Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.369.339
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina

Meni se brzina prepolovila sa 25-30dow - 5-10upl, na mizernih 10-13dow - 3-5upl, nikad nisam imo neke lude brzine  35d i 10up bio sam zadovoljan koliko toliko! A sada , biti ce jos i manja kada dodje sve vise novih korisnika!

Razmisljam da uzmen Iskru LTE P-56, ali dali ce mi koristiti ako su na odasiljac na koji sam spojen, spojeni previse korisnika!? Dali postoji neka apk za provijeru opterecenosti odasiljaca ili nesto slicno!? Da se ne bacam u trosak nepotrebno?

Odmori se u Istini! :))
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav,isprike ako je bilo govora o temi koju ću pitati ali nemam vremena za čitanje 90ak stranica pa ako može odgovor brzinski

Naime,selim se pa bi trebao uzeti internet koji me ne veže za mjesto boravka(jer tko zna hoću li ostati na istome mjestu)pa sam načuo o tome pokućnom internetu..ako bi mogao netko opisati kakav je princip rada(da li je flat,koliko kn mjesečno) i da li zaista radi tako da se samo ušteka u struju i to je to.I vidio sam nešto na stranici tipa pokućni+mobitel pa me zanima koliko je to isplativo?Još jednom isprike ali znam da ću ovdje dobiti bolji odgovor nego na bilo kojem prodajnom mjestu?Hvala!

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
Re: Neograničeni internet u Tele2!
veseli007 kaže...

Dali postoji neka apk za provijeru opterecenosti odasiljaca ili nesto slicno!? Da se ne bacam u trosak nepotrebno?

Heh, apk... Ne.

big_guy kaže...

Pozdrav,isprike ako je bilo govora o temi koju ću pitati ali nemam vremena za čitanje 90ak stranica pa ako može odgovor brzinski

Naime,selim se pa bi trebao uzeti internet koji me ne veže za mjesto boravka(jer tko zna hoću li ostati na istome mjestu)pa sam načuo o tome pokućnom internetu..ako bi mogao netko opisati kakav je princip rada(da li je flat,koliko kn mjesečno) i da li zaista radi tako da se samo ušteka u struju i to je to.I vidio sam nešto na stranici tipa pokućni+mobitel pa me zanima koliko je to isplativo?Još jednom isprike ali znam da ću ovdje dobiti bolji odgovor nego na bilo kojem prodajnom mjestu?Hvala!

Apsolutno sve piše na prvoj stranici. I budući da je riječ o routeru koji se spaja na mobilnu mrežu, da, možeš ga nositi kud god hoćeš dok god ima signala.

17 godina
neaktivan
veseli007 kaže...

Meni se brzina prepolovila sa 25-30dow - 5-10upl, na mizernih 10-13dow - 3-5upl, nikad nisam imo neke lude brzine  35d i 10up bio sam zadovoljan koliko toliko! A sada , biti ce jos i manja kada dodje sve vise novih korisnika!

Razmisljam da uzmen Iskru LTE P-56, ali dali ce mi koristiti ako su na odasiljac na koji sam spojen, spojeni previse korisnika!? Dali postoji neka apk za provijeru opterecenosti odasiljaca ili nesto slicno!? Da se ne bacam u trosak nepotrebno?

De probaj promjeniti server na VIP ili Optimu kad testiraš meni značajno bolje rezultate daju njihovi serveri u speed testu.

15 godina

Čini se da je odjel tehnike stvarno napravio nešto. Službi za korisnike sam objasnio da poslije update imam problem sa brzinama te s kojom baznom stanicom imam optičku vidljivost te su oni to prenjeli odjelu tehnike. Evo rezultata. Sinoć sam isto testirao oko 22 sata i imao sam 50/40. Pratit ću tjekom vikenda kakve će biti brzine ako takve ostanu ja prezadovoljan. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
To sam i ja sinoć primijetio, iako mi se uzastopna mjerenja znaju razlikovati, pa je teško reći da li je statističko odstupanje ili je stvarno Tele2 server u komi.

Dodatno, primijetio sam da mi se odabir mreže vratio na automatski, iako je prije bio na 4G only. Moguće da je update to napravio.
Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
13 godina
neaktivan

Meni se samo sranja nakon updatea desila: 
1. brzina dl se smanjila oko 5x, dok je ul malo manji, sad mi je 30/30 bila 100/40
2. ne mogu se logirati na modem, govori mi konstantno da je pogrešno admin/admin 
3. kad stavim torrente bez limita, veza mi odmah pukne, moram limitirati na 2MB/s
4. odem odradim hard reset modema opet isto, jednostavno ne radi admin/admin kao korisničko ime i lozinka, brzine se ne mijenjaju nakon resetiranja

Zvao službu za korisnike, rekli mi da donesem modem u najbliži tele2 centar. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.9.2017 14:52 (lithiumion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
petric1 kaže...
veseli007 kaže...

De probaj promjeniti server na VIP ili Optimu kad testiraš meni značajno bolje rezultate daju njihovi serveri u speed testu.

Kuzim to sa promijenom servera na speed testu ali ne razumijem kako bi mogao da ga nekako fiksiram za bolji server, dali je to nekako moguce?Jer nakon testa opet sam na T2 serveru ili, kako to vec ide?? Nisam bas na ti sa tim stvarima. Najslabiji server je Tele2, a njihov korisnik 

VIP VIP
++OPTIMA ++OPTIMA
+TELE2 +TELE2
Odmori se u Istini! :))
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.9.2017 15:05 (veseli007).
15 godina
neaktivan
lithiumion kaže...

1. brzina dl se smanjila oko 5x, dok je ul malo manji, sad mi je 30/30 bila 100/40
2. ne mogu se logirati na modem, govori mi konstantno da je pogrešno admin/admin 
3. kad stavim torrente bez limita, veza mi odmah pukne, moram limitirati na 2MB/s
4. odem odradim hard reset modema opet isto, jednostavno ne radi admin/admin kao korisničko ime i lozinka, brzine se ne mijenjaju nakon resetiranja

Odlazak u Tele2 je najbolje rješenje. Javi što su tu rekli.

veseli007 kaže...
petric1 kaže...
veseli007 kaže...

Kuzim to sa promijenom servera na speed testu ali ne razumijem kako bi mogao da ga nekako fiksiram za bolji server, dali je to nekako moguce?Jer nakon testa opet sam na T2 serveru ili, kako to vec ide?? Nisam bas na ti sa tim stvarima. Najslabiji server je Tele2, a njihov korisnik 

Nazovi službu za korisnike...

12 godina

imam od vipa ruter i sa ni jednim programom ne mogu provjeriti kvalitetu mreze osim preko rutera sto pokazuje. al ne sve parametre.

http://prntscr.com/gqs8f9

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
lithiumion kaže...

ja sam morao napravit nekoliko hard reseta da bi na kraju uspio stavit password koji nema u sebi broj i tad radi, a u svakom drugom slucaju pass wrong

Battlenet - TheProdigy#2234
17 godina
neaktivan

Evo danas stigle original antenice za B315 u startu slabiji signal nego na ugrađenu antenu pa sam se začudio .Nakon minute 5 crtica RSRQ znatno bolji kao i ostali parametri .Sada u ovo doba 100mbps je skroooz uredu!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
petric1 kaže...

Evo danas stigle original antenice za B315 u startu slabiji signal nego na ugrađenu antenu pa sam se začudio .Nakon minute 5 crtica RSRQ znatno bolji kao i ostali parametri .Sada u ovo doba 100mbps je skroooz uredu!

A koliko je ono bilo prije?

TrustNo1
14 godina
neaktivan

Brutalna brzina u Dubravi :D

Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina

brzina ujutro u 7 a preko dana oko 40 nekad ide i malo preko.

http://beta.speedtest.net/result/6664706984.png

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Meni je isto jako spora veza (prije mi je redovito bila 80/45) zadnjih par dana. Definitivno se osjeti. 

http://beta.speedtest.net/result/6665312229.png

Antena mi je oko 200m od mene u Rijeci, cisti LOS. Vrlo cudno.

Trolls are like broken clocks, they tell the truth two times a day, rest of the time they just talk rubbish. prosperouspoverty.blogspot.com

0 0 hvala 0
12 godina

ma ovisi ti koliko korisnika je trenutno spojeno i koliko ih skida. ja vidim odasiljac, imam yagi sad ne znam dal radi al usmjerena je u odasiljac, nemam nikakvih prepreka, i brzine stalno variraju. ocito sve vise i vise korisnika iz dana u dan dolazi jer su brzine dobre a npr sa nekim drugim operaterom preko zice imaju max 5-10 pa im je i 15 super npr.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Definitivno je nešto promjenjeno što se tiče usluge neograničenog interneta. Ako ste mobilni korisnik tele2 ili imate nekoga u obitelji koji koriti mobilne usluge tele2 i ima mobitel koji podržaje LTE brzine 150/50 uzmite i premjerite brzine. Znači ja sam uzeo o mame mobitel i popeo se na tavan gdje mi stoji modem te izmjerio brzinu i brzina je bila 110/35, i onda sam se spojio na wifi od pokućnog interneta i izmjerio 30/13. Na mobitelu je signal 2 od 4 crtice, a na modemu je 4 od 5 crtica, a brzina manja. 
100% sam siguran da su nešto promjenili u baznim stanicama za korisnike pokućnog interneta. Javit ću se njihovoj korisničkoj službi na fb da vidim kakvo opravdanje imaju.  

Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kako kartica zna je li u mobitelu ili routeru?

xFire: rebelsy | steam: rebelsy | origin: rebelszuka | battlenet: rebelsy#21796
9 godina
neaktivan
Kad se spoji, sustavu šalje info u kojem je uređaju?
16 godina

ekipa..jel zna netko zasto huawei radi probleme sa WD MyCloud NAS hard diskom..dakle, spojen je disk i laptop na LAN...i write speed mu dodje do nekih 70mbps, a read ide samo do 30mbps..i tu ga fiksira (preko drugog rutera ide do 115mbps)..zna li netko u cemu je kvaka?

TiONiO

0 0 hvala 0
12 godina
rebelsy kaže...

ne nego kad registriraju novu karticu stave da ide za pokucni internet i po tome mozda blokiraju.

13 godina
neaktivan
dennocro kaže...
rebelsy kaže...

ne nego kad registriraju novu karticu stave da ide za pokucni internet i po tome mozda blokiraju.

Da, najvjerojatnije, sutra izvadim karticu iz modema i testiram brzine u mobu, pa javim kakve su brzine.

12 godina

ne nego treba karticu za mob ubaciti u ruter i testirati. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
lithiumion kaže...

Definitivno je nešto promjenjeno što se tiče usluge neograničenog interneta. Ako ste mobilni korisnik tele2 ili imate nekoga u obitelji koji koriti mobilne usluge tele2 i ima mobitel koji podržaje LTE brzine 150/50 uzmite i premjerite brzine. Znači ja sam uzeo o mame mobitel i popeo se na tavan gdje mi stoji modem te izmjerio brzinu i brzina je bila 110/35, i onda sam se spojio na wifi od pokućnog interneta i izmjerio 30/13. Na mobitelu je signal 2 od 4 crtice, a na modemu je 4 od 5 crtica, a brzina manja. 
100% sam siguran da su nešto promjenili u baznim stanicama za korisnike pokućnog interneta. Javit ću se njihovoj korisničkoj službi na fb da vidim kakvo opravdanje imaju.  

ja sam ih pitao jel ima nekih razlog sto mi je sa 100 mbita brzina pala na 20 i rekli su da oni smratraju da mi je i 20 sasvim dovoljno za surfanje

http://trakt.tv/user/MjezZza
16 godina
odjavljen
Ako to imaš napismeno, možeš ih tužiti zbog lažnog oglašavanja. Brzina je oglašena kao brzina do 150 Mbit/s, pa ako je manja zbog tehničkih ograničenja (signal) ili opterećenja mreže, to je rizik takve konekcije. Međutim, ako je namjerno ograničavaju i u idealnim uvjetima ne bi išla više, onda je to lažno oglašavanje.
Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
8 godina

0 0 hvala 0
15 godina
Napkon sam i ja zadovoljan. Preko dana ide do 30, navečer padne na 5-10, od 12h navečer pa do jutra je brzina oko 80.
All truly great thoughts are conceived by walking.
15 godina
MrBlc kaže...
Ako to imaš napismeno, možeš ih tužiti zbog lažnog oglašavanja. Brzina je oglašena kao brzina do 150 Mbit/s, pa ako je manja zbog tehničkih ograničenja (signal) ili opterećenja mreže, to je rizik takve konekcije. Međutim, ako je namjerno ograničavaju i u idealnim uvjetima ne bi išla više, onda je to lažno oglašavanje.

Imam, to smo se na fejsu dopisivali..

,,Pozdrav, Marko, brzina može varirati ovisno o raznim parametrima, a vjerujemo kako s 20Mbps možeš ugodno surfati. Marko''

Al kako su kolege prije govorile, vjerojatno je to zbog povecanja korisnika.. bila je tih nekoliko dana 20mbita i onda se vratila u normalu na 100 pa onda se vrti oko 60-70... Malo cudno al ok

http://trakt.tv/user/MjezZza
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.9.2017 13:02 (maxy0).
15 godina
neaktivan
maxy0 kaže...
MrBlc kaže...

Imam, to smo se na fejsu dopisivali..

,,Pozdrav, Marko, brzina može varirati ovisno o raznim parametrima, a vjerujemo kako s 20Mbps možeš ugodno surfati. Marko''

Al kako su kolege prije govorile, vjerojatno je to zbog povecanja korisnika.. bila je tih nekoliko dana 20mbita i onda se vratila u normalu na 100 pa onda se vrti oko 60-70... Malo cudno al ok

Pa točno su ti rekli. Brzina ovisi o tome koliko je preopterećena tvoja bazna stanica i udaljenost od iste. S 20 Mb/s možeš normalno surfati i gledati YouTube videe, ali skidanje većih sadržaja baš i nije ugodno.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice