Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 25.166
|
čitano: 4.549.401
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Savjeti o nadogradnji računala

Bice dovoljno, ali kad vec za skoro istu cijenu mozes uzeti neko 550-600W sto da ne, ogranicavati se na 430W se po meni ne isplati.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Re: Savjeti o nadogradnji računala
Texpi kaže...

Za gaming? Uzmi jaču grafu:

Gigabyte GeForce GTX 960, PCI-E 3.0, 4 GB GDDR5 cca 1800kn

i3 će terat 960?

12 godina

Bez problema.

1 0 hvala 0
13 godina

Ipak je ovo (kraj) 2015 i dualci idu u zaborav. Stariji naslovi ce raditi bez problema i sp, dok ce noviji, mp ioni koji tek dolaze imati problema pogotovo odrzavati prosjecan fps. Ispod se ne isplati uzimati, planiraj novi cpu u 2016 definitivno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Zanima me nesto vezano za ram. Koje je bolje gledati kod odabira,latenciju ili brzinu,tipa je li boje uzeti 1600mhz za CL9 latencijama il 2400 sa CL 10 latencijama?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
izvone kaže...

Zanima me nesto vezano za ram. Koje je bolje gledati kod odabira,latenciju ili brzinu,tipa je li boje uzeti 1600mhz za CL9 latencijama il 2400 sa CL 10 latencijama?

Pogledaj ovaj video pa ti vidi: 

...My life, My game, My rules...
13 godina
izvone kaže...

Za gaming nemas razlike izmedju 1333mhz i 2133mhz, tj razlika od 1-2% je totalno zanemariva.
Biraj najkvalitetnije Kingstone ili Crucial i miran si.

Ako vec slazes masinu u boji mozes i to da biras, a sve ostalo nikakve veze nema za gaming.

11 godina
neaktivan

Ja ne bih rekao da rade apsolutno isto, barem sto se tice skylakea. Vidio sam da skylake 6600 sa ddr3l ramima ne radi jednako dobro kao 2133 ddr4 pa nadalje. Nemogu se sad sjetit koji tocno video, ako nađem zaljepim ga. Ali npr. ddr3 razlika izmedju 1333 i 1866 nikakva

Battlelog: D3lBoy-00
11 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Ja ne bih rekao da rade apsolutno isto, barem sto se tice skylakea. Vidio sam da skylake 6600 sa ddr3l ramima ne radi jednako dobro kao 2133 ddr4 pa nadalje. Nemogu se sad sjetit koji tocno video, ako nađem zaljepim ga. Ali npr. ddr3 razlika izmedju 1333 i 1866 nikakva

To su ovi videji od DigitalFoundry-a

Ali porast FPS-a je samo kod skylake procesora(i to u nekim slučajevima bude ljepi porast FPS-a) no kod starijih generacija razlika je zanemariva!

...My life, My game, My rules...
12 godina
chaselol kaže...

Ipak je ovo (kraj) 2015 i dualci idu u zaborav. Stariji naslovi ce raditi bez problema i sp, dok ce noviji, mp ioni koji tek dolaze imati problema pogotovo odrzavati prosjecan fps. Ispod se ne isplati uzimati, planiraj novi cpu u 2016 definitivno.

15 godina

Poštovane kolege...

Već danima gruntam, pa da pitam Vas stručnjake.

Ima li svrhe utopiti sadašnji proc i matičnu (dok još mogu dobiti nešto za nijh), mada ne znam koliko bi to bilo, pa se ponoviti sa Skylakeom i ddr3 matičnom.

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_255_440&products_id=17226

Proc radi, nije klokan, matična je isto u redu, sve radi - garancija istekla.

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.11.2015 17:58 (Kvod).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Tvoj proc je još uvijek zvijerka, tako da ništa značajno nećeš dobiti prelaskom na skylake. Pričekaj još neko vrijeme, dok god proc gura sve tvoje zahtjeve.

0 0 hvala 2
11 godina
neaktivan
Kvod kaže...

Poštovane kolege...

Ima li svrhe utopiti sadašnji proc i matičnu (dok još mogu dobiti nešto za nijh), mada ne znam koliko bi to bilo, pa se ponoviti sa Skylakeom i ddr3 matičnom.

Hvala.

Ja sa FX 8320 upravo prelazim na 6600. Ovisi sto ces raditi i koliko si ti zadovoljan trenutnim procom, ovako dali se isplati ili ne ti ne moze nitko rec jer realno ti sa prastarim Phenom II 965 možeš igrati šta god danas, bottleneckat ce malo jace kartice ali ništa strašno, tako da na tebi je, ja mislim da ako netko želi upgradeat cpu sa Sandy ili lošijeg Ivy Bridga kao i FXa - se isplati na Skylake. Sa npr. 3770k ili Haswella ne baš

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.11.2015 20:14 (D3lBoy).
13 godina
D3lBoy kaže...

Ja sa FX 8320 upravo prelazim na 6600. Ovisi sto ces raditi i koliko si ti zadovoljan trenutnim procom, ovako dali se isplati ili ne ti ne moze nitko rec jer realno ti sa prastarim Phenom II 965 možeš igrati šta god danas, bottleneckat ce malo jace kartice ali ništa strašno, tako da na tebi je, ja mislim da ako netko želi upgradeat cpu sa Sandy ili lošijeg Ivy Bridga kao i FXa - se isplati na Skylake. Sa npr. 3770k ili Haswella ne baš

Zbog cega prelazis na 6600 ako nije tajna?

Ako je gaming prioritet to mi izgleda kao bacanje novca jer u 2016 dolaze nove generacije i proca i grafickih kartica, tako da mi danas svaka investicija sa fx8xxx/i5/i7 od druge generacije pa nadalje ne izgleda kao pametna opcija (ponavljam gaming prvenstveno)

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.11.2015 20:30 (chaselol).
11 godina
neaktivan
chaselol kaže...
D3lBoy kaže...

Zbog cega prelazis na 6600 ako nije tajna?

Ako je gaming prioritet to mi izgleda kao bacanje novca jer u 2016 dolaze nove generacije i proca i grafickih kartica, tako da mi danas svaka investicija sa fx8xxx/i5/i7 od druge generacije pa nadalje ne izgleda kao pametna opcija (ponavljam gaming prvenstveno)

Zato što mi u dosta igara ne gura 290X do punog potencijala ali ajde to nije tako veliki problem, vec dosta igara koje igram su zahtjevne na jednoj/dvije jezgre u tim slucajevima 6600 je na nekim djelovima čak i duplo bolji. Slican je 4690k ali 6600 ima brže single core performanse, također podržava ddr4. Tako da mislim da sa tom kombinacijom cu biti nešto mirniji neko vrijeme, u 2016. dolaze nove stvari da ali ništa da ces morat rec "Moram upgradeat svoj skylake/haswell". I ovako sam si to složio dosta budget tako da mi se ne isplati cekati nešto za sta i onako necu imat love. Htio sam podržavati AMD i sačekati Zen, ali nece to skoro, a i vjerujem da ce bit u rangu trenutnih 14nm (skylake) procesora. Ima još 101 sitan moj razlog od toga što ce mi skinut toliki load sa mog i onako preopterecenog napajanja, sve do tog da želim kad ugasim komp da mi ne svijetli pola sobe zbog maticne i ostalog hahah (probao sam boga oca u biosu jednostavno ne trza)

13 godina

Ne kontam sto ti soba svijetli zbog toga al dobro :D
Ako ti je vec frka zbog tih starijih igara (jel u pitanju Arma ili sta bas me interesuje koji su to naslovi) ali mislim da bi ti bila dobra investicija recimo uzeti neki i5 4440 oni su prilicno jeftini ~cca 1300kn i neku maticnu, bukvalno prodas svoje i dodas nesto sitno a u tim igrama koje igras neces imati razlike izmedju 4440 i 6600 sigurno.
Nego interesuju me koji problemi, nedavno sam uzeo 8320E i igram malo zahtjevnije CPU igre i stvarno sam zadovoljan (pogotovo multiboxing 5-10 accounta odjednom world of warcraft)

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.11.2015 21:00 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ma sve mi svijetli od kucista, graficke, miša, maticne. Probao sam sve power opcije u biosu i slicno jednostavno nece, ali nebitno. Da i starije i novije igre Arma 3, Kingdom come Deliverance (tek izlazi ali preferira dosta intel procesore) na fxu radi na 28-30fpsa ultra ili low, jer jednostavno koci grafu... Znam da dosta tih naslova nije optimizirano kao Arma ali jednostavno gledao sam koliko bolje radi od FXa arma. i5 4440 bi bilo glupo uzimat pošto bi to realno bio downgrade sa 8320. Nije to loš cpu i naravno da vrti sve, ali vec neko vrijeme planiram upgradeat i jos to kada vidim da mi u 60% igara gpu radi na 70ak posto onda vise nije fora. To je dobar cpu za kombinacije R9 270X/280 ili GTX 770/960 sve preko tog ga polako koci. 

13 godina

Tu malo grijesis u tim lose optimizovanim igrama i5 4440 bez problema zakuca tu grafu iznad 8320/8350, a sto se tice svjetla +5V AUX napajanje ti je i dalje aktivno a njega lako ugasis u biosu, nadam se da ces rijesti taj problem 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Trenutna konfa je: 

Pentium g3258

8 gb ram g.skill

1 tb hdd

r7 370

gigabyte h81 neka crap ploča

lc power silent series 550w.

Znači treba savjet oko nadogradnje, 5000 kn je limit. Kako je kolega napisao treba bolji proc, grafa i ssd. Jel potrebno možda promjeniti ploču ili da ostanem na istoj? Ova ploča trenutno je bila najjeftinije što se moglo uzeti pa ne znam jel se isplati ostajati na tome ako se uzima novi proc i grafa, također ploča nema pciex 3.0 hoće utjcati to na performanse u igrama?

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.11.2015 21:53 (Bub0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Nece pcie 3.0 utjecati. Možeš na taj socket staviti bilo koji haswell, sad ovisi koji je tocno model ali pošto kazes da je slabija onda naravno nista od OC

11 godina
neaktivan
5000 više manje.... (otprilike 5570)

Zasad ti je i ta ploča dobra, ram također nema neke potrebe nadograđivat zasad.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.11.2015 22:44 (dai53nja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
dai53nja kaže...

Čemu pobogu 700w napajanje? Ne znam odkud ti ovo, ali svako brand name napajanje od 500w ce biti dovoljno.

11 godina
neaktivan

Zato što su cijene više manje iste, a manje će se mučit napajanje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Neznam di da pišem pa pišem ovdje, jer ujedno i jest nadogradnja :) ISPRIKE SVIMA!

Riknula matična na mašini. :(  (OVA)

Trebam LGA775 da podržava Intel Core2Duo E4600, PCI express i DDR2 1200MHz, znači adekvatnu zamjenu.
Inače sam iz okolice Bjelovara, a za mjesto kupnje mi odgovaraju i Koprivnica i Križevci, te naravno njihove okolice.

Ako netko ima, molim vas da se javite u privatne poruke, da moja zvjer dobije transplantaciju. 

(Ne očekujte 500kn za takvu matičnu jer nemam!)

JOŠ JEDNOM ISPRIKE jer znam da je tema promašena, al kad fakat neznam kuda drugdje staviti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.11.2015 23:52 (matejBJ).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Znaci da zamjenim napajanje obavezno.
Na oc ni ne racunam uzet cu neku i5-icu non K i to je to.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Bub0 kaže...
Znaci da zamjenim napajanje obavezno.
Na oc ni ne racunam uzet cu neku i5-icu non K i to je to.

Ja bi ti preporucio onda i5 4690 to je vjerojatno naj bolji non k i5 haswell koji mozes nabavit. Ram ti je ok, ssd si uzmi to ce ti naj vise razlike napraviti. Grafu ako želiš mjenjati, gledaj za polovne R9 290X (ne referentne) ili GTX 970 naravno sa garancijom. Novo ako gledaš onda ponovno 970 ili R9 390. Napajanje ovisi koju grafu uzmes, dok ne uzmes grafu ne moras ni napajanje. Imao sam LC silent giant 460w i skroz dobro napajanje, ali ako budeš uzimao 290X ili 390 onda razmišljaj o nekom solidnom 80+ bronze/silver 600w napajanju, preko toga ti ne treba, šta god tko govorio.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2015 15:52 (D3lBoy).
15 godina
D3lBoy kaže...
Kvod kaže...

Poštovane kolege...

Hvala.

Dok još mogu dobiti neke pare za ovaj proc i matičnu. Pa da na to nadodam još para. Mislim da ću ipak ubosti proc i matičnu, a ovo što imam na bubanj.

Da ne otvaram novu temu - koliko mi mogao dobiti za proc i matičnu(Moj PC).

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2015 17:32 (Kvod).
14 godina
Kvod kaže...
D3lBoy kaže...
Kvod kaže...

Poštovane kolege...

Hvala.

Dok još mogu dobiti neke pare za ovaj proc i matičnu. Pa da na to nadodam još para. Mislim da ću ipak ubosti proc i matičnu, a ovo što imam na bubanj.

Da ne otvaram novu temu - koliko mi mogao dobiti za proc i matičnu(Moj PC).

Hvala.

i5 2500K bez problema 800kn+,matična 300kn+.

17 godina

Koja bi bila najbolja grafička kartica do 1600kn?

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
14 godina
Ag008 kaže...

Koja bi bila najbolja grafička kartica do 1600kn?

Nova/rabljena?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice