GNK Dinamo Zagreb izdvojena tema

poruka: 4.699
|
čitano: 965.592
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
GNK Dinamo Zagreb

Strahota od nogometa, kaj ovi rade na treninzima, kartaju šnaps?? Još će na kraju plakati za Bišćanom jbt

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
8 godina
protjeran
GNK Dinamo Zagreb

jakirovic pokazuje cak mozda manji napredak sa igracima nego sto je leko sa hajdukom, a to je zastrasujuce 

12 godina
GNK Dinamo Zagreb

a zna Jakirovic da ne moze dobiti otkaz a nije mu u interesu razvijati ove koje ima jer ih pola itako ne zeli u momcadi. Sto losije igra , to ce vise igraca dobiti. 

17 godina
GNK Dinamo Zagreb

Za sada se Jakir pokazao kao dobar demagog, odličan je pred kamerama i sa medijima, ali u igri nema puno napretka što je porazno. Istina, odlasci stožernih igrača (Oršić, Ivanušec, Ademi, Livaković, Šutalo) i loš prijelazni rok su ostavili veliku rupu, no ostalo je dovoljno zdravog tkiva koji su nosili Dinamo da uz ostale igrače iz drugog plana koji su bili dobri ili na rubu prve ekipe poslože solidnu igru.

Pa tu su ti Ristovski, Ljubičić, Mišić, Petković koji su bili dio najbolje Dinamove generacije unazad par godina, a imaš i Baturinu, Perića, Špikića, Drmića i Moharramija koji su isto bili tu te uz povratak Ademija i razvoj Bulata imaš solidnih ako ne i odličnih prvih 11. Dakle, u svakoj liniji (osim golmana) imaš jednog odličnog (vrhunskog) igrača za rang konferencijske i domaće lige.

Dodaj još ovih par pojačanja za koja se pokazalo da su možda malo prebrzo otpisana (najbolje se vidi po Kaneku) i trebala bi tu biti posložena igra sa jasnim planom, glavom i repom. A od lagane grupe u europi i očekivane dominacije u HNL-u u zadnjih par tjedana i mjeseci gledamo Dinamovo čupanje u svakoj tekmi, i vidimo da nema glatkih utakmica osim protiv niželigaša. 

Za sada premalo za prolaznu ocijenu, no "sreća" za Jakirovića da je Bišćan smjenjen relativno nedavno jer bi i on već odavno bio bivši. Ovako klub nema izbora nego ustrajati sa njim pa preživjeti do prijelaznog roka i tražiti nova pojačanja. 

14 godina
GNK Dinamo Zagreb

Konačno jedna utakmica u kojoj nismo poklonili penal ili gol šansu.

Sve to puno bolje izgleda kada je Petković u igri.

Kaneko je danas vrhunski odigrao.

Na žalost, i dalje nemamo sportskog direktora.

14 godina
GNK Dinamo Zagreb

Split i Rijeka najavili nove stadione pa bi bio i red da nešto najave za Zagreb. Da nisu izbori sljedeće godine pa i one iza još bi i donekle vjerovao. Političari, da ih nema NE BI ih trebalo izmisliti.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
9 godina
neaktivan
GNK Dinamo Zagreb

Zaspao sam jučer, jel bio dobar vatromet iznad Maksimira?

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
3 godine
Re: GNK Dinamo Zagreb
vrinho kaže...

Split i Rijeka najavili nove stadione pa bi bio i red da nešto najave za Zagreb. Da nisu izbori sljedeće godine pa i one iza još bi i donekle vjerovao. Političari, da ih nema NE BI ih trebalo izmisliti.

Najavili su prije desetak dana.

Prvo se rekonstruira Kranjčevićeva na proljeće sljedeće godine, nakon godinu i pol se ide u izgradnju novog stadiona u Maksimiru.

合氣道 Tražim ŽĐevojku,...oooo daleeeekooo bilooo....
8 godina
protjeran
Zaporožac kaže...
vrinho kaže...

Najavili su prije desetak dana.

Prvo se rekonstruira Kranjčevićeva na proljeće sljedeće godine, nakon godinu i pol se ide u izgradnju novog stadiona u Maksimiru.

Superizborna 2024.

nije bitan nastavak texta ovog clanka...bitno je da je izborna godina, pogotova ova kad se bira sve zivo.
obecat ce vam/nam brda i doline...ne nadajte se stadionu ni u zg niti igdi drugo u hrv 

17 godina
GNK Dinamo Zagreb

Novi Maksimir najranije za nekih 5-6 godina. I to je ako sve ide bez većih prepreka i ako su rješene financije, imovinsko pravni odnosi i sve ostalo - što nije rješeno. Dok se napravi natječajni elaborat, provede arhitektonski natječaj i odabere rješenje - cca pola godine. Dok se napravi projektna dokumentacija za ishođenje lokacijske pa građevinske dozvole - cca godinu, a vjerojatnije duže. Dok se krene graditi pa se u hodu otkrije još masu nepredviđenih stvari i troškova - cca 3-4 godine. A još svemu prethodi uređenje stadiona u Kranjčevićevoj.

Dodaj u sve jako veliko značenje ovog stadiona, želja da ga otvori "odgovarajuća" vlast, što znači i miniranje projekta do nekih izbora - jer je taj stadion veliki ulog/poluga za pregovore za neke izbore. Previše je tu različitih interesa da bi sve išlo glatko sa te strane. A primjerice Opus Arena se u Osijeku gradila 5 godina tako da je to neki realni orjentir za samo građenje. Tako da je moje mišljenje da ako vidimo novi Maksimir do 2030-te bit će dobro.

11 godina
GNK Dinamo Zagreb

Pfffff, od kad je Panzer preminuo ova tema je mrtva. Nitko jučerašnju tekmu ne komentira, a išli bi na "novi" stadion. Mislim....

Your mind is like a parachute! Useless unless its open
12 godina

A šta komentirati? Do te 70. minute i prvog pogotka negledljivo.

Napad (opet) jalov.

Prvo poluvrijeme dvije šanse, blokirani udarac Baturine i ona kontra Petkovića na kraju to je sve što smo od pravih šansi vidjeli. Obrana curi i dalje, ozljedi se Šutalo, uđe Mohharami koji cijelu tekmu ne može jedan centaršut uputiti kako spada (6 pokušaja 0 uspješnih).

Drugo poluvrijeme ulazak horor, gosti 10 minuta vrše pressing kao da je Villarreal u pitanju a ne Ballkani.

Prije tekme najave da se ide na 3 boda dok je to većinu vremena na terenu izgledalo da se igra na 0 ili što bi kljuno rekao "kontrolirani nogomet".

Najgore od svega je što Dinamo stoji na mjestu, ne vidi se tu neki pomak u igri, ovo sada jeste 5. pobjeda u nizu ali i ona (iako rezultat na kraju to nebi sugerirao) kao ni ove prošle 4 nisu bile uvjerljive niti je igra bila na razini, sve je to nekako povuci-potegni pa jedva nekako uz malo sreće.

Prezimilo se i nebi umanjivao taj uspijeh ali 3 poraza i 3 pobjede u grupi sa prosječnom Viktoriom te (ruku na srce dva kluba u rangu Slaven Belupa) Astanom i Ballkaniem nije neki uspijeh u ovom trećerazrednom europskom natjecanju. Da je nekom ludom srećom Dinamo prošao Spartu i bio u EL sinoć bi gledali oproštajku uz eventualno jednim bodom na kontu.

Ako se na zimu ozbiljno ne pojačaju i dignu osjetno razinu igre mogu zaboraviti da će dalje od te prve nokaut faze KL.

Također treba napomenuti da za nastavak KL u proljeće mogu prijaviti samo 3 nova igrača te takoder treba uzeti u obzir da trenutno na toj listi nisu Ademi ni Theophille (a realno je za očekivati da će ih registrirati za nastavak) to ostavlja samo 1 moguću registraciju za pojačanje tako da se ovaj trenutni kadar za euro natjecanje neće puno mjenjati.

Što se tiče potencijalnih protivnika za ždrijeb koji je u pon ovo su potencijalni protivnici:

Olympiacos (Grčka)
Ajax (Nizozemska)
Betis (Španjolska)
Sturm Graz (Austrija)
Union Saint-Gilloise (Belgija)
Maccabi Haifa (Izrael)
Servette (Švicarska)
Molde (Norveška)

Dinamo je u ždrijebu nositelj te će prvu tekmu igrati u gostima 15.02. a uzvrat doma 22.02.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.12.2023 15:18 (ibme74).
14 godina
GNK Dinamo Zagreb

Završio nam je još jedan derbi. Nije me bilo neko vrijeme u temi za prokomentirati prethodne utakmice. No evo osvrt na današnji derbi. Utakmica dosadna do boli. nitko nije htjeo preuzeti neki rizik. Hajduk u čvrstom bloku, defanzivan. Dinamo jalov u napadu i na kraju dobijete utakmicu kakvu dobijete. Falilo je i malo sreće u nekim situacijama, ali što je tu je. Hajduku naravno ovaj rezultat bolje paše ako na kraju budu važni međusobni omjeri.

Malo o linijama:

Obrana - Iznimno dobro, pogotovo dvojac Theophil i Perić. Odlično zatvaranje  i dupliranje Livaje. Bekovi su mi jako dobro odradili fazu obrane, ali prema naprijed ama baš ništa. Za Perkovića je to očekivano. Ali Ristovski je baš bio fokusiran u potpunosti na obranu. Kaneko je imao par dobrih ideja u kombinaciji sa Ristovskim, ali ovom kao da je rečeno da ne ide uopće prema naprijed. Očekujem više od Ristovsoga, nije to ona njegova razina od prošle sezone. Zagorac odradio posao na razini.

Sredina terena - Mišić na razini, otvarao se, tražio neko riješenje prema naprijed, ali potrebno je i priključivanje drugih igrača. Baturina i dalje van forme, nespreman nakon viroze, itd. U nekim situacijama totalno izgubljen, kriva dodavanja. Ademi je više bio fokusiran na igru bez lopte i taj dio je odradio solidn

Napad - Petković, imao je 2 dobre šanse. Ali korektna utakmica, u dudelima iznimno dobar. Falilo je možda malo one njegove genijalnosti i neke lopte prema naprijed. Špikić - očekujem puno više od njega. Hajduk ga je jako dobro zatvorio, plus Perković na toj strani. Nije baš da ima puno prostora za kombinaciju, ali mislim da može bolje. Desna strana, Kaneko i dalje pokazuje da je sve bolji i bolji. Mislim da svi driblinzi po krilu 1-1 je dobio na utakmici. Samo mora mu se neko iz sredine priključiti. Očekivao sam to od Baturine i Ademija, više ulaske u te prostore gdje bi se napravila neka kombinatorika.

Trener:
Očekivao sam od trenera da uvede Sučića/Ljubičića u sredinu da uvede malo svježine i trke u veznom redu te Kulenovića da malo osvježi napad. Imam osjećaj da je mogao tražiti malo više rizika prema naprijed

Suđenje:

Sudac je odradio po meni jako dobar posao. Mislim da i jedni i drugi mogu biti zadovoljni. Mislim da je imao 2 greške kod prekršaja, 1 je krivo dosudio u korist Hajduka (faul Bulata koji nije bio ako se ne varam), a drugi prekraš nije dosudio koji je trebao biti na Puskasu. Sve ostalo jako dobro. I nadam se da će nastaviti tako.

Čeka nas zimski prijelazni rok. Moglo bi biti dosta promjena i odlazaka. Nadam se da nećemo opet čekati zadnje trenutke. Ako se ne varam, za Brodića znamo da nam dolazi. Hoxha iz Belupa vjerovatno isto. Spominje se desni bek iz Sturm Graza (iako bi po meni se trebalo više fokusirati u potragu lijevoga beka). Ono što je najvažnije odraditi pripreme što bolje (navodno je traženo je od igrača da se prije vrate sa odmora te će pripreme početi ranije, vjerovatno odmah nakon nove godine). Praratiti cemo prijelazni rok koliko se stigne. Idemo dalje, utakmicu po utakmicu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.12.2023 22:19 (fighterZu).
14 godina
GNK Dinamo Zagreb

Malo sam se bojao tekme, jer je Dinamo igrao tri dana ranije, ali začudo cijelu utakmicu je Dinamo pokazao puno više energije nego Hajduk

Pozitivno: energija, obrambeni blok (nismo primili gol petu utakmicu zaredom), Kaneko

Negativno: i dalje teško dolazimo u šanse. Premalo igrača dolazi u završnicu.

Nedostaje barem još jedan igrač koji radi razliku prema naprijed.

Vidjet ćemo kako će se odraditi zimski prijalzni rok. Tko će to raditi? I dalje nemamo sportskog direktora??

14 godina
GNK Dinamo Zagreb

Ždrijeb konferencijske lige:

Kuglice u zadnje vrijeme nam ne idu u prilog. Prvo repka, sad i Dinamo. Nikako da izbjegnemo Španjolce. Ali i samo smo si krivi što smo si dozvolili da budemo drugi u grupnoj fazi. U sljedećoj fazi igramo protiv Real Betisa.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.12.2023 14:24 (fighterZu).
17 godina
moderator
fighterZu kaže...

Ždrijeb konferencijske lige:

Kuglice u zadnje vrijeme nam ne idu u prilog. Prvo repka, sad i Dinamo. Nikako da izbjegnemo Španjolce. Ali i samo smo si krivi što smo si dozvolili da budemo drugi u grupnoj fazi. U sljedećoj fazi igramo protiv Real Betisa.

Najteži mogući protivnik (jedini klub iz liga petice).

Jedina šansa je ako se njima baš i ne igra KL (s obzirom da ni u EL nisu baš briljirali) i važnije im je nacionalno prvenstvo, u kojem im ide sjajno.

A realnu, i Dinamu je trenutno važniji HNL (u kojem bi baš i ne ide sjajno), pa kada se sve zbroji - očekujem oproštaj s eruopskim natjecanjima 'već' u ovoj fazi.

...
14 godina
GNK Dinamo Zagreb

Dario Dabac glavni skaut Dinama https://www.tportal.hr/sport/clanak/dario-dabac-covjek-koji-je-doveo-japanca-kaneka-u-dinamo-postao-glavni-skaut-kluba-20231218

Čini se da je radio dobar posao u Puli: https://www.germanijak.hr/nogomet/vijesti/germanijak-doznaje-sportski-direktor-istre-1961-napusta-pulu/98718

Nije mi jasno da li to znači da će biti više orjentiran na mlade igrače (budučnost kluba) ili će tražiti pojačanja u zimskom prijelaznom roku?

14 godina
GNK Dinamo Zagreb

Crni niz se nastavlja. Svakavih utakmica sam se nagledao, ali ovo je bilo strašno za gledati danas. Duje Čop kao nekad u najboljim danima školuje obranu Dinama. Lokomotiva je odigrala odlično takticki, sa pravim gardom. Čabraji skidam kapu što radi sa ekipom kojoj u polusezoni ode pola igrača. Možda je vrijeme da čestitamo naslov novome prvaku.

Izuzetno sam razočaran pojedinim igračima. Određeni igrači nisu glavom unutra, a tu govorim o igračima koji su vec dugo u Dinamu...Rošade u obrani (nikako da se ustali sigurna četvroka u obrani) Nepostojeci playmaker - Baturina radi toliko krivih odluka na utakmici da je to ne znam kako bih opisao i u kakvim je problemima. Dosadašnji dio sezone, za mene najgori igrač Dinama u ovome trenutku. Primjer - u 2 situacije ima slobodne igrače na krilu, on sa loptom ne zna kud će, fali inicijative, drskosti. Idemo dalje, nepostojeći strijelac - Petko je odličan igrač, ali jbg fale golovi. Fali taj Oršić/Olmo/Majer/Ivanušec, igrač sa kojim on može kombinirati.

Trener je izgubio povjerenje momčadi, ne znam tko više može spasiti Jakirovica od otkaza u ovom trenutku. Ili ako ima muda da sam ponudi ostavku u što nisam toliko siguran, a to dovoljno govori o nekim karakteristikama trenera. Eventualno ga može spasiti nesposobna uprava koja je dovela sve ove trenere ove sezone i nije im dala ovlasti koje je trebala dati u samome startu kod dovođenja igrača. To je ono što se dogodi kad nemate punu podršku od gore. Svaka čast Hajduku koji je tokom ovih godina stavio fokus na kreiranje kvalitetne uprave koja zna kako se vodi klub, tu im treba skinuti kapu. Dočekali su svojih 5 minuta i ovo je prilika koja se tesko moze propustiti. Imaju momčad da to i potvrde. Sa druge strane, imamo Rijeku koja je odradila odličan prijelazni rok i isto napravila puno bolji posao od Dinama.

Što dalje - Ne znam kakva nas budućnost čeka, ali nije dobro. Možebitne posljedice ove sezone mogu biti itekako značajne jer igrati u konferencijskoj nije isto kao liga-prvaka/europska liga. Veliki je to financijski udarac. A u isto vrijeme može značajno smanjiti mogućnosti za dovođenje kvalitetnijih igrača. Ali što je tu je, borba se nastavlja, voda je došla do ušiju i sad se treba vaditi na sve moguće načine. I dalje smo uz klub, u porazu i pobjedi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.1.2024 19:52 (fighterZu).
14 godina
GNK Dinamo Zagreb

Dinamo se je stabilizirao na kraju prošle godine (povrtakom Petkovića)

I sada kada svi očekujemo korak naprijed, desi se ... dvokorak unazad

Uprava je odlukom da ne dovede sportskog direktora, sve karte bacila na Jakirevića, dala mu sve ovlasti u dovođenje igraća i ... pogriješila.

Uz sve te krive odluke, stalno imamo problema sa ozljedama: Perić i Moharrami se ozljedili unazad zadnjih mjesec dana. Petković i Baturina su izbivali dobar dio prošle polusezone. Kada te ne ide, onda te stvarno ne ide.

Nije još sve izgubljeno. Da dovedemo Brekala i da nas više zaobiđu sve te ozljede, možemo konkurirati za naslov. U suprotnom...

9 godina
fighterZu kaže...

fokus na kreiranje kvalitetne uprave koja zna kako se vodi klub, tu im treba skinuti kapu.

što nije da ulica vodi taj klub?

C64 kaže...

Dinamo se je stabilizirao na kraju prošle godine (povrtakom Petkovića)

I sada kada svi očekujemo korak naprijed, desi se ... dvokorak unazad

Uprava je odlukom da ne dovede sportskog direktora, sve karte bacila na Jakirevića, dala mu sve ovlasti u dovođenje igraća i ... pogriješila.

Uz sve te krive odluke, stalno imamo problema sa ozljedama: Perić i Moharrami se ozljedili unazad zadnjih mjesec dana. Petković i Baturina su izbivali dobar dio prošle polusezone. Kada te ne ide, onda te stvarno ne ide.

Nije još sve izgubljeno. Da dovedemo Brekala i da nas više zaobiđu sve te ozljede, možemo konkurirati za naslov. U suprotnom...

Baturina je izostao tocno 2 hnl utakmice 

tako da ta priča ne drži vodu.

petković 6, od toga 1 protiv rudeša i 1 protiv istre...što istina je, puno je za kljucnog igraca

14 godina
GNK Dinamo Zagreb

Znaci za nepovjerovati kakvi ljudi su na čelu Dinama. Ovo je za rubriku vjerovali ili ne. Ako su sve ove informacije u clanku tocne, pravo je cudo da mi jos uopce funkcioniramo kao klub.
https://www.24sata.hr/sport/propao-transfer-josipa-brekala-u-dinamo-dosao-na-aerodrom-cekao-odgovor-i-vratio-se-natrag-960636

7 godina
GNK Dinamo Zagreb

Nemoguće da su toliko glupi. Isuse dragi, od najboljeg kluba Balkana do prosječnog smeća. 

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
9 godina
GNK Dinamo Zagreb

ne vjerujte novinarima od 100eura/članak

ne kazem da su ovi ultra sposobni, al jasno je da ovakvi članci dolaze za 100€ iz bosne

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.1.2024 7:35 (sporttest).
14 godina
sporttest kaže...

ne kazem da su ovi ultra sposobni, al jasno je da ovakvi članci dolaze za 100€ iz bosne

Novinari su produžena ruka raznih menađera, ali nakon što su odbili dovesti Pjacu za male novce, logično je zaključiti da su to isto učinili i sa Brekalom

I onda se čudimo zašto Dinamo ne može pobjediti Lokomotivu, kada dovodimo igrače koji se nisu uspjeli nametnuti u toj istoj Lokomotivi (Hoxha)

9 godina
C64 kaže...
sporttest kaže...

Novinari su produžena ruka raznih menađera, ali nakon što su odbili dovesti Pjacu za male novce, logično je zaključiti da su to isto učinili i sa Brekalom

I onda se čudimo zašto Dinamo ne može pobjediti Lokomotivu, kada dovodimo igrače koji se nisu uspjeli nametnuti u toj istoj Lokomotivi (Hoxha)

pa Pjacu niti jedan ozbiljan klub ne bi doveo
Igrac trazi garanciju da igra, a nakon odlaska iz dinama, odnosno 90% svoje seniorske karijere nije pokazao ništa jer je ozljeđen stalno i to je jako upitan igrač

On je u svoje vrijeme u dinamu bio jako dominantan igrač, očekivala se svjetska klasa medutim, nakon toga karijera mu ide silazno spletom okolnosti. Cak i ovakav kao sad u Rijeci nisam siguran da je on pojacanje za Dinamo.

Mislim da je Dinamov plan bio pričekati da vidi kako pjaca stoji sa zdravljem i kako ce se pokazati u Rijeci te ga nakon toga dovest sebi. Al eto, ispalo je da je Pjaca trenutno u boljem klubu. Svjedno mislim da ce na kraju prvenstva Rijeka biti 3. 

14 godina
GNK Dinamo Zagreb

Zanimljiv podatak: Dinamo je jedina momčad koja je u Europi pobijedila četiri londonske momčadi, Arsenal, Tottenham, West Ham i Chelsea.

Nakon lošeg tjedna, lijepo se podsjetiti i lijepih trenutaka

https://www.24sata.hr/sport/jakirovic-najlosiji-od-posljednjih-pet-dinamovih-trenera-najveci-postotak-bodova-uzeo-je-kopic-960876

13 godina
GNK Dinamo Zagreb

Iako osono bih volio da je ovakvih DZG - HS transfera vise, ako je istina onda je ovo stvarno dokaz totalnoj nesposobnosti Dinamove uprave da dovede ovakvoga igraca!

Tek kada ti komarac sleti na jaja,shvatiš da se problemi ne rješavaju nasiljem!
14 godina
Milka30 kaže...

Iako osono bih volio da je ovakvih DZG - HS transfera vise, ako je istina onda je ovo stvarno dokaz totalnoj nesposobnosti Dinamove uprave da dovede ovakvoga igraca!

Vidio upravo. Brekalo je imao ponude Hajduka i Dinama. Menađer mu je Bara, ništa čudno i da ima istine.

E sad ulaziti u to je li trebao to napraviti ili ne i osvećivati se Dinamu... Nadam se da je svjestan da to što nije na kraju zavrsio u Dinamu nije želja Dinama, igrača i navijača već vodstva kluba koje uopće ne vodi računa o ničemu. Ja mu ne zamjeram, ali neće tako misliti svi. Trebao je biti upoznat sa situacijom u Dinamu i malo bolje razmisliti.U svakom slučaju, svaki član uprave treba dati trenutne ostavke!

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.1.2024 13:48 (fighterZu).
14 godina
GNK Dinamo Zagreb

Da uprava ima imalo stida, svi bi dali neopozive ostavke i ispričali se svim Dinamovim navijačima.

Zatim dovesti Bobana i raditi pripreme za sljedeću sezonu.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice