Klima uređaj - pitanje izdvojena tema

poruka: 1.477
|
čitano: 1.464.524
|
moderatori: pirat, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Klima uređaj - pitanje
Ako se griješi na klimu me bi trebao imati problema s time. Kod grijanja se nakupi leda na vanjskoj jedinici koji se malo-malo otapa (tzv. Defrost) i ispire izmjenjivač
15 godina
the chosen one07 kaže...
Ako se griješi na klimu me bi trebao imati problema s time. Kod grijanja se nakupi leda na vanjskoj jedinici koji se malo-malo otapa (tzv. Defrost) i ispire izmjenjivač

Ja sam s mora i nije nam toliko "jaka" Zima" pa nema leda. Ali zato ima BURE i soli. Uglavnom klima je oprana i radi sve 5. 
Hvala vam na pomoći :) 

16 mjeseci
Nisam znao da defrost Čisti klimu hvala, no tko ju ne koristi zimi za grijanje kad je vani minus znači da prljavština ostaje.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
4 godine
Klima uređaj - pitanje

Ima itko iskustva sa plinom u prijenosnoj klimi? Imam modificiranu prijenosnu klimu (ajmo reći sa dva crijeva) i više ne hladi/grije iako mi se čini da kompresor radi. Čini mi se da sam čuo nekakav glasan ispušni zvuk u jednom trenutku.

Je li provjeravanje tlaka u takvom sistemu relativno jednostavna stvar? Isplati li se?

15 godina
A da, ostaje, jer nema ju što isprati (osim kiše).
Ovako kada se zimi grije ona se malo-malo zaledi cijela, pa krene obrnuti proces koji odledi sav taj led i ocijedi prljavštinu sa isparivača.
Ja sam znao prije uzeti onu špricu iz poljoapoteke i s njom ispirati vanjsku, ali otkad tu i tamo grijem stan baš pratim da se barem 1-2x zalede vanjske jedinice i isperu same...
15 godina
Klima uređaj - pitanje

Pozdrav svima, imate li možda preporuku za dual klime?

Koristili bi samo za hlađenje dvije sobe, jedna 15, druga 20 kvadrata, da imaju Wifi.

Vanjska jedinica bi bila blizu.

Majstor nam je predložio Therma klime iz Feroterma, nisam baš oduševljena pa ako imate kakav savjet za brend/model, cijenila bih, hvala. 

17 mjeseci
Pozdrav, koju klimu bi preporučili do cca 700e 3.5 kW za Rijeku. Punica treba za stan, ne znam dali ići na jeftiniji japanski model ili kakav kineski a da nije najslabiji model? Sa wifijem
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice