Ja mislim da jedna od ljepših priča ove godine je Loebova pobjeda u Monte Carlu.
Deda, došao iz Dakara (gdje je bio drugi), na testiranje i odnio pobjedu u zadnjem stageu. To govori koliko je Citroen bio u pravu kad je Ogier dignuo rampu. U WRC-u je preočito koliko je vozač važan. Svaki zavoj, svaka ravnica posebna odluka.
F1 ima dosta svojih odluka. Možda veći fokus na odluke prije utrke i onda vidimo najočiti vozački utjecaj kad je pretjecanje u pitanju.
Ja ne mogu vjerovati da individualno F1 vozači ne bi imali probližno jednaki utjecaj. Vidjeli smo kako Hamilton gubi dobivenu utrku pogrešnim namještanjem balansa kočnica. Tu ima toliko minijaturnih detalja koje se namještaju svaku utrku da je nemoguće da vozač ne radi razliku. Perez pita preko radija koju postavku za okretni moment koristi Max npr. Nije moguće da je Lewis najbrži samo zbog najbržeg bolida, jer ima trilijun načina da napravi grešku (svojom krivicom).
Siguran sam da bi Max htio namjesiti auto da čuva gume kao Perez. Kad bi mogao. I Perez bi htio malo Maxove brzine. Dio je na Perezovoj "nogi", ali dio je i u setupu. I noga i setup može pogriješiti. Ili 103x ne pogriješiti.