Gameing konfiguracija - pomoc

poruka: 20
|
čitano: 6.526
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
Gaming konfiguracija - pomoc

Dakle , molim za savjet , sinko si je zamislio ovakvu konfiguraciju pa me zanima jel to drži vodu ili ne ...  hvala

Intel procesor i3-8350K BOX, Coffee Lake

Matična ploča AS PRIME Z370-P

Grafička kartica Asus EX-GTX1070-O8G

Memorija PC-19200, 16 GB, KINGSTON HX432C16PB3K4/16 XMP HyperX Predator, DDR4 3200MHz, kit 2x8GB

HDD INT SEA 1 TB ST1000DM010

MS STORM gaming midi tower kućište

EVGA 600W Power Supply

Vodeno hlađenje COOLERMASTER MasterLiquid Lite 240

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.12.2017 17:20 (Robert110).

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Gameing konfiguracija - pomoc
Taj procesor ne drzi vodu dobar jest ali u kombinaciji sa gtx 1070 i ne bas.Mozda 8600k ili ryzen 1600
AMD AntiBoy
17 godina

Loša kombinacija procesor-grafička, u startu će biti bottlenecka.

Na kojoj rezoluciji će se koristiti računalo, 1080p?

Twitter: @191x7
8 godina
neaktivan

dečki hvala na odgovorima ,,, što se tiče rezolucije pojma nemam... za sad igra minecraft al vidim da brije na pucačine... tipa call of duty ww2 ak se ne varam.. ne zamjerite al već godinama ne pratim ove stvari tak da pojma nemam... buđet mu je do 7k kn 

0 0 hvala 0
17 godina

Dakle ne treba periferija (miš, tipkovnica, monitor, zvučnici, slušalice, ...)?

Za 7000 Kn da se složiti super kanta, nabrzaka ćemo mi to. :)

8 godina
neaktivan
191x7 kaže...

točno tako... ak nije problem bio bi zahvalan :)

8 godina
neaktivan
Robert110 kaže...
191x7 kaže...

točno tako... ak nije problem bio bi zahvalan :)

zaboravio sam napomenut 7k + pdv...

17 godina

Je li to možda 7000 bez poreza i rabata? Naime, konfiguracija iz prvog posta dođe znatno više od 7000. Pod znatno ne mislim par stotina kuna više nego par tisuća kuna više.

proc 1500
ploča 1100
grafa 3700-3900
memorija 1800
disk 350
kućište 250
napajanje 500
vodeno hlađenje 400

uk 9700 +- 100 HRK

cijene prosječne gledano na nabava.net

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.12.2017 11:47 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

cjene bez pdv smo gledali...  (7000 + pdv)

0 0 hvala 0
17 godina
17 godina

Ovo Gameing bode u oči..

FOR THE HORDE
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
191x7 kaže...

Loša kombinacija procesor-grafička, u startu će biti bottlenecka.

Na kojoj rezoluciji će se koristiti računalo, 1080p?

Jesi covjeka uopce pitao kakav monitor ima pa da pricas o nekakvom "bottlenecku u startu"? Ako je na 60hz nece vidjet bottleneck nikad pa ni tad, jedino sto mu se preporuciti da ide na neku vecu rezoluciju tipa 1440p da iskoristi tu karticu.

Uostalom 8350k kad se klokne je u situacijama gdje igra koristi do 4 jezgre bolji od i5 8400, a pogotovo od ryzena 1600 klik, dok je u igrama koje mogu koristti vise od 4 jezgre jednak ili malo losiji od 8400 ili vecinom bolji ili jednak sa ryzenom 1600 klik1klik2klik3, tako da nemoj sirit dezinformacije i covjeku krivo govoriti nebuloze.

Osim toga covjek je izabrao odlicno napajanje, a ti mu u konfiguraciju od 9500kn uguras taj bronze fortron od 500w...

17 godina

Bottleneck grafičke od strane procesora ne ovisi o osvježenju monitora.

U postu koji si citirao i jesam pitao za rezoluciju. Čovjeku nije poznato, dakle vjerojatno je 1080p 60Hz.

i3 8350K je kao i5 7600K i slični. Ryzena je lakše nadograditi, za AM4 je obečano korištenje do 2021. 

Također, sve više igara se muči na "samo" 4 jezgre, valja pogledati npr Assassins Creed Origins.

i5 8400 je nezgodno staviti, ta nigdje ga nema. i5 8600k je totalno neisplativ, a i7 8700k pak košta previše za budget.

Ryzen nije baš neko rješenje, ali je svakako bolji izbor od stare Z170/Z270 platforme.

EVGA 600W može biti i odlično (G2, G3) i loše (lošiji modeli), nije navedeno koje je odabrano.

Vjerojatno je odabrano neko lošije JER koliko vidim šparalo se i na kućištu i na još nekim komponentama (čak ni SSD nije stavljen).

I stavljeno je 240mm vodeno u kućište u koje se ne može montirati - to je samo pokazatelj da se čovjek baš i ne razumije ili nije pratio tržište.

13 godina
protjeran
Nego o cemu ovisi? Nemoj mi samo uletit aa vicom da ovisi o rezoluciji...

Procesor ima svoje zadace koje mora odraditi za taj 1 fps (ai, fizika itd), ako je on u stanju vrtit 100 fps-a u nekoj igri on ce tih 100 fps-a vrtit na bilo kojoj rezoluciji, on radi uvijek isti posao za tih 100 fps-a, a kartica je vazna za rezolucuju tj ona je zaduzena za crtanje slike, sto je jaca moze nacrtati kompleksniju/vecu sliku brze. Da ne bi bilo kako ja sad pricam gluposti ta tema je objasnjena vec 100 puta od strane Toncija, ali i drugih forumasa koji se jako dobro razumiju u tematiku.

To "sve vise igara" se zapravo svodi na par igara (crysis, ac gdje su i prijasnji naslovi bili cpu intensive i gluposti tipa ashes koje nitko ne igra) tako da to ne drzi vodu. S druge strane slazem se s time da je 8350k neisplativ jer se za slicne novce moze uzeti ryzen 1600 ili i5 8400.

U prevedenom ako covjek igra na 60hz monitoru bilo koje rezolucije i ne bavi se nekim "pro alatima" bolje da si uzme ryzen 1200 ili i3 8100 i imat ce stabilnih 60fps bez problema sa strane procesora, a razliku nek stavi sa strane il ulozi u neke druge komponente.
17 godina

Bottleneck je jednostavan, ako je procesor najviše iskorišten što (od strane aplikacije koju promatramo) može biti i pri tome ne priprema grafičkoj dovoljno materijala za obradu (da ne kažem frejmova) kako bi ona bila u potpunosti iskorištena u pitanju je bottleneck.

I dobro znaš da ja dobro razumijem bottleneck i da nema veze s rezolucijom. Ako procesor može pripremiti 60 frejmova, on toliko može, a o rezoluciji (i ostalim detaljima kojima se bavi grafička a ne procesor, kao npr nekakvi efekti) samo ovisi hoće li to grafičkoj biti "premalo, taman ili previše" za anvedenu rezoluciju/detalje. Procesoru je skoro isto (ali nikako nije identično!) pripremao on za 4K, 1080p ili 480p (sve dok se prikazuju isti objekti, fizika i ostalo što procesor "priprema"), no grafička je ta koja ima više posla s povećanjem rezolucije. Zapravo, ima isto posla, samo je razlika u kompleksnosti posla.

Jesi siguran da si informiran o tome s kim si stupio u komunikaciju o uskom grlu, procesorima i grafičkim karticama kao i ostalom hardwareu? Pa valjda me znaš kad si ovdje 6 godina...

Ne slažem se za i3 8100 i Ryzen 1200. To ne treba uzimati netko tko kani igrati dulji niz godina na tom računalu, pogotovo ako ne bi nadograđivao. Činjenica je da igre postaju kompleksnije i sve snažniji procesori trebaju.

13 godina
protjeran
Zamjenio sam te s nekime tako da isprike sa te strane.

I dalje stojim iza toga da ryzen 1200 i i3 8100 jos godinama nece biti bottleneck za 60fps, pa jedan g4560 skoro svaku igru stabilno drzi na 60fps, nemojmo raditi pretpostavke temeljene na jednom slucaju tj novom ac.
8 godina
neaktivan
Gaming konfiguracija - pomoc

naslov ispravljen :) valjda je bolje ;) , monitor je 60Hz , mali brije nešto o 1080p da bi bilo u redu.... (jbt zastario sam)...

hvala na informacijama

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
191x7 kaže...

U postu koji si citirao i jesam pitao za rezoluciju. Čovjeku nije poznato, dakle vjerojatno je 1080p 60Hz.

Ne ovisi, ali ako si na 60hz monitoru, onda cpu bottleneck ne dolazi do izrazaja jer je monitor puno veci bottlneck..

17 godina
war3_tft kaže...
Zamjenio sam te s nekime tako da isprike sa te strane.

I dalje stojim iza toga da ryzen 1200 i i3 8100 jos godinama nece biti bottleneck za 60fps, pa jedan g4560 skoro svaku igru stabilno drzi na 60fps, nemojmo raditi pretpostavke temeljene na jednom slucaju tj novom ac.

Ha gle, možemo sada otiči u drugom smjeru i raspravu o tome je li na 60Hz monitoru bolje imati stabilnih 120 fps ili je 60 dovoljno.

Ja sam pobornik teorije da je više bolje, pa makar dio frejmova i ne bio prikazan. Fluidnije pa makar i placebo.

I da, ne postoji pojam "bottleneck za 60 fps". Ne znam tko je tu glupost izvalio, no vidim da je uzela maha. Kod bottlenecka je stvar u balansu.

Tako da, ako hoćeš igrati danas neku igru i da u njoj imaš prosjek od slabo varijabilnih 60 fps treba ti procesor koji može toliko pripremiti i grafička koja neće zjapiti neiskorištena.

Hajmo za tu varijantu reći primjer, neka je igra (bubam) Fallout 4, procesor Pentium G4560 i grafička GTX 1050 Ti. To je upareno OK.

Nema smisla uzeti G4560 i GTX 1070. Isto tako, nema potrebe za uzeti i7 8700K uz GTX 1050Ti za tu igru.

Druga stvar je kada hoćeš konfu za određenu cifru, onda slažeš, opet ponavljam, da sve bude u balansu, razmjerno i to za svrhu koja ti treba.

Robert110 kaže...

naslov ispravljen :) valjda je bolje ;) , monitor je 60Hz , mali brije nešto o 1080p da bi bilo u redu.... (jbt zastario sam)...

hvala na informacijama

Ok, np.

ansha kaže...
191x7 kaže...

Ne ovisi, ali ako si na 60hz monitoru, onda cpu bottleneck ne dolazi do izrazaja jer je monitor puno veci bottlneck..

Monitor je izlazni uređaj, on ne može kočiti ni procesor ni grafičku. Može neprikazati ono što mu grafička pripremi kao što grafička može neobraditi ono što joj procesor pripremi, ali to onda NIJE bottleneck.

Usko grlo je kada komponenta "pati", ili bolje da kažem čeka, na neku drugu komponentu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.12.2017 18:25 (191x7).
13 godina
protjeran
Od otkljucanih fps se ne dobije nista osim vece potrosnje i zagrijavanja.

Taj famozni "bottleneck na 60 fps" se spominje zbog monitora koji su vecinom 60hz, ako cpu odrzava tih 60fps bez dropova ispod on je dovoljan, ako jedan g4560 u nekoj igri zadovoljava taj uvjet onda ga se moze upariti sa gtx 1080ti npr na neki 4k 60hz monitor i tu je sve savrseno funkcionalno.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice