Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 25.160
|
čitano: 4.542.351
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Savjeti o nadogradnji računala

evo i ja konacno skupio nesto love za upgrade pc-a

sto bi mi vi preporucili da nadogradim,imam budzet od 1500-1800max.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2015 18:58 (Tigera22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Savjeti o nadogradnji računala
Tigera22 kaže...

evo i ja konacno skupio nesto love za upgrade pc-a

sto bi mi vi preporucili da nadogradim,imam budzet od 1500-1800max.

U istoj smo situaciji,ja bi isao na i5 2500k za procesor,a za graficku ti netko bude rekao.

To si racunao sa prodanom trenutnom grafickom i procesorom ?

17 godina
Remzi kaže...
Ag008 kaže...

Koja bi bila najbolja grafička kartica do 1600kn?

Nova/rabljena?

Nova. 

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
14 godina

Tigera22

Prodas svoj procesor i grafu, uzmes neki i5 s njuške i neku grafu tipa r9 280x, isto s njuške

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2015 19:23 (Tony1999).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

GTX950 ili R9 270X

13 godina
Ag008 kaže...

Koja bi bila najbolja grafička kartica do 1600kn?

280X(polovna s garancijom)>380>960>280>285

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
9 godina
neaktivan
Ok, moze kakva preporuka napajanja. Da nije preskupo jer sam vec ionako budzet prekoracio ali hajde kad vec uzimam da uzmem kako treba. Mislio sam mozda xfx ts 550 ima gold certifikat i dode 800 kn u linksu. Ili mozda ima koje jeftinije a da je iato ok da ce drzati 390 ili 970
10 godina
17 godina
neaktivan

Raspolazem sa 2000 kn. Sto nadograditi?

PC koristim uglavnom za igranje. DOTA2, koja i nije pretjerano zahtjevna u odnosu na novije igre.

Hvala. 

EDIT: "Moj PC" ne prikazuje konfiguraciju pa ću je dodati ovdje.

Sapphire R7 260X 1GB GDDR5 OC, 1GB GDDR5 128bit
DDR3 4GB (1x4GB) Kingston, 1600MHz, CL9, Hyper X, KHX1600C9D3B1
CORSAIR 430W, CX Series 80+ Bronze, EPS12V v2.3, 80+
Gigabyte GA-F2A88XM-HD3, S.FM2+, AMD A88X, DDR3/2133, PCIe
AMD Trinity Athlon II X4 740 3.20GHz
HDD Samsung 500GB Barracuda 7200rpm 16MB cache SATA II
SSD Samsung 128GB 840 EVO

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2015 2:07 (haZ).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ovo je mija konfiguracija računala pa bi molio savjet za nadogradnju ako je moguča.Takođe bi molio za savjet kupovinu večeg hdd diska (500GB) koji bi se uklopio u nadogradnji ili bez nje.Hvala

Chipset 0YP806 nVidia MCP51
AMD 0YP806Athlon(tm) Dual Core Processor 5000B 2.61 GHz
ATI Radeon HD 2400 XT RAM:265MB
Maximum Supported Memory 8.00 GB
Samsung HDD
Model Number SAMSUNG HD161GJ
160 GB Supported Standards
ATA/ATAPI-7, ATA/ATAPI-6, ATA/ATAPI-5, ATA/ATAPI-4

GS
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
haZ kaže...

Raspolazem sa 2000 kn. Sto nadograditi?

PC koristim uglavnom za igranje. DOTA2, koja i nije pretjerano zahtjevna u odnosu na novije igre.

Imas poprilicno izbalansiran PC, kad bi mijenjao sta na jace, trebala bi ti maticna za jaci procesor, onda jaci procesor, jaca grafika i lista ode daleko..

Ako bi vec mijenjao odmah uzeo bih novu grafu tipa r9 380/gtx 960/280/285 one su nekih ~1600kn.

Ali kad bi isao upgrade ostalih komponenti, kad svoje prodas i nove uzmes to bi bilo ovako:

FX 6300 + Gigabyte GA-970 DS3P

830kn + 550kn ~1400kn

Ili da predjes na 8 jezgri FX 8300 ~1000kn

To ti je 1400 odnosno 1600 od 2000 kojim raspolazes. Obavezno i kuler LC CC 120 ~150kn

13 godina
neaktivan

dakle, nisam uzeo kombo fx 6300 i matičnu na kraju, vidio sam da je loše prošla na vašem glasovanju :-)

onda, ima netko za preporučit nešto do 1200-1300 kn. znači matična+cpu. može i njuškalo ako je ok cijena. i amd i intel igraju, nebitno, samo da je omjer cijena/kvaliteta dobar. namjena: gaming, ali ne extreman, novije igre na medium-high postavkama. volim igrat, ali nisam freak za grafiku...zahvaljujem

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
starvinmarvin kaže...

dakle, nisam uzeo kombo fx 6300 i matičnu na kraju, vidio sam da je loše prošla na vašem glasovanju :-)

onda, ima netko za preporučit nešto do 1200-1300 kn. znači matična+cpu. može i njuškalo ako je ok cijena. i amd i intel igraju, nebitno, samo da je omjer cijena/kvaliteta dobar. namjena: gaming, ali ne extreman, novije igre na medium-high postavkama. volim igrat, ali nisam freak za grafiku...zahvaljujem

Ne postoji bolja opcija od 6300 i dobre ploce u tom cjenovnom rangu. Jednostavno ne.
Od intela i3 je preko 1000kn, i5 su 1500+

Nemas ni izbora realno, ili 6300 i maticna ili polovna i5 i neka ploca mada to je vec staro preko 3 godine tako da je to macak u vreci.

i3 bih zaobisao, uzimati dual core sa HT na kraju 2015 je ludost.

14 godina
Probaj sniziti cijenu, ponuditi 100kn više za komplet

http://www.njuskalo.hr/procesori/procesor-intel-core-i5-4460-oglas-16884174
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
chaselol kaže...
starvinmarvin kaže...

Ne postoji bolja opcija od 6300 i dobre ploce u tom cjenovnom rangu. Jednostavno ne.
Od intela i3 je preko 1000kn, i5 su 1500+

Nemas ni izbora realno, ili 6300 i maticna ili polovna i5 i neka ploca mada to je vec staro preko 3 godine tako da je to macak u vreci.

i3 bih zaobisao, uzimati dual core sa HT na kraju 2015 je ludost.

da, ali kad sam stavio glasovanje za fx i matičnu, dobio sam jednoglasnu odluku-ne uzimaj 8-0. a opet kažem, oduvijek sam kupovao recimo "best buy" komponente, a igram igre već već valjda dobrih 20 godina, zato kažem, ne treba mi zvijer koja će vrtiti sve na maxu, nego nešto s čim mogu zadovoljavajuće odigrati sve novije naslove...

i da, kroz godine sam oduvijek skakao sa amd-a na intel, sa nvidie na ati, kako je šta bilo povoljnije u koje vrijeme, jer smatram da kao potrošač treba bit odgovoran i pametan, pogotovo ako su novci tvoji, a ne od tatice i mamice. znači ne biti ničiji fanboy, nego suvislo i pametno odlučivati...a ovih dana šta sam gledao testove, sukus svega je da je i3=fx 6300, možda u razlici od 3-5 %, koje zapravo nećeš osjetiti, ali stvar je u tome da sa i3 imaš kasnije mogućnost nadogradnje, a sa am3+ matičnom si u k**** za koju godinu.

zuper kaže...
Probaj sniziti cijenu, ponuditi 100kn više za komplet

http://www.njuskalo.hr/procesori/procesor-intel-core-i5-4460-oglas-16884174

da gledao sam to, zvat ću tipa pa ću ga pitat, ali hvala svejedno

11 godina
neaktivan
Nisam racunao,znaci imam budzet 1800 plus to za kolko prodam ako prodam
13 godina
starvinmarvin kaže...

ali stvar je u tome da sa i3 imaš kasnije mogućnost nadogradnje, a sa am3+ matičnom si u k**** za koju godinu.

Ako gledas tako nikad neces nista kupiti, jer 2016 izlazi nova generacija procesora i grafa.

Tvoj izbor na kraju :)

14 godina
Tigera22 kaže...
Nisam racunao,znaci imam budzet 1800 plus to za kolko prodam ako prodam

Imaš super ploču i šteta ju prodavati kada realno sa haswellom ili skylakeom nebi puno profitirao a koštalo bi te puno novaca,za 1800kn se bez problema kupi i7 3770K.

14 godina

Pozdrav. Već sam prije pisao, ali onda je nešto iskrslo i nisam mogao nadograditi komp (osim SSD-a).
Trenutno imam Intel Core 2 Quad Q8400 - 2.66 GHz, 4 GB DDR3 memorije, nVidia 9800GT 1 GB grafu i 550W napajanje.
Sada ne znam da samo nadogradim grafulju ili da mjenjam cijelu matičnu i proc također. Budžet bih imao do oko 2000 kuna (ali bilo bi bolje da nadogradnja košta što manje).

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Zylvio kaže...

Pozdrav. Već sam prije pisao, ali onda je nešto iskrslo i nisam mogao nadograditi komp (osim SSD-a).
Trenutno imam Intel Core 2 Quad Q8400 - 2.66 GHz, 4 GB DDR3 memorije, nVidia 9800GT 1 GB grafu i 550W napajanje.
Sada ne znam da samo nadogradim grafulju ili da mjenjam cijelu matičnu i proc također. Budžet bih imao do oko 2000 kuna (ali bilo bi bolje da nadogradnja košta što manje).

Kakvo napajanje?

14 godina
Remzi kaže...
Zylvio kaže...

Kakvo napajanje?

Neko dr mr. Nezz ni ja marku.

15 godina
neaktivan

Bok svima!

Ovako, zanima me da li mi se uopće isplati nadograđivat kantu s novim procom i matičnom - razmišljam o i5-4690k i MSI Z97-G43 ili G45 čime bih zadržao postojeći DDR3, al me brine što bi onda "zapeo" na starom socketu idućih 3-5 godina i 16 GB jer imam kekse od 4 x 4 GB.

Trenutni komp mi je star sad preko 5 godina (složio sam ga u travnju 2010). Koristio sam ga primarno za gaming, virtualizaciju i programiranje. Kužim da mi je proc usko grlo u igrama poput GTA V, MGS V, novi UT pre-alpha... Igram na 1080p i uvijek ciljam na high postavke i 60+ fpsa, ak to ne postižem onda igru bacam na "igrat-ću-na-novom-kompu" listu, koja je nažalost sve veća i veća :(

Priznajem, u zadnje vrijeme sve manje igram, tako da mi je sve teže opravdat samom sebi kupovinu novog kompa (skylake, ddr4, 970...), ali s druge strane ne znam kolko mi se isplati dat 3000 kn za nadogradnju kolko bi me ispali novi proc i matična. Razmišljao sam da npr. uzmem tih 3000 i nadodam zaradu od prodaje nekih komponenti na njuškalu (CPU, MBU, GPU, RAM - kolko bih za to mogao dobiti?) pa da tu lovu iskoristim za kupovinu novog kompa...?

Hvala unaprijed!

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.11.2015 22:14 (teurastaja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Pa jedino zapravo moraš CPU i MBO nadograditi jer sve ostalo je jako dobro. Taj i5 je mnogo jači od Phenoma. Ako ne misliš raditi OC, uzmeš i5 4460 + B85 matičnu i to je 1000kn jeftinije
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Hvala. Što misliš, kolko bi mogo dobit za phenoma i trenutnu matičnu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
teurastaja kaže...

Hvala. Što misliš, kolko bi mogo dobit za phenoma i trenutnu matičnu?

Nekih 500-550 sigurno možeš dobiti

13 godina
teurastaja kaže...

Bok svima!

Ovako, zanima me da li mi se uopće isplati nadograđivat kantu s novim procom i matičnom - razmišljam o i5-4690k i MSI Z97-G43 ili G45 čime bih zadržao postojeći DDR3, al me brine što bi onda "zapeo" na starom socketu idućih 3-5 godina i 16 GB jer imam kekse od 4 x 4 GB.

Trenutni komp mi je star sad preko 5 godina (složio sam ga u travnju 2010). Koristio sam ga primarno za gaming, virtualizaciju i programiranje. Kužim da mi je proc usko grlo u igrama poput GTA V, MGS V, novi UT pre-alpha... Igram na 1080p i uvijek ciljam na high postavke i 60+ fpsa, ak to ne postižem onda igru bacam na "igrat-ću-na-novom-kompu" listu, koja je nažalost sve veća i veća :(

Priznajem, u zadnje vrijeme sve manje igram, tako da mi je sve teže opravdat samom sebi kupovinu novog kompa (skylake, ddr4, 970...), ali s druge strane ne znam kolko mi se isplati dat 3000 kn za nadogradnju kolko bi me ispali novi proc i matična. Razmišljao sam da npr. uzmem tih 3000 i nadodam zaradu od prodaje nekih komponenti na njuškalu (CPU, MBU, GPU, RAM - kolko bih za to mogao dobiti?) pa da tu lovu iskoristim za kupovinu novog kompa...?

Hvala unaprijed!

Jedino sto bih tu uradio je instalacija Win10 ili barem Win8.1 . Nista ne bih dirao, ici sa 280X na 970 za 1080p nema smisla 280X je mrak grafa za 1080p rezu, 970 je vise 1440p.
Ja bih samo instalirao nove windowse i sacekao 2016 za novu seriju procesora od AMD i Intela, sad uzimati ne znam koliko ti se isplati, jer taj phenom nije za odbaciti jos, dobro rade te jezgre.

P.S. clockni ga na 4Ghz uzmi neko hladjenje, trebace ti za buduci proc svejedno! Ima razlike sa 3.6 i 4.0 kod phenoma, pa mozda cak i iznad !!!

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.11.2015 10:32 (chaselol).
15 godina
neaktivan
chaselol kaže...
teurastaja kaže...

Bok svima!

Hvala unaprijed!

Jedino sto bih tu uradio je instalacija Win10 ili barem Win8.1 . Nista ne bih dirao, ici sa 280X na 970 za 1080p nema smisla 280X je mrak grafa za 1080p rezu, 970 je vise 1440p.
Ja bih samo instalirao nove windowse i sacekao 2016 za novu seriju procesora od AMD i Intela, sad uzimati ne znam koliko ti se isplati, jer taj phenom nije za odbaciti jos, dobro rade te jezgre.

P.S. clockni ga na 4Ghz uzmi neko hladjenje, trebace ti za buduci proc svejedno! Ima razlike sa 3.6 i 4.0 kod phenoma, pa mozda cak i iznad !!!

Već sam upgradeo na Win10, pa napravio clean install. Koristim Scythe Katanu III, međutim nemrem dobit proc iznad 3.6 GHz... hlađenje nije problem, nije stabilan u Primeu. Ne sjećam se točnih postavki i voltaže, postat ću kad se vratim doma.

Što se tiće prelaska sa 280X na 970 - to si skroz u pravu, 280X je mrak za 1080p, al nažalost vidim da je proc koči :(

Da sad ne guglam... za kad su najavljene nove Intelove i Nvidia serije?

11 godina
neaktivan

Jucer odnesem komp na popravak i kaze mi da je otisla maticna

Rekao mi je oko 450kn da ce bit 

Ima li tko sta jeftinije jer ne ulaze mi se sad u ne bas dobru konfiguraciju pa ako moze netko pomoc s nalsakom maticne

Evo specs:

Gts 450 1gb gddr5

Kingston 2x2gb 1333 ddr3

Intel e6600 3.06 socket 775

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Moj pc

Chipset 0YP806 nVidia MCP51
AMD 0YP806Athlon(tm) Dual Core Processor 5000B 2.61 GHz
ATI Radeon HD 2400 XT RAM:265MB
Maximum Supported Memory 8.00 GB
Samsung HDD
Model Number SAMSUNG HD161GJ
160 GB Supported Standards
ATA/ATAPI-7, ATA/ATAPI-6, ATA/ATAPI-5, ATA/ATAPI-4

Molim sajet za nadogradnju i kupovinu hdd od 500 GB koji bi se uklopio u nadogradnju i bez nje.Hvala

GS
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Bok svima

zanima me upgrade kompa točnije kupnja nove matične i dali mi je nova matična uopće potrebna.

Konfiguracija je kupljena 2011 godine s time da je 4 GB RAM-a dodano prije godinu dana a grafička je 

dva mjeseca stara. Budžet je 700 kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice