Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 25.152
|
čitano: 4.540.961
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Savjeti o nadogradnji računala
Kelam kaže...

Kese triba sta nadogradit pod Moj PC

samo monitor!{#}

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
13 godina
Savjeti o nadogradnji računala

I ssd 128/+200 GB.

krivi

Ha onda uzmi Fx 6300 + Asus M5A97 R2.0 Evo i kasnije dovrsi ram i graficku.

Molim da mi se ne šalju na PM upiti za procjene komponenti i sl. Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2014 15:59 (zober).

2 0 hvala 2
14 godina
zober kaže...

krivi

Ha onda uzmi Fx 6300 + Asus M5A97 R2.0 Evo i kasnije dovrsi ram i graficku.

A baš i neće moći, ima DDR2 RAM. {#}- malo kasnim, morao sam u restart koji je potrajao iz nekog razloga. ;D

I dalje stoji. {#}

Valentin17 kaže...
Npr. ja bih uzeo FX6300 + Gigabyte 970A-DS3P ili ASUS M5A97 R2.0 + 4GB DDR3 (ili ako možeš 2x4GB) RAMa na 1600 MHz.
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2014 16:02 (Valentin17).
13 godina

U pravu si, preletio sam moj pc i ucinilo mi se da je mbo As Rock M3A770 DE {#}

Molim da mi se ne šalju na PM upiti za procjene komponenti i sl. Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)
14 godina
zober kaže...

U pravu si, preletio sam moj pc i ucinilo mi se da je mbo As Rock M3A770 DE {#}

{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2014 16:08 (Valentin17).
13 godina
neaktivan

Veliki pozdrav svima. Trebao bih vaš savjet oko eventualne nadogradnje mog računala. Uskoro će mu biti 3 godine kako sam ga uzeo i zasad što se kaže "da kucnem u drvo" radi super. No ipak je vrijeme za nadogradnju. Ili možda čak i brand new. Budžet mi je ograničen, do idemo reć nekih 2500-3000 kn, a računalo bi mi služilo između ostalog za gaming. Nisam neki teški gamer, da mi mora bit sve na Ultra, Very High ili tako nešto, ali da mi igre izgledaju ok, da se može igrat bez zapinjanja (minus naravno one koje su loše optimizirane) i to je to. U biti od svih nadolazećih igara najviše bih volio da mogu bez problema igrati Arkham Knight. Napomena da sam do sada mogao gotovo SVE igre igrat na High ili čak Very High detaljima sa trenutnom konfiguracijom. Caka je vjerojatno u tome što imam CRT monitor i malu rezoluciju pa zbog toga. Ali pošto sada planiram uzet i monitor (tu bi ošlo nekih 600 tinjak kuna) vjerujem da ne bi bio takav slučaj.

Uglavnom, konfiguracija je sljedeća:

MBO: MSI 760GM-P23(FX)

CPU: AMD Athlon II X3 450

GPU: XFX Radeon 6770

HDD: Samsung HD502HJ

PSU: Corsair CX430-430 W

Molim savjet o nadogradnji. Ili možda complete system overhaul. Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2014 18:44 (Boky1985).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Boky1985 kaže...

Veliki pozdrav svima. Trebao bih vaš savjet oko eventualne nadogradnje mog računala. Uskoro će mu biti 3 godine kako sam ga uzeo i zasad što se kaže "da kucnem u drvo" radi super. No ipak je vrijeme za nadogradnju. Ili možda čak i brand new. Budžet mi je ograničen, do idemo reć nekih 2500-3000 kn, a računalo bi mi služilo između ostalog za gaming. Nisam neki teški gamer, da mi mora bit sve na Ultra, Very High ili tako nešto, ali da mi igre izgledaju ok, da se može igrat bez zapinjanja (minus naravno one koje su loše optimizirane) i to je to. U biti od svih nadolazećih igara najviše bih volio da mogu bez problema igrati Arkham Knight. Napomena da sam do sada mogao gotovo SVE igre igrat na High ili čak Very High detaljima sa trenutnom konfiguracijom. Caka je vjerojatno u tome što imam CRT monitor i malu rezoluciju pa zbog toga. Ali pošto sada planiram uzet i monitor (tu bi ošlo nekih 600 tinjak kuna) vjerujem da ne bi bio takav slučaj.

Uglavnom, konfiguracija je sljedeća:

MBO: MSI 760GM-P23(FX)

CPU: AMD Athlon II X3 450

GPU: XFX Radeon 6770

HDD: Samsung HD502HJ

PSU: Corsair CX430-430 W

Molim savjet o nadogradnji. Ili možda complete system overhaul. Hvala.

Prvo od buđeta oduzmeš 800Kn za novi monitor. Ostajemo na 2200Kn i onda si zemiš ovo s slike. No, nisi mi rekao koliko imaš rama?

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasa
13 godina
  • 1 x AMD Phenom II X4 925, 2.8GHz, 95W, 8MB, AM2+/AM3
  • 1 x LC POWER LC-CC-95, socket 775/1155/1156/AMD
  • 1 x SAPPHIRE Radeon R7 265 2G GDDR5/256-bit
  • 1 x Acer V226HQLAbd 21.5" LED Monitor

Ukupno: 2475,70 kn

+ neki SSD 120gb ili još radne memorije

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2014 18:58 (FakeDeath).
Moj PC  
1 2 hvala 1
14 godina
FakeDeath kaže...
  • 1 x AMD Phenom II X4 925, 2.8GHz, 95W, 8MB, AM2+/AM3
  • 1 x LC POWER LC-CC-95, socket 775/1155/1156/AMD
  • 1 x SAPPHIRE Radeon R7 265 2G GDDR5/256-bit
  • 1 x Acer V226HQLAbd 21.5" LED Monitor

Ukupno: 2475,70 kn

+ neki SSD 120gb ili još radne memorije

Pa nije mu to baš neki veliki prijelaz i mislim da on nema nikakve potrebe za SSd-om

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasa
13 godina
neaktivan

4 GB RAM. To sam zaboravio reć sorry. I zaboravio sam reć da bi mi komp koristio za snimanje i uplodanje. Gameplay i to. Ništa fency. EU 4 i neke starije igre. A od novijih, eto rekao sam. Arkham Knight. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Boky1985 kaže...

4 GB RAM. To sam zaboravio reć sorry. I zaboravio sam reć da bi mi komp koristio za snimanje i uplodanje. Gameplay i to. Ništa fency. EU 4 i neke starije igre. A od novijih, eto rekao sam. Arkham Knight. :)

Bolja ti je ondam oja opcija jer imaš vise jezgri na procesoru i skoro duplo jacu grafu ;)

13 godina

a tvoja opcija mu bude radila? :D

najbolja je opcija novi proc fx6300+nova ploča ili neki i5 + nova ploča...

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2014 19:34 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

ok, hvala na savjetu {#} mislim da ću tako i uzeti.

trenutno je nešto iskrsnulo pa se moram malo strpiti za komp, ali nadam se da bude ubrzo {#}

13 godina
neaktivan

Pozdrav
molio bih pomoć oko nadogradnje konfiguracije

Trenutna konfiguracija :

CPU : Intel Core2Duo E6550 2.33 Ghz

RAM : 4,00GB DDR2

Maticna : Fatal1ty FP-IN9 SLI (LGA775)

Graficka : NVIDIA GeForce GT 650 Ti

PSU : Silverstone 500w 80 PLUS

Mijenjao bi CPU, RAM i MB. Da li je B85 cipset dobar izbor za I5-4570 tacnije MSI B85-G41 ili bi preporucili drugu/i MB/cipset ?
Ukoliko mi preporucujete neku drugu MB neka bude do 55€. Racunar se vecinom goristi za igre

P.S komponente bi kupovao sa computeruniverse

Hvala!

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Prodigy123 kaže...

Pozdrav
molio bih pomoć oko nadogradnje konfiguracije

i vise nego dovoljna! posto si uzeo cpu koji se nemoze(ne doslovno) klokati ovo ti je dobra ploca! ima sve sto treba prosijecnom korisniku! drugo nesto za preporuciti i nemam! sasvim solidna pločica za te novce!lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2014 22:17 (Stjepanj).
12 godina

Pozz,trebao bi preporuku maticne i proca do 1500 kuna.Igram vecinom Dayz,CS GO ali treba mi malo veci frame za snimanje DayZ-a.Zadrzao bi trenutnu grafu,ramove i napajanje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Endymon kaže...

Pozz,trebao bi preporuku maticne i proca do 1500 kuna.Igram vecinom Dayz,CS GO ali treba mi malo veci frame za snimanje DayZ-a.Zadrzao bi trenutnu grafu,ramove i napajanje. 

ja bi ovako GA-970A + FX x6 6300 i onda se još malo protegni i uzmi malo bolje napajanje tipa cx 430 ili xfx 450.

14 godina
neaktivan

Pozdrav

Odlucio sam se da napokon narucim graficku R7 260x, ali pored graficke imam novca za jos jedan dio sad ne mogu se odluciti koji bi bio bolji za uzeti u ovom trenutku:

1. trenutno imam Hitachi HDD 320Gb koji ima nekoliko bad sectora, ne znam da li da ga odmah zamijenim ili da sacekam jos neko vrijeme, na izboru imam WD Blue 1Tb za 420kn i posto vi svi hvalite onaj Seagate SSHD od 1Tb pokusao sam ga naci u nekoj prodavnici u BiH ali nema ga nigdje, u jednoj prodavnici ima 2Tb ali je 900kn, a to mi je ipak previse i prostora i novca :)

2. trenutno imam napojnu LC Power Office series 600W pa me interesuje da li nju da zamijenim za neku kvalitetniju ili ce ona izdrzati ovu graficku bez problem, ako bi uzimao novu napojnu isao bih na  nesto kvalitetnije i zbog mogucih nadogradnji u buducnosti, a ove imam na izboru: Seasonic 520W, XFX 550W, Zalman LX - 500 ili 600W i Zalman GS II 500W ( Seasonic i XFX su oko 600kn, a Zalman oko 450kn)

3. gledao sam i CPU coolere, ali trenutno nemaju na stanju Rajintek Aidos, od povoljnijih ostao im je Xigmatek Loki II za 160kn, pa ne znam da li je ovaj hladnjak kvalitetan ili da sacekam nesto bolje pa kasnije uzmem

Pa ako vam nije problem da vi kazete sta je bolje u ovom trenutnu novi HDD ili nova napojna?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Uzeti SSD 120gb? ako ti je dosta to prostora 120+320... ako ne Uzmi WD Blue 1Tb

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.7.2014 9:56 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 2
17 godina

Svašta bih ja tu nadogradio;

- za početak dodao bih još RAM jer je 2 GB premalo

- dodao bih SSD disk za OS i programe, od barem 120 GB

- dodao bih jedan mehanički disk od terabajta najmanje (jer ja prostora trebam puno, za tebe ne znam)

- umjesto stock/box hladnjaka stavio bih neki aftermarket, čisto zbog izgleda, tišeg rada i nešto nižih temperatura

I da, NEMOJ NARUČIVATI r7 260x na taj settup, ne vrijedi. Radije nešto zericu slabije a ostatak novca uloži u nešto od toga što sam naveo (ili čak sve).

Grafa ti je odviše i neki Radeon R7 250X (HD 7770), čak je i R7 250 uz takav proc OK.

Twitter: @191x7
14 godina
191x7 kaže...
Grafa ti je odviše i neki Radeon R7 250X (HD 7770), čak je i R7 250 uz takav proc OK.

A čuj rekao je da bi nadogradio i procesor u budućnosti.

14 godina
neaktivan

Da imao sam u planu kasnije uzimati novi proc, maticnu i ram( imao sam u planu FX 6300, neku 970 ili 990 maticnu i min. 4Gb RAM-a, a mozda i 8Gb)

Sad svakako planiram uzeti 2Gb RAM-a, ovu grafu sam odabrao i zbog ovog kasnijeg upgrade-a na novi cpu, ali i zbog toga sto je razlika mala u cijeni 80-100kn je R7 260x skuplja od R7 250/250x.

Za HDD sam pitao da li ga treba mijenjati jer su se pojavili ti bad sectori, a ne bih da sve izgubim, a bilo bi dobro i da imam malo vise prostora, jer sam ovaj skoro napunio :)

SSD mozda kasnije budem uzimao jer ne znam koliko je isplativo staviti ga na ovu staru MB da li ona moze iskoristiti puni potencijal SSD-a

Niste nista rekli za napojnu da li ce ona biti problem ili je mogu ostaviti pa kasnije onda uzeti novu.

Jos mi recite da li je neko imao iskustva sa Xigmatek Loki-em II i da li se isplati uzeti za 160kn pa da malo OC-am ovaj trenutno procesor 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

SSD ti je itekako isplativo staviti na tu ploču, ta ja koristim SSD i na kompu (koji također ima SATA II priključak kao i tvoj) i na laptopu (koji ima S-ATA prve generacije) i u oba slučaja je ubrzanje ogromno i i tekako osjetno te se ljudi (slabo upućeni) čude kako je moj 8 godina star laptop brži nego neki njihov nov...

Napajanje ti još može, nemaš brige. Kada budeš mijenjao platformu (proc+ploča+ram) mijenjaj i njega al do tada može (ako je ispravno i nije prastaro).

Twitter: @191x7
14 godina
neaktivan
191x7 kaže...

SSD ti je itekako isplativo staviti na tu ploču, ta ja koristim SSD i na kompu (koji također ima SATA II priključak kao i tvoj) i na laptopu (koji ima S-ATA prve generacije) i u oba slučaja je ubrzanje ogromno i i tekako osjetno te se ljudi (slabo upućeni) čude kako je moj 8 godina star laptop brži nego neki njihov nov...

Napajanje ti još može, nemaš brige. Kada budeš mijenjao platformu (proc+ploča+ram) mijenjaj i njega al do tada može (ako je ispravno i nije prastaro).

Napajanje je staro 2-3 godine i nedavno mu je otisao ventilator, pa sam ga zamijenio sa drugim ventilatorom, ali novi vent sam morao spojiti na maticnu jer se spaja na 3-pina, a u napojnoj imaju samo 2-pina.

Evo nasao sam ovaj SSD http://www.winwin.ba/racunari-i-komponente/racunarske-komponente/hdd/ssd-hard-diskovi/ssd-sata3-120gb-samsung-840-evo-540-410mb-s-mz-7te120bw-1178234.html sta mislite je li dobar, 150KM= oko 600kn 

Pa kasnije onda i uzeti neki novi HDD, nadam se da ce ovaj izdrzati jer brinu me ti bad sectori, jer citam da cim se pojave ti bad sectori da je HDD pri kraju i da ga treba sto prije zamijeniti 

Znaci sad uzimam SSD, RAM i GPU.

13 godina

ovo je bolje

http://www.winwin.ba/racunari-i-komponente/racunarske-komponente/hdd/ssd-hard-diskovi/ssd-sata2-120gb-intel-320-series-ssdsa2bw120g3-1192703.html

a na  hdd-u odvrti program "hdd regenerator"

Edit: sada vidim da krivo gledam, to je stari intel...

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.7.2014 12:48 (FakeDeath).
Moj PC  
0 1 hvala 1
14 godina
neaktivan

Ne mogu sad uzeti SSD jer nemam ga gdje prikljuciti sad sam vidio da na maticnoj imam sva dva prikljucka, na jednom je HDD, a na drugom DVD-RW

Hvala vam svima na savjetima 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

?

Asus P5KPL-AM SE ima 4 sata....

ali ti očito imaš onu bez "SE" ona ima 2 :#

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.7.2014 12:59 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
FakeDeath says ...

?

Asus P5KPL-AM SE has 4 hours ....

But you obviously have one without the "SE" she has 2 #

There are two SATA http://www.asus.com/za/Motherboards/P5KPLAM_SE/overview/

Asus P5KPL SE ima 4 SATA

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.7.2014 13:11 (eagle05).
13 godina

ma google ima druge slike :D nisam gledao na asus

http://www.maxnet.md/images/stories/content/mainboard/asus%20p5kpl-am%20se.jpg

a nisam niti na ploču skicao vec onak u brzini :D

Moj PC  
1 1 hvala 1
13 godina

frend me zamolio da složim komp za 3000 kuna . Znači procesor , napajanje, matična , hladnjak i kućište . 

Ja sam mislio ovako :

Proc:Amd FX 8320

Matična : Gigabyte GA-990XA-UD3 Sck. AM3+

Napajanje :Corsair CX500M PSU, 500W, CX-M Series

Hladnjak :CPU Hladnjak Raijintek Ereboss, 140mm

Kućište : neko polovno s oglasnika ili neko iz trgovine :

On inače ima gradu HD7770 i 8 gb rama i hd disk novi tako da nam to ne treba . 

Ako može mišljenje ili savjet da nešto promjenim ? 

Moj PC  
0 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice