NytroBox NB-4001 T

poruka: 688
|
čitano: 468.284
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: NytroBox NB-4001 T USB
14 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

Kupio sam u prvom mjesecu NB 4001-T USB,cca 300 kn.Od prvog dana problemi,informacije niotkuda.Na telefone se ne javljaju a mail ne odgovaraju.

Zamjenio sam ga u MKE u Ilici.Zamjenili su ga bez riječi i bez provjere.Valjda nisam jedini.Ali ni dan danas se nemože mailom dobiti informacija postoji li mogučnost nadogradnje softvera ili ne. Ako postoji kakva. Možda netko zna. Na novom uređaju netrebam za svaki izlazak na TXT birati jezik. Mislim da je firma neodgovorna ili je prezaposlena zamjenama uređaja.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: NytroBox NB-4001 T
minkili1 kaže...

Kupio sam u prvom mjesecu NB 4001-T USB,cca 300 kn.Od prvog dana problemi,informacije niotkuda.Na telefone se ne javljaju a mail ne odgovaraju.

Zamjenio sam ga u MKE u Ilici.Zamjenili su ga bez riječi i bez provjere.Valjda nisam jedini.Ali ni dan danas se nemože mailom dobiti informacija postoji li mogučnost nadogradnje softvera ili ne. Ako postoji kakva. Možda netko zna. Na novom uređaju netrebam za svaki izlazak na TXT birati jezik. Mislim da je firma neodgovorna ili je prezaposlena zamjenama uređaja.

pročitaj zadnjih par stranica teme i naći ćeš link na najnoviji softwer za NB

15 godina
neaktivan
minkili1 kaže...

Ovo što si napisao apsolutno ne stoji. To što su ti zamijenili uređaj bez ikakve provjere bi ti trebalo puno govoriti.

Uostalom, da si pogledao njihovu stranicu, vrlo lako bi ustvrdio gdje možeš nabaviti soft.

15 godina
minkili1 kaže...

da si izdvojio isto toliko vremena koliko ti je trebalo za napisati ovu poruku, našao bi barem deset postova u kojima se pojavljuju linkovi na sve verzije skoro svih prijemnika koje se može kupiti u MKE.

{#}

Ne svađaj se sa glupljim od sebe; nikada nećeš pobijediti.
14 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

imam dvd lg koji ima u sebi hdd 160gb. pošto imam digitalni tv, ne treba mi uređaj, ali sam ga kupio da mogu snimati na hard od lg-a pošto on ima samo analogni signal. međutim, ne mogu spojiti dvd sa nytrom preko scarta, pa me zanima da li je netko uspio nešto slično?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

Evo opet problemi prvo ode sonda za hvatanje signala koji salje daljinski a sad pak nema signala WTFFFFFFF!!!!

Premjestio sam sad digitalni iz svoje sobe u dnevni i sve radi normalno sta sad opet nytro sere!!!

0 0 hvala 0
15 godina
bocko kaže...

imam dvd lg koji ima u sebi hdd 160gb. pošto imam digitalni tv, ne treba mi uređaj, ali sam ga kupio da mogu snimati na hard od lg-a pošto on ima samo analogni signal. međutim, ne mogu spojiti dvd sa nytrom preko scarta, pa me zanima da li je netko uspio nešto slično?

kako ne možeš spojiti? izlaz iz nytra spajaš na ulaz u rekorder. na rekorderu izabereš AV1 (AV2) ovisi koji si scart izabrao i tada snimanje rihtaš na oba uređaja. s time da na nytru radiš normalne programe (htv1, htv2....) a na rekorderu UVIJEK stavljaš AV1/AV2, opet, ovisno na kojem AV ulazu nađeš nytro. i tada programiraš oba uređaja. osim ako imaš pioneera 443(ako se ne varam) za oznaku, onda bi on trebao prepoznati ulazni signal na scartu i sam početi snimati. uh, sada vidimda se radi o LG-u. ja sam isto imao lg-a (model 7800) i on nije mogao sam početi snimati nego sam ga isto morao programirati. no, možda ti tv ima tu mogućnost?! to bi mogao provjeriti ako u EPG-u imaš mogućnost "rezervacija" ili "snimanje" (lg tv-i imaju (neki modeli)). i spajanje je isto-scart iz tv-a (tu trebaš vidjeti koji je samo in a koji in-out) u ulaz u rekorder (često su ti obilježeni ili sterlicama (-> ili  <->) ili odaberi onaj sa natpisom "dekoder". sada opet dolazi ono-ako imaš neki noviji rekorder, možda prepoznaje ulazni signal i sam se starta, ako ne, onda g amoraš programirati.

uglavnom, to nije nemoguće, dapače, još uvijek se vrlo često koristi jer je šteta ne koristiti te stare rekordere.

14 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T

Ovo su moja iskustva sa NYtrobox 4001 T USB reciverom. Imam 3 recivera. Prvi je kupljen u 3. mjesecu 2010. godine i radi bez ikakvih problema. Druga 2 su kupljena u 9. mjesecu 2010. godine i problemi su počeli već kad sam pokušao upaliti jedan od tih recivera. Daljinski nije radio. Nije mi se dalo vraćati reciver istog dana na popravak pa sam otvorio daljinski i usporedio ga sa ispravnim daljinskim. Problem je bio u tome da čip u daljinskom nije bio ispravno zalemljen, jedan pin na čipu nije bio dobro zalemljen. To sam zalemio i daljinski je proradio. Ali već takva "traljava" izvedba daljinskog je mogla naslutiti da su ta 2 recivera došla iz neke loše serije. Odmah su se pojavili problemi sa detekcijom USB sticka. Treba više pokušaja da prepozna USB stick. Iz prethodnih poruka se vidi da je to čest problem. Drugi problem je smrzavanje recivera kod reprodukcije divx filmova sa sticka. Oba recivera se smrznu na nekom slučajnom mjestu, a nakon gašenja i paljenja na daljinskom film se može odgledati do kraja bez problema, ali kod dinamičkih scena dolazi do prekida zvuka i zastoja slike, kao da nema dosta procesorske snage. Napominjem da tih problema nema na reciveru kupljenom u 3. mjesecu 2010. Naravno, otvorio sam taj "ispravan " reciver i usporedio ga sa ova dva "problematična". Jedina razlika koju sam primijetio je ta da taj "ispravan" reciver ima termo pastu razmazanu cijelom površinom procesora, dok ova dva "problematična" imaju samo kap termo paste koja pokriva jedva polovinu površine procesora. Zaključio sam da je u tome problem i stavio sam veći hladnjak na procesor. Sad su gore navedeni problemi rjeđi, tj. sad više nema problema sa prepoznavanjem USB sticka i divx jako rijetko zašteka. Ali ipak ponekad zašteka.

I onda finalno otkriće :-) Otkrio sam da svi problemi na "problematičnom" reciveru koji se odnose na detekciju USB sticka i na smrzavanje kod reprodukcije divx-a NESTAJU AKO PRIJE TOGA IŠTEKAM ANTENU IZ RECIVERA. Zanimljivo.

Sažetak:

Reciver 1: sve radi bez problema

Reciver 2: nakon promjene hladnjaka na procesoru divx jako rijetko zašteka.

Reciver 3: šteka divx i detekcija sticka, ali problemi nestaju kad ištekam antenu iz recivera.

Izgleda da kontinuitet kvalitete nije baš na razini kod proizvođača tih recivera :-)

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.11.2010 23:18 (zcindori).

0 0 hvala 0
17 godina
NytroBox NB-4001 T

Da li imaš najnovije firmwareove na njima? vjerojatno će i to riješiti pokoji problem :D

0 0 hvala 0
15 godina
NytroBox NB-4001 T

za pretpostaviti je da su firmweri na novijim prijemnicima novije verzije. no, ne smeta ako napravi update.

no, zbog čega se ljudi zgražavaju jer prijemnici ne "vrte divx", jer "divx nije pravilnog formata" i slična pitanja. divx reprodukcija je samo bonus koji mke/nytro ili tko god već radi soft nije trebao staviti. ovako, napravljena nam je usluga jer možemo pogledati nešto drugo osim onog što je snimljeno, no svi očekuju čuda za 150kn (ili koliko je već sada pala cijena). sve je manje pritužbi na prijem, na naša slova, na epg, ali fuckin divx svima fali i nešto smeta?!

za loše zalemljen čip i manjak paste se ne čudim, to je ipak hiperprodukcija i tko zna koja kategorija bofla dolazi u naše krajeve. tako da, imho, samo pritužbe ovog tipa imaju nekog smisla.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.11.2010 14:07 (viking.software).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Firmware je na sva 3 recivera najnoviji. U tome je i poanta. Isti firmware, isti stick, isti divx film, isti uvjeti, a različito ponašanje recivera. Očito kvaliteta izrade hardvera nije ista u svim serijama.
14 godina
neaktivan
viking.software kaže...

za pretpostaviti je da su firmweri na novijim prijemnicima novije verzije. no, ne smeta ako napravi update.

no, zbog čega se ljudi zgražavaju jer prijemnici ne "vrte divx", jer "divx nije pravilnog formata" i slična pitanja. divx reprodukcija je samo bonus koji mke/nytro ili tko god već radi soft nije trebao staviti. ovako, napravljena nam je usluga jer možemo pogledati nešto drugo osim onog što je snimljeno, no svi očekuju čuda za 150kn (ili koliko je već sada pala cijena). sve je manje pritužbi na prijem, na naša slova, na epg, ali fuckin divx svima fali i nešto smeta?!

za loše zalemljen čip i manjak paste se ne čudim, to je ipak hiperprodukcija i tko zna koja kategorija bofla dolazi u naše krajeve. tako da, imho, samo pritužbe ovog tipa imaju nekog smisla.

Osnovna funkcija recivera kao prijemnik DVB-T signala je u potpunosti ispunjena i radi bez problema. Kao što si napisao, najnovijiji firmware je riješio osnovne probleme s EPG-om i teletekstom i ne bi trebalo biti daljnjih prigovora. I slažem se da je podrška za divx bonus, i da ne bismo trebali puno očekivati od recivera koji košta ispod 200 kuna. Ali taj reciver se reklamira kao "best buy" reciver sa podrškom za USB stick i diskove, sa podrškom za divx, mogućnost snimanja, ... I logično je da onda ljudi očekuju da te funkcije rade bez problema. A očito je da sve te dodatne funkcije mogu raditi bez problema kad se hardware sklopi kako treba. I očito je da u naše krajeve dolaze različite kategorije bofla, moja 3 recivera su dokaz tome. Reciver kupljen u 3. mjesecu radi bez ikakvih problema, a oba recivera kupljena istog dana u 9. mjesecu imaju probleme sa divx reprodukcijom koja je očito uzrokovana pregrijavanjem nekih komponenti.

I ti problemi me smetaju. Nije bitno koliko reciver košta. Ako se reklamira kao reciver sa podrškom za divx, onda bi to trebalo raditi bez problema. Isto je sa podrškom za eksterne hard diskove.  Slažem se da očekujem mnogo za 180 kuna, ali očito je da se to može dobiti ako se potrefi na dobru seriju recivera.

15 godina
zcindori kaže...

Osnovna funkcija recivera kao prijemnik DVB-T signala je u potpunosti ispunjena i radi bez problema. Kao što si napisao, najnovijiji firmware je riješio osnovne probleme s EPG-om i teletekstom i ne bi trebalo biti daljnjih prigovora. I slažem se da je podrška za divx bonus, i da ne bismo trebali puno očekivati od recivera koji košta ispod 200 kuna. Ali taj reciver se reklamira kao "best buy" reciver sa podrškom za USB stick i diskove, sa podrškom za divx, mogućnost snimanja, ... I logično je da onda ljudi očekuju da te funkcije rade bez problema. A očito je da sve te dodatne funkcije mogu raditi bez problema kad se hardware sklopi kako treba. I očito je da u naše krajeve dolaze različite kategorije bofla, moja 3 recivera su dokaz tome. Reciver kupljen u 3. mjesecu radi bez ikakvih problema, a oba recivera kupljena istog dana u 9. mjesecu imaju probleme sa divx reprodukcijom koja je očito uzrokovana pregrijavanjem nekih komponenti.

I ti problemi me smetaju. Nije bitno koliko reciver košta. Ako se reklamira kao reciver sa podrškom za divx, onda bi to trebalo raditi bez problema. Isto je sa podrškom za eksterne hard diskove.  Slažem se da očekujem mnogo za 180 kuna, ali očito je da se to može dobiti ako se potrefi na dobru seriju recivera.

prvo, da se ogradim, ja zbilja nemam nikakve veze sa MKE. osim što kupujem pribor kad mi zatreba kod njih. ne zato jer nema drugdje nego jer su spremni pomoći.

što se tiče prijemnika. naravno da su proglašavani "best ovo ili ono" jer su iskoristili tuđu nespremnost i uvalili "svoje" prijemnike na tržište. tek je poslije nešto vivax pokušao, pa quadro, no ni približno, barem ne u tom low-level segmentu. onda su se prvi pojavili sa prijemnikom koji je mogao snimati! hej, odjednom imamo čak i tu funkciju. no, kad dođeš doma, pokušaš snimiti seriju a gledati film na nekom drugom programu, štanga! no, i dalje, oni su prvi i naj prijemnik sa usb-om. to je činjenica. no, kako to zbilja i radi... e, to je sad drugi par rukava.

divx je dodatak, koji je u početku bio toliko traljavo implementiran da je čudno da su ga uspjeli koliko toliko dovesti u normalu. ja sam pogledao valjda dva filma na divxu, tako da me ne boli glava oko formata, titla, kodeka i slično. ali, to gledam kao bonus, pa tko voli, nek' izvoli.

a to što smo uglavnom razmaženi pa smo navikli da nam kompjuteri prikazuju, sviraju što god im se da, to je već neka druga stvar.

da ima razlika u prijemnicima, ima. prva očita je bila sa onima bez usb-a i prva verzija sa usb-om. loš prijem, kockanje, katastrofa. druga verzija sa usb-om je već bila kao ona bez i ta je bila ok. sve što se poprodavalo u zadnjih par mjeseci dok su sve županije prešle na dig. signal je sigurno ili treći razred neke velike firme, pa smo dobili optad ili su se u trgovine vratili oni prvi i drugi prijemnici koji su se kvarili, odnosno, najčešće su se krivo flashali od strane kupaca. što se još tu dešavalo, napajanja, loši lemovi, spaljeni prijemnici sa onim "antena 5V-uključeno" a s druge strane pojačalo, itd, itd, to nitko ne zna.

ja sam uzeo jednog i on nikada, ali nikada ne upali od prve. nego ga moraš prvo uključiti u struju, čekati par sekundi, onda iščupati iz struje, okrenuti utikač i tek tada se zalaufa. do prvog isključivanja ili nestanka struje. ali sve ostalo šljaka.

tako da je u zadnje vrijeme (nisi ti jedini sa problemima) zbilja postala velika lutrija što ćeš donesti doma i da li će raditi od prve ili ćeš se vrnuti u trgovinu. jedino nisam skužio da li si te simptome sa divxom uvijek bez obzira sa kojeg je uređaja play ili se dešava samo sa jednim stickom?

da, pregrijavanje starijih stickova i stari stickovi, u globalu su vrlo mušićavi. i kod reprodukcije snimljenog i kod samog snimanja, a bogme i sa playanjem multimedije.

pa ti sada mogu reći da ili probaš sa novijim stickom ili nekim prijenosnim diskom. a ako ni to ne pomogne, tja, ili servis ili ne gledati na tim koji štekaju.

16 godina
NytroBox NB-4001 T

I ja se susrećem sa brdom problema na Nytru i već sam ga tri puta nosio na servis i sam vršio update, ali ništa nije pomoglo.

Jučer sam podesio Nytro da mi snimi dva filma i nije snimio apsolutno ništa, a dan prije toga mi je snimio petnaest sekundi filma

i prestao snimati. Danas mi je snimio seriju koju sam mu zadao, ali je u pola snimanja napravio pauzu i nakon minutu ili dvije

nastavio snimanje. Mislim da ću otići u neku hardware trgovinu i kupiti čekić od minimalno pet kila i probati popraviti prijemnik.

0 0 hvala 0
17 godina
NytroBox NB-4001 T

da, i ja sam primijetio da mi neće krenuti snimati ono što je postavljeno unaprijed, bio upaljen ili ugašen. A sad, ono što sam stavio ručno snimati (pritisnuo tipku za snimanje da krene) je snimio bez ikakvih problema. Heh, tko zna što mu je

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
viking.software kaže...

prvo, da se ogradim, ja zbilja nemam nikakve veze sa MKE. osim što kupujem pribor kad mi zatreba kod njih. ne zato jer nema drugdje nego jer su spremni pomoći.

što se tiče prijemnika. naravno da su proglašavani "best ovo ili ono" jer su iskoristili tuđu nespremnost i uvalili "svoje" prijemnike na tržište. tek je poslije nešto vivax pokušao, pa quadro, no ni približno, barem ne u tom low-level segmentu. onda su se prvi pojavili sa prijemnikom koji je mogao snimati! hej, odjednom imamo čak i tu funkciju. no, kad dođeš doma, pokušaš snimiti seriju a gledati film na nekom drugom programu, štanga! no, i dalje, oni su prvi i naj prijemnik sa usb-om. to je činjenica. no, kako to zbilja i radi... e, to je sad drugi par rukava.

divx je dodatak, koji je u početku bio toliko traljavo implementiran da je čudno da su ga uspjeli koliko toliko dovesti u normalu. ja sam pogledao valjda dva filma na divxu, tako da me ne boli glava oko formata, titla, kodeka i slično. ali, to gledam kao bonus, pa tko voli, nek' izvoli.

a to što smo uglavnom razmaženi pa smo navikli da nam kompjuteri prikazuju, sviraju što god im se da, to je već neka druga stvar.

da ima razlika u prijemnicima, ima. prva očita je bila sa onima bez usb-a i prva verzija sa usb-om. loš prijem, kockanje, katastrofa. druga verzija sa usb-om je već bila kao ona bez i ta je bila ok. sve što se poprodavalo u zadnjih par mjeseci dok su sve županije prešle na dig. signal je sigurno ili treći razred neke velike firme, pa smo dobili optad ili su se u trgovine vratili oni prvi i drugi prijemnici koji su se kvarili, odnosno, najčešće su se krivo flashali od strane kupaca. što se još tu dešavalo, napajanja, loši lemovi, spaljeni prijemnici sa onim "antena 5V-uključeno" a s druge strane pojačalo, itd, itd, to nitko ne zna.

ja sam uzeo jednog i on nikada, ali nikada ne upali od prve. nego ga moraš prvo uključiti u struju, čekati par sekundi, onda iščupati iz struje, okrenuti utikač i tek tada se zalaufa. do prvog isključivanja ili nestanka struje. ali sve ostalo šljaka.

tako da je u zadnje vrijeme (nisi ti jedini sa problemima) zbilja postala velika lutrija što ćeš donesti doma i da li će raditi od prve ili ćeš se vrnuti u trgovinu. jedino nisam skužio da li si te simptome sa divxom uvijek bez obzira sa kojeg je uređaja play ili se dešava samo sa jednim stickom?

da, pregrijavanje starijih stickova i stari stickovi, u globalu su vrlo mušićavi. i kod reprodukcije snimljenog i kod samog snimanja, a bogme i sa playanjem multimedije.

pa ti sada mogu reći da ili probaš sa novijim stickom ili nekim prijenosnim diskom. a ako ni to ne pomogne, tja, ili servis ili ne gledati na tim koji štekaju.

Definitivno nije problem u sticku niti divx filmu, jer sve radi bez ikakvih problema na reciveru kupljenom u 3. mjesecu. Problemi se javljaju na reciverima kupljenim u 9. mjesecu. Budući da se radi o istom firmware-u, jedini zaključak je da je ovaj reciver kupljen u 3. mjesecu hardwerski bolje napravljen, odnosno da su ova dva recivera kupljena u 9. mjesecu lošije izvedbe što se tiće lemljenja, hlađenja, ... Tko zna, možda je negdje loš lem na matičnoj ploči, jer definitivno je bil loš lem u daljinskom koji sam uspio popraviti. Znači, Nytrobox 4001 T USB može bez problema raditi sa divx-ima, USB stickovima, ... , samo treba imati sreće da se kupi reciver iz dobre serije.

Sumnjam da bi u servisu uvažili moju reklamaciju: "Oprostite, moj reciver radi sve super, samo ponekad zašteka kad gledam divx film sa sticka" :-)

Znači, samo želim skrenuti pažnju na to da kvaliteta tih recivera varira, ovisno od serije koja stigne u naše dućane.

I slažem se da je dosta napravljeno što se tiće softwera, divx, ... s obzirom na procesor koji se nalazi unutra. Ali svi mi bi željeli dobiti što više za što manje novca.

Inaće, na procesoru piše sljedeće:

CHERTEK

CT216T

937GE33810MGCAL-T

http://www.accesshd.cn/athena/offerdetail/sale/accesshd-1032253-813271074.html

14 godina
neaktivan
denix kaže...

da, i ja sam primijetio da mi neće krenuti snimati ono što je postavljeno unaprijed, bio upaljen ili ugašen. A sad, ono što sam stavio ručno snimati (pritisnuo tipku za snimanje da krene) je snimio bez ikakvih problema. Heh, tko zna što mu je

Već sam pisao o tome u postovima iznad, mislim da je problem u samoj izvedbi, lemlenju komponenti, hlađenju, ... Jer ja ima 3 identična Nytrobox 4001 T USB recivera. Jedan radi sve OK, sva snimanja, timeri, ... A ostala dva stvaraju identične probleme kao tvoj. Ponekad snimi kako treba, ponekad ne snimi ništa, ponekad snimi samo 5 sekundi, ... Definitivno nije problem u sticku, jer taj isti stick bez problema radi na onom "ispravnom" reciveru. Moje mišljenje je da se radi o problemu pregrijavanja određenih hardverskih komponenti, a moguć je i problem sa statičkim naponima koji dolaze kroz antenski priključak i scart priključak. Sad sve spada pod faktor sreće kad se kupuje taj reciver :-)

Inaće, što se tiće prijema DVB-T signala, tu svi rade besprijekorno.

Ja ću nastaviti raditi na ova dva "defektna" recivera, lemiti, stavljati jače hladnjaka, možda promjena kondenzatora u napajanju, možda staviti mali ventilator, ... U biti, raskopat ću ih cijele, pa makar ih i ubio i morao kupiti nove :-)   Ovo sad već prelazi u opsesiju, zašto jedan primjerak radi bez problema, a ostala dva imaju probleme :-) Nije problem u tih 200 kuna.

15 godina
denix kaže...

Kod spajanja sticka treba gledati na ekranu pojavljuje li se poruka o inicijalizaciji. Nije loše provjeriti kroz izbornik vidi li Nytro uređaj. Ja kod stavljanja sticka gotovo svaki put moram vaditi stick i ponovo ga stavljati jer ga Nytro prvi put ne prepozna. Tad se može dogoditi da se ništa ne snimi. Ovo što nekome malo snima pa prestane je dosta čudno. Ne znam što se događa ako se iz nekog razloga izgubi signal. Snima li uređaj u tom slučaju ili ne? Što se programiranja tiče, pretpostavljam da ti je sat dobro podešen

Čini se da s nekim uređajima ima problema, ali ipak spominjem na što treba obratiti pažnju.

16 godina
NytroBox NB-4001 T

Ako moram čekati jedan ili dva sata iza ponoći da utvrdim da li Nytro prepoznaje usb onda podešavanje vremena snimanja više nema svrhe

Jučer mi opet nije snimio ništa a danas je prilikom paljenja je normalno registrirao usb

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.11.2010 7:55 (filip1).

0 0 hvala 0
15 godina
filip1 kaže...

Ako moram čekati jedan ili dva sata iza ponoći da utvrdim da li Nytro prepoznaje usb onda podešavanje vremena snimanja više nema svrhe

Jučer mi opet nije snimio ništa a danas je prilikom paljenja je normalno registrirao usb

prepoznavanje usb-a je sa zadnja dva softa prilično ubrzano. dobro, ovisi o veličini sticka ili harda.

no, što se tiče snimanja, interesantno je da se ovaj problem ponavlja svako malo. nema nekog logičnog objašnjenja ili buga. no, probaj napraviti eksperiment sa postavkama vremena. da li dobije automatski signal od ttx ili epg-a ili da mu ručno podesiš vrijeme. možda se sa vremenom pošemeri i timer.

**umjesto potpisa - prodajem prijemnik neotion 601T+160gb hdd. ako nekoga interesira, info na PM.

16 godina

Vrijeme postavljam ručno, a preko epg funkcije mi često zna fulati početak ili kraj snimanja, jer se raspored emisija ponekad mijenja.  Probleme sa snimanjem imam svaki dan, a probao sam na dva stika i dva eksterna harda. Da li je moguće da ga zafrkaju one postavke za dnevno,tjedno,jednom i mjesečno snimanje. Već razmišljam o zamjeni prijemnika i o kupovini nekog Strong aparatića. Objasni podešavanje preko ttx-a.

15 godina
filip1 kaže...

Ne moraš čekati, već pogledaš nakon što staviš USB.

16 godina
NytroBox NB-4001 T

Ja kada stavim stik u Nytro i ugasim prijemnik (crvena lampica) ,  a problem se pojavi kada se on upali u zadano vrijeme. Sinoć sam zadao da mi snimi tri serije preko epg i prvu mi je ok snimio, a od druge i treće je snimio samo nekoliko minuta (znači da u većini slučajeva prepoznaje usb i da crkavanje nastaje tokom snimanja). Danas ću zvati mke i vidjeti što se da napraviti, jer me ovo totalno izluđuje (defekt

je izražen na različite načine).

0 0 hvala 0
16 godina
NytroBox NB-4001 T

Zvao sam mke i rekli su mi da kod (moje područje)  nas više nemaju poslovnicu i da pošaljem prijemnik u Zelinu, ali mislim da ću radije kupiti drugi nego se zafrkavati sa slanjem. Da li itko od Vas snima na Corsair Voyager stik? Kakva su iskustva?

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.11.2010 10:13 (filip1).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
filip1 kaže...

Zvao sam mke i rekli su mi da kod (moje područje)  nas više nemaju poslovnicu i da pošaljem prijemnik u Zelinu, ali mislim da ću radije kupiti drugi nego se zafrkavati sa slanjem. Da li itko od Vas snima na Corsair Voyager stik? Kakva su iskustva?

gledaj, to je tvoj izbor što ćeš napraviti, ali ako cijeniš novac koji si dao za svoj prijemnik i smatraš da imaš problem s njime,onda se lijepo pošalje taj prijemniok u servis. pa mislim, servis za to i postoji, zar ne?

Inače ne priznajem soluciju,ako nešto ne valja, pođi i kupoi drugog. to je jedna stvar, a druga stvar je da se ipak prepozna i raskrinka što je prava i osnovna funkcija ovog prijemnika.a to ipka valjda svi znamo.

sve dodatne usluge su tu dobrodošle, no jednako tako je činjenica da ljudi prijavljuju probleme s gledanjem divxa, snimanje, svšta nečim.

hoće li seiili neče to rješavati u budućnosti s novijim softverima, tko zna. to je već passe uređaj, radi svoje dobro, i ne treba sada vaditi krvna zrnca oko nytra.

činejnica jest da određeni stiockovi mu pašu, drugio ne, bilo starosno, bilo veličinom, malo se poigraj...podijeli ovdje s ljudima što imaš problem.

mislim da bi mi zadnje rješenje bilo ići kupiti niovi prijemnk, jer ruku na srcem,mislim da ej s tvojiom prijemnikom apsolutno sve u redu

15 godina
filip1 kaže...

Vrijeme postavljam ručno, a preko epg funkcije mi često zna fulati početak ili kraj snimanja, jer se raspored emisija ponekad mijenja.  Probleme sa snimanjem imam svaki dan, a probao sam na dva stika i dva eksterna harda. Da li je moguće da ga zafrkaju one postavke za dnevno,tjedno,jednom i mjesečno snimanje. Već razmišljam o zamjeni prijemnika i o kupovini nekog Strong aparatića. Objasni podešavanje preko ttx-a.

nisi me shvatio, odnosno, ni ja nisam baš najjasnije napisao.

nisam mislio na podešavanje snimanja preko EPGa. to je od kako je krenulo nesigurno i netočno.

mislio sam na postavke samog prijemnika kako i od kud da uzima datum i vrijeme. ako mu postaviš "use gmt", onda se sam rihta po programu, epg-u, ttx-u ili čemu već. a ako to isključiš, onda datum i vrijeme podesiš ručno. pa probaj sa time.

ja mislim da je meni jednom zeznuo snimanje upravo na način da je snimio 15sekundi, ali to je bilo sa prastarim firmwerom. od kako je novi fw, i koristim nešto veći hdd, kuc, kuc, kuc, još nije zeznuo.

dnevno, tjedno, mjesečno snimanje nije ništa drugo nego da postaviš da se emisija koja ide jednom tjedno, u isto vrijeme na istom programu snimi bez da ju moraš svaki put programirati.

npr, e-hrvatska ide srijedom u 17:45 i traje do 18:30.  znači, programiraš sve kao da radiš za sljedeći dan, no staviš tjedno, i izabereš koji dan u tjednu želiš (putem plave tipke i kalendara). ista stvar je za dnevno i mjesečno. dnevno, ne znam, fringe, program htv2, u 22:30 do 00:00 (s obzirom na to da uvijek kasne), dnevno i potvrdi. i svaki dan, U TEORIJI, treba početi snimati u pola 11 i završiti u pola noći.

strong, ako već kupuješ, onda ili kupi neki od mpeg4 serije ako ti je dostupan HD signal, ili kupi model 5222 koji ima dva tunera. s njime možeš snimati DVA programa i gledati treći (na istom muxu kao program koji je počeo snimati se drugi) u isto vrijeme.

ako ti je on preskup (350-400kn, kako gdje), onda vidi modele 5202, 5203 ili 5200, samo moraš znati da samo jedan od njih može i snimati na usb. ali koji je točno, nemoj me uzimati za riječ jer nisam siguran, pa da te ne navedem na krivi put. i strongovi ti NE playaju divx! ako ti je to bitno. samo mpeg.

16 godina
NytroBox NB-4001 T

Hvala na objašnjenju. Ovih dana ću se igrati i vidjeti što će se dogoditi.

0 0 hvala 0
17 godina
NytroBox NB-4001 T

Moze li se ikako mijenjati ratio slike kad se pusta divx? Dakle zelio bih da mi se slika prikaze u originalnoj veličini a ne da mi nytro razvuce sliku po nekim svojim standardima. Stavio sam zadnji fw..

hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 11:42 (2fast4u).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
2fast4u kaže...

Moze li se ikako mijenjati ratio slike kad se pusta divx? Dakle zelio bih da mi se slika prikaze u originalnoj veličini a ne da mi nytro razvuce sliku po nekim svojim standardima. Stavio sam zadnji fw..

hvala

Jedini način na koji sam ja uspio je sljedeći:

Moj televizor je 4:3 format. U Nytroboxu je postavljeno na "4:3 LB". I ako gledaš 16:9 divx, onda Nytrobox to razvuće po visini. Jedini način na koji sam uspio to riještiti je da divx film modificiram sa sljedećim alatom:

MPEG4 Modifier : http://www.moitah.net/

http://www.moitah.net/download/latest/MPEG4Modifier.zip

Otvoriš divx, postaviš  "Display AR:" na 4:3 i snimiš. Ta aplikacije mijenja samo zaglavlja u divx datoteci, tj. ne radi reenkodiranje, tako da to ne traje dugo i ne mijenja se kvaliteta slike. I kad pustiš tako modificirani divx na Nytroboxu, slika više nije jako razvučena po visini, sve ovisi o formatu divx-a. U biti možeš se igrati sa postavkama u MPEG4 Modifier-u. Ovaj postupak ja radim kad gledam filmove na svojem 4:3 televizoru. U biti, možeš probati sve opcije u  MPEG4 Modifier-u pa vidjeti koja najbolje odgovara.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 20:31 (zcindori).
16 godina
NytroBox NB-4001 T

A jel ima netko riješenje kako povećati titlove, presitni su kada se gleda Divx.

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: NytroBox NB-4001 T USB
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice