Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.687
|
čitano: 27.760.332
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
garfield1 kaže...
sasac kaže...

Molio bih preporuku između ova tri modela tv-a:
LG 49UH661V 4800 kn
Sony Bravia KD-49XE7077   6200 kn
Philips 49PUS6561  5500 kn   

Ja bi ti preporučio Philips model ali ovaj. Jedino ako ti treba trostrani Ambilight, onda uzmi model 6561.

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-49PUS6501/

Ambilight mi nije nikakav bitan faktor u izboru televizije.

toxic kaže...
sasac kaže...

Molio bih preporuku između ova tri modela tv-a:
LG 49UH661V 4800 kn
Sony Bravia KD-49XE7077   6200 kn
Philips 49PUS6561  5500 kn   

ako imas ps4 onda def. sony..

nema mu ravnog u tom pogledu.

Nemam plejku niti ju planiram uzimati

Kvaliteta slike mi je najbitnija kod izbora tv-a, pošto je gotovo nemoguće ubosti tv bez smart opcije, onda bi svakako birao i onaj koji ima bolju smart platformu s obzirom da organski ne podnosim duži loading i lag prilikom rada na nekoj platformi.
Ukoliko imate neki drugi tv ( u rangu tih 5000 kn + 200/300 kn gore dole) za predložiti, svakako predložite s obzirom da telku planiram držati idućih  4,5 godina te ubosti produženo jamstvo na 5 god u sancta domenici.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.8.2017 9:47 (sasac).
18 godina
neaktivan
sasac kaže...

Nemam plejku niti ju planiram uzimati

Kvaliteta slike mi je najbitnija kod izbora tv-a, pošto je gotovo nemoguće ubosti tv bez smart opcije, onda bi svakako birao i onaj koji ima bolju smart platformu s obzirom da organski ne podnosim duži loading i lag prilikom rada na nekoj platformi.
Ukoliko imate neki drugi tv ( u rangu tih 5000 kn + 200/300 kn gore dole) za predložiti, svakako predložite s obzirom da telku planiram držati idućih  4,5 godina te ubosti produženo jamstvo na 5 god u sancta domenici.

Ovdje ti mogu potvrditi da Sonyev Android radi fenomenalno.

Za Philips na žalost ne znam kako točno radi (mogu pitat kolegu jer ima ovaj 49" Philips model) ali koliko me pamcenje sluzi rekao je da nije baš presretan s brzinom. Philips također ima Android.

Samsung, LG, Panasonic nemaju andoride već imaju svoj OS.

LG od gore tri navedena koja nemaju Android je def. meni osobno bolji. LG ima najbolju glasovnu kontrolu kao i daljinski koji je najbolji (to svi moraju priznat) 

18 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Ako ti je os bitan onda sony iako lg nije los a sliku ti daju najbolju

Sasmung, sony  i panasonic ali njegov os je meni dosta los...

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.8.2017 10:00 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 1
8 godina
neaktivan

Netko odgovor molim? Hitno mi je, kupio bih iduci tjedan. Hvala! 

10 godina
neaktivan

Taman sam se odlučio za philipsa s obzirom da jedini od navedenih ima 120 hz, međutim sancta domenica ne nudi dokup dodatnog 3 god za philips uređaje i to me odbilo s obzirom da bi popizdio da mi telka rikne odmah nakon isteka standardnog jamstva. Na stranu smart os koji imaju, na kraju ću ionako najvjerojatnije spajati telku na pc preko HDMI-a. S obzirom da gore navedeni sony ima u startu 5 godina garancije uključenih u tu cijenu od 6200 kn dok bi lg izašao 5400 kn sa produženim jamstvom na 5 godina, da li je uopće sony bolji uređaj (po prikazu slike) za tu razliku od 800 kn u cijeni?

18 godina

Philips ima odlican 24p pull dow ali build kavliteta mu je u kurcu te unutarnji kondici su najgore kavlitete te moze riknut prije isteka garancije

Tako da philips ni pod razno..sony i samsung ti ima 120hz panele samo si malo skuplji pa dobro razmisli...

Moj PC  
0 0 hvala 1
18 godina

Dobra telka, odlicna uniformmiranost panela i upsacle sd programa

Os je los opcenito na panasonicu ali ako ti to nije bitno ok...

Za jvc neznam kako stoje ali recimo tlc koji je nedavno dosao

na nase trziste je ok alternativa samo neznam jel u dostupni kod nas...

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.8.2017 10:25 (4mal).
18 godina
neaktivan
sasac kaže...

Taman sam se odlučio za philipsa s obzirom da jedini od navedenih ima 120 hz, međutim sancta domenica ne nudi dokup dodatnog 3 god za philips uređaje i to me odbilo s obzirom da bi popizdio da mi telka rikne odmah nakon isteka standardnog jamstva. Na stranu smart os koji imaju, na kraju ću ionako najvjerojatnije spajati telku na pc preko HDMI-a. S obzirom da gore navedeni sony ima u startu 5 godina garancije uključenih u tu cijenu od 6200 kn dok bi lg izašao 5400 kn sa produženim jamstvom na 5 godina, da li je uopće sony bolji uređaj (po prikazu slike) za tu razliku od 800 kn u cijeni?

Ako misliš imat KODI (a nemaš media box android) onda ti je izbor samo na Android Smart tv-u.

Sufraj si Kodi Exodus i zašto to želiš imati.

S druge strane ako ti to nije bitno svi navedeni televizori imaju podršku za glavne aplikacije kao što su netflix, lg ti recimo jedini ima i pickbox aplikaciju dok ostali nemaju.

Također je za tebe pitanje odakle gledaš TV ako gledaš s raznih kuteva tada gledaj da ti je TV IPS panel 

14 godina
protjeran
4mal kaže...

Kaj te to toliko uzrujava daj se smiri....sony ima odlican upsacle

Pogtovo na pro-u ali motionflow mu je uz bok samsungu ako cemo tako...

Tu se sasvim slažem..Baš smo testirali dva Sony modela, i motionflow nas baš nije nešto osrečio..

14 godina
protjeran
sasac kaže...

Dao sam ti link modela 6501, evo još jednom. Imaš u Elipsu sada 5 godina jamstva. A pogledaj si i slike. I nek te ne zavaravaju postovi pojedinaca, jer bolju kvalitete slike nečeš nači u tom rangu televizora:)

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-49PUS6501/

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.8.2017 11:45 (garfield1).
18 godina

A koji modeli su imali problem sa interpolacijom i dali isti modeli 

prolaze sve kadence 4.4.4  4.2.2 jer kod samsunga samo 7000 ks ima 

Losiji interpolation point ali u vertycal freshu cekiraj kod darka nesjecam se 

tocno i grey je dosta izrazen kod nekih sony model prosle xe modele dok je na xa u visem rangu 90 95 to svedeno na minimum...

18 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
4mal kaže...

Kaj te to toliko uzrujava daj se smiri....sony ima odlican upsacle

Pogtovo na pro-u ali motionflow mu je uz bok samsungu ako cemo tako...

Tu se sasvim slažem..Baš smo testirali dva Sony modela, i motionflow nas baš nije nešto osrečio..

a na Philipsu te naravno oduševio 

14 godina
protjeran

@toxic

Pa, da nas je strašno oduševilo, ne bi rekao. Ali radi bolje nego na tim Sony modelima. Treba ipak kazat, da je Philips izumio intepolacijski procesor,a poslije su probali svi kopirat tu tehnologiju.Jedni više, jedni manje uspješno:) Ali treba ovdje kazat, da je Sony ipak osjetno" bolji, recimo napram Samsung televizorima što se tiče ovog parametra.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.8.2017 13:07 (garfield1).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
garfield1 kaže...

@toxic

Pa, da nas je strašno oduševilo, ne bi rekao. Ali radi bolje nego na tim Sony modelima. Treba ipak kazat, da je Philips izumio intepolacijski procesor,a poslije su probali svi kopirat tu tehnologiju.Jedni više, jedni manje uspješno:) Ali treba ovdje kazat, da je Sony ipak osjetno" bolji, recimo napram Samsung televizorima što se tiče ovog parametra.

Do sada sam iskreno mislio da neki racku razumiješ ali vidim da imaš neke koristi od toga što ovdje pises.

Ideš mi na ignore jer zaista više ne mogu slušat svo to silno Philips hvaljenje bez ikakvog pokrica.  Cijeli net bruji o svim ostalim televizorima Sony, Samsung, LG, Panasonic a tog Philipsa tesko u kojoj preporuci naci.

EOD za mene prema tebi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.8.2017 13:09 (toxic).
15 godina
neaktivan

hm da, proucia sam malo edigital temu, mislim da bi se cak uputio u rizik zajebancije s garancijom ak je tv dobar. Evo jos jednog TV 55 inchi za 3500kn, Full HD, Mall HR

https://www.mall.hr/led-lcd-tv-prijemnici/tesla-tv-prijemnik-55s306bf?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

http://www.makspro.hr/index.php/led-tv-samsung-ue58j5202-full-hd-200-pqi-smart.html?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Trazim tako veliki TV 50-60 inchi po dobroj cijeni, ne mora biti 4k, koliko su bitni Hz, cini se da su oba 60Hz

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.8.2017 13:33 (peregrimus).
14 godina
protjeran
toxic kaže...
garfield1 kaže...

@toxic

Do sada sam iskreno mislio da neki racku razumiješ ali vidim da imaš neke koristi od toga što ovdje pises.

Ideš mi na ignore jer zaista više ne mogu slušat svo to silno Philips hvaljenje bez ikakvog pokrica.  Cijeli net bruji o svim ostalim televizorima Sony, Samsung, LG, Panasonic a tog Philipsa tesko u kojoj preporuci naci.

EOD za mene prema tebi.

Pa i sam si napisao, da bi uzeo philips 6501, ako ne bi dobio Sonya za veoma dobru cjenu..I gdje je sad istina..A malo pitaj koliko je ljudi kupilo taj model, pa češ vidjet, da ne baš malo..Pogledaj nisam napisao, da je Sony loš televizor:) Ali Philips je u tom segmentu svakako bolji, a to ti kažem iz iskustva..A vidim, da se uglavnom samo na ovom forumu bije bitka oko Philips preporuka, nigdje drugdje:)

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.8.2017 13:34 (garfield1).
18 godina

Na tu diagonalu se preporuca 4k jer ti dpi premali pa ce ti fhd na 60incha izgledat mutno a to ti nebi preporucio...sve vise je 4k sadrzaja iz dana u dan on je more f-proff ;-)

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.8.2017 13:37 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Garfield-e nesto sam te pitao gore? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
4mal kaže...

Pusti ga.

vidiš da philips ima bolji ip od Sony-a a Sony kud i kamo bolji od Samsunga.

Po tome ide ovako

Philips

Philips

Sony

Samsung

ostali.

Večina ljudi ne vidi razliku između i jednog a on je vidio sva 3

14 godina
protjeran
4mal kaže...

Sony modela xe7000 i xd8000.

12 godina
neaktivan
Madbeard kaže...

Pozdrav svima!

Kupujem novi TV i ne kuzim se apsolutno nis u to, pa bi molio pomoc tj preporuku sto da kupim.

Budzet je 4000 kn cca +/-300 kn (citaj radje manje nego više )

TV ce biti u dnevnoj sobi, udaljenost 2.5 do 3 m.

Nisam ogranicen sa prostorom tako da veca dijagonala nije problem.

Koristit ce se za gledanje filmova i serija, vj cu spojiti na PC preko HDMI-a za pogledati koji film.

Igrace konzole se nece spajati na njega (iliti samo preko mene mrtvog - PC rules )

Ono sto mi je bitno je user friendly sucelje, kako samih kontrola TV-a, tako i web OS-a. Jbg imam OCD na to i popizdim kad vidim da su UIX dizajneri idioti koji ne isprobaju to sto su napravili.

Vidio sam da je u Elipsu akcija na PANASONIC TX-40EX600E model, sad je 4k kn umjesto 5k kn. Nisam siguran da je dijagonala od 40" dosta i da li je 60Hz ok.

Da li je to ok model? Da li bi mogao naci nesto bolje za te pare?

Ugl preporucite mi nesto sto bi bilo ok za tu lovu.

Zahvaljujem svima na pomoci!

Nekako imam dojam da se moj post zagubio u sumi postova, pa cu jos jednom ponoviti.

S time da razmisljam da budzet povecam na 5.5k kn cca.

Gledao sam malo po netu i pronasao da je trenutno akcija na pojedine modele televizora u Sancta Domenici. Tesko mi se odlucit za bilo koji model jer se stvarno nis ne kuzim, a i ja u principu nemam naviku gledati TV (skoro za sve koristim PC), pa nemam ni iskustva oko slike i ostalih stvari. Pošto nikad nisam koristio smart TV prije, neznam za koji OS da se odlucim. Kao sto sam vec napomeno, bitno mi je user friendly sucelje.

Molio bi preporuku za dvije opcije:

1. TV oko 4000 kn (dijagonala 40" - 43")
2. TV oko 5500 kn (dijagonala 49")

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.8.2017 19:07 (Madbeard).
14 godina
protjeran

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Hvala na informacijama na kraju ću vjerovatno ubosti Sony ili Panasonic iz razloga što elipso ne nudi prodaju na 24 rate. S obzirom da kupujem namještaj za stan + veliki servis na autu u 9. mjesecu + rx 580 = nemam u kešu 5 500 za telku.

18 godina

kako ne nudi lol daju na 24h bez kamata... koju karticu imas ?

18 godina
4mal kaže...

kako ne nudi lol daju na 24h bez kamata... koju karticu imas ?

I, sad dok su se slegli dojmovi nakon korištenja, kak ti se čini taj Samsung serije 9?

Pros-Cons?

18 godina

pros

uniformiranost panela i kvaliteta izrade

upscale sa hd izvora 

low input lag u game mode-u

brzo korisnicko user friendly sucelje

zvcnici i nacin izvedbe istih,iako 90% slusam preko 5. sistema

4k hdr bio forcan prek kompa ili pusten sa bd-a slika je slicna kao u imax kinima

kontrast,crna boja i tonovi iste su dobro prikazani unatoc edge lit-u

gaming hdr na pro uz  interpolaciju dobro implementiran

24p pulldown dobar bez tearinga I juddera na 60 malo losije(volim soap efekat)

svjetlina panela...

iako je va panel radi zakrivljenosti i te male dzubine panela boje nisu previse isprane kad se gleda sa

strane nego flat panelu iimho...

cons

daljinski osjecaj plastike i nemaa vise sensor pointa

lagani blooming kod nocnih scena ali nista izrazeno u odnosu

na hu7500

sd sa maxa ne obradju bas najbolje ali to mi nije previse bitno

dok hd odlican npr hbo,arene...

ukratko vrlo sam zadovoljan telkom pa i cijenom jer ovo je premium va panel sa quantum dot-om 

koji je skupp za proizvesti...

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.8.2017 16:21 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Hvala Garfield. Ima još netko kakvih prijedloga?

13 godina
Madbeard kaže...

ima, prekriži pilips jer štede na kvaliteti i to štede drastično, stavljaju zadnji šrot od komponenti unutra

eventualno ako dobiješ 5g garancije, samo dobro provjeri ove akcije "dodatne garancije 2+3" jer ovih 3 godine je osiguranje i upitno je kako to funkcionira

14 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
Madbeard kaže...

ima, prekriži pilips jer štede na kvaliteti i to štede drastično, stavljaju zadnji šrot od komponenti unutra

eventualno ako dobiješ 5g garancije, samo dobro provjeri ove akcije "dodatne garancije 2+3" jer ovih 3 godine je osiguranje i upitno je kako to funkcionira

Ali ovaj šrot od komponenata radi odlično, uskoro nema kvarova.. A što se tiče garancije , nema nikakvih problema:)

14 godina
protjeran

1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice