Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 31.349
|
čitano: 6.752.561
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Bodybuilding - od početnika do naprednih
Petar hw kaže...

imam ovog kolegu, triatlonac biciklist pliva trci sta sve ne i nabildan je je https://www.instagram.com/vido_hybrid_athlete?igsh=MTA3dnAxOXBjNHpqdg==

Respekt. Je li natty, ako se smije znati? 

Zanima me baš jer ako je svaka čast. Nije mi jasno kako se ljudi oporavljaju od 5 različitih vrsta treninga. U ranim dvadesetima sam mogao tako, ali sad se jedva od 4 treninga tjedno u gymu oporavim. Nemam pojma koji klinac krivo radim. Baš imam solidno znanje, vrlo dobra prehrana.. i nije mi jasno jel' test problem, kronična pretreniranost ili koji k.

7 godina
Cordas kaže...

Nije mi jasno kako se ljudi oporavljaju od 5 različitih vrsta treninga.

Kvalitetan trening plan, puno sna. I "suplementi".

14 godina
Cordas kaže...
Petar hw kaže...

imam ovog kolegu, triatlonac biciklist pliva trci sta sve ne i nabildan je je https://www.instagram.com/vido_hybrid_athlete?igsh=MTA3dnAxOXBjNHpqdg==

Zanima me baš jer ako je svaka čast. Nije mi jasno kako se ljudi oporavljaju od 5 različitih vrsta treninga. U ranim dvadesetima sam mogao tako, ali sad se jedva od 4 treninga tjedno u gymu oporavim. Nemam pojma koji klinac krivo radim. Baš imam solidno znanje, vrlo dobra prehrana.. i nije mi jasno jel' test problem, kronična pretreniranost ili koji k.

Ista situacija kao kod mene.

Konkretno, 4 treninga u gymu tjedno, neki modificirani bro-split, mišićna skupina 1x tjedno ali ju zgazim, upala po 3 dana.

Ako se popnem na Sljeme taj tjedan s bajkom teško da mogu 4 gyma odradit jer me sve boli.

Prehrana solidna, naravno uvijek može bolje, natty, 19 godina treninga iza mene, test je na 16 prema zadnjem nalazu (iznad prosjeka bi se reklo za moje godine, imam 37 btw).

Maznem magnezij glicinat svaku večer, zinc, multivitamin.

I kako vrijeme prolazi sve mi se teže tijelo oporavlja, da ne spominjem bolove u donjem dijelu leđa, koljenu, laktu.

Bit će da smo stari i zamor materijala očito, a s druge strane isto imam neku ekipu koja biciklira, pliva, trći, igra nogomet i sve 5, samo jbg, oni imaju 70 kg a ja 94, ima i tu nešto...

14 godina
zvone07 kaže...
Cordas kaže...
Petar hw kaže...

Konkretno, 4 treninga u gymu tjedno, neki modificirani bro-split, mišićna skupina 1x tjedno ali ju zgazim, upala po 3 dana.

Ako se popnem na Sljeme taj tjedan s bajkom teško da mogu 4 gyma odradit jer me sve boli.

Prehrana solidna, naravno uvijek može bolje, natty, 19 godina treninga iza mene, test je na 16 prema zadnjem nalazu (iznad prosjeka bi se reklo za moje godine, imam 37 btw).

I kako vrijeme prolazi sve mi se teže tijelo oporavlja, da ne spominjem bolove u donjem dijelu leđa, koljenu, laktu.

Bit će da smo stari i zamor materijala očito, a s druge strane isto imam neku ekipu koja biciklira, pliva, trći, igra nogomet i sve 5, samo jbg, oni imaju 70 kg a ja 94, ima i tu nešto...

SVe si rekao ovim zadnjim.

potrošeni smo, 10-20 god u sportu, lomljenje kidanje gasiranje na jako, mora izać negdje pa se čovjek pita a čemu se trudit.

uzgojit fino vampinu, leđat pred tv i opet isti kurac kao ti ili ja, sjeban umoran polomljen balanisraš prviatno poslovno i njoš bi bio tgop zdrav, jak, velik.

ne ide bez đusa, takav temp ne ide bez đusa. Kaže mi susjed, doktor, bio me pikao malo akupunktura, pomoglo je iako nisam vjerovao, kaže za tvoj tempo treba ono nešto drugo jer niis više 3x7.

sve jasno jebga.

Kompa probaj ignoriraj autora, pomaže.
15 godina
Bodybuilding - od početnika do naprednih

Niti da imate 100 godina :) gdje vam je mladost. U punoj snazi ste u tridesetima!

It is always darkest just before the dawn.
14 godina
mrsmith kaže...

Niti da imate 100 godina :) gdje vam je mladost. U punoj snazi ste u tridesetima!

je, i sad nek netko kaže tridesete su nove 20.

ma naravno, no uviđam sporiji oporavak, neke akumulirane ozljede i manjak volje i motivacije, dok sam sa ''3x7'' bio gladan svega i tražio još io još.

15 godina
fila2208 kaže...
mrsmith kaže...

ma naravno, no uviđam sporiji oporavak, neke akumulirane ozljede i manjak volje i motivacije, dok sam sa ''3x7'' bio gladan svega i tražio još io još.

Ma šalim se malo daj :) Ja sam isto na pragu 40-te (38 za koji dan), jasno mi je u potpunosti o čemu pričate. Na 100kg sam, treba to nositi  Izbijem se kao stoka na treningu, pa drugi dan nisam za ništa nego odmaranje.

14 godina
mrsmith kaže...
fila2208 kaže...
mrsmith kaže...

Ma šalim se malo daj :) Ja sam isto na pragu 40-te (38 za koji dan), jasno mi je u potpunosti o čemu pričate. Na 100kg sam, treba to nositi  Izbijem se kao stoka na treningu, pa drugi dan nisam za ništa nego odmaranje.

Ako imaš taj luksuz super, mene mala izvlači iz kreveta ajde taaataaa, a do kasno si budan rado bi imao lufta za sebe ili zajedničko sa ženom.

kad mi krene u vrtić pa ću si lakše posložit, ovako sam ljeti, radije na kupanju s njima, nego gym.

treba imat sve balanisrano u svakom slučaju :)
btw, profilna gori, ni petar nema takvu, a on je na đusu

15 godina
mrsmith kaže...

Ako imaš taj luksuz super, mene mala izvlači iz kreveta ajde taaataaa, a do kasno si budan rado bi imao lufta za sebe ili zajedničko sa ženom.

kad mi krene u vrtić pa ću si lakše posložit, ovako sam ljeti, radije na kupanju s njima, nego gym.

treba imat sve balanisrano u svakom slučaju :)
btw, profilna gori, ni petar nema takvu, a on je na đusu

Ehhh :) znam kako je. Jedino sam ja solo (razveden jel'), a skrbništvo 50/50 pa balansiram. S djecom nema odmora  ali zato kad sam sam, iskoristim vrijeme. Haha, trudim se, hvala 💪🏻 Uhh, ja bi na đus isto, ali sam previše pussy za to još uvijek. Srećom imam još materijala za rad pa ide nekako, iako je napredak užasno malen zadnje 2-3 godine, čak toliko da mi je teško dovući se u gym nekada.

9 godina
zvone07 kaže...
Cordas kaže...
Petar hw kaže...

E to

Ima par lokalnih koji su 50 godina i više. Voze bicikl jace od mnogih koji su između 20 i 30 godina. Bas su jaki.

Ima i onih koji nisu tolko brzi, al voze puno. Jedan poznanik je bas jucer zavrsio 1001 Miglia Italia (1600km)

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.8.2024 15:01 (Santana).
9 godina
Petar hw kaže...

arimereju nemoj samo lajkat i citati o misicima nego daj se nabildaj nece ti se smanjiti aerobne sposobnosti

Naravno da mozes bit triatlonac i nabildan, ali dal ces bit brz triatlonac ?

Znam nekad otic do Jaruna i ovaj decko je daleko najbrzi tamo

https://triatlon.hr/vijesti/cetvrtkom-predstavljamo-silvije-tomac/

Kile i bicikl/trcanje bas nejdu skupa pa makar bili sve misici

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
16 godina
Santana kaže...
Petar hw kaže...

arimereju nemoj samo lajkat i citati o misicima nego daj se nabildaj nece ti se smanjiti aerobne sposobnosti

Naravno da mozes bit triatlonac i nabildan, ali dal ces bit brz triatlonac ?

Znam nekad otic do Jaruna i ovaj decko je daleko najbrzi tamo

https://triatlon.hr/vijesti/cetvrtkom-predstavljamo-silvije-tomac/

Kile i bicikl/trcanje bas nejdu skupa pa makar bili sve misici

Ma nema sanse, pa samo na biciklu dva tipa, ovaj laksi opere tezeg uzbrdo ko od sale, a di ces na utrci vuc 100 kila stotinama kilometara? To su gluposti.

Gledam te!
3 godine
Cordas kaže...
Petar hw kaže...

necu ti reci jel natty ili ne, nesto sam cuo, ali nisam jedan od onih sta odmah povjeruju nesto o nekome dok ne cujem iz usta te osobe, a pretpostavke i "ja mislim" i "ma nema sanse" gledam izbjegavati

pretreniranost ti je moguca,

a nebi vjerovao koliko ti kofein steti CNSu i pretrenirava, ali neda mi se o tome jer ste vecina ovisnici o kofeinu i stogod se reklo nastavit cete rokati kavu/kofein no matter what jer je adiktivno i koristiti cete svoj intelekt da ipak unesete svoj dnevni kofein high jer nemate snage proci kroz kofein withdrawal period i mozak ce vam nalaziti nacine i opravdanja i kvazi studije o kvazi benefitima kave i svasta nesto samo da ipak unesete svoju dnevnu dozu  

10 godina
Također sam se doveo u pretrenirano stanje ovo ljeto. 4 mjeseca po 4 teretane tjedno, plus 1-2 kardia u obliku plivanja ili planinarenja. Prehrana sređena, multivitamin, spavanje ok i svejedno osjećam slabost i bezvoljnost dobar dio dana. Pretpostavljam da mi je cns prenapregnut, mišići se bez problema oporave do idućeg treninga. 35 god, 88 kg, test dobar.

Rješenje za pretreniranost bi trebalo biti jednostavno - deload. Odlučio sam puna dva tjedna pauzirati od teretane, neka se vrati želja i zaliječe svi zglobovi i živci.

Nakon toga ću malo modificirati trening, do sada sam radio 3-4 seta, 5 vježbi po treningu. Tih 15-20 setova su svi blizu otkaza, nije ni čudo da to iscrpi cijelo tijelo. Planiram smanjiti broj setova jer ova frekvencija je dobra za početnika, a podizanjem kilaža smatram da mogu stimulirati mišiće i s manje setova po treningu. Bitno da se radi jako, tj. blizu otkaza.
13 godina
Petar hw kaže...

necu ti reci jel natty ili ne, nesto sam cuo, ali nisam jedan od onih sta odmah povjeruju nesto o nekome dok ne cujem iz usta te osobe, a pretpostavke i "ja mislim" i "ma nema sanse" gledam izbjegavati

pretreniranost ti je moguca,

a nebi vjerovao koliko ti kofein steti CNSu i pretrenirava, ali neda mi se o tome jer ste vecina ovisnici o kofeinu i stogod se reklo nastavit cete rokati kavu/kofein no matter what jer je adiktivno i koristiti cete svoj intelekt da ipak unesete svoj dnevni kofein high jer nemate snage proci kroz kofein withdrawal period i mozak ce vam nalaziti nacine i opravdanja i kvazi studije o kvazi benefitima kave i svasta nesto samo da ipak unesete svoju dnevnu dozu  

Ne znam zašto uvijek imaš takve negativne pretpostavke. 

Prošle godine sam imao potpuni cycle kofeina od 5 tjedana. Niti miligrama nisam uneo u tih 5 tjedana. Withdrawal simptomi su bili brutalni prvih 5 dana, nakon toga sve ok. Nisam primijetio baš niti jedan benefit od nekonzumacije kofeina, osim što mi je kvaliteta života opala za 50% s obzirom da obožavam jutarnji ritual kave i čitanja knjige. Nakon tog cikliranja kofeina, ostao sam na samo jednoj kavi dnevno (ujutro) i mislim da tih 100-150mg kofeina dnevno ne bi trebalo biti problem. Ali svakako sam mislio i ove godine napraviti cycle pa ajde vidjet ćemo.

6 godina
@Petar stijena ha, ha. Kolega ti je vrhunske genetike nema što, ko konj mišićav a opet relativno brz tempo kod trčanja ima.
Ali opet ću ponoviti jebačka genetika i nije da se opravdavam štime ali s toliko kila trčati polumaratone ili 10K i ne imati posljedice na kostur i tetive, zavidna genetika 👏👏

Svi me u okolici o mršavosti ali nikako da shvate da nas ima i sa tankim i laganim kostima, lošim tetivama..., ili nekim drugim manama. I nije da nešto izmišljam ali smeta mi višak kila kod trčanja, prije dva tjedna sam pretjerao sa trčanjem i počinje me lijevo koljeno zajebavati sve više. Naime kako imam lijevu nogu nešto kraću tako više udaram i duže budem na lijevom stopalu pri trčanju, tako da sam malo smanjio kilometražu da završim uspješno pripreme za polumaraton. Tako i pri većem tempu trčanja osjetno udaram više lijevom petom a tako osjetim i nelagodu u lijevom listu i zategnutost lijeve tetive od pete do lista. I ozbiljno razmišljam da skinem barem tri kilograma, da olakšam tijelu.
Probao sam i one ortopedske uloške ali dobio još veće sranje, onda jebe desni kut pošto tijelo nije naviklo na taj položaj i opterećenje na kuk. I onda me jebe desni kuk jako na biciklu ali i kad ležim (odmaram) osjetim neku nelagodnu laganu bol. No kako sam visoko inteligentan i osjećajan, brzo uvidim i osjetim što se tijelu događa i prilagodim se, tako da sam odustao od uložaka, smanjio kilometražu trčanja i ubacio bicikl da se koljeno oporavi, (bicikl sam morao pauzirati radi bola u kuku).
Ne smijem ni mišiće zaboraviti u pravu si ali nakon 28.9. kad završim polumaraton, poslušat ću te 🏋️

Jebi ga kolege godine nas stižu, ozlijede i naravno sve slabiji oporavak. Ali zato smo jači u glavi, psiha nam je jača pa recimo možemo trčati duže, kompenzirati neke sportove na iskustvo treninga, i znamo svoje granice za razliku od klinaca. Tako da ću si posložiti svega po malo ali ništa ekstremno hard, naravno istraživat ću svoje limite, održavati formu na biciklu i trčanju ali i u teretni. Ali neću ići na pretjerivanje benč, mrtvo, i neću kod trčanja ići na količinu koja mi pokazuje moje mane i bolove.

Ljutim se inače kad vidim zdravo čeljade koje ne trenira, ne drži do sebe a jak ko konj i deblja se polako pa postaje rizična skupina za bolesti. Pa bi se kao nešto aktivirao u kasnim godinama ali onda naravno tijelo ne može kad ga je uništio, ne može hodati dugo naravno bole stopala od prekomjernih kila, znoje se kao ludi radi viška kila i što srce mora više napora uložiti da bi tu masu pokrenulo. Ljutim se kako ne razmišljaju dok ne dođe pet do dvanaest. Neki dan trčim i susjed me sa štakom promatra (inače nije prestar ali kronični pušač, kava prekomjerna, hrana samo šit i volio je i alkohol ali teški infarkt ga je nažalost ostavio teško pokretnim). Trčim i kaže on: "e da je meni barem tako 100m metara", i sad ja njemu moram nešto odgovoriti pametno a da ne uvrijedim čeljade, razmislim i zaključim da je nemoguće i kažem: "eee, da, treba cijeniti zdravlje... ali treba imati i sreće jel". Nelagodno za išta reći ili da sam neku glupu šalu rekao "ajd sa mnom" 🤡
Isto tako nedavno trčim i susjed teški šećeraš, obje noge su mu morali odsjeći isto sjedi i gleda me kako ja trčim i kružim, pa mi dobaci kako je nekad on isto mogao trčati... šta reći tim ljudima, nelagodno se osjećam išta reći, a nije da ovoga osuđujem (zato što ne znam što je radio u mladosti, znam da je pušio ostalo ne).

Ali opet divim se dobroj genetici ako čovjek to koristi, trenira. Predivno za vidjeti, diviti se 🖖

PS @Petre stijeno imaš odličnu genetiku i mislim da bi bio fantastičan i bez tih nepoželjnih supstanci. I fak ju sad sam izgubio sat vremena čitajući komentare koje si zakuhao i odgovarajući ti 🖕🏿🖕🖕🏻🖖😉
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.8.2024 11:07 (ajimerej).
9 godina
ajimerej kaže...
@Petar stijena ha, ha. Kolega ti je vrhunske genetike nema što, ko konj mišićav a opet relativno brz tempo kod trčanja ima.
Ali opet ću ponoviti jebačka genetika i nije da se opravdavam štime ali s toliko kila trčati polumaratone ili 10K i ne imati posljedice na kostur i tetive, zavidna genetika 👏👏

Svi me u okolici o mršavosti ali nikako da shvate da nas ima i sa tankim i laganim kostima, lošim tetivama..., ili nekim drugim manama. I nije da nešto izmišljam ali smeta mi višak kila kod trčanja, prije dva tjedna sam pretjerao sa trčanjem i počinje me lijevo koljeno zajebavati sve više. Naime kako imam lijevu nogu nešto kraću tako više udaram i duže budem na lijevom stopalu pri trčanju, tako da sam malo smanjio kilometražu da završim uspješno pripreme za polumaraton. Tako i pri većem tempu trčanja osjetno udaram više lijevom petom a tako osjetim i nelagodu u lijevom listu i zategnutost lijeve tetive od pete do lista. I ozbiljno razmišljam da skinem barem tri kilograma, da olakšam tijelu.
Probao sam i one ortopedske uloške ali dobio još veće sranje, onda jebe desni kut pošto tijelo nije naviklo na taj položaj i opterećenje na kuk. I onda me jebe desni kuk jako na biciklu ali i kad ležim (odmaram) osjetim neku nelagodnu laganu bol. No kako sam visoko inteligentan i osjećajan, brzo uvidim i osjetim što se tijelu događa i prilagodim se, tako da sam odustao od uložaka, smanjio kilometražu trčanja i ubacio bicikl da se koljeno oporavi, (bicikl sam morao pauzirati radi bola u kuku).
Ne smijem ni mišiće zaboraviti u pravu si ali nakon 28.9. kad završim polumaraton, poslušat ću te 🏋️

Jebi ga kolege godine nas stižu, ozlijede i naravno sve slabiji oporavak. Ali zato smo jači u glavi, psiha nam je jača pa recimo možemo trčati duže, kompenzirati neke sportove na iskustvo treninga, i znamo svoje granice za razliku od klinaca. Tako da ću si posložiti svega po malo ali ništa ekstremno hard, naravno istraživat ću svoje limite, održavati formu na biciklu i trčanju ali i u teretni. Ali neću ići na pretjerivanje benč, mrtvo, i neću kod trčanja ići na količinu koja mi pokazuje moje mane i bolove.

Ljutim se inače kad vidim zdravo čeljade koje ne trenira, ne drži do sebe a jak ko konj i deblja se polako pa postaje rizična skupina za bolesti. Pa bi se kao nešto aktivirao u kasnim godinama ali onda naravno tijelo ne može kad ga je uništio, ne može hodati dugo naravno bole stopala od prekomjernih kila, znoje se kao ludi radi viška kila i što srce mora više napora uložiti da bi tu masu pokrenulo. Ljutim se kako ne razmišljaju dok ne dođe pet do dvanaest. Neki dan trčim i susjed me sa štakom promatra (inače nije prestar ali kronični pušač, kava prekomjerna, hrana samo šit i volio je i alkohol ali teški infarkt ga je nažalost ostavio teško pokretnim). Trčim i kaže on: "e da je meni barem tako 100m metara", i sad ja njemu moram nešto odgovoriti pametno a da ne uvrijedim čeljade, razmislim i zaključim da je nemoguće i kažem: "eee, da, treba cijeniti zdravlje... ali treba imati i sreće jel". Nelagodno za išta reći ili da sam neku glupu šalu rekao "ajd sa mnom" 🤡
Isto tako nedavno trčim i susjed teški šećeraš, obje noge su mu morali odsjeći isto sjedi i gleda me kako ja trčim i kružim, pa mi dobaci kako je nekad on isto mogao trčati... šta reći tim ljudima, nelagodno se osjećam išta reći, a nije da ovoga osuđujem (zato što ne znam što je radio u mladosti, znam da je pušio ostalo ne).

Ali opet divim se dobroj genetici ako čovjek to koristi, trenira. Predivno za vidjeti, diviti se 🖖

PS @Petre stijeno imaš odličnu genetiku i mislim da bi bio fantastičan i bez tih nepoželjnih supstanci. I fak ju sad sam izgubio sat vremena čitajući komentare koje si zakuhao i odgovarajući ti 🖕🏿🖕🖕🏻🖖😉

Vidio sam da je bio na istria300 utrci (168km verzija) . Vjerujem da su ga usponi doslovno ubili. Na 168km 2500m visinske nije malo. Za svoju kilazu dobro je i zavrsio. Nije da se tip srami uzbrdica.
Samo velim da bi bio brz kile moraju dole bez obzira kolko mišica imao i kakvu genetiku

9 mjeseci
Pozdrav ekipa, jel se i dalje roka na veliko ili se uzela neka pauza za ljeto, pa se sad opet polako krece?

Evo slikica od jucer nakon prvog treninga nakon tjedan dana ne treniranja i jedenja talijankse hrane non stop 😂

Planiram bulking sezonu krenut sa 10im mjesecom, malo se jos zelim rezuckat. Trenutno 77kg na 179cm, past na 75 barem, pa idemo do 85kg.

Planiram dat sansu nekom Jeff Nippardovom programu, pa evo ako je neko koristio neki nek slobodno da preporuku.
2 godine

Hebote čitam zadnjih 10 stranica i nisam znao da toliko terminatora ima na forumu... samo nekaj slabo pokazuju formu slikama,izuzev nekolicine 

13 godina

Trenka se… neplanirano skinuo još jedan kg. Osušio sam se kak bakalar. Na leđima više nemam ni tragova masti. Možda se zato i osjećam k'o k… @petar jel sad dobro za bulk? 😉

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.8.2024 16:23 (Cordas).
9 mjeseci
Odlicno, visina i kilaza?
14 godina
NEKKO kaže...

Hebote čitam zadnjih 10 stranica i nisam znao da toliko terminatora ima na forumu... samo nekaj slabo pokazuju formu slikama,izuzev nekolicine 

ne sjećam se tvoje slike ikad, niti da si ikad postojao u ovoj temi do danas

10 godina

Dje ste ljudi, ja sam odmarao punih 14 dana od gyma, totalni umor i mentalno i fizički sam imao od privatnog života do zasićenja i gymom i svime, odmarao sam i fizički i psihički, period sa dvoje male djece je do sad najizazovniji period u životu, 0 do 24 si u pogonu, vani upeklo cijelo ljeto 37 ovdje u slavoniji, odemo na bazene ponekad ostatak dana moraš visit u kući i čekat mrak da izađeš prošetat sa obitelji. Ali nema kukanja treba grindati dalje, vratio sam se ovaj tjedan i roka se. Trenutna forma (slika dolje) na mojih 175cm 83kg trenutno...

Imate na netu dobar kalkulator da vidite kakava vam je genetika za bodybulding FFMI se zove, pogledao sam neka videa o tome radi na omjeru visine kilaze i body fata, imaju rezultati below average pa do superior, te suspicious ako je netko na 180cm i 100kg sa 10% bf... 

Kod mene je ovako Fat Free Mass 73.04kg Body Fat 9.96% FFMI 23.85 Normalized FFMI 24.15, na skali superior... 

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.8.2024 17:03 (BeLLicus).
6 godina
Santana reče: "Vidio sam da je bio na istria300 utrci (168km verzija) . Vjerujem da su ga usponi doslovno ubili. Na 168km 2500m visinske nije malo. Za svoju kilazu dobro je i zavrsio. Nije da se tip srami uzbrdica.
Samo velim da bi bio brz kile moraju dole bez obzira kolko mišica imao i kakvu genetiku".

Santana naravno, i još moram navesti nešto pošto ti nisi ma da jasno je da znaš ovo. Petrov frend (a možda i zagondžija 😅), ne samo što mu je teže s kilama se penjati biciklom, nego njegovo tijelo se i dodatno zamara što hrani te jako velike mišiće. Treba dodatno kisika za veliku masu pa još brže diše nego mršavci. Treba mu brže kolanje krvi da nakupljenu mliječnu kiselinu izveze iz ogromnih mišića zato mu srce brže kuca nego nekom mršavku. A da ne spominjemo koliko kalorija sprži više od lakih vozača. Zato i nema mesnatih na tour de France.

Kažeš 2500m visinske po Istri s takvom kilažom 😲 Kad ima 50m strmog uspona hvata čovjeka panika i dođe ti da baciš bicikl, zato što tijelo govori cijelim usponom "ne mogu više"..., "ne mogu", ... Svaka čast nije to lako niti mentalno.
6 godina
Evo o čemu se tu radi

Na 13 minuti je bilder na biciklu uzbrdo, ma da i ono u teretni je smiješno 😅
9 mjeseci

Evo nasao na netu pdf i sheet za ovaj program i s tim cu startat ovaj bulking season

https://jeffnippard.com/products/push-pull-legs-hypertrophy-program

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.8.2024 2:20 (Angelo97).
13 godina
Angelo97 kaže...

Više puta pisao, 176/73

Angelo97 kaže...

Evo nasao na netu pdf i sheet za ovaj program i s tim cu startat ovaj bulking season

Ajd pošalješ ako nije problem, baš me zanima kako izgledaju ti programi, nisam nikad od nikog kupio te programe.

9 mjeseci

Izbrisao sam link, ali nije ga toliki problem naci na netu, odnosno redditu.

Ako nekog zanimaju programi od Nipparda nek mi posalje pp, pa cu poslat tako da ne ide ovdje preko foruma bas. 

Za neke programe imam i spreadsheet, a za neke pdf samo. Ali uglavnom uz malo kopanja na netu, ugl redditu, nadju se linkovi na google drive sa svim programima rekao bi.

- fundamentals full body, upper lower i body part split

- upper lower 4x i 6x tj

- high frequency full body 4x i 5x tj

- powerbuilding 1.0 2.0 3.0 varijante 4x i 5x tj za svaki

- ultimate push pull legs 4x 5x i 6x tj

- OG PPL program s kojim sam se ja odlucio igrat

Nije da promoviram kradju nego znam da nije svakom bajna situacija sa financijama, a ovi programi nisu bas svi ni jeftini tako da eto ako neko hoce posaljem.

Jeff je dobar lik, pa tko moze nek ga podrzi kupnjom programa.

Iako ovi novi mi ne leze i djeluje mi dosta na prvu ko izmisljanje tople vode, ali ovi originalni i osnovni su odlicni koliko vidim i zato sam odlucio probat sa tim prvim PPL od njega. Tako sam navikao trenirat i najvise mi odgovara, pa cemo vidjet :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.8.2024 13:15 (Angelo97).
15 godina

Isprobao onaj Just Whey od Gymbeam-a (bez okusa). Odlično se topi, djeluje mi ok 

Sa skyr jogurtom i sjemenkama dođe ful kremasto, baš top!

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.8.2024 21:12 (mrsmith).
10 godina
Cordas kaže...
Angelo97 kaže...

Više puta pisao, 176/73

Angelo97 kaže...

Ajd pošalješ ako nije problem, baš me zanima kako izgledaju ti programi, nisam nikad od nikog kupio te programe.

Jeff je okej lik za naučit štogod i vidit ali nakon odgledanih njegovih videa vidiš da je to sve slično i pričanje sličnih stvari pa odjednom da je našao nove "najbolje" vježbe za ovo pa za ono i da bi eto slučajno za par dana izašao njegov program s novim vježbama.

Imao sam ja njegove pdfove sve,sutra ako nadjem na kompu pošaljem ti.

Origin_Steam: hrka11
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice