Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.011
|
čitano: 8.147.663
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Rast mišića i visina
cod2playahhh kaže...

jel bolje radit vjezbe svaki dan ili 3 puta tjedno? ( npr. pon, sri, pet i vikendom se odmaras..)

mozes ti raditi i Pon - biceps, Uto- noge, Sri- Triceps, Čet - Prsa, Pet- Leđa, Sub - ramena, ned- sve ostalo (podlaktica, vrat, trbuh i nesto sto nisi pogodio proteklih dana dobro)

uglavnom, mozes raditi i svaki dan, samo nemoj forsirati jedan te isti mišić (daj mu bar 3-4 dana da se odmori)

[url=http://profile.xfire.com/igorrasic][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/2/igorrasic.png[/img][/url]
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 17:52 (Rasho).
14 godina
neaktivan
Gumeni Patak kaže...

Jedi crni kruh bolji je od bijelog

kod mene je najveći problem što se ti kruhovi umjetno bojaju...nigdje ne mogu naći pravi crni kruh pa jedem integralni iako mu je cijena visoka....

PRODAJEM AJVAR
15 godina
cod4gamer kaže...
Gumeni Patak kaže...

Jedi crni kruh bolji je od bijelog

kod mene je najveći problem što se ti kruhovi umjetno bojaju...nigdje ne mogu naći pravi crni kruh pa jedem integralni iako mu je cijena visoka....

Pravi se crni kruhovi obično prepoznaju po cijeni i težini. Meni je frend prije uzimao nekakav crni što košta 12-13kn.

http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
15 godina
Rast mišića i visina

ja sam ga bio našao u kauflandu (integralni), mislim da nije ni skup, mozda 5-6 kuna. Bude ti zapakiran u vrećici (vakumiran) i na prvi pogled izgleda da ga je malo i da ce ti trebati i 2 takva na dan, al zapravo moze ti trajati cak i 3 dana jedno pakiranje ako ga ne jedes cesto te je full zasitan. Vidi se bas zrno kakvo je, te je samo sljepljeno i jako lomljivo. Na početnu nije tolko ukusan, ali poslje se naviknes ako ne jedes bijeli.

edit: 500g je pakiranje (ali je zasitno kao 2kg bijelog kruha, bar meni), jedina mu je mana što nije frišak(meni to ne igra ulogu, pogotovo ne kod crnog kruha)

[url=http://profile.xfire.com/igorrasic][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/2/igorrasic.png[/img][/url]
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 19:42 (Rasho).
15 godina
Rast mišića i visina

Konzumira li tko od vas maslac od kikirikia? Meni je to dobra stvar. Uzmem ga tu i tamo ,a pogotovo kad dođe onaj u Lidl-a.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

koliko bi mi kilometara dnevno bilo najbolje da odvezem na biciklu da izgubim jos koji kg? u tjedan i pol sta sam hodo po kukuruzima(^^) izgubio sam 2kg..:'D

EDIT: visok sam 178cm i 80 kg

www.youtube.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 22:22 (SuperDox).
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Pozz..

Imam 14 godina,50 Kg , 160 visok. Vec 1 mjesec svakodnevno radim trbusnjake, sklekove razne vjezbe koje sam nasao na internetu. Sad me zanima skodi li to mom razvoju ?
15 godina
Rast mišića i visina

Pitaj djdomia, on ti je doktor za BB ovdje :D

EDIT: ako malo pogledaš prve stranice teme, ustanovit ćeš da je već ustanovljeno da ti neće biti ništa

Počeo sam od ničega, i još uvijek imam večinu od toga
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 22:25 (nul-3).
15 godina
protjeran
dv14 kaže...

Konzumira li tko od vas maslac od kikirikia? Meni je to dobra stvar. Uzmem ga tu i tamo ,a pogotovo kad dođe onaj u Lidl-a.

ako je vjerovati natpisu iza njega, on ima 22 g proteina na 100 g tako da je odličan za poslje treninga a i ukusan :)

samo je skup dosta (22 kn) :/

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet {http://megayoutubeviews.com/register-form.php?r=15961}
17 godina
neaktivan
fedja1 kaže...
Pozz..

Imam 14 godina,50 Kg , 160 visok. Vec 1 mjesec svakodnevno radim trbusnjake, sklekove razne vjezbe koje sam nasao na internetu. Sad me zanima skodi li to mom razvoju ?

ne škodi, čak je i jako dobro za tvoje zdravlje.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Prvo pitanje i od mene ovdje :) . 

Ako ja unesem poslije treninga recimo 30g proteina, ali uz još nešto tipa coca-cola (prvo mi palo na pamet) da li ona može usporiti na neki način ''absorpciju'' tih proteina, izgradnju mišića ili nešto slično?

Nadam se da ste me shvatili, možda je malo čudno sročeno pitanje. 

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 22:57 (PLASMAorLCD).
15 godina
EZY-E kaže...
dv14 kaže...

ako je vjerovati natpisu iza njega, on ima 22 g proteina na 100 g tako da je odličan za poslje treninga a i ukusan :)

samo je skup dosta (22 kn) :/

Mislim da može poslužiti i za debljanje. :)

Ja sam baš danas kupio onaj iz Lidla. Oko 475g = nekih 22-23kn.

16 godina
neaktivan
Rasho kaže...
cod2playahhh kaže...

jel bolje radit vjezbe svaki dan ili 3 puta tjedno? ( npr. pon, sri, pet i vikendom se odmaras..)

mozes ti raditi i Pon - biceps, Uto- noge, Sri- Triceps, Čet - Prsa, Pet- Leđa, Sub - ramena, ned- sve ostalo (podlaktica, vrat, trbuh i nesto sto nisi pogodio proteklih dana dobro)

uglavnom, mozes raditi i svaki dan, samo nemoj forsirati jedan te isti mišić (daj mu bar 3-4 dana da se odmori)

Takva vrsta splitova nije nužna.

Može raditi i upper/lower body, ABxABxx struktura. Slovo x označava slobodni dan.

A može isprobati neki fullbody ili Wendlerov 5 / 3 / 1.

Koja http://www.18plusnightclubs.com/homepage/bostonssexiestbartenders_1.jpg Warhammer 40k Colonel Miles Quaritch is my hero
17 godina
PLASMAorLCD kaže...

Ako ja unesem poslije treninga recimo 30g proteina, ali uz još nešto tipa coca-cola (prvo mi palo na pamet) da li ona može usporiti na neki način ''absorpciju'' tih proteina, izgradnju mišića ili nešto slično?

Pa daj napisi sta mislis uzet uz to da ti se moze sigurno odgovorit.Ovak mozemo samo nagadat.

You got to lose to know how to win
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ništa posebno, ali ne pijem whey, pokušavam što više jesti (a jesti mogu poprilično), pa zato pitam.

Mogu ja pojesti samo mesa, piletine, jaja, poslije treninga, ali nije mi to to, ako uz to popijem nešto gazirano ili nešto slatko pojedem uz to (čisto teoretski) da li će to imati negativnog učinka.

Ovo me i onako zanimalo :9

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.
13 godina
neaktivan
Ok,hvala na odgovoru .. Ja sam mislio da ce mi to doskoditi razvoju tj. visini i da mi se nece razvijati i jacati kosti .. uglavnom hvala
17 godina
PLASMAorLCD kaže...

Ništa posebno, ali ne pijem whey, pokušavam što više jesti (a jesti mogu poprilično), pa zato pitam.

Mogu ja pojesti samo mesa, piletine, jaja, poslije treninga, ali nije mi to to, ako uz to popijem nešto gazirano ili nešto slatko pojedem uz to (čisto teoretski) da li će to imati negativnog učinka.

Ovo me i onako zanimalo :9

Te gazirane sokove a i sokove uopce bi trebo skroz izbacit(ne samo nekon treninga).A sad kolko ja znam poslje treba jest proteine a izbjegavat masnu hranu.Znaci poslje jedes nesto sa sto vise proteine i minimalnim udjelom masti

You got to lose to know how to win
15 godina
neaktivan
fedja1 kaže...
Pozz..

sa sklekovima ne mozes nista nastetit, upravo suprotno

dok sa trbusnjacima ako ih radis nepravilo mozes nastetit kraljeznici i samim time nastetit razvoju

tako da dobro nauci kako se rade trbusnjaci u svaki detalj, radi sve vrste da ojacas ne samo sredisnje nego i bocne misice, takoder na dan kad radis trbusne bilo bi dobro radit i lednjake jer donji ledni i trbusni su ti dosta povezani i ako bude velike razlike medu njima moze doc do problema

16 godina
PLASMAorLCD kaže...

Ne.

Samo ako već piješ coca-colu onda nek to bude standardna, a ne zero.

Već je par puta bilo rečeno da se u PWM (obrok nakon treninga) može, čak je poželjno, jesti što veći junk (sve dok taj junk je bogat UH i nema soli).

Idealan omjer je 30g P + 60g dekstroze (jednostavni UH).

Idealno PWM jelo je tekuće (ondosno shake). Međutim, na vlastite oči sam vidio što sve ljudi trpaju u sebe u tom PWM, i to ekipa sa <10% BF i tolikom masom da kroz vrata ide postrance.

Malomasno čokoladno mlijeko (ovo masovno ekipa pije)

Bijeli kruh + nuttela (ovo mislim da je valjda najomiljeniji kruti PWM)

Bijeli kruh + kikiriki maslac

proteinski shake + gumeni bomboni

Čokoladni poljupci

And so on and so on...

Poanta je unijeti nekih 30g proteina i 60g brzih (ili ti "loših") UH. Kako ćeš ti to napraviti, nije bitno. Jedino bi bilo poželjno da je tekuće, međutim, ruku na srce, osim ako nisi baš udren na BB, čak je i to cjepidlačenje.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.7.2012 9:57 (Bukva).
13 godina
neaktivan
15 godina
neaktivan

ubaci jos neke trbusnjake za bocne trbusne a ne samo sredisnje, trazi side abs ili tako nesto 

14 godina
neaktivan
Bukva kaže...
PLASMAorLCD kaže...

Ne.

Samo ako već piješ coca-colu onda nek to bude standardna, a ne zero.

Već je par puta bilo rečeno da se u PWM (obrok nakon treninga) može, čak je poželjno, jesti što veći junk (sve dok taj junk je bogat UH i nema soli).

jel ja dobro vidim il mi se priviđa???pwm junk food?

PRODAJEM AJVAR
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Jel mi može neko reći koja je razlika između smeđe i bijele riže,čitam po netu i svi kažu da je smeđa bolja,šta fali bijeloj riži?

Life is a bitch.
16 godina
Gumeni Patak kaže...

Jel mi može neko reći koja je razlika između smeđe i bijele riže,čitam po netu i svi kažu da je smeđa bolja,šta fali bijeloj riži?

Ništa, ne zamaraj se s tim. Imaju one dvije vrste još, kao pretkuhana i ne, uzmi onu koja navodno ima više minerala il koji već k.

16 godina
cod4gamer kaže...

A što sam to točno krivo reko?

Prestani čitati Gloriu i prakticirat Mjesečevu dijetu i možda ćeš i shvatiti kako tijelo funkcionira...

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

p90x ili insanity?

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
15 godina
neaktivan
big_guy kaže...

p90x ili insanity?

iskreno: nitijedno.

Oboje su programi za gubljenje sala. Ja bi rađe uzeo dobru prehranu i neki sport (nikako ne cardio u teretani jer je predosadno). 

Pogledaj za park our ekipe u svom gradu ili nešto zabavnije, ako znaš igrati neki sport.

S ovim programima i dalje možeš postići dobre rezultate ali je problm njihovo trajanje koje ograničava rezultate.

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
14 godina
neaktivan
Bukva kaže...
cod4gamer kaže...

Prestani čitati Gloriu i prakticirat Mjesečevu dijetu i možda ćeš i shvatiti kako tijelo funkcionira...

hahah kopirao sam to na bodybuilding forum popljuvali su te samo tako ;-)

PRODAJEM AJVAR
13 godina
neaktivan
nista joj ne fali, samo je smeđa bolja :D
16 godina
cod4gamer kaže...
Bukva kaže...
cod4gamer kaže...

hahah kopirao sam to na bodybuilding forum popljuvali su te samo tako ;-)

Phelps.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice