Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.368.141
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Neograničeni internet u Tele2!
Marko :D kaže...
maxy0 kaže...
MrBlc kaže...
Ako to imaš napismeno, možeš ih tužiti zbog lažnog oglašavanja. Brzina je oglašena kao brzina do 150 Mbit/s, pa ako je manja zbog tehničkih ograničenja (signal) ili opterećenja mreže, to je rizik takve konekcije. Međutim, ako je namjerno ograničavaju i u idealnim uvjetima ne bi išla više, onda je to lažno oglašavanje.

Imam, to smo se na fejsu dopisivali..

,,Pozdrav, Marko, brzina može varirati ovisno o raznim parametrima, a vjerujemo kako s 20Mbps možeš ugodno surfati. Marko''

Al kako su kolege prije govorile, vjerojatno je to zbog povecanja korisnika.. bila je tih nekoliko dana 20mbita i onda se vratila u normalu na 100 pa onda se vrti oko 60-70... Malo cudno al ok

Pa točno su ti rekli. Brzina ovisi o tome koliko je preopterećena tvoja bazna stanica i udaljenost od iste. S 20 Mb/s možeš normalno surfati i gledati YouTube videe, ali skidanje većih sadržaja baš i nije ugodno.

4k nemozes bas streamati s 20 mbita

http://trakt.tv/user/MjezZza
12 godina

Oni su ti koji trebaju poboljšati bazne stanice. Kad ih poboljšaju svima će biti bolje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pitanje nije je li 20mbit/s dovoljno za surfanje i gledanje videa ili skidanje nekih sadržaja, nego jesu li korisnike pokućnog interneta limitirali u baznim stanicama. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
maxy0 kaže...
maxy0 kaže...
MrBlc kaže...
Ako to imaš napismeno, možeš ih tužiti zbog lažnog oglašavanja. Brzina je oglašena kao brzina do 150 Mbit/s, pa ako je manja zbog tehničkih ograničenja (signal) ili opterećenja mreže, to je rizik takve konekcije. Međutim, ako je namjerno ograničavaju i u idealnim uvjetima ne bi išla više, onda je to lažno oglašavanje.

Imam, to smo se na fejsu dopisivali..

,,Pozdrav, Marko, brzina može varirati ovisno o raznim parametrima, a vjerujemo kako s 20Mbps možeš ugodno surfati. Marko''

Al kako su kolege prije govorile, vjerojatno je to zbog povecanja korisnika.. bila je tih nekoliko dana 20mbita i onda se vratila u normalu na 100 pa onda se vrti oko 60-70... Malo cudno al ok

Pa točno su ti rekli. Brzina ovisi o tome koliko je preopterećena tvoja bazna stanica i udaljenost od iste. S 20 Mb/s možeš normalno surfati i gledati YouTube videe, ali skidanje većih sadržaja baš i nije ugodno.

4k nemozes bas streamati s 20 mbita

Kako kod kojeg servisa. Recimo na Netflixu, 4K na 20 Mb/s radi bez problema (isprobano). Uostalom, gledanje 4K sadržaja nije normalno surfanje internet-om, a i pokućni internet nije zamijena za fiksni internet zbog variranja brzina.

Pod normalno surfanje se računa posjećivanje web stranica, gledanje YouTube-a i skidanje tu i tamo nekih datoteka. Ono što nije normalno surfanje jest gledanje IPTV-a, slušanje YouTube-a, skidanje torrenta i to sve od jednom. Dok to na optici i koaksijalnom kabelu to radi bez problema, isto neće raditi baš tako glatko na mobilnom internetu.

Imam neki osjećaj da je dosta forumaša namamila brzina do 150 Mb/s i da su uzeli uslugu, a da se uopće nisu informirali kako mobilni internet radi.

lithiumion kaže...

Pitanje nije je li 20mbit/s dovoljno za surfanje i gledanje videa ili skidanje nekih sadržaja, nego jesu li korisnike pokućnog interneta limitirali u baznim stanicama. 

Da su limitirali brzinu na baznim stanicama, svi bi imali 20 Mb/s, a ne neki 110 Mb/s, a neki 50 Mb/s.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.9.2017 16:11 (Marko :D).
16 godina
neaktivan
Joj čovječe ti isto se sjetiš. To je bilo kad je vip rasturao telce. Telci nisu nit imali 4G. Ping na 3G im je bio do 1000ms a meni taj tren na vip 4G 26ms. Da velićao sam imao sam i što tad. Uostalom tko to ima ping 0ms preko mobilne mreže?
16 godina
neaktivan
Za Marka ovo iznad.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ja sam jako zadovoljan sto se tice zadnjeg update-a Evo od kad sam puknuo update, ima jedno 3-4 dana veza mi je super stabilna i nije niti jedan jedini put pukla! Brzine jesu par megabita nize no puno mi je bitno da je stabilno nego da je brzo!

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Moguće da su brzine niže jer se novi firmware bolje prilagođava varijacijama u dostupnom bandwidthu, pa tako uspijeva držati vezu stabilnom. Stari firmware je bolje iskorištavao peakove propusnosti, ali bi u slučaju velikih oscilacija, kad je veza opterećena, dolazilo do pucanja veze.
Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
17 godina
neaktivan

Bubnut original firmware i ćao http://consumer.huawei.com/en/smart-home/b315/

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

ima li ko iz Ogulina ili okolice tele2 pokućni internet, ako da, kakve su brzine i stabilnost veze???  hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Oldy kaže...
Joj čovječe ti isto se sjetiš. To je bilo kad je vip rasturao telce. Telci nisu nit imali 4G. Ping na 3G im je bio do 1000ms a meni taj tren na vip 4G 26ms. Da velićao sam imao sam i što tad. Uostalom tko to ima ping 0ms preko mobilne mreže?

Evo tko: https://beta.bug.hr/forum/post/tele-2/neograniceni-internet-tele2/5487789.aspx

16 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Evo tko: https://beta.bug.hr/forum/post/tele-2/neograniceni-internet-tele2/5487789.aspx

ma to je greška. već sam to vidio. imao sam i ja ping 300 a brzine 100/40. valjda ga u tom trenutku nešto pukne i algoritam krivo izračuna.

mislim pa na lokalnoj mreži je 1ms ili 0.200 - 0.300 ms. nikad nula.

15 godina
neaktivan

Je li netko probao koristiti pokucni sa ZTE MF 283+ od t coma? Je li to radi? Rješavam alternativu za internet a ako mogu zaobići kupnju novog 4g rutera bilo bi super.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.10.2017 14:43 (luka.miskovic).

0 0 hvala 0
9 godina
petric1 kaže...

Bubnut original firmware i ćao http://consumer.huawei.com/en/smart-home/b315/

petric1 jesi vec stavio ili ? ako da kakvi su rezultati ?

8 godina
Ne može se flashati tvornički firmware jer su routeri u Tele2 brandirani. Prvo treba debrandirati, pa onda može ići stock.

https://mybroadband.co.za/vb/showthread.php?t=777667 puno više informacija ovdje.
17 godina
neaktivan

Kad skineš i ideš flashati stock firmwareom (skinutim sa službenih stranica)ne dogodi se ništa .Krene sa ažuriranjem i odvrti ,reboota i vrati na staro ,dakle da treba ga prethodno debrandirati!Navodno bi uređaj trebao imati roolback(tako bar stoji na službenim stranicama) updatea kombinacijom power+wps tipke no meni i drugima to ne uspijeva!

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.10.2017 20:45 (petric1).
13 godina
neaktivan

Nakon updatea su na modemu nešto promjenili 100%. Evo testiranja sa običnom tele2 karticom na pretplatu i 3 min posije testiranje sa karticom iz modema B315-22 na Samsungu A5. Važno je napomenuti da su modem i mobitel bili na istom mjestu tokom testiranja. Mobitel pokazuje signal 2/4 crtice, dok modem pokazuje 4/5 crtica. 

kartica+na+pretplatu+iz+mobitela kartica+na+pretplatu+iz+mobitela
kartica+iz+modema kartica+iz+modema
brzina+preko+modema brzina+preko+modema
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.10.2017 13:42 (lithiumion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dal ovo ide bez pretplate, neke cake/komplikacije kod prekida?
Koji je router preporučljiv, da ga ima Svijet Medija?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Armor kaže...

ide bez pretpate, na bonove je 250 kuna. a pretplata se može uzet i bez ugovora 170kn mjesečno.

ako uzmeš i njihov uređaj onda mislim da moraš popisat na 12 - 24 mjeseca.

treba pitat ili neka neko drugi potvrdi, ali po webshopu na stranici izgleda da je uređaj vezan sa obaveznom pretplatom na 12 - 24 mjeseca.

a što se tiče rutera, što kvalitetniji i pun opcija to bolje. i po mogućnosti da ima priključke za vanjske antene ako zatreba. a točno koji ovisi o parama koje imaš.

13 godina
neaktivan

Imam DLINK DWR - 921. Recimo da ga u stanu držim u dnevnoj, a imam još kuhinju i dvije sobe. U najdaljoj sobi dobivam 1-4 megabita/s, stvarno varira, kad sam u dnevnoj poprilično je bolje. A na kablu znati biti i preko 15 megabita/s.

Imam od TELE2 flat neograničeni, brzina varira, ali po komentarma drugih vdim da neki dobivaju debelo veće brzine. 
Sad je li ovo moje realno ili može i bolje? Gledao sam gdje se nalazi centala/odasiljac tele2 pa nastojim router okrenuti u tom smjeru, pa u postavkama routera vidim da je jačina signala cca 70%, kako kad. 
Čitao sam postove unazad (ko, kako, šta, koga u vezi modema) pa sam se probao igrati s ograničavanjem na frekvencije na kojima tele2 odašilje i još neke sitnice, ali samo je bilo kontraproduktivno pa sam vratio na default.

Uglavnom, ja sam poprilično zelen što se tiče ove "prostorne" i inside konfiguracije modema, pa svaka preporuka je dobrodošla :)

pozz i hvala :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Stvar ne šljaka probao.Ovaj dio sa debrendiranjem

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.10.2017 15:08 (petric1).
16 godina
neaktivan
bajo7 kaže...

Imam DLINK DWR - 921. Recimo da ga u stanu držim u dnevnoj, a imam još kuhinju i dvije sobe. U najdaljoj sobi dobivam 1-4 megabita/s, stvarno varira, kad sam u dnevnoj poprilično je bolje. A na kablu znati biti i preko 15 megabita/s.
Uglavnom, ja sam poprilično zelen što se tiče ove "prostorne" i inside konfiguracije modema, pa svaka preporuka je dobrodošla :)

pozz i hvala :)

prva preporuka skinut neki program za mjerenje jačine signala na mobitelu. uzet tele2 sim karticu i stavit u mobitel te malo izmjerit po kući di je najjači signal. meni je ovaj dosta dobar ima i widgete

https://play.google.com/store/apps/details?id=de.android.telnet&hl=en

a drugo provjerit na karti di je odašiljač i na toj strani kuće/stana probat postavit ruter.

https://mim.tele2.com/mim3/mim.html?loginUser=datase&countryCode=hrv&locale=en&viewType=1&initalMapSize=0

samo zumiraj na svoju lokaciju dok se ne pokaže opcije SHOW ELEMENTS. ta opcija uključuje lokacije antena.

9 godina

Shiat. Budem i ja probao kasnije pa javim. Bas me zanima kakvi ce rezultati biti.

8 godina
petric1 kaže...

Stvar ne šljaka probao.Ovaj dio sa debrendiranjem

Ako baš silom hoćeš: https://mybroadband.co.za/vb/showthread.php/899034-B315s-936-Debranding-Guide

Pod uvjetom da nisi nadogradio na ovu novu verziju softvera jer onda nema debrandiranja bez otvaranja routera (update onemogućuje telnet pristup).

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.10.2017 18:15 (robogo).
13 godina

Zanima me jel ima neka minimalna zajamčena brzina i jel ima probni mjesec ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

Nema. Mobilni internet ne funkcionira kao fiksni pa stoga ne može imati zajamčenu brzinu. Brzina ovisi o broju korisnika spojenih na tu baznu stanicu, vremenskim uvjetima i uređaju koji se koristi. Probni rok je 5 dana.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.10.2017 18:24 (Marko :D).
13 godina
Rucipe kaže...

Nema. Mobilni internet ne funkcionira kao fiksni pa stoga ne može imati zajamčenu brzinu. Brzina ovisi o broju korisnika spojenih na tu baznu stanicu, vremenskim uvjetima i uređaju koji se koristi. Probni rok je 5 dana.

U slučaju da ne želim njihov uređaj , jel postoji neki drugi koji je bolji ili podjednak tom njihovom da se kupi ? 

15 godina
neaktivan
Rucipe kaže...
Rucipe kaže...

U slučaju da ne želim njihov uređaj , jel postoji neki drugi koji je bolji ili podjednak tom njihovom da se kupi ? 

Naravno da da. Možeš ti uzeti samo SIM karticu bez ugovorne obveze i koristiti je u mobitelu ako hoćeš. Što se tiče preporuke routera, pogledaj zadnjih par stranica.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.10.2017 18:32 (Marko :D).
8 godina
neaktivan

Pozdrav!

Evo uzeo sam i ja pokucni, al kad hocu prebacit mrezu na samo 4G, izbaci mi da odaberem izmedju VIP 4G(Zabranjeno)HT 4G(Dostupno) i kad odaberem HT 4G mi izbaci kao Neuspjesna registracija..

Hvala na pomoci!

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice