Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.613
|
čitano: 27.424.532
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu
Smretko kaže...

Magic remote bi trebao moći kupiti u bilo kojem vecem centru technomarket,elipso i dr...cijena za nove modele bi trebala biti 500-600kn.......u praksi bilo koja tipkovnica i mis bi trebali odgovarat tako da nemas potrebe kupovat nista dok ti nedode tv i ne isprobas to sta imas....

OK hvala ti puno . Nisam ni mislio kupovat M.Motion dok ne isprobam ovaj set koji imam .

14 godina
roby27 kaže...

Jel ok taj tv za igranje ps4 i satelitski programi u HD? Isključivo za to dvoje.

Ovo smart i 3d mi je samo bonus.

Zapeo mi za oko i ovaj...

http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-samsung-ue50h6200.aspx .

Upravo radi tih 24 rate. Inaće bi možda uzeo neki LG.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.7.2014 22:13 (mariclius).
16 godina
neaktivan
LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu

Razbijam glavu teškim pitanjem već neko vrijeme i treba mi par savjeta sa strane...  Na jednoj strani je 42" Panasonic GT60, a na drugoj su 50" GT60/VT60.

Oskudna ponuda plazmi dovela me do toga da u slučaju odabira 50" idem na VT60 jer je razlika u cijeni kod 50" modela GT60 i VT60 relativno mala. Ako će se već ulupati 11-12 tisuća u to onda se ide do kraja i ne planiram štedjeti ako je bolji model (VT60) 500kn skuplji što je za tako visoku krajnu cijenu zanemarivo. Kad je bal nek je maskenbal kak bi se reklo.

Ono što nije zanemarivo je sigurno cijena 42" GT60 od 6500 kn što je skoro duplo manje od prve opcije. Pod pretpostavkom da su svi ostali uvijeti kupnje idealni (dobavljivost, garancija, novci, vrijeme, itd...) dal je tih 20cm veće dijagonale dovoljno da se zdravorazumski opravda kupnja skoro duplo skupljeg 50" modela? Pokušavam to sve skupa gledati kroz omjer uloženo/dobiveno ali i isto tako računajuči na to da što god sad odaberem mora biti dugotrajno zadovoljavajuće u svakom pogledu.

0 42" GT60
9 50" VT60
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Arai kaže...

Razbijam glavu teškim pitanjem već neko vrijeme i treba mi par savjeta sa strane...  Na jednoj strani je 42" Panasonic GT60, a na drugoj su 50" GT60/VT60.

Oskudna ponuda plazmi dovela me do toga da u slučaju odabira 50" idem na VT60 jer je razlika u cijeni kod 50" modela GT60 i VT60 relativno mala. Ako će se već ulupati 11-12 tisuća u to onda se ide do kraja i ne planiram štedjeti ako je bolji model (VT60) 500kn skuplji što je za tako visoku krajnu cijenu zanemarivo. Kad je bal nek je maskenbal kak bi se reklo.

Ono što nije zanemarivo je sigurno cijena 42" GT60 od 6500 kn što je skoro duplo manje od prve opcije. Pod pretpostavkom da su svi ostali uvijeti kupnje idealni (dobavljivost, garancija, novci, vrijeme, itd...) dal je tih 20cm veće dijagonale dovoljno da se zdravorazumski opravda kupnja skoro duplo skupljeg 50" modela? Pokušavam to sve skupa gledati kroz omjer uloženo/dobiveno ali i isto tako računajuči na to da što god sad odaberem mora biti dugotrajno zadovoljavajuće u svakom pogledu.

Dao sam glas za VT jer je to jedan od najboljih TV uopće. Ako ti to financije dozvoljavaju nemaš se što misliti glede 50" vs 42"

16 godina
nani kaže...
Arai kaže...

Dao sam glas za VT jer je to jedan od najboljih TV uopće. Ako ti to financije dozvoljavaju nemaš se što misliti glede 50" vs 42"

Gdje ga nabavljaš i po kojoj cijeni pošto vidim da ga rijetko gdje ima još?

14 godina

Ja sam isao jos jednu stepenicu nize, na ST i sad mi je zao. Ako imas love uzmi VT. I jos je k tome veci :)

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ovo uopće nije dvojba realno, VT60 svakako!

S tim TVom si miran barem 5 godina {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

@nani

Trenutno ga na stranicama u ponudi imaju avmax.hr i salonatech.hr a sad koliko je ta informacija točna neznam jer nisam telefonski još ništa provjeravao. Do prije nekih dva tjedna imali su ga u ponudi i u svijetu medija i to po cijeni od 11400kn za gotovinu. Ovi prije spomenuti ga prodaju po 12000kn.

Hvala svima na mišljenju ali situacija nije tak jednostavna kakvom se čini. Zna se da je VT jači od GT-a i da je 50" veće od 42" a ako se gledaju samo ti segmenti vaši savjeti su sasvim logični, no... Garancija od samo 2 godine mi je neprihvatljiva, ispod 5 za takvu suludu količinu novca nema šanse da idem. Vidim da je i sama dostupnost VT-a upitna dok GT stoji na lageru u Elipsu i mogu ga uzeti odmah dok se za VT financijski još moram strpiti mjesec dana. Problem je i vrijeme jer što se duže premišljam to je manje televizora ostalih za prodaju, cijela Panasonicova linija plazmi iz 2013-e praktički već pripada antičkoj povijesti. 

Omjer uloženog i dobivenog mi je definitivno na strani GT-a, ali s druge strane taj tv će se dugo koristiti pa s njime moram biti u potpunost zadovoljan. Dilemama nikad kraja...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zdravo.

Krenuo sam u nabavku novog TV-a pošto mi je stari CRT Grundig pregorio zbog udara groma (RIP). Ciljam na nešto do 2400 kn, 32'', Full HD.

Smart TV, 3D i ostale điđe miđe ne mislim plaćati.

ČItajući ovu temu shvatio sam da bi bilo dobro uzeti nekog Samsunga ili LG-a. Ono što mi je odmah dostupo za 2400 kn je LG 32LB561V pa sam htio pitati dal da uzmem njega odmah (čini mi se kao OK TV), ili da naručim Samsunga UE32F5000 ili LG 32LN5400 za koje sam vidio da su ovdje dobivali preporuke u tom cjenovnom rangu?

Hvala unaprijed {#}

0 0 hvala 0
16 godina
Arai kaže...

@nani

Trenutno ga na stranicama u ponudi imaju avmax.hr i salonatech.hr a sad koliko je ta informacija točna neznam jer nisam telefonski još ništa provjeravao. Do prije nekih dva tjedna imali su ga u ponudi i u svijetu medija i to po cijeni od 11400kn za gotovinu. Ovi prije spomenuti ga prodaju po 12000kn.

Hvala svima na mišljenju ali situacija nije tak jednostavna kakvom se čini. Zna se da je VT jači od GT-a i da je 50" veće od 42" a ako se gledaju samo ti segmenti vaši savjeti su sasvim logični, no... Garancija od samo 2 godine mi je neprihvatljiva, ispod 5 za takvu suludu količinu novca nema šanse da idem. Vidim da je i sama dostupnost VT-a upitna dok GT stoji na lageru u Elipsu i mogu ga uzeti odmah dok se za VT financijski još moram strpiti mjesec dana. Problem je i vrijeme jer što se duže premišljam to je manje televizora ostalih za prodaju, cijela Panasonicova linija plazmi iz 2013-e praktički već pripada antičkoj povijesti. 

Omjer uloženog i dobivenog mi je definitivno na strani GT-a, ali s druge strane taj tv će se dugo koristiti pa s njime moram biti u potpunost zadovoljan. Dilemama nikad kraja...

Sve što si rekao stoji. Velika je razlika u cijeni i za te novce možeš nabaviti AV opremu za prste polizat {#}. Ne znam s koje udaljenosti gledaš TV i kolika ti je prostorija ali ono što je meni, u mom viđenju neusporedivo je 50" vs 42". Jednostavno 42" će ti brzo biti premalo! Vidim da 50GT60 ima AVmax ali po cijeni od 11 kKN što je smiješno ako je VT toliko. Kratak izlet na nabava.net izbacuje da 50VT60 imaš u Technomarketu za 9999 KN{#} dali je to istina ne znam ali je se ne bih mislio ni trenutka. Odluka je tvoja.

16 godina
nani kaže...
Arai kaže...

@nani

Sve što si rekao stoji. Velika je razlika u cijeni i za te novce možeš nabaviti AV opremu za prste polizat {#}. Ne znam s koje udaljenosti gledaš TV i kolika ti je prostorija ali ono što je meni, u mom viđenju neusporedivo je 50" vs 42". Jednostavno 42" će ti brzo biti premalo! Vidim da 50GT60 ima AVmax ali po cijeni od 11 kKN što je smiješno ako je VT toliko. Kratak izlet na nabava.net izbacuje da 50VT60 imaš u Technomarketu za 9999 KN{#} dali je to istina ne znam ali je se ne bih mislio ni trenutka. Odluka je tvoja.

Zaboravio sam spomenuti da se telefonski raspitaš oko garancije i eventualno po kojoj cijeni nude produženje sa 2 na 5 g. Ako ne bi išao na VT onda čak i GT nije toliki best buy koliki je recimo ST i to ne za malo. Samo odličnog ST mislim da više nema nigdje, možda se varam. Ne znam da li si malo pročitao recenzije spomenutih Panasonic plazmi na AVForums stranici (po meni NO 1. site za takve stvari na engleskom govornom području) koristi search opciju jer su recenzije stare sad već 1,5 g. ali su VT dobile 'Reference' ocjenu (u svim dijagonalama). Link

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.8.2014 10:17 (nani).
13 godina
neaktivan

50VT60 od tm poslovnica jedino ti ja iman u Splitu taman slika razradena kako triba zadnjih 20-25 dana nikad dinamciki modovi niti staticke scene, uvik filmski mod, tip top stanje gledaj-nediraj.......cijena je 9999.00 kao sto je i kolega primjetija iz razloga samo da se proda jer vise nece ni dolazit niti ih ima u nabavi.....sta se tice garancije inace je 2god ali ako si zainteresiran i ozbiljan kupac mogli bi rijesit i 5 god produljeno jamstvo bez nadoplate samo mi se trebas javit na PM za detalje.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

Znači imaš je u Jokera, možda i navratim da se malo divim prije nego ode. Inače doma imam funkcionalni "stari" LCD od Philipsa 37" kojeg sam prije cca 8 god platija 12800KN (priko veze, bija je 14 kKN). Neće TV da crkne jer bi odma kupija VT! No kako sam sebi obeća da ću racionalno postupat sa tehnikom od sada {#} ipak ne mogu. 

16 godina
neaktivan

Da li netko ima iskustva sa ovim TV-om? Trenutno je na akciji u Elipsu uz 5 g. jamstva. Po specifikacijama za ovu cijenu ne izgleda lose.

0 0 hvala 0
11 godina

http://www.njuskalo.hr/led-tv/samsung-ue40h6200awxxh-3d-full-hd-led-mpeg4-oglas-12101319

jel mogu dobiti bolje za ove novce ili je to to?

znaci trebam tv s kojim cu se moci gledat programe preko cardsharinga (s odg receiverom), treba mi za gledat serije, malo youtube, itd

Pošto sam se maloprije registrirao, valjda nisam prekrsio nikakvo pravilo?!

0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav svima.

Posto sam ja laik za ove stvari volio bih da mi neko ko se razumije u ovo objasni slijedece.

Kupio sam ovaj TV http://www.grundig-intermedia.hr/index.php/product/view/39-wcp-2014-brs#

Sve ok radi zadovoljan sam, samo mi nije jasno da li postoji neki nacin da gledam neke tv kanale preko njegovog browsera, kao npr ovo moja tv, to pokrenem ali mi trazi FlashPlayer.

Da li postoji bilo kakav nacin za gledanje tih kanala osim da tv spojim na pc, ili neku digitalnu televiziju resiver i slicno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

evo i ja trebam 80-82 cm tv koji može biti i monitor,dakle trebem prijedloge iskusnih na ovom polju-znači što bolj tv do nekih cca 3000 kn

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

može koja preporuka koje zvučnike nabaviti za tv sa linka i kako spojiti, a da ne bude prevelika investicija, thnx..

ps. trenutno imam logitech x540 spojene na računalo i sa strane imam Creative Inspire T6100, ali mislim da to neće ići tako glatko spojiti sa tv-om

http://www.redcoon.de/B448225-Samsung-UE40F6500SSXZG_LED-TV

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.8.2014 8:52 (bobsi).
16 godina
neaktivan

@Smretko imaš jako bitan pm. {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
bobsi kaže...

može koja preporuka koje zvučnike nabaviti za tv sa linka i kako spojiti, a da ne bude prevelika investicija, thnx..

ps. trenutno imam logitech x540 spojene na računalo i sa strane imam Creative Inspire T6100, ali mislim da to neće ići tako glatko spojiti sa tv-om

imam još pitanje u vezi spajanja pc-a (ati 7850 2gb) sa tv-om gore iz linka, naime nisam mogao dobiti 3d sliku, pa mislim da sam shvatio, pretpostavljam da je u kablu problem i ne mogu dobiti više od 60hz na tv-u, a sa boljim "High Speed HDMI with Ethernet" kablom bi dobio do 120hz? pa vas molim za nekakav savjet da ne kupujem kabal bezveze ako nisam u pravu, hvala puno..

http://hdtelevizija.com/2011/06/12/vizualni-vodic-prikljucci-na-televizorima-koje-odabrati-i-kojim-kabelom-povezati/

http://www.tomshardware.co.uk/forum/322514-33-gaming-system-need

13 godina
protjeran
shane kaže...

Da li netko ima iskustva sa ovim TV-om? Trenutno je na akciji u Elipsu uz 5 g. jamstva. Po specifikacijama za ovu cijenu ne izgleda lose.

Po meni taj tv je ok , je da je grundig al i on je dobar jos 5 g jamstva sta je najbitnije . Sutra malo upalim tv i pogledam pa ti vise kazem , mozda i probam smart taj da ti kazem kakav je on ako budem imao neta . Zivio 

13 godina
neaktivan

Dakle treba mi tv koji će većinom služit kao monitor spojen na pc,
namjena surfanje,filmovi,serije(u hd i normalnoj rezoluciji)
max 32" veličina
cijena do 2600kn

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.8.2014 1:39 (trube).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Moj Panasonic 42G10E me služi već 4 i kusur godina, no u potrazi sam za većim i boljim TV-om. Iako sam sveukupno zadovoljan sa ovim TV-om, jednostavno mi je premali postao i još slika nije kao što je bila prve godine, tako da definitivno kupujem nešto novo.

Kako je plazma, na žalost svih nas koji cijenimo tu tehnologiju, na izdisaju nalazim se u zaista u nepovoljnoj situaciji. Panasonica skoro nigdje ne mogu naći. Ostaju LG i Samsung ali zaista nisam pametan šta da uzmem.

Stvari koje su mi bitne:

- 50" minimalno

- udaljenost nekih 3.5-4m

- Full HD naravno

- 2D slika najbitnija, TV se koristi za filmove 85%(sa PC-a puštam), 15% neka FIFA ili God Of War na PS3

- smart, 3D i ostale gluposti totalno su mi nebitne

Zaista me privlači model od LG-a 60PB660V. Za cca 7000 kuna dobivam mrcinu i po mišljenjima sa foruma zaista su pozitivne impresije; iako su na AVS forumu u zadnje vrijeme počeli pisati da ima najgori Black Level od svih plazmi ikad, što me malo ohladilo. Pogotovo jer sam se na svom Panasonicu uvjerio koliko dobra crna znači za gledanje filmova.

Daljnji izbor mi je Samsung PS60F5000. U AVmax.hr piše da je 9000kn. Na AVS hvale sveukupno sliku i black level da je odličan. Ne znam sada je li toliko bolji od LG-a za 2000kn više..

Nadalje U Ronisu ima Panasonic 55ST50E za 11000. To mi je van buđeta, ali pošto je Panasonic možda bih se žrtvovao, ako bi mi dali još nešto dolje na tu cijenu...

Sve u svemu, u velikoj sam dilemi. Za lovu koju LG traži me zaista privlači ta varijanta, samo sam skeptičan zbog tih black levela. Da li možda netko ima taj TV kod sebe?

Nadalje ako imate neku još preporuku, bio bih zahvalan. Dođe i LCD u obzir ako je omjer novca i slike dobar. 

0 0 hvala 0
13 godina

Ako zelis najkvalitetnije procesiranje SD signala od lcd-a si gledaj Sony, konkretno klik i klik

Interpolacija je na vrlo visokom nivou za dinamične scene, nema DSE efekt kao LG i Samsung.

Topla preporuka pošto ce ti ostati jedan dio novaca da se raspitaš za profi kalibraciju tv i to platiš, nakon kalibracije češ imati onaj stuning efekt kada budeš gledao sliku.

Pani 55st50 je too much 11k s obzirom da je to stariji model...

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.8.2014 0:00 (roby27).
11 godina
neaktivan

Ne mogu vjerovati da sam to zaboravio napisati; ali naravano filmovi se gledaju sa Blu-Ray-a. Šta će mi FHD ekran da gledam HRT. :P

Hvala na preporuci. W828 TV ima pozitivne reviewe i definitivno dolazi u obzir. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.8.2014 7:28 (vlatko27).
17 godina

Prijatelj planira kupit novi tv, i naletili smo na ovo . 
http://www.instar-informatika.hr/led-tv-lg-42lb5610-107cm-ips-fhd-2xhdmi-usb/lg-42lb5610
Sta mislite? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
vlatko27 kaže...

Ne mogu vjerovati da sam to zaboravio napisati; ali naravano filmovi se gledaju sa Blu-Ray-a. Šta će mi FHD ekran da gledam HRT. :P

Hvala na preporuci. W828 TV ima pozitivne reviewe i definitivno dolazi u obzir. 

BluRay ce biti izvrstan na takvom tv-u.

15 godina
neaktivan
bobsi kaže...
bobsi kaže...

imam još pitanje u vezi spajanja pc-a (ati 7850 2gb) sa tv-om gore iz linka, naime nisam mogao dobiti 3d sliku, pa mislim da sam shvatio, pretpostavljam da je u kablu problem i ne mogu dobiti više od 60hz na tv-u, a sa boljim "High Speed HDMI with Ethernet" kablom bi dobio do 120hz? pa vas molim za nekakav savjet da ne kupujem kabal bezveze ako nisam u pravu, hvala puno..

http://hdtelevizija.com/2011/06/12/vizualni-vodic-prikljucci-na-televizorima-koje-odabrati-i-kojim-kabelom-povezati/

http://www.tomshardware.co.uk/forum/322514-33-gaming-system-need

da li zna netko nešto u vezi drugog posta (3d, hdmi kabal)??

12 godina

Obzirom na cjenovni razred, koje bi bile bolje alternative za:

http://www.technomarket.hr/products/09128142/sony-kdl-40r470abaep

prednost dajem kvaliteti hd slike, a Smart i sl. mi nije toliko bitno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.8.2014 9:45 (mpapec).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav,

Uzeo bi novi TV i ovaj mi je zapeo za oko http://www.technomarket.hr/products/09135326/samsung-ue-55h6410

Htio sam tu pitati prije kupovine da li ima mozda neki bolji u tom cjenovnom rangu tj. nesto sto bi se vise isplatilo ?

Da sam normalan poludio bi
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice