Klima uređaj - pitanje izdvojena tema

poruka: 1.475
|
čitano: 1.458.665
|
moderatori: pirat, vincimus, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Klima uređaj - pitanje
Ako se griješi na klimu me bi trebao imati problema s time. Kod grijanja se nakupi leda na vanjskoj jedinici koji se malo-malo otapa (tzv. Defrost) i ispire izmjenjivač
15 godina
the chosen one07 kaže...
Ako se griješi na klimu me bi trebao imati problema s time. Kod grijanja se nakupi leda na vanjskoj jedinici koji se malo-malo otapa (tzv. Defrost) i ispire izmjenjivač

Ja sam s mora i nije nam toliko "jaka" Zima" pa nema leda. Ali zato ima BURE i soli. Uglavnom klima je oprana i radi sve 5. 
Hvala vam na pomoći :) 

16 mjeseci
Nisam znao da defrost Čisti klimu hvala, no tko ju ne koristi zimi za grijanje kad je vani minus znači da prljavština ostaje.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
4 godine
Klima uređaj - pitanje

Ima itko iskustva sa plinom u prijenosnoj klimi? Imam modificiranu prijenosnu klimu (ajmo reći sa dva crijeva) i više ne hladi/grije iako mi se čini da kompresor radi. Čini mi se da sam čuo nekakav glasan ispušni zvuk u jednom trenutku.

Je li provjeravanje tlaka u takvom sistemu relativno jednostavna stvar? Isplati li se?

15 godina
A da, ostaje, jer nema ju što isprati (osim kiše).
Ovako kada se zimi grije ona se malo-malo zaledi cijela, pa krene obrnuti proces koji odledi sav taj led i ocijedi prljavštinu sa isparivača.
Ja sam znao prije uzeti onu špricu iz poljoapoteke i s njom ispirati vanjsku, ali otkad tu i tamo grijem stan baš pratim da se barem 1-2x zalede vanjske jedinice i isperu same...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice