Sam sebi si odgovorio.
Novi MAXTV reciver
- poruka: 1.868
- |
- čitano: 873.347
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
Ovo je live TV, nije stream kao YT/Netflix - buffer je vrlo mali i promet na strani servera (konfiguracija) je optimiziran za dopremanje live slike čim prije - posljedica toga je da mu svaki vrag smeta a WiFi nije baš oličenje pouzdanosti. U osnovi imaš 2 problema - rubna propunost i WiFi. "Stari" MaxTV uredno radi na 6-8 mbit ADSLa jer to je minimum što mu treba - stabilnih 6 mbit. WiFi sa svojim retransmisijama, error correctionom i ostalim metodama ispravljanja nestalih, zaostalih i out of order paketa nije idealan za live TV i recimo VoIP. Nikakva promjena postavki osim forsiranja niže rezolucije neće (previše) pomoći.
Dali se na boxu može stavit jedna "zadana" rezolucija za sve programe....
Ili tamo rade idioti ili namjerno to rade da bi se iznajmili box. Koji je problem staviti opciju preferiraj kvalitetu slike ili preferiraj nižu potrošnju podataka na mobilnoj mreži (ako mislimo na mobilne uređaje i ako im je to problem)?
Maxtv je postao teško smeće od kad su prešli na novi sustav.
Morao sam produžiti pretplatu, dobijem ponudu i stave mi naplatu uređaja koji je kod mene već godinama, sad od jednom više nije u cijeni paketa i za taj uređaj su sad odlučili da moram dodatno plaćati iako su cijene paketa paprene. Rekao slobodno si uzmite nazad uređaj ne planiram ga koristit jer sam već koristim atv i maxtv aplikaciju jer ne želim hrpu kutijica i daljinskih
A sama aplikacija priča za sebe, amaterski napravljena, bugovita, loše radi. Koliko se puta samo dogodi da bez ikakvog razloga krene puštati sliku s jednog kanala, a zvuk s drugog.
Upališ app drugi dann, a app se ne zna pozicionirati na trenutno vrijeme nego sve ostane na starom datumu/vremenu, postane non responsive.
Brzina promjene kanala je već dovoljno puta kritizirana. Ne vidim opciju popkledati info neke serije/filma bez da kliknem na taj film i onda mi prebaci kanal, a to ne želim.
A ovo sa stalnim zastajkivanjem, greškama da je veza u prekidu , spuštanjem kvalitete videa na 480p je toliko iritantno.
Sustav je totalno loš i nije smio takav u isporuku i to još naplaćivati ljudima.
Da atv je spojen preko wifia, to je realnost za većinu i sustav je trebalo složiti da rad idobro na wifi. To da se ne može su bajke.
Imam stabilan wifi, ima doma vrhunski mesh sustav, hi end asusove routere, propusnost je odlična, mreža nije opterečena, router je na par metara od atv-a i signal je na max, ping odličan.
link je konstantno u realnim uvjetima 67/22 mbps, apsolutno sve druge usluge rade bez greške osim maxtv aplikacije.
Ja ne mogu rec da je app maxt nesto posebno dobra ali meni radi prilicno dobro.
Imam 1 android tv sony iz 2019. i google tv sony iz 2023
Na mobitelu mi zna nekad zaustavljat program na par sekundi ali na oba TV stvarno radi dobro. Desilo mi se u godinu dana mozda 2 puta da je bilo problema i uvijek nakon restarta TV-a radi normalno.
Na bakru sam uz hibridbox, brzina je do 50 ali pada do 10, vecinom 20-30.
Morao sam produžiti pretplatu, dobijem ponudu i stave mi naplatu uređaja koji je kod mene već godinama, sad od jednom više nije u cijeni paketa i za taj uređaj su sad odlučili da moram dodatno plaćati iako su cijene paketa paprene. Rekao slobodno si uzmite nazad uređaj ne planiram ga koristit jer sam već koristim atv i maxtv aplikaciju jer ne želim hrpu kutijica i daljinskih
bas dobio mail da mi istice ugovor i ista situacija..da li ti onda uzmu ili deaktiviraju taj stari STB ako ne zelis placati uređaj ? ili ako zelis uređaj, dobis taj novi android box, a mozes dalje korisiti stari ?
nebi bio neki problem da na novoj platformi ne kasni slika 30-tak sekundi, sto je suludo i nema smisla za sport..
ja bi zadrzao stari a novi nek pošalju pa nek se nađe za svaki slucaj..ili se ne mogu oba zadrzati ako netko zna.. ?
bas dobio mail da mi istice ugovor i ista situacija..da li ti onda uzmu ili deaktiviraju taj stari STB ako ne zelis placati uređaj ? ili ako zelis uređaj, dobis taj novi android box, a mozes dalje korisiti stari ?
nebi bio neki problem da na novoj platformi ne kasni slika 30-tak sekundi, sto je suludo i nema smisla za sport..
ja bi zadrzao stari a novi nek pošalju pa nek se nađe za svaki slucaj..ili se ne mogu oba zadrzati ako netko zna.. ?
Meni nisu nudili novi uređaj, ja sam imao stari već godinama i sad bi na novoj pretplati kao trebo početi plaćati mjesečnu naknadu ako želim i dalje koristiti taj stari uređaj. Ako ne želim plaćati, moram ga vratiti, što sam i učinio.
Misli mda je 3€/mjesečno najam uređaja, osim u najskupljem paketu gdje je u cijeni.
Meni to kašnjenje i nije toliki problem jer ne gledam toliko sport, ali problem mi je loša platforma koja ne radi kako treba, puna je bugova i imaš manje mogućnosti nego što ima stb.
Svaki uređaj se plaća 2,13€ osim ako nisi na najvećem paketu. Za tebe je stvar jednostavna. Kada ti ponude novi uređaj reci da želiš zadržati stari (a ako želiš oba, možeš i to ali ti je svaki uređaj 2€ mjesečno).
u skoroj buducnosti s A1 presla bih na HT, ipak oni imaju bolju televiziju, ova od A1 nije nis valjala, uzas, sad koristim maxtv bez interneta, imam onaj l s netflixom i arenama itd, dakle koji paket da uzmem kasnije kad predjem na njihov internet(nema optike kod mene= a da otp imam sve te programe, inace s aplikacijom sam jako zadovoljna, zajedno placam oko 60 eura, znaci internet A1 i maxtv
Gledao u sobi putem Wi-Fi veze na aplikaciji ( Samsung tv )..... nemam pojačivač signala i soba je od rutera udaljena nekih 5,6 metara..... danas je cijla utakmica ogledana bez problema.
Inače se zna dogoditi ovo što kolege kažu.... zna prekidati i mijenjati rezoluciju.
Izgleda da je Max tv aplikacija najosjetlivija jer mi se to ne događa na ostalim apliakacijama ( Netflix, Max, Disney, Sky Showtime ili Prime Video )....
Dva android boxa.
Slika 30% bolja nego na starim IPTV boksovima, no nisu responzivni, relativno se dugo čeka da se slika izoštri, a i samo prebacivanje je sporije. Ne gledamo previše tv, pa nije bed, no onaj tko voli dosta šaltati po programima bolje da si ostavi IPTv jer će ovdje popizditi.
Bakar 165/40
MaxTV aplikacija ima jedan grozan problem. Ako te tijekom gledanja stigne redovni 24-satni reconnect i promjena IP adrese, jednostavno blokira. Potrebno je izići iz aplikacije i ponovno je pokrenuti. S obzirom na njezinu već nadaleko poznatu sporost, to košta vremena i živaca! Sve ostale aplikacije na Samsung TV-u, bezbolno prežive reconnect...Kako je na ostalim platformama?
Pozz
MaxTV aplikacija ima jedan grozan problem. Ako te tijekom gledanja stigne redovni 24-satni reconnect i promjena IP adrese, jednostavno blokira. Potrebno je izići iz aplikacije i ponovno je pokrenuti. S obzirom na njezinu već nadaleko poznatu sporost, to košta vremena i živaca! Sve ostale aplikacije na Samsung TV-u, bezbolno prežive reconnect...Kako je na ostalim platformama?
zato je dobro imati svoj ruter pa se reconncta u noći kad sam podesiš
zato je dobro imati svoj ruter pa se reconncta u noći kad sam podesiš
Svaki možeš "podesiti" tako da ga resetiraš usred noći kad ideš pišat. :-)
Svaki možeš "podesiti" tako da ga resetiraš usred noći kad ideš pišat. :-)
osim dok ne odluče resitirati tvoj ruter na daljinu preko dana pa si opet na istom
osim dok ne odluče resitirati tvoj ruter na daljinu preko dana pa si opet na istom
Jasno, ali to je vrlo rijetko i nije nerješivo. Samo hoću reći da ti ne treba vlastiti router za to. Većini ljudi je to nepotrebno i ne bi znali niti konfigurirati.
A resetirati ga zna i moja stara majka.
Pratim.
nekužim meni na lg c4, sve leti preko app-a.