Sve to stoji,ali nisu isto ogledi u Europi i u domaćem prvenstvu.Prema tvojoj računici bi onda Athletic bio 1. u Premirer Ligi,a Barca i Real bi igrali protiv svemiraca.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Naravno, svatko ima svoje mišljenje, ali primera ima samo 2 tima koja mogu konkurirati za Ligu prvaka, nekad je tu i Valencia.
Neznam po kojim to kriterijima Serie A može biti ispred Primere? apsloutno po nikakvim. Ajde još razumijem da netko kaže da je Premiership ispred Primere (iako u ovoj sezoni sigurno nije) ali kako Serie A? Pa što oni imaju tamo? jedino Milan je na pravoj razini,Juve se vraća,ali nije to to. Španjolska ima dva najjača kluba na svijetu,ima i kvalietne klubove kao Bilbao,Valencia,Atletico. Pa Bilbao je uništio United u 2 utakmice,koliko god se oni izvlačili da nisu igrali sa punom snagom,da bi nekoliko dana poslije Valencia u gostima izbušila Bilbao sa 3-0.
Razumijem i da netko kaže da ogledi u Europi nisu isti kao u ligi,ali te priče su isto tako netočne. Pa što mi želite reći da je United ispao u grupnoj fazi LP jer nisu dali sve od sebe? Urazumite se,europska natjecanja su jedini,a s time i najbolji pokazatelj kako koja liga stoji.
seria a i primera su dvi najjače lige
Nebi se bas slozio, Premiership liga je po meni daleko najjaca u svijetu. Svake godine imaju gotovo najvise predstavnika u Ligi Prvaka, ova je izuzetak. Chelsea, Man Utd. i ove godine City, Totenham, cak i Arsenal sa odlicnom mladom ekipom, su definitivno jedne od najjacih ekipa na svijetu. Primera je daleko od Premiershipa, u kojem je u svakom meču neizvjesno tko ce pobijediti. Ovdje znas da ce Real i Barcelona pobijediti, nekad i oni kiksaju ili odigraju nerijeseno, al to je jako jako rijetko.
Moj poredak :
1. Premiership
2. Seria A
3.Primera
4. Nizozemska i Bundesliga, po meni su tu negdje.
U zadnjih 15ak godina titulu pobjednika Premiershipa su uzele svega 3 ekipe.
Neznam po kojim to kriterijima Serie A može biti ispred Primere? apsloutno po nikakvim. Ajde još razumijem da netko kaže da je Premiership ispred Primere (iako u ovoj sezoni sigurno nije) ali kako Serie A? Pa što oni imaju tamo? jedino Milan je na pravoj razini,Juve se vraća,ali nije to to. Španjolska ima dva najjača kluba na svijetu,ima i kvalietne klubove kao Bilbao,Valencia,Atletico. Pa Bilbao je uništio United u 2 utakmice,koliko god se oni izvlačili da nisu igrali sa punom snagom,da bi nekoliko dana poslije Valencia u gostima izbušila Bilbao sa 3-0.
Razumijem i da netko kaže da ogledi u Europi nisu isti kao u ligi,ali te priče su isto tako netočne. Pa što mi želite reći da je United ispao u grupnoj fazi LP jer nisu dali sve od sebe? Urazumite se,europska natjecanja su jedini,a s time i najbolji pokazatelj kako koja liga stoji.
Sam sebi si odgovorio na pitanje zasto je Seria a prije nekih..
Koliko klubova iz Serie A je proslo grupnu fazu natjecanja a onda vidi kod ostalih liga.. i baci pogled na tablicu Seria A ako vec ne gledas tekme.. Ugl tamo moze apsolutno svatko dobit svakog izuzevsi Juventus ove sezone jer imaju same remije...
Znaci svi su jednako losi?
Koliko klubova iz Serie A je proslo grupnu fazu natjecanja a onda vidi kod ostalih liga.. i baci pogled na tablicu Seria A ako vec ne gledas tekme.. Ugl tamo moze apsolutno svatko dobit svakog izuzevsi Juventus ove sezone jer imaju same remije...
pratim ja Serie A i ta liga ni u kojem smislu nije ispred Primere. Opet vi o zanimljivosti i o tome kako svako može svakoga dobiti. Zanimljivost i jačina lige nisu povezani nikako. To je isto kao da ja kažem da je Nizozemska liga najjača jer je zanimljiva,nema apsolutno nikakvog smisla.
pratim ja Serie A i ta liga ni u kojem smislu nije ispred Primere. Opet vi o zanimljivosti i o tome kako svako može svakoga dobiti. Zanimljivost i jačina lige nisu povezani nikako. To je isto kao da ja kažem da je Nizozemska liga najjača jer je zanimljiva,nema apsolutno nikakvog smisla.
REko sam o lp, npr jedan Napoli je proso najtezu grupu u lp, takoder Inter(za kojeg ja navijam od malih nogu) koji je ove godine kriminalno los je prosao grupnu fazu i Milan..
Ako se ne varam samo 2 engleska kluba su prosla grupnu fazu sa time da je Chelsea jedva proso al opet je i ostao jedini klub u istoj..
Npr Napoli pruzio odlicne partije u lp a los u lizi.. to govori dovoljno o kvaliteti i izjednacenosti iste.. Doduse po meni Njemacka liga nije nista losija cak su oni preuzeli od talijana 4 mjesta za LP i talijanska liga se bori direktno sa njima o tome koliko ce predstavnika igrati u lp..
Nazalost talijanski klubovi su katastrofa u europa lizi i tu se gube koeficijenti.. Dok spanjolska ima najvise predstavnika tamo ako se ne varam a i njemacka nije losa u europa lizi.
Milan, Lazio, Napoli, Juventus, Inter do prije ove godine, al oporavit ce se i oni, su timovi koji bez problema mogu pobijediti bilo koji tim Primere osim Reala i Barcelone, dok Milan i njima zada poprilicno velike muke.
Primera- 2 najjaca tima na svijetu
Seria A- Dosta dobrih timova, od kojih se neki tek rekonstruiraju
Po tebi je bolja Primera ( iako nju pratim stalno, zbog Reala ), po meni Seria A cjelokupno gledajuci. 
Seria A je izgubila najvise kada su se otkrila namjestanja ponajvise Juventusa do tog vremena sa sigurnoscu mogu reci da je to bila najjaca liga u europi.. A i trenutno je situacija takva da se opet dize i dizat ce se....... Cinjenica je da Real i Barca su najjaci i da su jedini klubovi koji jedni drugima mogu konkurirat i samim time spanjolska liga ima veliku reputaciju.. Ali iza toga ima toliko toga.. Posto je ovo tema o Barci ja imam jedno pitanje kako je moguce da jedna zemlja Španjolska moze dozvoliti jednoj Barci da se tolko razbacuje sa novcima a opcenito zemolja je na rubu bankrota 40% nezaposlenih mladih od 30 godina, drzava grca u dugvoima vecina duga dolazi sa strane nogometnih klubova ponajvise Barce ako se ne varam ista je duzna preko 700 milijuna eura a opet kupuje Neymara za 60 milja, pitanje je samo kada ce drzava puknut a tada ce i Barca puknut ili se mora privatizirat..
Price da ce Barcelona dati 60 milja za Neymara su za malu dijecu. Neymara u Barceloni nece vidjeti, bar se u blizoj buducnosti.
Nemaju novaca na bacanje, tj. fali im ga, a da dovedu igraca koji zablista svaku 3 utakmicu, no way.
1. Primera
2. Seria A
3. Premiership
4. Bundesliga
5. Francuska liga s tim da nju nebi stavio čak ni na 5. mjesto
Nema šanse da je TRENUTAČNO Serie A bolja od Primere. Nemojte molim vas spominjat Inter i Juventus jer se od njih radi pašteta. Inter nikada u povijesti ništa nije napravio nego potrošio brda para na igrače (izuzev Mourinhove ere). Juventus je BIO vrhunski klub, ali su definitivno u fazi rekonstrukcije. Napoli i Milan su jedini talijanski klubovi koliko-toliko još mogu dobro stajati u Europi.
Da je bilo malo sreće Arsenal bi se i provukao nakon 4-0 poraza. Tako da o Italiji ne bi imali što pričati. Serie A je daleko od one s početka 2000-ih. Sada se to dosta razvodnilo, ponajviše zbog Juventusovog padanja u Serie B.
Stavljati Primeru ispred Premiershipa je u najmanju ruku smijesno, dovoljno govori o poznavanju nogometa.
http://www.whoateallthepies.tv/fail/115499/syrian-tv-station-claim-barcelona-formations-are-coded-messages-to-rebel-arms-smugglers.html
Ako je ovo istina, prestajem navijati za ovaj klub!
Milan, Lazio, Napoli, Juventus, Inter do prije ove godine, al oporavit ce se i oni, su timovi koji bez problema mogu pobijediti bilo koji tim Primere osim Reala i Barcelone, dok Milan i njima zada poprilicno velike muke.
Po tebi je bolja Primera ( iako nju pratim stalno, zbog Reala ), po meni Seria A cjelokupno gledajuci. 
:-o Barcelona i R. Madrid su ekipe koje bez problema mogu pobijediti sve ekipe Serie A osim Milana i Intera; u Premiershipu osim Manchestera i Chelsea; u Njemackoj osim Bayerna i Dortmunda; u Skotskoj osim Celtica i Rangera; u Portugalskoj osim Benfice i Porta...
Pa mislim, ako tvrdis tako nesto, daj to i dokazi. Kako znas da bi Napoli pobijedio Valenciju, Udinese Villarreala(koji je ovo godine stravicno los) itd.. LOL, 
http://www.whoateallthepies.tv/fail/115499/syrian-tv-station-claim-barcelona-formations-are-coded-messages-to-rebel-arms-smugglers.html
LOL! 
Stavljati Primeru ispred Premiershipa je u najmanju ruku smijesno, dovoljno govori o poznavanju nogometa.
premiership ima 5 dobrih klubova ali je ostatak lige znatno lošiji od primere
tako da sam siguran da bi prosječni klub iz primere recimo athletic bilbao ili atletico madrid bez problema dobia fulham, everton, ili aston villu
pa eto,ja to promatram kroz Europska natjecanja jer nema nikakvog drugog načina,i tu se vidi koliko je koja liga uspješna. Nemojte mi samo govoriti da je United ispao jer ih nije briga za Europu,to su gluposti koje nemaju veze sa istinom. Gdje su Englezi u Europskoj ligi? nema ih nigdje.
:-o Barcelona i R. Madrid su ekipe koje bez problema mogu pobijediti sve ekipe Serie A osim Milana i Intera; u Premiershipu osim Manchestera i Chelsea; u Njemackoj osim Bayerna i Dortmunda; u Skotskoj osim Celtica i Rangera; u Portugalskoj osim Benfice i Porta...
Pa mislim, ako tvrdis tako nesto, daj to i dokazi. Kako znas da bi Napoli pobijedio Valenciju, Udinese Villarreala(koji je ovo godine stravicno los) itd.. LOL, 
To sam ja negdje rekao?
Hoces li mi nakon sto te pitam "zajebavas li se?" reci da si sarkastican?
Da. 
tako da sam siguran da bi prosječni klub iz primere recimo athletic bilbao ili atletico madrid bez problema dobia fulham, everton, ili aston villu

Ako su ti ovo prosjecni klubovi, koji su onda top klubovi po tebi? Altetico Madrid i Athletic Bilbao, pogotovo Madrid, spadaju u sam vrh španjolskog nogometa, i upravo njih bi vrh Premirshipa posteno na****o.

Ako su ti ovo prosjecni klubovi, koji su onda top klubovi po tebi? Altetico Madrid i Athletic Bilbao, pogotovo Madrid, spadaju u sam vrh španjolskog nogometa, i upravo njih bi vrh Premirshipa posteno na****o.
pokušaj odgovoriti na moje pitanje. Koji je jedini kriterij koji bi se trebao gledati kad je u pitanju jačina jedne lige? koliko Engleskih klubova je ostalo u Europskoj ligi i Ligi Prvaka?
To sam ja negdje rekao?
Stavi Lazia umjesto Udina i da, to si rekao.

ManU - Bilbao. KHM!
Malo smo otišli u offtopic, ali eto i moje tablice:
1.Premiership koji je ove sezone malo u padu, ako tako nastave u LP i europskoj ligi Primera bi mogla preuzeti tron
2.La Liga je sigurno bolja nego zadnjih sezona, nakon što je Real uhvatio korak sa Barcom i Malaga i Levante su pokazali da znaju.U europskoj ligi su se pokazali Atletico Madrid(koji je dobio, podsjećam, Lazio), Bilbao i Valencia, a bit će zanimljivo ako se Sevilla i Villarreal(nadam se da neće pasti u 2.ligu) probude sljedeće sezone, a oni svakako imaju potencijala
3.Seria A- Milan se je ove sezone najbolje pokazao od talijanskih klubova, a Juventus se izgleda opet probudio, Inter je u zadnje vrijeme nešto lošiji iako mislim da je to prolazno isto kao i nešto bolji Napoli, sve u svemu ne vidim Seriu A ispred Primere, osim Milana nemaju nikog u Europi
4.Bundesliga-zasluženo na 4. mijestu, nikako ih ne vidim ispred talijanske lige osim ako se Schalke, Werder i Stuttgart ne probude( svaka čast Bayernu i B.Dortmund, ali to jednostavno nije dovoljno, iskreno se nadam da će se Dortumnd sljedeće sezone pokazat u LP jer sad već imaju određeno iskustvo)
5.Ligue 1-Nekako nisam zadovoljan sa francuskom ligom ove godine, Lyon i Bordeaux su u padu, a PSG, Montpellier i Lille jednostavno još nemaju dovoljono iskustva za neki bolji rezultat u Europi
Europska natjecanja:
Španjolska - 5 klubova (najviše u povijesti)
Njemačka - 2 kluba
Engleska - 1 klub
Italija - 1 klub
Francuska 1 klub
Enough said.
To sam ja negdje rekao?
Stavi Lazia umjesto Udina i da, to si rekao.
Ovo gore ja nisam rekao.
@antimadridista Gledajuci medusobne susrete, sudinike u Ligi Prvaka protekli godina NE samo ove godine, pa i medusobno promatrajuci ekipe i njihovu igru, timove , dolazim do zakljucka da Engleska liga je puno jaca od Primere, ako ti tvrdis suprotno, nemamo vise o cemu pricati.
Engleska ima puno vise ekipa koje mogu konkurirati za bilo koji naslov, cak i naslov Lige prvaka, pritom ne mislim samo na Man. Utd. koji gotovo svake godine igra u finalu, vec i Chelsea, Arsenal i Totenham koji su proteklih godina zadali puno vise muka svojim protivnicima, nego ekipe Primere.
@antimadridista Gledajuci medusobne susrete, sudinike u Ligi Prvaka protekli godina NE samo ove godine, pa i medusobno promatrajuci ekipe i njihovu igru, timove , dolazim do zakljucka da Engleska liga je puno jaca od Primere, ako ti tvrdis suprotno, nemamo vise o cemu pricati.
Engleska ima puno vise ekipa koje mogu konkurirati za bilo koji naslov, cak i naslov Lige prvaka, pritom ne mislim samo na Man. Utd. koji gotovo svake godine igra u finalu, vec i Chelsea, Arsenal i Totenham koji su proteklih godina zadali puno vise muka svojim protivnicima, nego ekipe Primere.
ja pričam o trenutnom stanju,ne živi se u prošlosti.