Eto stavio novi kabel i eto problema:kada upalim telku i maxtv ne prebaci mi odma na maxtv nego moram ići na AV.Imam Panasonic Viera tx-p42u10e .
1. To je normalna stvar, tak ovi novi Panasonici imaju HDMI ulaz i to onaj pod brojem 2 di sve ide automatizmom.
2. Inače kada se nki uređaj poveže sa TV-om sa HDMI-om onda ne dolazi do gubitka signala jel se tu ne čini nikava konverzija već HDMI prenos samo 1 i 0 i još može doći do upscalea signala na 720p il 1080p šta još dadatno diže kvalitetu.
1. Stavio sam ja i na 2 ali opet ništa.
2. Kako može doći do upscale signla ako je reducirana kvaliteta a taj video nije vektor?Nikako.
1. Rekao sam na ovogodišnjem Panasonicima, ti imaš lanjski pa ništa od toga
2. Može doći do upscale i to čak ako je kvalitetan SD materijal i ako je progresivan može doći čak do kvalitete prosječno kodiranog HD materijala koji se pušta na prosječnom playeru, naravno to ovisi od TV-a al tvoj U10 to jako dobro radi.
evo strucnjaci koji kazete da vidite razliku i da znate koja je scart slika a koja hdmi slika kada se radi o sd signalu
pogledajte i pogodite koji je od ovih scart a koji hdmi
http://img20.imageshack.us/img20/1513/img0130px5.jpg
vise nemoram nis rec.. cekam odogovre
Kao prvo i osnovno 2 različita TV-a su u pitanju, sa različitog uređaja, slika je a to se može samo uživo reć i da su zadovoljena prthodna 2 uvjeta.
Hm, znao sam da neces dati odgovor jer neznas koji je koji, uglavnom to je radio lik tvi su podjednakih karakteristika..
jednostanvo neznas koji je koji.. jbga... zato nemoj pricat scart vs hdmi da daje tolko bolju sliku da se to primjeti ako ni sam neznas koja je slika scart a koja hdmi.. izbjegavas odgovor..
samo bi jos dodao, da u stvarnosti ta razlika se vidi jos manje.. eto tolko od mene