Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.687
|
čitano: 27.752.955
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Još jedno pitanje za vlasnike Samsunga q70.

Čitam na nekim forumima da ovaj tv ima probleme sa prikazom 4k sadrzaja na Netflixu, odnosno da prikazani sadržaj bude gotovo negledljivo taman. Da li je to stvarno tako?

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Pitanjce jedno vezano za prikaz nogometnog travnjaka. Događalo mi se to na plazmi, a na LEDu ko da je još izraženije. Kad je kamera statična sve je ok, a kad je u pokretu trava ko da se zamuti. Ne znam kako bih drukčije opisao, ali mislim da znate o čemu pričam. Do toga dolazi neovisno o kvaliteti  sadržaja.

Ima li nešto u postavkama da se to ublaži

0 0 hvala 0
8 godina

(Nije iz osobnog iskustva)Za one koje muči input lag na xf9005...kada je 4k rezolucija onda je 20ms,a kad je 1080 onda je 40 ms.

skoro deset godina sam koristio panasonic lcd tv(ips) kao monitor čiji input lag je 34ms...tisuće sati SP gaminga ja tih 34 ms nisam primjetio...čak kod brzih namjernih pomicanja miša:)..mada input lag je prilično subjektivna disciplina.

S obzirom da je XF9005 definitivno best buy i po svemu sudeći za ovu godinu neće biti velikog pomaka osim u cijeni kod nasljednika...čak je i prošlogodišnji "nasljednik" XG9505 različit u nijansama osim u cijeni:(

Za android riješenje postoji android tv box...za cijenu od 600-800 kn može se uzeti android tv box koji po svojim hardware mogučnostima nadilazi definitino bilo koji android tv narednih par godina.

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
HCMAA kaže...

.....

S obzirom da je XF9005 definitivno best buy i po svemu sudeći za ovu godinu neće biti velikog pomaka osim u cijeni kod nasljednika...čak je i prošlogodišnji "nasljednik" XG9505 različit u nijansama osim u cijeni:(

....

Vidim da se često spominje kao konkurencija Samsung Q70R.

Samsung, ovisno o akcijama zna biti jeftiniji i preko 1000 kuna.

Kako to da je Sony best buy, tj. po čemu je bolji?

Pronalazim iznenađujuće malo usporedbi na internetu. Sony ima možda drugo ima ovisno o tržištu?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
6 godina
neaktivan

Jedina stvar koja me odija kod sonyja xf9005 je cinjenica sto je ipak vec 2 godine na tržištu a može se po toj cijeni naći i noviji samsung q70, koji je pak 2019. godina. Ne znam kakvi su ta 2 tv-a u odnosu na 4k upscale tv signala. Forumi dosta hvale sony u tom smislu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.2.2020 8:57 (mdubic).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

CyberDemonVZ, imaš na www.rtings.com recenzije q70 i sony xf900 i lijepo su objasnili koji je bolji u cemu . usput sony za USA i CAN tržište naziva x905f, tj. nomenklutura je malo drukčija nego za ostatak svijeta.

ljudska glupost i svemir nemaju granice, ali za svemir nisam 100% siguran.

1 0 hvala 1
14 godina

E to, hvala! Gledao sam taj x905f (mislim da sam i ovdje stavio link). Znači to je to.

Imam Panasonic plazmu koja još uvijek savršeno radi pa nije da žurim sa izborom, ali bi bilo lijepo preći s 46" na 65 :D

12 godina

Kakav jebeni android box za ovaj model xf9005,sta vam je...android radi odlicno.

Ja imam model stariji god ili 2 od njega,Sony 55xe8505.Filmovi se vrte stalno na tv-u od 4k do full hd i ostalih sranja (kodi,youtube,netflix)

Android ima svoji nekih musica,ali da je to sporost i koliko sam skuzio vi pod "sporost" mislite na to da nece moc otvorit netflix ili nesto stvarno ne kontam koji vam je.

Sto mogu primjetit npr. kliknem jednom on ne prihvati odma nego nakon 2 sekunde tipku i to se desi 1 od 20 puta na youtubeu i slicno uopce ne smatram nekim problemom,a to mogu predurat za vrhunsku sliku.

Kad letam po izborniku sve mi radi ok,pogotovo nakon updatea na android 9,mislim da sam to pisao vec.

Nemam pojma o kakvoj vi sporosti androida pricate,ako ste to "procitali" a niste stvarno vidjeli kako radi i radi toga izbjegavate ovaj model koji top sto se tice slike,onda svaka cast.

Nedavno smo isli ja i prijatlej u Split po 65xf9005,pomogao sam mu ga postavit i podesio mu Kodi sa mojim serverom gdje se filmovi nalaze,tv je cudo,slika extra i brate sa 55 kad gledam 65" nebi rekao da je tolika razlika u velicini,ali ima razlike iznenadio sam se.

Kod sebe sam neke postavke za sliku podesio,pogasio neke pizdarije i slika mi je top.

Jedino sto bi slijedece presao,a to je oled nista vise.

Origin_Steam: hrka11
Moj PC  
2 0 hvala 1
6 godina
neaktivan
hrka11 kaže...

Kakav jebeni android box za ovaj model xf9005,sta vam je...android radi odlicno.

Ja imam model stariji god ili 2 od njega,Sony 55xe8505.Filmovi se vrte stalno na tv-u od 4k do full hd i ostalih sranja (kodi,youtube,netflix)

Android ima svoji nekih musica,ali da je to sporost i koliko sam skuzio vi pod "sporost" mislite na to da nece moc otvorit netflix ili nesto stvarno ne kontam koji vam je.

Sto mogu primjetit npr. kliknem jednom on ne prihvati odma nego nakon 2 sekunde tipku i to se desi 1 od 20 puta na youtubeu i slicno uopce ne smatram nekim problemom,a to mogu predurat za vrhunsku sliku.

Kad letam po izborniku sve mi radi ok,pogotovo nakon updatea na android 9,mislim da sam to pisao vec.

Nemam pojma o kakvoj vi sporosti androida pricate,ako ste to "procitali" a niste stvarno vidjeli kako radi i radi toga izbjegavate ovaj model koji top sto se tice slike,onda svaka cast.

Nedavno smo isli ja i prijatlej u Split po 65xf9005,pomogao sam mu ga postavit i podesio mu Kodi sa mojim serverom gdje se filmovi nalaze,tv je cudo,slika extra i brate sa 55 kad gledam 65" nebi rekao da je tolika razlika u velicini,ali ima razlike iznenadio sam se.

Kod sebe sam neke postavke za sliku podesio,pogasio neke pizdarije i slika mi je top.

Jedino sto bi slijedece presao,a to je oled nista vise.

Hvala na informacijama. Kakva ti je  kvaliteta 4k upscalea tv signala?

10 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
HCMAA kaže...

.....

....

Pronalazim iznenađujuće malo usporedbi na internetu. Sony ima možda drugo ima ovisno o tržištu?

Najbitnija stavka od svega je da Samsung modeli od 2018 godine ne čitaju dts audio. Znači spojiš laptop s tv-om, skineš film i pustiš ga na tv i nećeš imati zvuka ako je rip sa dts audiom. Po mome to im je najveći fail..platiš tv 7-8k i onda ti nema jedne od najbitnijih stavki. Morao bi uzimat neki box i preko njega puštat filmove. Uzeo Sony xf9005 i prezadovoljan sam s tv-om. 

15 godina
mdubic kaže...

Čitam na nekim forumima da ovaj tv ima probleme sa prikazom 4k sadrzaja na Netflixu, odnosno da prikazani sadržaj bude gotovo negledljivo taman. Da li je to stvarno tako?

Meni je to na Q60 tako bilo kad je bio uključen onaj inteligent mode, pogasiš to, staviš sliku u movie mode i pojačaš pozadinsko i kontrast do kraja i nema problema sa svjetlinom. Govorim o HDR-u.

6 godina
neaktivan

Sony 55xf9005 je trenutno 6900 u SD sa 5 godina jamstva. Jel to ok.cijena trenutno ili je bolje čekati jos neko snizenje mada ne znam kad su...

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.2.2020 9:54 (mdubic).
15 godina
AngeL_FreaK kaže...
CyberDemonVZ kaže...
HCMAA kaže...

.....

....

Najbitnija stavka od svega je da Samsung modeli od 2018 godine ne čitaju dts audio. Znači spojiš laptop s tv-om, skineš film i pustiš ga na tv i nećeš imati zvuka ako je rip sa dts audiom. Po mome to im je najveći fail..platiš tv 7-8k i onda ti nema jedne od najbitnijih stavki. Morao bi uzimat neki box i preko njega puštat filmove. Uzeo Sony xf9005 i prezadovoljan sam s tv-om. 

Ne drži ti vodu ovo, nećeš imati zvuka samo ako film direkt ubodeš stickom, HDD-om u tv, ako puštaš sa laptopa VLC, Media player ili s čim već puštaš će ti radit enkodiranje DTS-a, a ne televizor.

7 godina
neaktivan
mdubic kaže...

Sony 55xf9005 je trenutno 6900 u SD sa 5 godina jamstva. Jel to ok.cijena trenutno ili je bolje čekati jos neko snizenje mada ne znam kad su...

Cijena se već par mjeseci vrti oko ove cifre, pa mislim da ne moraš čekati nižu.

12 godina
mdubic kaže...

Hvala na informacijama. Kakva ti je  kvaliteta 4k upscalea tv signala?

Meni izgleda dobro,ne gledam previse nase tv programe,ali izgleda stvarno odlicno s obzirom na rezoluciju i velicinu.

Svak ima drukciji ukus i nekom je nesto drugo bolje ali eto...ja se nadam da ce mi ovaj tv potrajat sto duze i slijedeci mi tv moze biti samo sony s androidom sad koji i kad ko zna.

Meni osobno na drugim tv-ima izgleda losije kad u drugog gledam,a pogotovo nogomet,a glavni izvor mi je Kodi (spojen na moj server sa filmovima i serijama) i imam tu IPTV listu,gdje ima hd kanala pa i nije lose toliko kad je gledam.

A to o sporosti andorida itd...cista glupost.

Jos par stvari...ako te zanima spajao sam bluetooth zvucnike,DAC na optiku,onda dodatnu tipkovnicu,logitech g933 slusalice,stream preko mobitela na tv,ps4 pro i bas s nicim od ovog nije bilo problema da nesto nece,ne radi ili slicno nesto,a preko kodija gledam filmove raznih formata takodjer nije do sada bilo problema,ako te nesto posebno zanima pitaj.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.2.2020 10:25 (hrka11).
15 godina
neaktivan
mdubic kaže...

6500kn ako ga mozes platit jednokratno. Neiskoristis ovaj njihov popust od 5% nego svoj od 10%

Ja imam isti tv i tv je topina. Meni. Cak i supruga koja rijetko gleda filmove pita svaki dan jel ima koji film za gledat. 

sent via S10e
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.2.2020 10:10 (Moby-Split).
6 godina
neaktivan
Moby-Split kaže...
mdubic kaže...

6500kn ako ga mozes platit jednokratno. Neiskoristis ovaj njihov popust od 5% nego svoj od 10%

Ja imam isti tv i tv je topina. Meni. Cak i supruga koja rijetko gleda filmove pita svaki dan jel ima koji film za gledat. 

Svaka čast na info. Upravo naručio tv za 6 i pol!!

10 godina
neaktivan
blackened_bm kaže...
AngeL_FreaK kaže...
CyberDemonVZ kaže...
HCMAA kaže...

.....

....

Ne drži ti vodu ovo, nećeš imati zvuka samo ako film direkt ubodeš stickom, HDD-om u tv, ako puštaš sa laptopa VLC, Media player ili s čim već puštaš će ti radit enkodiranje DTS-a, a ne televizor.

Pa koliko sam imao prilike čitat i pratit raspravu ovdje neće ti radit. Trebaš skinut film s dolby vision audio da bi ti radilo. A to su filmovi koji imaju preko 50gb.

15 godina
neaktivan
mdubic kaže...

Meni je tv super. Android nakon ažuriranja radi puno bolje. 

sent via S10e
12 godina
mdubic kaže...
Moby-Split kaže...
mdubic kaže...

Neces pozalit sto se tice opcija i slike.Ako trebadnes pomoc za bilo sta pitaj...ja bi ti predlozio da pogeldas neke postavke po netu za kalibraciju.

Opet se tu radi sta kome vise pase ali ja sam pogasio sve one dodatne opcije i ne volim efekt sapunice itd...

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.2.2020 11:14 (hrka11).
15 godina
AngeL_FreaK kaže...
blackened_bm kaže...
AngeL_FreaK kaže...
CyberDemonVZ kaže...
HCMAA kaže...

.....

....

Pa koliko sam imao prilike čitat i pratit raspravu ovdje neće ti radit. Trebaš skinut film s dolby vision audio da bi ti radilo. A to su filmovi koji imaju preko 50gb.

Evo pustio Jojo Rabbit koji je u DTS , znači pušten preko VLC-a ima zvuka i kad stavim izvor na zvučnike tv-a i ima i kad je na soundbaru...

15 godina
mdubic kaže...

blackened_bm kaže...
mdubic kaže...

Meni je to na Q60 tako bilo kad je bio uključen onaj inteligent mode, pogasiš to, staviš sliku u movie mode i pojačaš pozadinsko i kontrast do kraja i nema problema sa svjetlinom. Govorim o HDR-u.

nedavno sam kupio Q70 i vidim da se netflix u biti ne reproducira u HDR-u iako to serija/film podrzava. I ne kuzim kako provjeriti u kojoj rezoluciji radi stream, moguce da je HDR samo u 4k a meni stream radi u 1080p ?

veza je dovoljno brza, pretplata također najjaca..

6 godina
neaktivan
hrka11 kaže...
mdubic kaže...
Moby-Split kaže...
mdubic kaže...

Neces pozalit sto se tice opcija i slike.Ako trebadnes pomoc za bilo sta pitaj...ja bi ti predlozio da pogeldas neke postavke po netu za kalibraciju.

Opet se tu radi sta kome vise pase ali ja sam pogasio sve one dodatne opcije i ne volim efekt sapuniceitd...

Hvala!!

8 godina

Od kada je bila recenzija na bug.hr od xf9005 pratim taj tv(svibanj 2018)...ove godine ga kupujem...imamo neke radove u kući...prostorija u kojoj će biti xf je dobila na dubini za 1,2 metra tako da umjesto planiranih 55" će se kupiti 65".

Ustvari iskreno čekao sam nasljednika xg9505...ali prevelika je razlika u cijeni oko 3500kn...A po svim usporedbama je razlika takva da ne opravdava tu razliku u cijeni.

S obzirom na nedostatke lcd tehnologije,nema smisla kupovati ništa od lcd-a što je skuplje od xf-a...9999kn je neka "normalna" granica za lcd tv(65")....priko toga je OLED ipak bolja opcija.Inače local dimming kod sony radi bolje nego kod za klasu skupljeg samsunga Q90...ako kome smet blooming...kod sony se local dimming može skroz isključiti,kod samsunga ne može.

Q90R je skoro 5000 kn skuplji nego XF(razlike između XF9005 i XG9505 minimalne)

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Igor666 kaže...
mdubic kaže...

blackened_bm kaže...
mdubic kaže...

nedavno sam kupio Q70 i vidim da se netflix u biti ne reproducira u HDR-u iako to serija/film podrzava. I ne kuzim kako provjeriti u kojoj rezoluciji radi stream, moguce da je HDR samo u 4k a meni stream radi u 1080p ?

Ne da je moguće nego je do tog. Plati skuplju pretplatu :)

17 godina
Igor666 kaže...
mdubic kaže...

blackened_bm kaže...
mdubic kaže...

Ako imas najjacu pretplatu 12€, onda imas 4k hdr. Veta ti treba imati barem 20 mbs.

Netflix koristi dolby vision i hdr10, q70 ne podrzava dv nego samo hdr10.

Da nisi naletio mozda  na jedan film koji mozda samo u DV ili ti je to na svim?

hdr moze biti i na 1080p, nije vezan za rezoluciju.

15 godina
blackened_bm kaže...

Ne da je moguće nego je do tog. Plati skuplju pretplatu :)

pa imam najskuplju..

Pixel kaže...

Ako imas najjacu pretplatu 12€, onda imas 4k hdr. Veta ti treba imati barem 20 mbs.

Netflix koristi dolby vision i hdr10, q70 ne podrzava dv nego samo hdr10.

Da nisi naletio mozda  na jedan film koji mozda samo u DV ili ti je to na svim?

hdr moze biti i na 1080p, nije vezan za rezoluciju.

kad na youtube-u pustim hdr video onda pise u postavkama da je ukljucen hdr, kad gledam na netflixu ne pise, nit je podignuto sve max kao sto se to desi kad se ukljuci hdr..

ne znam, mozda je do netflixa nesto...za film bas pise da je u HDR-u, probao sam vise toga, vidjet cu jos danas da li se sto promjenilo.

14 godina

Servisirani 55" OLED. Promijenjen panel. Ima garanciju. Ne znam dal je cijena fiksna: 7000kn. Je to uopće Ok cijena??

https://www.njuskalo.hr/led-tv/prodajem-lg-oled-55e8pla-oglas-30586058

8 Čim dalje od toga!
3 Mogao bi razmisliti
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
CyberDemonVZ kaže...

Servisirani 55" OLED. Promijenjen panel. Ima garanciju. Ne znam dal je cijena fiksna: 7000kn. Je to uopće Ok cijena??

https://www.njuskalo.hr/led-tv/prodajem-lg-oled-55e8pla-oglas-305860

Za 9k se da nac novi po akcijama, ja ne bi isao na 7 za reparirani.

Da je 5k mozda.

Moj savjet je ak se nema love za skupi tv da se ne forsira bespotrebno s ovakvim kombinacijama da na kraju ne prisjedne kupnja.

Pitanje je je li panel zamjenjen po proceduri, resetirani interni counteri rada panela, odradjena inicijalna kalibracija zamjenskog panela ...

Ako sve nije odradeno kako treba, steta novaca za taj tv

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.2.2020 13:41 (Pixel).
12 godina
Pixel kaže...
CyberDemonVZ kaže...

https://www.njuskalo.hr/led-tv/prodajem-lg-oled-55e8pla-oglas-305860

Za 9k se da nac novi po akcijama, ja ne bi isao na 7 za reparirani.

Da je 5k mozda.

Moj savjet je ak se nema love za skupi tv da se ne forsira bespotrebno s ovakvim kombinacijama da na kraju ne prisjedne kupnja.

Pitanje je je li panel zamjenjen po proceduri, resetirani interni counteri rada panela, odradjena inicijalna kalibracija zamjenskog panela ...

Ako sve nije odradeno kako treba, steta novaca za taj tv

Ma on ovo pise samo da nesto napise...pusti ga da ispuni dnevnu kvotu komentara po forumu,vjerovatno i ne zna sta je OLED. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice