Koju srednju školu odabrati? izdvojena tema

poruka: 1.456
|
čitano: 634.828
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Koju srednju školu odabrati?
Ma to su gluposti bolja podloga, da možda iz jednog predmeta/eventualno dva, pročitaj malo stranice iza što su ljudi pisali, gimba je najbolja podloga.
11 godina
neaktivan
wifi kaže...

upisi elektrotehniku samo ako to doista volis i ako si spreman ucit i stvari koje "ne volis". koji smjer mislis odabrat? zasto samo te dvi skole? 

Računarstvo. Samo te dvije jer živim u malom mjestu gdje imam izbor od matematičke gimnazije, opće, elektrotehnike, računalnog tehničara za strojarstvo i još par drugih teh. škola koje me ne zanimaju.

16 godina
Wicked_Sick87 kaže...
Ma to su gluposti bolja podloga, da možda iz jednog predmeta/eventualno dva, pročitaj malo stranice iza što su ljudi pisali, gimba je najbolja podloga.

Da, i onda netko dode na faks iz gimne i gleda o cem predavac govori, bas mi je brat govorio kako on koji je isao u gimnu se muci, a ovi s teh skola vec pola znaju...

:D
11 godina
neaktivan
CroNk3r kaže...

Da, i onda netko dode na faks iz gimne i gleda o cem predavac govori, bas mi je brat govorio kako on koji je isao u gimnu se muci, a ovi s teh skola vec pola znaju...

Da, točno to. Nekako je prirodnije prebacivanje sa et na fesb nego sa gimnazije.

17 godina
neaktivan
petar_im kaže...

Računarstvo. Samo te dvije jer živim u malom mjestu gdje imam izbor od matematičke gimnazije, opće, elektrotehnike, računalnog tehničara za strojarstvo i još par drugih teh. škola koje me ne zanimaju.

racunarstvo ce bit ok, to je obicno najjaci smjer u elektrotehnickim skolama, sad sve ovisi u kakvu ekipu upadnes u razredu... 

16 godina
CroNk3r kaže...
Wicked_Sick87 kaže...

ne nužno...npr ove godine na fesb-u, 1. god računarstva, osnove elektrotehnike je položilo 14 ljudi, od toga je većina došla iz matematičke gimnazije, a mislim iz elektrotehničke nitko

iako je i završena srednja nebitna,najvažniji je rad {#}

17 godina
neaktivan
seg20 kaže...

ne nužno...npr ove godine na fesb-u, 1. god računarstva, osnove elektrotehnike je položilo 14 ljudi, od toga je većina došla iz matematičke gimnazije, a mislim iz elektrotehničke nitko

iako je i završena srednja nebitna,najvažniji je rad {#}

krivo mislis, veci problem im je predstavljala matematika....

sto se tice rada, tu se slazem, tko zeli ucit i radit, tome niti jedna prijasnja skola nije prepreka... 

14 godina
neaktivan
Koju srednju školu odabrati?

Nađi neku prirodoslovno il matematičku gimnaziju. To i meni ide na živce da se misli (ali u puno slučajeva nažalost i je tako) da u tehničke upadaju propaliteti koje to ni ne zanima, a jedini poticaj za rad je kutija cigareta i 2-3 flaše alkohola. Zato potencijalni tehničari/inzenjeri/strucnjaci/oni koje zanima tehnika idu u gimnazije gdje imaju (imamo) predmete koje nikad neće trebati, ali im samo snizuju prosjek.

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2014.
15 godina
neaktivan

Matematicka gimnazija bez daljnjeg, ako ne moze iz nekog razloga nju upisati, onda nek upise opcu gimnaziju, pod uvjetom da mu se daju uciti svi predmeti, ako ga struja i opcenito racunalstvo bas bas zanima i ne zeli uciti likovni i glazbeni, onda moze i najjaci smijer u elektrotehnickoj skoli.

LoL acc THCJoshi
12 godina
neaktivan

@petar_im

Odakle si ?

Ako misliš na faks koji ima veze sa elektrotehnikom, strojarstvom ili informatikom, ja ti onda svakako preeporucujem elektrotehničku..

Gimnazija je dobra podloga za fakultete, ali kao što je jedan kolega rekao ; Čemu gubiti vrijeme na likovni, ako misliš npr. Na informatički faks ?

LP!

:)

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.1.2014 9:52 (TheMenstalist).
11 godina
neaktivan
TheMenstalist kaže...

@petar_im

Odakle si ?

Ako misliš na faks koji ima veze sa elektrotehnikom, strojarstvom ili informatikom, ja ti onda svakako preeporucujem elektrotehničku..

Gimnazija je dobra podloga za neke fakultete, ali kao §to je jedan kolega rekao ; Čemu gubiti vrijeme na likovni, ako misliš npr. Na informatički faks ?

LP!

Imotski :)

LP

12 godina
neaktivan

Na koji faks planiraš?

Koji smjerovi imaju u elektrotehničkoj ?

Slaba i jaka struja ili ?

14 godina
neaktivan

Imam ja ovak jedno pitanje, jel mora u srednjoj matematika briljirat da bi se poslije išlo na npr. strojarstvo? Mislim dal treba znati mat u okviru 90-100% gradiva? Jer ono svi kažu da treba savršeno znati, ali meni treba duplo dulje da rješim test od nekih pojedinaca i onak sam na čvrstoj četvorki iz matematike. Problem je da bi trebalo vježbati par sati tjedno, a nemam kad od svih tih vježbi iz latinskog ili štrebanja glazbenog, vjeronauka i lik. umjetnosti. Dodajmo tu još lektiru za koju mi treba 15 sati da pročitam, ništ ne skužim jer nisam dužan znati čakavski ili starohrvatski. Prirodoslovno-matematička gimnazija.

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2014.
15 godina
neaktivan
petar_im kaže...
TheMenstalist kaže...

@petar_im

Odakle si ?

Gimnazija je dobra podloga za neke fakultete, ali kao §to je jedan kolega rekao ; Čemu gubiti vrijeme na likovni, ako misliš npr. Na informatički faks ?

LP!

Imotski :)

LP

Ajde ti u matematicku gimnaziju, jer u toj elektrotehnickoj skoli ces dobiti samo propalitete...

LoL acc THCJoshi
12 godina
neaktivan

Zašto bi dobio samo propalitete?

14 godina
Diplomirani pješak kaže...

Imam ja ovak jedno pitanje, jel mora u srednjoj matematika briljirat da bi se poslije išlo na npr. strojarstvo? Mislim dal treba znati mat u okviru 90-100% gradiva? Jer ono svi kažu da treba savršeno znati, ali meni treba duplo dulje da rješim test od nekih pojedinaca i onak sam na čvrstoj četvorki iz matematike. Problem je da bi trebalo vježbati par sati tjedno, a nemam kad od svih tih vježbi iz latinskog ili štrebanja glazbenog, vjeronauka i lik. umjetnosti. Dodajmo tu još lektiru za koju mi treba 15 sati da pročitam, ništ ne skužim jer nisam dužan znati čakavski ili starohrvatski. Prirodoslovno-matematička gimnazija.

Ne mora, matematika nije tako teska i (barem na mom fakultetu) nisi trebao doci s nekim ogromnim predznanjem da bi prosao predmet.

Glavno je da vjezbas zadatke koje vam da za doma i da pitas profesora ako nesto nije jasno i proci ces sigurno.

WordPress ❤
15 godina
neaktivan
TheMenstalist kaže...

Zašto bi dobio samo propalitete?

Tamo nema jakog smijera u elektrotehnickoj skoli, svi najbolji ucenici idu u gimnazije.

LoL acc THCJoshi
11 godina
neaktivan

pozdrav!

već dugo razmišljam u koju bi srednju išao, i mislim da bi mi bilo najbolje ići u MIOC ili u GOGSS, smjer Web dizajner. sve prolazim s 5.0.

govore mi da idem u gimnaziju, ali to mi je sve nekako preopćenito, jer bih htio poslije na neki informarički faks.

šta vi mislite?

13 godina
Kacunar kaže...

pozdrav!

već dugo razmišljam u koju bi srednju išao, i mislim da bi mi bilo najbolje ići u MIOC ili u GOGSS, smjer Web dizajner. sve prolazim s 5.0.

govore mi da idem u gimnaziju, ali to mi je sve nekako preopćenito, jer bih htio poslije na neki informarički faks.

šta vi mislite?

Bitno je samo da ideš za ono šta te zanima.

Ali opet osobno bi preporučio strukovnu školu, jel ipak stekneš neko praktično znanje koje možeš ubrzo primijeniti, IMO gimnazija je štrebanje raznih stvari i za to si ocijenjen, iako se večian uzdignu kao idu u gimnaziju, ali po opčem znanju su na razini osmaša koji čeka upis u srednju školu iliti za gimnazijalce faks.

Majke mi
17 godina
neaktivan

Idi za puškara.Nema ih. :)

Šalu na stranu, nemoj ići u gimnaziju ako misliš biti prirodoslovac, išao ja.Odluči što te zanima u životu i za to se opredjeli.Uče o svemu, i na kraju znaš nešto o svemu ali ne znaš sve o nečemu, barem što se tiće prirodoslovnih i tehničkih znanosti.Ukratko, ideš u univerzalnost :), a to ti ne treba.Čemu gubiti vrijeme i trud na znanja koja ti u daljnjem obrazovanju neće trebati.Vrijeme je ograničeno, dakle odluči se kojim ćeš smijerom, prirodoslovnim ili humanističkim.Gimnazija je najprilagođenija za humanistički smjer.Prirodoslovci bi trebali odabrati jaku tehničku školu, tipa Ruđer ili slično.

I još jedan bitan faktor, sa završenom gimnazijom nemaš nikakvo zvanje, tj. imaš NKV (nekvalificirani radnik) dakle dno dna.Znam da svi koji krenu u gimnu planiraju nastaviti na fakultet, ali nikada ne znaš što život nosi, možda ćeš morati prekinuti redovan studij i nastaviti vanredno studirati uz posao, jer ćeš morati privređivati zbog obiteljskih neprilika, a studira se barem 4 godine (kod nas u prosjeku 8), pa ti vidi.Ma čak i ako upisuješ filozofiju, dakle nešto humanističko bolje je imati neku dobru srednju nakon koje si KV za nešto, nego bit nekvalificiran, dakle za vrijeme studija si profesionalno kvalificiran jedino za nošenje dasaka na gradilištu i slično, a kažem, za vrijeme studija se može desiti svašta, i dijete i brak i alimentacija ili da te roditelji više ne mogu financirati, tko zna, živimo u 'rvackoj a ne u Norveško, a u tih 4 do 8 godina ti se može dogoditi život.

Jedino za što je gimnazija fenomenalna i nema joj premca, je mogućnost koju pruža roditeljima.A ta mogućnost je hvalisanje i podbadanje rodbine i prijatelja čija djeca ne idu u gimnaziju, jer je za njih (roditelje gimnazijskih polaznika) životni uspjeh njihove djece zajamčen, ili tako barem oni misle.Što naravno često nije slučaj, jer dosta gimnazijalaca ne završi faks, a sa gimnom si NKV, i gdje si tada ?

Svaki politički sustav je idila.A idila je po svojoj prirodi svijet za sve.Stoga oni koji ne žele živjeti u toj idili, su negatori idile kojima je mjesto u zatvoru.
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.2.2014 8:59 (Baotica).
11 godina
neaktivan

pa, stvar je u tome što nemam neku pretjeranu hm... mišćnu masu :D i ne snalazim se s strujom i tim stvarima (ironija je što mi je otac elektrotehničar :D), ali sam u informatici superodličan, a ostale predmete prolazim glatko bez učenja.

svi me nekako ajmo reć, "tjeraju" u gimnaziju jer bih trebao znat od svega po malo, pa faks, pa studij... al ja želim jednostavno se razumijeti u informatiku, ili biti učitelj informatike, ni to mi nije mrsko.

jednog dana ću baš morati sjesti dva dana i razmisliti {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2014 15:07 (Kacunar).
17 godina
neaktivan

vidi, iz iskustva cu ti rec da 90% onih koji kazu da su super u informatici, ili im roditelji kazu kako su super, ispadne da zapravo nisu ni blizu, a i informatika je sirok pojam - sto to kod tebe konkretno znaci, sto znas? 

dobro ti i kazu, samo racunaj, di god krenia da krenia, vrlo vjerojatno ce bit daleko od tvojih ocekivanja, s tom razlikom da ces u gimnaziji vjerojatno naucit ucit, pa ce ti bit lakse... a ako i dalje budes ima ideje bit ucitelj informatike, pogledaj sebe ili jos bolje ove oko sebe pa se sad stavi u situaciju ucitelja ili nastavnika koji ima posla s tim i takvima... not a nice thing and it's gonna get even worse... 

11 godina
neaktivan

znam osnovno programiranje i brat me pomalo uči još, znam Autocad, sve Microsoft office programe, a za web dizajner sam se posebno počeo zanimati kad sam se igrao po Wordpressu, znam da neće biti nimalo slično ali rezultat je pretty much the same...

a što se tiče onog za učitelja, mislim da mi to super paše, jer ja znam 10-ak nastavnika informatike i svi osim jedne su zakon. al ne znam još, imam dovoljno vremena za razmisliti :)

13 godina
neaktivan

@Kacunar:

Mislim da bi prvo morao razmisliti o tome što ti misliš da je informatika, koja područja te točno zanimaju i koji konkretno bi fakultet htio upisati.

Ako te zanimaju takve stvari kao što su web dizajn, multimedija i sl. , a ništa drugo osim informatike te ne zanima, onda bi smjer web dizajnera bio dobar za tebe. Ako pak te više zanima programiranje, algoritmi, matematička i logička osnova računala, matematika i eventualno fizika te kasnije misliš studirati na FER-u ili možda računarstvo PMF-u, onda je XV. gimnazija puno bolji izbor jer ćeš naučiti dobro programirati, a ako se uključiš još i u izvannastavnu informatiku, možeš naučiti programirati nevjerojatno dobro te ćeš sveukupno imati neusporedivo više znanja iz matematike, fizike i programiranja nego da ideš za web dizajnera. Ti razmisli o ovome što sam napisao na početku posta i donesi onda odluku što ćeš upisati. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2014 21:29 (ICT Sith).
14 godina
neaktivan
bog svima.u pravoj sam dilemi.sad ce jos malo srednja i neznam sta.ja bih volio nesto kao servisera racunala posto to volim i vec radim po selu.prolazim s 5 samo 4 iz hrvatskog i mozda tehnickog.bilo kog da pitam kaze matematicku gimnaziju.ma nabijem je na k..ac ocu u zivotu raditi sto volim a ne nesto drugm u cemm necu uzivati.
why drink and drive when you can smoke and fly
15 godina
neaktivan
ivo0 kaže...
bog svima.u pravoj sam dilemi.sad ce jos malo srednja i neznam sta.ja bih volio nesto kao servisera racunala posto to volim i vec radim po selu.prolazim s 5 samo 4 iz hrvatskog i mozda tehnickog.bilo kog da pitam kaze matematicku gimnaziju.ma nabijem je na k..ac ocu u zivotu raditi sto volim a ne nesto drugm u cemm necu uzivati.

Teh. za računalstvo, ali računaj da smjer nema veze s računalima do 4. razreda.

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
14 godina
neaktivan
a što bi se radilo prve 3g.ima li nesto sto me isto osposobljava za rad kao servisera a da se radi na racunalima u ranijoj dobi.
why drink and drive when you can smoke and fly
13 godina
neaktivan

Nemaš ništa gdje bi odmah radio nešto direktno vezano uz servisiranje računala. Najbolje ti je završiti školu za tehničara za računalstvo, eventualno još uz to položiti CompTIA A+ certifikat.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2014 22:43 (ICT Sith).
12 godina
neaktivan

I moj bratić se pati što da upiše .

Ja mu savjetujem elektrotehniku, jer zanima ga sve po tome polju ( Tako je meni rekao ).

Prolazi sa 5, većina predmeta mu ide podosta dobro ( Sve petice ), jedino mu kemija baš i ne ide.

Moj izbor bi bio Računalni tehničar ili elektrotehničar, ja mu savjetujem elektrotehnilara jer kako sam naveo zanima ge sve po tome polju, a ne samo računala. 

EDIT : Zaboravio sam napomenuti, on bi htio kasnije na faks ( Informatika, elektrotehnika, ali prije informatika )  

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2014 23:02 (TheMenstalist).
15 godina

Mehatroničar?

...Vrhunac moje popularnosti je bio kada me 50 cent spomenuo u pjesmi...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice