Investiram u start-up projekte!

poruka: 15
|
čitano: 7.325
|
moderatori: vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Zainteresiran sam investirati u stat-up komercijalne projekte (preferiram online, no nije uvjet). 

Ukoliko imate ideju za start-up projekt a za realizaciju vam je potreban financijski suport ili ste projekt već pokrenuli a za daljnji razvoj i osvajanje tržišta vam je potrebna investicija, javite mi se na nedeljko.culina@gmail.com

Molim da mi se jave samo ozbiljni ljudi s realnim poslovnim planovima i koji u potpunosti znaju što žele napraviti sa svojim projektom/idejom.

Ja imam dosta iskustva u business developmentu, prodaji i marketingu pa i se i s te strane može očekivati moja podrška.

Isto tako, molim vas da mi ne šaljete mailove tipa "ideju ne mogu opisati jer se bojim da mi je ne ukradete i sl." jer sigurno znate da je ideja jedno a realizacija nešto sasvim drugo.

Svaki prijedlog bi morao sadržavati osnovne elemente, kao što su:

- kratki opis ideje-koncept

- ciljano tržište

- konkurencija

- konkurentske prednosti

- koji problem rješavate

- prodajni kanali

- potrebna ulaganja (specificirati na što se odnose potrebna ulaganja)

- trenutačni status projekta

- očekivani povrat investicije

- monetizacija - na koji način planirate ostvarivati prihode i kolika su očekivanja

- ostalo...

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.10.2013 22:17 (nedox).

2 7 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Investiram u start-up projekte!

da li investirate u projekte kao sto su  auta koja ne koriste goriva i vode nego struju koju sami proizvode?

12 godina
protjeran

Meni ovo sliči da ti imaš u školi sličan projekt pa pokušavaš izvući "napisani" rad :D ako da, svaka čast na domišljatosti, ako ne onda sretno! :D

0 0 hvala 0
17 godina

Poslan upit, nisam još dobio nikakav odgovor, ali u svakom slučaju, hvale vrijedan potez!

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zašto hvalevrijedan? Pa ulagači ne ulažu iz dobrote srca nego zato što očekuju najmanje povratak uloženog a po mogućnosti i zaradu.

What Andy giveth, Bill taketh away.
17 godina
rustweaver kaže...

Zašto hvalevrijedan? Pa ulagači ne ulažu iz dobrote srca nego zato što očekuju najmanje povratak uloženog a po mogućnosti i zaradu.

Naravno, ali trenutno večina ulagača "miruje" zbog trenutnog stanja tržišta, a ovdje se vidi da su neki spremni i sad investirati...

jasno da se želi time zaraditi, pa nije čovjek Caritas, ali velik broj projekata, nekih koji su bili čak i dosta zanimljivi, su propali zbog manjka investicija.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
11 godina
neaktivan

Poštovanje,

nisam zainteresiran za kompleksne "proizvodne djelatnosti" .

pozdrav 

11 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...

Poslan upit, nisam još dobio nikakav odgovor, ali u svakom slučaju, hvale vrijedan potez!

Poštovanje,

nisam dobio nikakav upit (?).

Molim vas da mi pošaljete na nedeljko.culina@gmail.com

Hvala

11 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...
rustweaver kaže...

Naravno, ali trenutno večina ulagača "miruje" zbog trenutnog stanja tržišta, a ovdje se vidi da su neki spremni i sad investirati...

jasno da se želi time zaraditi, pa nije čovjek Caritas, ali velik broj projekata, nekih koji su bili čak i dosta zanimljivi, su propali zbog manjka investicija.

Apsolutno! Želim uložiti vlastiti novac u projekte koji imaju potencijala. 

No, ono što želim naglasiti jest komercijalizacija i monetizacija ideje/projekta. 

Puno je ideja "palo" ili nakon detaljne analize (koju je potrebno napraviti kao i istestirati tržište prije startanja projekta) ili u fazi implementacije, a isto tako i u fazi kad je projekt komercijalno lansiran na tržište. Puno je tu razloga koji na to mogu utjecati. 

No, jako je važno da nositelj ideje/projekta zna što s tim može/želi napraviti. I ako je to sve jasno a za realizaciju ideje još "samo" treba novac, onda tu mogu uskočiti investitori ako prepoznaju vrijednost ideje. 

Više volim jednostavne ideje/projekte koji se mogu realizirati u fazama...

AKo imate pitanja/prijedloga, slobodno mi pošaljite na nedeljko.culina@gmail.com 

11 godina
neaktivan
Gadgeti kaže...

Meni ovo sliči da ti imaš u školi sličan projekt pa pokušavaš izvući "napisani" rad :D ako da, svaka čast na domišljatosti, ako ne onda sretno! :D

Da, u svom postu sam primijenio "školski pristup" jer neke bazične stvari moramo uvijek imati na umu. Nije dovoljno imati samo dobru ideju. Potrebno je puno više od toga i ne samo investicija već vjera u projekt/ideju, strast, želja za uspjehom, 100%-tna dediciranost... Vjerujte mi, sve počinje i završava na čovjeku i timu. To je na kraju najvažnije.

11 godina
neaktivan

danas  je vrlo tesko napisati rok povrata investicije

ti mozes to traziti  i netko ce ti dat neki odgovor 

a da li se za taj odgovor mozes primiti ...? sigurno ne.. 

tebi se moze objasniti  sustav.. a ti ces vidjeti da li 

prica pije vodu  i da li ti se pod tim uvjetima  isplati probati.

a da  se  ovakav post moze i zloupotrijebiti i maznuti nekom ideja 

moze... al to je rizik koji vlasnik ideje mora preuzeti na sebe

eureka aukcije

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Slažem se s tobom u vezi povrata investcije, no potrebno je kvantificirati najvažnije elemente u poslovnom planu, a to je plan prihoda, plan troškova i naravno ROI.

Važno je detaljno izanalizirati tržišnu situaciju, prodajne kanale, konkurenciju, cjenovno pozicioniranje, predvidjeti tržišne potrebe, razraditi prodajno-marketinški pristup i sl., te napraviti procjene na bazi takvoih analitičkih inputa.

Najlakše je napraviti procjenu "odokativnom metodom" no to onda samo govori o (ne)ozbiljnosti u shvaćanju projekta.

Što se tiče rizika krađe ideje, to se uvijek može pravno regulirati potpisom ugovora.

11 godina
neaktivan
nedox kaže...

Slažem se s tobom u vezi povrata investcije, no potrebno je kvantificirati najvažnije elemente u poslovnom planu, a to je plan prihoda, plan troškova i naravno ROI.

Važno je detaljno izanalizirati tržišnu situaciju, prodajne kanale, konkurenciju, cjenovno pozicioniranje, predvidjeti tržišne potrebe, razraditi prodajno-marketinški pristup i sl., te napraviti procjene na bazi takvoih analitičkih inputa.

Najlakše je napraviti procjenu "odokativnom metodom" no to onda samo govori o (ne)ozbiljnosti u shvaćanju projekta.

Što se tiče rizika krađe ideje, to se uvijek može pravno regulirati potpisom ugovora.

ajd racunam sto se vise objasni toga  ovdje mozda lakse nadjes  ili netko tebe nadje 

stoga ajmo malo teoretiozirati :-)

pricat cu ti o realnoj situaciji ali  ne trazim investitora.. bar za sada ne :-)

posao u kojem nemas  direktnu konkurenciju ..direktna ne postoji na ovim prostorima

obuhvaca   1,5 miliona  punoljetnih hrvata od 18-60 koji su na internetu 

obuhvaca  400.000 Hrvata koji se sluze internet bankastvom  po popisu banaka iz 2012 

na to dodajes  jos  vlasnike kreditnih kartica  kojih ima 1,5 miliona  sa  4,45 miliona kreditnih i debitnih kartica 

( takodjer izvjestaj banaka i istrazivanaj)

15% je kupovalo na internetu   u zadnjih 3 mjeseca   ,  30 %  u zadnjih godinu dana 

imas uslugu  koja moze  privuci apsolutno sve takve korisnike i koji apsolutno mogu biti zainteresirani da 

putem posla  ostvare ogromne ustede i do 80% od mpc..  a ko ne uspije  u krajnjoj varijanti  prolazi 

kao da je kupio po redovnoj cijeni  bilo koji tip artikla .

artikli - kategorije  su one  koje izazivaju najvise pozornosti   informatika ,  informaticke periferije , kucanski aparati 

koji se nalaze u svakom domacinstvu dakle trzisne potrebe su  stalne ..

svi mi kupujemo  usb,  tastature miseve  microfone i slusalice....  

jednom u 3-4 godine  monitore. pc, tablete 

jednom u 1-2-3  godine  mobitele 

takodjer  slicno za kucanske aparate... 

troskovi su  mali i poznati ..  fiksni vrlo mali  a varijabilni su ovisni od prometa 

prodajni kanal je internet.. on line i off line placanje 

marketinski kanal je internet .. , marketinski budget , facebook i ad words kampanje 

ocekivan  return od marketinga se mjeri u kolicini posjeta  web stranici  i realno je  ocekivati 

25000 posjeta unutar prvog mjeseca i onda  po 10.000  iducih mjeseci  samo od marketinga plus 

viralni  prijenos vijesti , preporuke, 

startno cjenovno pozicioniranje je unutar prosjeka ali  startna cijena nije ono  na cem se posao bazira   vec je baza 

u mogucnosti da se  artikl dobije  80% jeftinije  a ako ne.. odna bar po redovnoj prosjecnoj cijeni

e sad to je potencijal  ostalo sve su zelje..

tvoji  zahtjevi su zahtjevi prepisani iz manual-a vecih tvrtki..

imas li ti  love da investiras  1-10  miliona euro u posao  ili  50-200.000  kn ?

ko treba investitora  od par miliona eura ima i resurs  da plati takvo poslovno istrazivanje i da posao temelji na takvim 

izvjestajima  i planovima 

ovo sto ti pises to je ono  sto vrijedi za velike tvrtke  .. jer one imaju i potencijal i  resurse da izrade takve studije 

ali je vjerojatnije  da ti mozda imas bilo sto izmedju  30-200.000 kn  i za takav ulog ne mres traziti  takve profesionalne studije nego mozes upoznati projekt i  saznat minimum maksimum potencijala

ti trazis  male projekte.. koji nemaju resursa da na osnovu ovakvih pokazatelja dodju  do  izvjestaja  kakve trazis 

vec se zaista mogu temeljiti samo na odokativnoj procjeni na temelju ovakvih podataka

takvi poslovi najcesce znaju na kojem prometu su na nuli 

koliki im je prihod po stopi  veceg prometa od  fiksne nule

a potencijal  ide do maksimuma   a gdje ce se zaustaviti, koliki ce biti ? tu ne pomaze niti jedna  studija niskog  resursa 

sve te elemente zamjenjuje samo   vjera  u posao...   anticipiranje potencijala , a u kojoj mjeri ce se potencijal ostvariti 

e to su vec druge price.

moj posao  moze  riknut  za 2-3 mjeseca  a moze se razviti  u posao od 6-10 miliona kuna  godisnjeg  prometa 

------

ugovori .. confidential  kind  

su bajke... covjek ima temeljno pravo da radi sto zeli i tu se svaki ugovor koji to pravo nijece  rusi.

autorskim djelom/ vlasnistvom  je zasticeno tocno to djelo,... program, kod...

osim ako se radi oko patenta ali to je vec visoki nivo  i takvog ne bus nasao na forumu , odnosno taj zna

potraziti mnogo bogatije  venture investitore 

ideja  ali nije zasticena  , ona se moze  prekopirati i ugraditi u vlastiti sustav 

dakle nakon sto te netko upozna sa svojom idejom...  nema nikakvu realnu garanciju da  ti  neces  probati ostvariti 

ideju koju on ne moze  sam.

to je njegov rizik i  onaj kom trebaju novci  mora to pregrmjeti u sebi  i riskirati .

ne velim ja nist protiv tebe.. sam to govorim sa strane onog koji treba partnera 

ima izbor.. il nece provesti projekt do kraja il ce riskirati da dobije pravog partnera ili partnera koji ce mu ukrast ideju 

i sam ju implementirati 

eureka aukcije
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.1.2014 13:02 (eureka).
17 godina

ako si ozbiljan investitor onda odi u ZIP i odaberi startup. imaš ih koliko želiš.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
@nedox, totalno neozbiljno i nemoralno od tebe.
B-A-R-C-A
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice