati Firestick ili android BOX posebno u našim trgovinama je skuplja verzija. Za mlađe generacije koji koriste online kupnju iz uvoza i vole detalje u svemu druga je priča. Ja pričam o prosječnom korisniku. Ako vas netko pita za automobil koji malo troši, dizel, koji mu treba do posla i ponekad par puta u godini da ode tjedan dana u na more ili na selo, nećete mu preporčiti novog BMWa ili Mercedesa već nekog Pola, Daciu, Clia i sl. Govoriti prosječnom Hrvatu da je Mercedes bolji od Pola ili Dacie i da kupi Mercedesa je stvarno ispod svake razine, da ne kažem jadno. Primjetio sam da to pojedinci to rade na forumu kad netko pita za prosječni TV, verziju Best Buya za prosječnog građanina, navedu koliko si maksimalno mogu priuštiti. Čim netko kaže da mu je budžet 2000, 3000, 4000kn maksimalno, u 99% slučajeva nitko mu ni ne odgovori, uglavnom par dežurnih pojedinaca odgovara samo o skupim TVima. U preko 90% postova se priča o TVima koji su 5000kn+ TV-ima koje kupuje manje od 10% stanovnika RH. Stvarno je licemjerlje pljuvati po prosječnim TV-ima. Ljudi ne traže savršenstvo slike i zvuka, već neki uređaj na kojem će moći pogledati Dnevnik, seriju, film, utakmicu vikendom ili eventualno ako su mlađi da ima android da pogledaju neki serijal preko KODIa ili klincu pust crtić. Nemojmo biti sitničavi. Ako vas netko pita za High class TVe onda pričajte o njima. Nemojte ljudima govoriti da su TVi od 2-3-4K kuna smeće, jer je to daleko od istine. U normalnim okolnostima većina TV uređaja je sasvim OK. Pomozite ljudima u onome što pitaju i nemojte ih smarati s nečim što ne pitaju i što je van njihove klase. Svi bi mi vozili nove BMWe i Mercedese, ali ne ide to tako. Mi živimo u Hrvatskoj.

Osobe koje si opisao ne provode vrijeme na BUG forumu nego se bore za prezivljavanje iz mjeseca u mjesec.

Hrpaaa ekipe u Hr ima odlicne zivotne uvjete i dobra primanja i takvih je poprilican broj na ovom forumu.

Sad ti je iduci korak otic u onu temu sa autima i kritizirat tu ekipu zasto kupuju nove aute ili skuplje polovne a ne uzimaju polovne do max 2000eu.

Nakon toga moras otic u onu temu za hranu i izkritizirat ekipu koja pise u kojem je restoranu kakvu hranu jela jer prosjecni hrvat ne jede po restoranima.

Valjda razumijes kuda idem ovim postom?.....

Ovdje hrpa ekipe ima po tvojim mjerilima skupe procesore,skupe grafe,svoje stanove ili kuce,skupe aute,skupe televizore,skupe konzole,skupe mobitele,skupu odjecu.........

16 godina

MimiXXX nitko nikome ne brani preporučiti TV kakav misliš da treba...uključiš se sa svojim prijedlozima i sve pet. Pa vidiš da prolaze i prijedlozi za Grunding/Beko kao IPS legendu iako ima VA panel 

Osbno kad kupujem TV što je prilično subjektivn proizvod, ni ne pitam nikoga ništa jer ću dobiti subjektivna mišljenja. Uložim malo truda, pročitam što nosi koji panel, koliko mi je nešto vrijedno mojih novaca i kupim.

Gotovani kojima se ne da uložiti nešto svog vremena nek kupuju TV kakv se drugima sviđa :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Svaka treća osoba puši cigare, statistički godišnje potroši oko 10.000,00 kn. To je za mene bacanje novca. Kupnja dobrog tva, nije, jer baš uživam pogledati film/seriju u 4k na svom premium tvu.

9 0 hvala 0
4 godine
neaktivan
MimiXXX kaže...

Na prvu tvoj post ima smisla, jer je populistički, ali kad se malo razmisli falio si poantu. Danas su centralni konzumenti milenijska generacija, dakle ljudi od od oko ~40 godina koju su strukovna generacija, dobro zaradjuju (sto se vidi po rastu standarda u hr) i zele uzivati u tech stvarima izvan standardnih okvira. Ljudi o kojima ti pricas su ili u penziji ili blizu nje i u biti ne znaju koristiti internet forume.

16 godina

zadnjih 10 ak i vise stranica samo se trubi o C1 i C2. Gledam tv 2 h tjedno, 1000 + evra za tv... nije mi jasno, NE DAM. Kad sam bio mlad i ja sam kupovao skupe televizore, sad se sam sebi čudim.

Nego poanta je u tome da ste si kupili te super TV e i sam ih sami sebi hvalite. Ako vam to pomaze da pregurate dan, to je u redu. Al eto ja bih zelio procitati nesto i o nekom jeftinijem a opet dobrom tv u.

Moj PC  
7 0 hvala 0
4 godine
neaktivan
Vavoom kaže...
MimiXXX kaže...

Realno je kako prosječni građanin RH ne bi trebao nikad kupovati OLED televizore jer su jednostavno preskupi. Napominjem kako govorim o prosječnom građanu RH koji je u minusu na tekućem računu. Likovi koji rade na prodaji skupih TV uređaja, trolaju po forumu i nagovaraju ljude kako ništa jeftino ne valja. Kao osoba koja je gledala i koristila sve vrste TV uređaja, od onih drvenih crno-bijelih, bez daljinskog na kojima su se kanali prstima vrtili kako bi se namjestila slika do onih najmodernijih mogu reći kako svaki proizvod ako se ne kvari , ima svog kupca i dobar je ako si netko ne može priuštiti bolje. Ako ljudi ovdje na forumu traže jeftin televizor na kojemu će moći gledati Full HD ili 4K TV ili eventualno stramining sadržaje i kažu koji im je okviran budžet i nemaju novca, onda nije u redu da im dođe netko i kaže da trebaju kupiti OLED Samsunga ili Sonya, a da su Philips, TCL i neke druge marke "smeće". Davor iz BUGa je radio testiranja TV uređaja, jedan cijeli broj BUGa je bio posvećen toj temi. Koji je na kraju bio zaključak? Zaključak je bio da se gleda da je TV što veći i da ima garanciju, da su razlike u kontrastu, slici , bojama , svjetlini i dr. primjetne tek pojedincima koji sitničare ili onima koji imaju viška novca. Napomenuto je kako detalje između pojedinih modela 90% ljudi neće niti primjetiti. Stvarno ne znam kako netko može nekom umirovljeniku ili prodavačici s Dolca može preporučiti OLED televizor. Prosječna osoba u RH jedva preživljava. Jedini pametan savjet koji se ponavlja je onaj da se gleda da TV ima što dužu garanciju, iako i to nije neka utjeha nekome sa Palagruže ili Iloka. Mislim da je važnije da se TV ne kvari negoli da ga se može besplatno u okviru garancije nosati po servisima. Ja bih rekao 4k TV, garancija na njega, preporuke korisnika da nemaju problema s kvarovima i ovisno o financijskim mogućnostima gledati veličinu ekrana(i ako hoćete kvalitet slike, koji nije ni u top10 najvažnijih stvari kad se kupuje TV za dugoročno gledanje bez kvara, prosječnog korisnika). Svim prosječnim osobama bi preporučio da uzmu TV koji ima android platformu jer kupovati Firestick ili android BOX posebno u našim trgovinama je skuplja verzija. Za mlađe generacije koji koriste online kupnju iz uvoza i vole detalje u svemu druga je priča. Ja pričam o prosječnom korisniku. Ako vas netko pita za automobil koji malo troši, dizel, koji mu treba do posla i ponekad par puta u godini da ode tjedan dana u na more ili na seli, nećete mu preporčiti novog BMWa ili Mercedesa već nekog Pola, Daciu, Clia i sl. Govoriti prosječnom Hrvatu da je Mercedes bolji od Pola ili Dacie i da kupi Mercedesa je stvarno ispod svake razine. Primjetio sam da to pojedinci to rade na forumu kad netko pita za prosječni TV, verziju Best Buya za prosječnog građanina. Čim netko kaže da mu je budžet 2000, 3000, 4000kn maksimalno, u 99% slučajeva nitko mu ni ne odgovori. U preko 90% postova se pšriča o TVima koji su 5000kn+ TV-ima koje kupuje manje od 10% stanovnika RH. Stvarno je licemjerlje pljuvati po prosječnim TV-ima. Ljudi ne traže savršenstvo slike i zvuka, već neki uređaj na kojem će moći pogledati Dnevnik, seriju, film ili eventualno ako su mlađi da ima android da pogledaju neki serijal u 4K ili klincu pust crtić. Nemojmo biti sitničavi. Ako vas netko pita za High class TVe onda pričajte o njima. Nemojte ljudima govoriti da su TVi od 2-3-4K kuna smeće, jer je to daleko od istine. U normalnim okolnostima većina TV uređaja je sasvim OK. Pomozite ljudima u onome što pitaju i nemojte ih smarati s nečim što ne pitaju i što je van njihove klase. Svi bi mi vozili nove BMWe i Mercedese, ali ne ide to tako. Mi živimo u Hrvatskoj.

A gdje sam ja napisao da je OLED najbolji izbor?

Naravno da OLED TV-i koštaju ko jedan trajekt, pa zato si građani ih ne mogu priuštiti. Ni ja doma nemam OLED TV, jer ne želim bacati novce. Ja sam svog Phiću najviše uzeo zbog dizajna, Androida, onog P5 procesora, i naravno Ambilight. Jedino se slažem sa tobom da je bitna garancija, ja sam na svog Phiću dobio petogodišnju (2+3 sistem!) garanciju, tako da kad mi rikne ovaj u garanciji, zamjenim ga za drugi Phillipsov model i gotova stvar.

Ne kažem da su svi jeftikaneri od TV-a smeće, jeftikaneri poznatih brandova tipa LG, Samsun mogu se voditi kao uloženo-dobiveno, ali po meni malo skuplji TV-ovi imaju dobar Android OS.

Neki brandovi, recimo Sony nema jeftinije modele telkača a da je Android, 4K, i dijagonala 49-65". Najjeftiniji Sonyev model sa svim ovim šta sam naveo je oko 5000 kn, isto je i za Phillipsa, moj iz serije 8 je koštao nekih 4500, približno 5000kn. 

P.S. Ja sam otpisao i LG i Samsung jer očito ne žele licencirati android OS za TV, a imaju (Lg je imao) licencu za android OS za mob. Kako to?

Izvinite što sam postao naporan, samo sam dao savjet 

OLED-i vise nisu tako skupi. Na akciji se da nabaviti OLED za 5k kuna. Dakle, cim uletis cjenovno u donji mid segment vec si prakticno u rangu OLED-a. Prije par godina to je moguce bilo samo u premium segmentu.

15 godina
neaktivan

Rekao sam u postu prije nekih tjedan dana (nakon što je prošlo 2 tjedna od kupnje novog Samsung OLED a 95b 55") da sam očito se preduhitrio  i to barem par godina, i da jednostavno NEMA sadržaja za gledati ako tražiš i titlove, a da iskoristiš pun potencijal Tv a.

A1 box, novi koji sam dobio upscalea signal na 4 K ali isti vrag na Philipsu od 2500 kn ili mom Tv u.

Netflix ima dosta sadržaja ali niti oni ne koriste HDR najaće verzije u svemu a i program im je 95% "trash".

HBO pušta večinu programa u HD rezoluciji , pa recimo LOTR je kod njih HD.

SkyShowtime je HD rezolucije.

Kako moja žena je lijena ( bez uvrede njoj) gledati tv program bez prijevoda tako ne gledam Apple niti Amazon Prime putem appa , nego " skinem sa tilom" USB i deri ali tako ne mogu koristiti full opcije HDR a ili DV (koji moj tv ni ne podržava ali to je do Samsunga).

Što se tiće entry lvl Tv ova prije 2 godine sam uzeo u A1 na produženju ugovora Philips Ambilight 50" i televizor je čisto , apsolutno grozan Tv u segmentu panela, procesuiranja slike , bilo čega vezanog sa slikom.

Tv sam nakon cca manje od mjesec dana dao dalje jer je slika bila toliko zrnata, rubovi rezani kao nožem , jednostavno TV sa kojim sam ga zamijenio sam vratio u spavaću sobu.

Tako da u potpunosti podržavam post da ljudi se ne trebaju zaletavati i derati na 60 rata TV samo da čim im dođu gosti ga vodi u dnevni, "pogleć ovo".

Ali također , ja osobno ne pušim, ne pijem, ne pijem kavu i uz mirovinu dovoljno zaradim da se mogu počastiti nekim stvarima koje mi predstavljaju gušta a da ne osjetim na kučnom buđetu.

E sada. Ovaj forum pogotovo ova podsekcija mi je pomogla jako puno da skužim što bi za mene bilo "to", pogotovo što odlazak u dučan nekome tko prelazi sa Tv a od 1500 kn na Tv od 11 000 kn i gledanje onih demo slika te samo zbuni.

Proveo sam ovdje više od 2 mjeseca svaki božji dan, shvačajući svaki dan sve više postavljajući podpitanja, "ankete" i na kraju izbor je pao na jedan od 2 modela gdje je moja osobna preferencija izabrala Samsung ne LG.

To što moj Samsung je pun problema što se tiće softwera jbga to se nadam da će popeglati .

Tako da ja ovim putem zahvaljujem aktivnoj ekipi koja je sudjelovala "u mojoj potrazi".

Ne slažem se da je bolje uzeti 75" ako imaš cca 6000 kn entry lvl nego neki best buy 55" ali to je osobni stav ja bih rađe manje incha nego zrnatu sliku jer sam to prošao, i rađe bih uštedio pa možda "samo" 1000 kn više gdje će biti puno zadovoljniji na duge staze.

Također se slažem da ekipa kada ih se pita za Tv ove ,ovdje, cijene 2000-3000 kn , baš i ne daje odgovore , ali dali ste možda razmislili da netko ne želi dati odgovor za taj TV jer je upoznat samo sa premium proizvodima određenih proizvođaća i da samim time ne daje odgovor zato jer ne zna ili nije siguran što reći o tom modelu?

Evo moja 2 zrna , sa napomenom da ne želim nikome nametati svoje mišljenje već ga samo izražavam.

Lp, 

Moj PC  
3 0 hvala 1
6 godina
ivanec kaže...

zadnjih 10 ak i vise stranica samo se trubi o C1 i C2. Gledam tv 2 h tjedno, 1000 + evra za tv... nije mi jasno, NE DAM. Kad sam bio mlad i ja sam kupovao skupe televizore, sad se sam sebi čudim.

Nego poanta je u tome da ste si kupili te super TV e i sam ih sami sebi hvalite. Ako vam to pomaze da pregurate dan, to je u redu. Al eto ja bih zelio procitati nesto i o nekom jeftinijem a opet dobrom tv u.

I u čemu je problem? Ti si naravno svjestan da ovdje niko nije da piše onoi što TI želiš čitati? Nije BUG.HR jedino mjesto gdje se piše o tvima....

14 godina
ivanec kaže...

Srecom pa ne postoje oni koji recimo gledaju u TV dnevno 2h pa nadalje :)

6 godina
Fallen87 kaže...
ivanec kaže...

Srecom pa ne postoje oni koji recimo gledaju u TV dnevno 2h pa nadalje :)

Ma pusti. Još jedan koji misli da je ono što on gleda i kako gleda jedino normalno i mjerilo svega....

16 godina

Ej ne ljutite se. Kakav je vas C1 ili C2?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
ivanec kaže...

Ti ne das,ti gledas,ti mislis.....

14 godina

Pa svatko kupuju ono sto želi i što mu treba,mislim da smo ipak mi ovdje na tech forumu pinku pismeniji sto se tehnološkog napretka tiče i volimo posegnut u novčanik za malo boljom opremom,ne vidim nista loše u tome da se podjele iskustva ili da preporuka za malo bolji TV ako se naravno korisnik slaže s tim!

Naravno zavisi od pojedinca sto treba i ocekuje od TV..nekima su neke stvari bitnije od drugih sto je normalno jer nismo svi isti!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
volegradele kaže...

Pa svatko kupuju ono sto želi i što mu treba,mislim da smo ipak mi ovdje na tech forumu pinku pismeniji sto se tehnološkog napretka tiče i volimo posegnut u novčanik za malo boljom opremom,ne vidim nista loše u tome da se podjele iskustva ili da preporuka za malo bolji TV ako se naravno korisnik slaže s tim!

Naravno zavisi od pojedinca sto treba i ocekuje od TV..nekima su neke stvari bitnije od drugih sto je normalno jer nismo svi isti!

ja se slažem, nisam ja protiv toga.

14 godina

Jeli moze neka preporuka za tv 55" cijenom oko 5500?

Uglavnom koristen preko optima recievera i da podrzaje hbo

Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
r3c0d kaže...

Evo, tu su ti linkovi:

Sony:

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/SONY-KE55XH8096BAEP/

Panasonic:

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PANASONIC-TX_55LX650E/

i eventualno Hisense (ako ne želiš Android):

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/HISENSE-55A6BG/

Ako ti se nijedan ne sviđa, pogledaj bilo koji u tvom cjenovnom rangu:

https://www.harveynorman.hr/audio-video/televizori/hisense-sony-philips-panasonic-lg

a možeš i u Elipsu:

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/?.....smart_tv_sustava=

Samo, gledaj da ima 5 god. garancije (ili 2+3 sistem ili punih 5 god., uglavnom ti ovi iznad imaju 2+3)

13 godina
r3c0d kaže...

Sony X93 je oko 6000 ako se mozes malo rastegnuti. 

https://www.nabava.net/televizori/sony-xr-55x93-televizor-cijena-55-139-cm-full-array-led-led-oled-ultra-hd-143884931

On je puno bolji od ostalih Sony modela malo nize klase. 
https://www.reddit.com/r/HTBuyingGuides/comments/vaxwss/home_theater_101_why_you_shouldnt_buy_the_2022/

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.12.2022 15:40 (assassin.st).
5 godina
neaktivan

Molim pomoć u odabiru tv-a, 

Dvoumim se između samsunga Qn90b (50 incha) za 6300 kuna, lg c2 (48 inch) za 7500 ili da pričekam da 55s95b dođe na akciju (iako sam čuo da imaju problema sa kvalitetom izrade i firmwaverom, ili da čekam da padne cijena 55 inch verziji C2. Ono što me muči je to što samsung i lg sad još 2 dana imaju ovu akciju 5 godina garancije pa ne znam bi li bilo dobro to iskoristiti ili čekati bolju ponudu. Također molio bih za vaša iskustva sa 48 inch verzijom c2 (navodno ima manju svjetlinu od 55 inch verzije), pogotovo u SDR gamingu i tv kanalima općenito te koliko je agresivan ABL.

Hvala unaprijed

P. S. Pišem na mobitelu, pa zanemarite lapsuse. 

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice