Imac ili kakav PC?

poruka: 21
|
čitano: 4.618
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Imac ili kakav PC?

Pokušavam se odlučiti između iMac-a ili PC ekvivalnetnog računala i trebala bi mi pomoć.

iMac config:

27"

2.93GHz Quad-Core Intel Core i7

4GB 1333MHz DDR3 SDRAM - 2x2GB

1TB Serial ATA Drive

8x double-layer SuperDrive

ATI Radeon HD 5750 1G

cijena toga bi mi bila 10.900kn

Što bih mogao kupiti slično tome za iste novce? Kućište i napajanje imam. Monitor mora biti 27" IPS kao i na Mac-u. Svaka pomoć dobrodošla.. Igranje i grafička kartica su manje bitni.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Imac ili kakav PC?

Bojim se da 27" pošteni IPS nećeš naći ispod cijene kompletnog iMaca. Možeš pogledati koliko košta onaj Dell 30tka, ili kakav EIZO, a za ostatak opet, složiš slabiju konfu od tog maca. Isplati se po meni - bar radi monitora.

Pogledaj tu u Melcompu za IPS monitore,ali baš 27",uf,i to skupa sa konfom za 10 kile kuna. Mislim da neće ići. Sama konfa vrijedi sigurno 4 000 sa i7 unutra.

http://www.melcomp.hr/katalog/index.cgi?A=C&G=MON

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.10.2010 12:38 (thedream).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Imac ili kakav PC?

Nemoj iMac nikad uzmati (sto se mene tice mos) jer sve ovisi za sta ti treba komp...ako je za photoshop, editiranje videa itd. onda iMac a inace PC (RULES!!!!!!!!!!!!). Za gaming je naravno PC bolji. Ja neznam zasto no sva racunala od Applea mi se skroz gade tj. vise je stvar principa ja se drzim Microsofta i PC-ova (NAJBOLJE!). Jer mnogi Apple "fanovi" su protiv Microsofta i PC-a pa zato sam ja uzeo Stranu koju vise volim i nju stitim Smijeh. Ja bi za te pare slozio konfu.

0 11 hvala 0
17 godina
neaktivan
Imac ili kakav PC?

Nije problem za složiti konfu, nego ju složiti da ima takav monitor i da je cca iste cijene i performansi.. :)
dell 2711 - oko 5200kn dakle ostane 5500 za konfiguraciju...

Q9650 + IFX-14, Corsair Dominator DDR3 4GB, Gigabyte X38T-DQ6, 8800GT + HR03 GT, Intel X25 - M x2, Cosmos 1000, Sve OC

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Imac ili kakav PC?

http://www.telebit.hr/products/764471830/Monitor-Dell-27--U2711--2560-x-1440--6ms--350-cd-m---1000-1--2xDVI--VGA--HDMI--DP--USB-hub-4-port--CR--178-178-IPS.aspx

Našao sam ti ga i kod nas.

Sad još konfa, da se složiti nešto,za koliko? 5500..možda i5 uzeti umjesto i7,memorija ostaje ista,ploča je oko 1000kn, moglo bi se nešto izvesti,hard je 1TB to nije preskupo a i grafička bi kakva 5670 mogla poslužiti, pa čak i 5550,5570.

Izvedivo ovako kad malo bolje pogledam. Dođe na gotovo isto samo ružnije od iMaca LOL. Ne vjerujem da ćeš baš X58 ploču i taj i7 uspjeti ubaciti, ali ni to isto nije nemoguće, oko 1500 je ploča..još i7.

http://protis.hr/products/details/procesor-s1366-intel-core-i7-930/32076?service=1

Stane vjerojatno u 5500..samo dosta knapiš.

Ploča

http://protis.hr/products/details/maticna-ploca-s1366-msi-x58agd65--ddr3-sata3-usb3-crossfirex/36355?service=1

Memorija

http://protis.hr/products/details/memorija-ddr3-1333mhz-4gb-2x2gb-kingmax-cl90/26280?service=1

CPU je gore..

Grafa

http://protis.hr/products/details/graficka-kartica-xfx-pcie-ati-radeon-hd5750-700m-1gb-ddr5-hdmi-2xdvi-display-port-directx/26992?service=1

HDD,napajanje,optika,što nam još treba..tipkovnica,miš?! Zvučnici neki eventualno za 200kn.

Da se složiti..

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.10.2010 14:30 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Imac ili kakav PC?
@123edi1

Ne kupuju svi komp radi gaminga

@autor

Za sta ce ti komp uopce sluzit?
lijepo li je Hrvat biti,majko hvala ti
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Imac ili kakav PC?

Comp je za poslovnu upotrebu, on screen proof prije tiska, malo grafičke obrade i prijelom. Intenzivno se koriste Adobe aplikacije te software za upravljanje velikoformatnim strojevima za tisak. MacPro s jednim kvalitetnim monitorom bi bio odličan izbor ali nažalost financije ne dopuštaju. Kriza, recesija, država u banani i sve to... :)

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Imac ili kakav PC?
Za tvoj posao uzmi Mac. S razlogom većina grafičkih dizajnera i slične ekipe koristi Mac.
When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!
16 godina
neaktivan
Imac ili kakav PC?

Dokazano je da mac brže renderira, te da ga dobar dio modelera podržava.

Uglavnom moj glas ide imacu za posao, PC-u za gaming.

Uglavnom na iMac možeš stavit Windowse uz bootcamp.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png

4 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
EVO kaže...

Dokazano je da mac brže renderira, te da ga dobar dio modelera podržava.

Uglavnom moj glas ide imacu za posao, PC-u za gaming.

Uglavnom na iMac možeš stavit Windowse uz bootcamp.

U iMacu gore je čista DIY Intel slagalica koju može složiti dijete u 5c razredu. Razlika može i jest jedino sa softverske strane, tj. operativnom sustavu i raznim Adobe optimizacijama specijalno za mac ukoliko postoje, a siguran sam 90% da postoje.

Isto tako stvar je da je ovo sklopljena i oku veoma ugodna konfa, što PC opet - u 90% slučajeva nije. Treba samo odvagati - ja bi osobno isto išao na mac ukoliko radim većinom u Adobeu, ali mislim da mu je svejedno, pošto sam mu gore linkao komponente i pokazao da može imati i PC slagalicu strave jednake brzine ako ne i bržu, uz odličan monitor koji je i sam naveo.

Faktor dizajna je bojim se u ovoj dilemi u prvom planu, ne toliko brzine, jer Intel na W7 i Intel na macOS XYZ varijanti barem podjednako radi, neke stvari na jednom OS-u brže, neke na drugom. Ali i7 je u osnovi - i7.

Tako sam ja barem doživio ovu dilemu.

Ako mu se ne da zahebavati za 10 900 dobije konfu, doduše na koju otpada kakvih 10-15% cijene samo na dizajn što je u pravilu za mac - malo. Znaju oni to i masnije naplatiti, pogotovo jer se nalazi 27" IPS u ovoj - veoma isplativo. Sam takav monitor je 4500-5500kn, ako ne i kvalitetniji ( onaj Dell za početak ).

Slažem se, nek ide na mac, ali to nije takav bauk kakvim ga prikazujete, u nekoliko navrata posljednjih mjeseci sam radio na njemu(ne sa tako jakim komponentama,but still..) i razlike u brzini su isključivo softverske prirode.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.10.2010 18:39 (thedream).
15 godina
neaktivan

Nije to isto kao na PC-u Smijeh

17 godina
neaktivan
Imac ili kakav PC?

Mislim da će na kraju biti iMac. S obzirom da se na tom računalu neće igrati puno (ako išta), PC moram sam sastavljati (nije problem, ali i to se mora računati) i kupovinu orginala Win7 vs Mac OS X koji je uključen u cijenu, te glavne stavke - resale value koji je kod Mac-a puno viši, biti će Mac.

Zahvaljujem svima...

Q9650 + IFX-14, Corsair Dominator DDR3 4GB, Gigabyte X38T-DQ6, 8800GT + HR03 GT, Intel X25 - M x2, Cosmos 1000, Sve OC

4 0 hvala 0
17 godina
15 godina
protjeran
thedream kaže...

Da se složiti..

jesi li u kalkulaciju uvrstio mis, tipkovnicu i OS?

samo ovdje se slaze nesto besmisleno. ako i7 iMAC 27 gledamo kao nesto sto kosta 10k kn onda bi i PC komponente trebalo gledati po americkim cijenama a ne nasima. ili iMACa gledati kao nesto sto kosta 17k kn. u tom slucaju se po specifikacijama moze sloziti bolji PC. bolji za zabavu, no ne i za rad.

15 godina
protjeran
Danny_HR kaže...
Za tvoj posao uzmi Mac. S razlogom većina grafičkih dizajnera i slične ekipe koristi Mac.

A i ti razlozi su sve tanji. Na kraju ce ostati samo navika. Mac stagnira godinama dok PC poprilicno dize kvalitet (pricamo o softwareu i OS-u). Dok Jobs govori kako se iz Maca treba izvuci sto se moze prije mirovine i kompletnog preorjentiranja na profitabilnije (dummy) proizvode i dok se Aplleu dogadja da izbacuje proizvode, koji bi trebali biti mjerilo kvalitete, sa serijskom graskom, nema tu buducnosti.

15 godina
neaktivan
Commodore kaže...
thedream kaže...

Da se složiti..

jesi li u kalkulaciju uvrstio mis, tipkovnicu i OS?

samo ovdje se slaze nesto besmisleno. ako i7 iMAC 27 gledamo kao nesto sto kosta 10k kn onda bi i PC komponente trebalo gledati po americkim cijenama a ne nasima. ili iMACa gledati kao nesto sto kosta 17k kn. u tom slucaju se po specifikacijama moze sloziti bolji PC. bolji za zabavu, no ne i za rad.

Nažalost, OS nisam uvrstio. Dobra opaska.

EDIT : Dodao bi samo da izdvojiš 30kn i uzmeš novi VIDI. Unutra imaš test All-in-One PC-a skupa sa tim iMacom koji košta preko 17k kuna. Osvojio je Grand Prix nagradu bez ikakvog premca.

Za 10 900 ako ga možeš dobiti ja ne bi dvojio pola sekunde. To je avion od kompa, a monitor IPS i to LED 27-ica, mislim - sam takav monitor košta 10k kuna valjda.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.10.2010 10:47 (thedream).
17 godina
neaktivan
Commodore kaže...

Da, samo što je situacija nešto kompleksnija, iMac mogu kupiti u američkoj vojnoj bazi, tamo osoblje ne plaća neki njihov porez tako da je cijena još i smanjena oko 10% od one na apple.com. A PC sam prisiljen kupovati i platiti kod nas. Kod direktne usporedbe svih cijena kod nas očito PC je povoljniji odabir, ali ova situacija je malo složenija.

15 godina
neaktivan
Grayseal kaže...
Commodore kaže...

Da, samo što je situacija nešto kompleksnija, iMac mogu kupiti u američkoj vojnoj bazi, tamo osoblje ne plaća neki njihov porez tako da je cijena još i smanjena oko 10% od one na apple.com. A PC sam prisiljen kupovati i platiti kod nas. Kod direktne usporedbe svih cijena kod nas očito PC je povoljniji odabir, ali ova situacija je malo složenija.

Uzimaj.

Cemetary gates
17 godina
neaktivan
Imac ili kakav PC?

thedream = "Za 10 900 ako ga možeš dobiti ja ne bi dvojio pola sekunde. To je avion od kompa, a monitor IPS i to LED 27-ica, mislim - sam takav monitor košta 10k kuna valjda."

Slažem se u potpunosti.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Grayseal kaže...
Commodore kaže...

nema se tu sta razmisljati. na mom primjeru vidis da se covjek snadje i bez kvacica na tastaturi. uzimaj 2 pa cemo se dogovorut.

17 godina
neaktivan
Commodore kaže...
Grayseal kaže...
Commodore kaže...

nema se tu sta razmisljati. na mom primjeru vidis da se covjek snadje i bez kvacica na tastaturi. uzimaj 2 pa cemo se dogovorut.

Kad bih znao da gospodin u svjetloplavom odijelu na granici neće reći "Stanite sa strane i otvorite prtljažnik" bilo bi ih puno više od 2.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice