Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.687
|
čitano: 27.761.783
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

@johnyaces777

ja sam bio u sličnoj situaciji kao i ti. Želio sam najnoviju seriju jer sam smatrao da je najnovije bolje od prošlogodišnjeg, ali vidio sam reviewe XE serije i čitao neke komentare ljudi koji su kupili XE seriju, a imali su XD seriju.

skužio sam da je XE serija kad se sve sagleda lošija i onda mi je bilo glupo dati više novaca za lošije.

ja sam kupio kako ti kažeš "rabljeni" 49XD8305 u SD-u i nisam zažalio. Em je jeftiniji od nove serije, em je bolji po procjeni "stručnjaka". Tako mi je rekao i tip u SD-u. Garancija će ti i za novi i za "rabljeni" biti 5 godina.

Sam si napisao kolika je razlika u cijeni između XE80 i XE85 serije. Po meni se isplati istrpiti to da je "rabljen", a dobiješ pravi 100 Hz panel i općenito bolji televizor.

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
johnyaces777 kaže...

gle,sve kužim,isprike šta toliko se raspitujem baš sad,jer nisam nit htio previše postavljat pitanja prije kupovine,samo sam kad sam suzio izbor,malo se konzultirao s kolegom Garfield1,koji je bio ljubazan i pomogao preko PP,i naručio u uplatio...i sad mi lik kaže da samo nude izložbene modele,dok za model 43 inch nude i jedne i druge...smatram da nije korektno nit pošteno da netko kupi NOVI i IZLOŽBENI model po istoj cijeni...shvatio sam da je 8077 "lošiji" jer nema 100mhz panel i 800mhz senzor pokreta,dakle,8505 bi bio nasljednik,a on je 10250kn,dakle NEMA TEORIJE...max je bio 7kn kn,izabra sam 8305,ali sad mi smeta da je izložbeni primjerak,jbg...to nisam nigdje skužio nit na računu dobio neku obavijest,meni je sve uredno bilo da je nov...samim time da je u ponudi 43 inch,i novi i izložbeni po istoj cijeni,je totalno debilna praksa,i smatram da je kupac oštećen u tom slučaju...

ali da skratimo priču,vi se više kužite,šta je NAJPAMETNIJE Učiniti sad...

opcija 1)ostaviti sve kako je i uzeti rabljeni 8305,star 2 miseca za 7050kn,ali s 100mhz ekranom i 800mhz senzorom pokreta

opcija 2)uzeti 8077 za 1000kn više,ali NOV,ali nažalost s 50mhz ekranom i 400mhz senzorom pokreta

opcija 3)uzeti 8305 ,ali 43 inch umisto 49,uštediti 1000kn...ali sam htio što veći ekran za 4K,jer kao tako je bolje...

opcija 4)nešto četvrto??

sad mi se čini da je najbolje prežaliti 6 inch ekran veći,uzeti 43 inch model i gotovo...dobijem 100mhz ekran i 800mhz za sport,dakle kao "fluidniji" panel i uštedim,iako najradije ne bih uštedio,ali ne uzima mi se rabljeni po cijeni novog!!!

sad šta vi koji se kužite bolje mislite da bi bilo najpametnije??TV bi služio za programe preko optime,android app,sport da je dobar i da se može spojit i služiti kao monitor isto nekad ili gledanje preko njega s kompa??

hvala svakako unaprijed,sorry da piskaram,ali nažalost,nakon odabira je ispalo ovako,i sad se malo osjećam prevarenim,ne sviđa mi se da dođe rabljen TV a da ja platim ga ka novog...Lp...

Jebo ga izložbeni., ja imam izložbeni 55inc XD850 koji je radio mj dana i koji sam platio 7500kn. Takav novi zapakirani su imali u Rijeci po istoj cijeni. Šta sam trebao sad ići po njega u Rijeku, a iz ZG sam. Još sam ja dobio 2 god garancije a ne 5. Takav novi je u Elipsu koštao oko 9000-10000kn. Jebi ga ja sam naletio na akciju u emmezeti koja je trajala 3 dana.

Ja bi uzeo opciju 1 i to bez imalo grižnje savijesti. Dobit ćeš odličan tv 49inc s četverojezgrenim procesorom, odličnim procesiranjem slike, Android Nougatom, 5 god garancije za cijenu od 7000kn koja je smiješna naspram cijene ovogodišnjih (2017.god) modela Sony. Takav Sony ali iz 2017. god dođe 11000kn a razlika je nikakava. Znaći 4000kn manje za tv 2016.

Prestani se zamarat jel je izložbeni. Imaš 5 god garancije.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.6.2017 13:58 (R36).
13 godina
neaktivan

hvala na pomoći,svima također,ali ne uzimam svaki dan TV,ustvari ja sam već uzeo,ali je nastala sad dvojba kad je reka da je izložbeni??nisam ga nit vidio,uzimam preko weba,nemam iskustva s takvim načinom trgovine...pazi,uzimaš rabljeno iz trgovine,lol...ajde da netko ovdje prodaje,pa je cool...da je reka lik,gle,izložbeni je,spustićemo ga još 1000kn*? možda,pa aj,jer nije meni isto rabljeni i nov,možda griješim,pretpostavljam,jer kužim garanciju,samo šta sad meni donesu TV,a ono ima par friža ili ogrebotina negdje sa strane ekrana?nije nov,dakle šta sad u tom slučaju?dal ga ja imam pravo vratit,ka ono 15 dana probe i možeš vratit ili zamijenit?'

za sony sam se već odlučio,i ponajviše za 8305,jer kao ima sve od 100mhz panela,senzora 800mhz,X1 procesor valjda i to ga je izdvajalo od ovog ispod njega,razlike 1400kn,i to sam pokrio,ker originalno sam htio do 6k kn,pa sam se rastegnuo do 7k kn...jer smatram da ne uzimam svaki dan,i da je minimum 5 godina da cu ga koristit...sad sam u dilemi,nažalost...ali uglavnom se čini da sam izbacio opciju 2,dakle ne namjeravam uzeti "lošiji,a noviji" 8077...

sad je dilema dal ostaviti 49 inch rabljeni ili uzeti 43 novi za 1000kn manje??koliko je bolji ugođaj na 49 umjesto na 43?u 4k rezi,naravno,jer svi kažu da je bolje šta veči ekran za tako nešto??

14 godina
neaktivan
johnyaces777 kaže...

možda,pa aj,jer nije meni isto rabljeni i nov,možda griješim,pretpostavljam,jer kužim garanciju,samo šta sad meni donesu TV,a ono ima par friža ili ogrebotina negdje sa strane ekrana?nije nov,dakle šta sad u tom slučaju?dal ga ja imam pravo vratit,ka ono 15 dana probe i možeš vratit ili zamijenit?'

sad je dilema dal ostaviti 49 inch rabljeni ili uzeti 43 novi za 1000kn manje??koliko je bolji ugođaj na 49 umjesto na 43?u 4k rezi,naravno,jer svi kažu da je bolje šta veči ekran za tako nešto??

Možeš ga vratit u roku od 15 dana jel si uzeo online. Uvijek je bolje uzet online. Lijepo će ti ga oni zapakirat, vratit na tvorničke postavke., imat ćeš osječaj kao da je novi .

Gle., uvijek je bolje veći ekran...ja imam 55inca i drago mi je što nisam uzeo 49inc.

Ne znamo s kolike ćeš udaljenosti gledat TV...i koju si sad veličinu imao?

Ja sam skoćio s 43inca na 55inca i kod mene se baš vidi razlika.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.6.2017 14:22 (R36).
13 godina
neaktivan

evo,kaže lik da je radio TV oko dva i po mjeseca i da ima nešto manje od 1000sati rada??sad koliko je to pametno i isplativo?pokusa sam vidjeti,jer smatram da bi bilo korektno na tu cijenu još minimum 10%,pa nije nov novcat,ipak je radio??možda griješim,jer mi se čini to dosta,a i kad sam ga pita da mi kaže točan broj sati i da pogleda u postavkama,da nije to sad nešto moguce,blabla...

eto,dva i po mjeseca star s 1000 radnih sati 49 inch vs 43 inch nov,ali 1000kn jeftiniji??da nije rabljen,ne bi bilo dvojbe uopće...po meni bi realno isto trebala koštat¸,jer je ovaj nov i manji,a ovaj veći i rabljen...

11 godina
neaktivan

Sta se sekiras, imas jamstvo :)

Da ti taj novi vrisne nakon mjesec dana i mora na servis rekao bi da je to los proizvod i da vise nikada neces kupiti taj brand. Opusti se i uzivaj, uzmi onaj koji ti odgovara, papire spremi u ladicu i nek radi dok radi.

0 0 hvala 0
16 godina

To je otprilike oko 14h dnevno..

Minimum popust od 10%.  Samo, moje skromno mišljenje je da se oni ne žele cjenkati jer će već netko drugi naletiti tko o tome neće previše razmišljati pa će ga njemu uvaliti

11 godina
neaktivan

Dakle TCL...napisati cijene ili ne..hm, ocekivano skuplji su u Hr od 900kn pa do nekoliko tisuca. Pocetak prodaje u drugoj polovici 07. mjeseca. Model U55S7906 u Njemackoj 535€ a kod nas 6100kn sto je odokativno isto jel :)

Ostali modeli isto tako na zalost.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Panasonicova grijalica/plazma ošla u nebo, pa gledam rasprodaju prošlogodišnjih modela po relativno povoljnim cijenama.

U oko mi upala dva modela: Samsung 49K5502 i LG 49LH630v. Znači oko 4000 kuna, FHD, 49 inča, po mogućnosti sa dodatnim jamstvom.

Ima li ko kakvu preporuku, može i do 4500 kuna. I nemojte se ljutiti ako se ponavljam, ali zadnjih par dana sam gledao i već mi je glava usijana, ali jednostavno ne znam nikoga tko bi rekao iz prve ruke. Onako ljudski.

Znam da su različiti paneli i da je svaki panel u nečem bolji. Volim sve pogledati na TV-u kad imam vremena.

Pozdrav i hvala.

ninjo

0 0 hvala 0
16 godina

Jucer sam ubio u CCO East i vidio sam onaj Lg-jev oled najtanji....i stvarno svaka cast za tv...jedino sto ima flat kabel za povezivanje s onim soundbarom tako da treba rijesit zid ili nesta da se nevidi jer onaj tv je stvarno lako stavit na zid samo magneti i to je to.... ali je i cijena dobra 79 i kusur tisuca kuna 55" mislim.... zena mi skoro u nesvijest pala :D

VenAtoR#2231
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Pozdrav, koji televizor bi preporucili do 5000-5500kn.
Najbolje da je 42'' ali ni 46'' nije problem, i da tv nije zakrivljen.
Koristio bi se za gledanje filmova i plejku.
Ako nije problem da preporucite par komada tako da ako neki slucajno nece biti dostupan za kupit da mogu odma drugi provjerit.
Hvala :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.6.2017 21:01 (culecule).

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
culecule kaže...

Ako nije problem da preporucite par komada tako da ako neki slucajno nece biti dostupan za kupit da mogu odma drugi provjerit.

Ovdje imaš, dva najbolja modela za takve pare.

http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-philips-43pus6501.aspx

https://www.ekupi.hr/PHILIPS-LED-TVnbsp43PUS650112-941960.aspx?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

https://www.nabava.net/televizori__240/samsung-televizor-ue43ku6072-43-110-cm-led__22466261

15 godina
neaktivan

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/GRUNDIG-32VLE5620BN/

Valja li ovaj tv za 1600kn ?

5 godina garancije je primamljivo

0 0 hvala 0
11 godina

@johnyaces777

To ti je tako kad uzimaš u obzir garfildove savjete, da si malo duže ovdje, sumnjam da bi tražio savjet od njega. 

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
garfield1 kaže...
culecule kaže...

https://www.ekupi.hr/PHILIPS-LED-TVnbsp43PUS650112-941960.aspx?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

https://www.nabava.net/televizori__240/samsung-televizor-ue43ku6072-43-110-cm-led__22466261

Ima li nešto slično,? a da je garancija više od 2 godine. Uzeo bi isti model, samo veću dijagonalu, a garancija je samo 2 godine: 49PUS6501/12 ili UE50KU6072.

Čini mi se da je puno dati 5000-5500kn za samo 2 godine garancije!? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.6.2017 10:40 (cikler).
8 godina
neaktivan
cikler kaže...

Ima li nešto slično,? a da je garancija više od 2 godine. Uzeo bi isti model, samo veću dijagonalu, a garancija je samo 2 godine: 49PUS6501/12 ili UE50KU6072.

Pozdrav,

baš pratim Samsung UE50KU6072 i vidio sam da je na mall.hr po cijeni cca 4000kn, evo link UE50KU6072

Ima VA panel ali nema local dimming, pa me zanima kakva je "dubina" crne (ako ga netko ima) i je li to najbolji TV u tom rangu.

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.6.2017 11:27 (dbunic1).
13 godina
neaktivan
matrix777 kaže...

@johnyaces777

To ti je tako kad uzimaš u obzir garfildove savjete, da si malo duže ovdje, sumnjam da bi tražio savjet od njega. 

hahahaha,pa nije garfield1 loš,nego eto,čovjek ima fiksaciju na philips ambilight  možda da ode nekad sa mnom u posjetu kakvom RGB objektu,prestao bi mislit na RGB na telki 

šalu na stranu,ja sam već bio odabrao otprilike,samo je kolega pružio malo dodatnih informacija koje su dodatno suzile izbor...naravno uz pokoju sugestiju usmjerenu u pravcu raznobojne svijetlosti 

ja sam sam pročitao vaše savjete drugima i sam odabrao iz ponuđenog,vrlo lako,samo je trebalo izabrati nakon gomile pročitanih postova  i u skladu s budgetom,naravno...

na kraju sam se ipak odlučio za manji model i uštedio maltene 1000kn,što je opet bolji izbor nego uzeti TV star mjesecima na riječ da je radio samo par,a star je godinu??dakle,izgubio sam tih dodatnih 6 incha,ali smatram da svakako imam

malu sobu,pa je i ispočetka bilo upitno 43 ili 49,ja uzeo 49,ali sudbina kaže 43...

uglavnom,javicu dojmove kad dode krajem tjedna,ali mislim da je ovo solidan odabir na nekoj granici od nižih klasa i onih high end,naravno uz ipak malo jaču cijenu...nisam htio noviji model i dati još 1000kn,a da imam 50hz panel,iako je

možda slika bolja na novijem,nebitno,vjerujem da će i ovaj bit super...5 godina garancije će dodatno olakšati neke brige,a i mount sam već naručio,vidićemo kad sve to bude...

hvala svakako svima koji su pomogli bilo čime,jer meni je teško izabrati TV kad i pročitaš nešto,a ne kužiš baš točno ocijenit šta to znači...gomile karakteristika,ali koje imaju smisla kad ih znaš staviti u kontekst...

još konkretno zašto sony,prvo je ime,neka kvaliteta izrade,android apps,100mhz panel,bolji senzor pokreta,bolji valjda taj X1 proc i uglavnom za kvalitetu slike se natjeće s samsungom(loša izrada) i philipsom,koji je jeftiniji,ali nema te

extra dodatke koje su mene zanimali najviše,ali svakako su tu razlike minimalne i stvar osobnih preferencija i sreće pri dobitku solidno izrađenog TV,bez mana...po komentarima,čak iako slabiji po karakteristikama,sony daje "bolju" sliku...

kako je rekao Cezar;kocka je bačena  ...svima hvala i Lp...

14 godina
protjeran
matrix777 kaže...

@johnyaces777

Ne:) Onda bi tražio od tebe, pošto si stručnjak za televizore..

14 godina
protjeran
cikler kaže...
garfield1 kaže...
culecule kaže...

Pa model 6501 dobijaš na Ekupi za  5.199 Kn i još dadeš 150Kn više i imaš za 5.350Kn 5 godina garancije:)

11 godina
garfield1 kaže...
matrix777 kaže...

@johnyaces777

Ne:) Onda bi tražio od tebe, pošto si stručnjak za televizore..

Jesam, provjereni. 

14 godina
protjeran

@matrix777

Onda svaka čast majstore:) Onda, da vidim od danas puno tvojih preporuka..

0 0 hvala 0
11 godina

Nemam ja vremena toliko kao ti, bavim se novim tehnologijama u privatnom sektoru. 

Tako da kao vrhunski stručnjak, preporučujem sve osim Philipsa i Grundinga.  

13 godina
garfield1 kaže...
cikler kaže...
garfield1 kaže...
culecule kaže...

Pa model 6501 dobijaš na Ekupi za  5.199 Kn i još dadeš 150Kn više i imaš za 5.350Kn 5 godina garancije:)

Puno hvala garfield1!

Mislim da je pala odluka za 6501 49" sa +3 godine jamstva 5850kn. U recenzijama sam vidio ono najvažnije da je slika odlična, a koji bi bili minusi?

9 godina

Slabo ti čitaš recenzije, evo ti jedna za model koji je još bolji od tog šta ti kupuješ...

http://www.trustedreviews.com/philips-55pus7101-review

sad zamisli kakav je taj još nazivno slabiji pus6501 

ali tvoji su novci, samo naprijed. Dosad su se vraćali zbog x različitih kvarova, možda ti uspiješ naći neki drugi 

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
cikler kaže...
garfield1 kaže...
cikler kaže...
garfield1 kaže...
culecule kaže...

Puno hvala garfield1!

Mislim da je pala odluka za 6501 49" sa +3 godine jamstva 5850kn. U recenzijama sam vidio ono najvažnije da je slika odlična, a koji bi bili minusi?

Pa nema nekakvih velikih minusa.Minus mu je nešto slabiji kontrast i crna boja zbog IPS panela. Ali po danu, ionako nema neke razlike između IPS ili VA panela,a u mraku je tu Ambilight, da kontrast i crna boja izgledata bolje..Mogao bi biti i razpon boja malo bolji. Po mraku se kod crne boje, vidi malo prljav panel,ali ništa što bi ometalo kod gledanja.

Ponekad je problem i kod WIFI konekcije, ali to opet zavisi, kako ima tko kučnu konekciju brzinu itd..To bi bili nekakvi minusi..

8 godina
neaktivan
Dvoumim se izmedju Samsung UE32K5102AK i Grundig 32 VLE 5520 BN. Cijene su im priblizne kao i karakteristike. Svaki dobar savjet bi mi dobro dosao. Hvala

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
matrix777 kaže...

Nemam ja vremena toliko kao ti, bavim se novim tehnologijama u privatnom sektoru. 

Tako da kao vrhunski stručnjak, preporučujem sve osim Philipsa i Grundinga.  

Potpisujem

8 godina
neaktivan

Ja sam samo obični smrtnik (gledatelj) . U svakom slučaju hvala na odgovoru.

13 godina
Doktor Rambaudi kaže...

Slabo ti čitaš recenzije, evo ti jedna za model koji je još bolji od tog šta ti kupuješ...

http://www.trustedreviews.com/philips-55pus7101-review

sad zamisli kakav je taj još nazivno slabiji pus6501 

ali tvoji su novci, samo naprijed. Dosad su se vraćali zbog x različitih kvarova, možda ti uspiješ naći neki drugi 

Onda mi preporuči neki tv 50" do 6000 kn s 5 god. garancije. Ti preferiraš Samsung Lg?!

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice