Vaša zaštita od napasti (virusi, crvi itd.)?

poruka: 862
|
čitano: 206.189
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Windows Firewall + Microsoft Security Essentials + mozak dok surfam i meni dosta.

Ne posjecujem raznorazne cudne stranice, ne klikecem po kojekakvim linkovima i flashevima koji me obavijestavaju da sam 1 000 000-ti posjetitelj i da sam osvojio nagradu, pazim sta instaliram i nikakvih problema.

Isprobavao sam i raznorazne free solucije, trial verzije komercijalnih rijesenja i nikad nista nije bilo pronadjeno

15 godina

Avast i Windows firewall i meni dosta.

17 godina
neaktivan

ne koristim ništa. svi portovi po defaultu zatvoreni.

Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama
17 godina
protjeran

Panda security Cloud AV Free

Polly wants a cracker-think I should get off of her first
15 godina
neaktivan
RE: Vaša zaštita od napasti (virusi, crvi itd.)?
stoncin3 kaže...

Panda security Cloud AV Free

Podpisujem, 372k koristi, nema update i besplatan je. Preporuka pogotovo za laptope.

16 godina
n!Cola kaže...

Podpisujem, 372k koristi, nema update i besplatan je. Preporuka pogotovo za laptope.

Kako to misliš da nema update? znači ako izađe neko novo čudo od crva, s tim antivirom se možeš blago rečeno hebat ;)

15 godina
neaktivan
mrxa1 kaže...
n!Cola kaže...

Potpisujem, 372k koristi, nema update i besplatan je. Preporuka pogotovo za laptop e.

Kako to misliš da nema update? znači ako izađe neko novo čudo od crva, s tim antivirom se možeš blago rečeno hebat ;)

Heh malo sam se krivo izrazio, program je baziran na "cloud" koncepciji koja odmah detektira gamad preko njihovih servera koji su konstantno azurirani.

Da ne trkeljam previse imas ovdje review programa. Dobio je titulu Best free AV programa.

Naravno trebas imat konekciju da bi program bio kompletno aktivan.

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2355828,00.asp

" As for the cloud database itself, it's measured in terabyte—size is no problem when you don't have to fit it on personal computers. "

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.11.2009 18:27 (n!Cola).
16 godina

...mogu li skupa AVG free, spybot SD i outpust firewall i ima li potreba da stavim sva 3......imao sam do sad NOD i pokupio sam virut.ce a da nod nije ni trepnuo

....ili koje bolje rješenje ("komercijalno" a da provjereno radi)

16 godina

Moj je Eset Samrt Security 4 i pametno surfanje.

17 godina
neaktivan
tintin kaže...

...mogu li skupa AVG free, spybot SD i outpust firewall i ima li potreba da stavim sva 3......imao sam do sad NOD i pokupio sam virut.ce a da nod nije ni trepnuo

Moja preporuka ti je Avira Free za real time zaštitu + MalwareBytes Anti-Malware i SUPERAntiSpyware Free Edition za povremeni scan i zaštićen si od virusa.

Razer_Copperhead
15 godina
Razer_Copperhead kaže...
tintin kaže...

Moja preporuka ti je Avira Free za real time zaštitu + MalwareBytes Anti-Malware i SUPERAntiSpyware Free Edition za povremeni scan i zaštićen si od virusa.

...slažem se s ovim gore a možeš probati i Sandbox jako je dobar!!! O njemu imaš tu na forumu!!!!!!!Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.11.2009 10:48 (TonyM).
16 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...
tintin kaže...

Dodaj još Threatfire za 0-day malware i Comodo Firewall za outbound kontrolu...

15 godina
neaktivan

Avast i Windows Firewall.ne treba mi nista vise

16 godina

pa da to isključim..stavio sam AVG ali mi se dosta usporilo bootanje, u opcijama nisam našao ništa da vidim radi li neki scan kod bootanja pa da to isključim (postoji li neka skrivena opcija ?)...kakva je avira kod bootanja ?

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.11.2009 12:21 (tintin).
16 godina
neaktivan
  • avast! Antivirus Home
  • COMODO Internet Security
  • Malwarebytes' Anti-Malware
  • SUPERAntiSpyware
  • Web of Trust add-on
There is no place like 127.0.0.1
16 godina
neaktivan
tintin kaže...

pa da to isključim..stavio sam AVG ali mi se dosta usporilo bootanje, u opcijama nisam našao ništa da vidim radi li neki scan kod bootanja pa da to isključim (postoji li neka skrivena opcija ?)...kakva je avira kod bootanja ?

..spybot zaboravi, pogotovo njegovu zaštitu u realnom vremenu..stavi si WOT zaštitu na firefox ili IE,ako koristiš jedan od tih browsera,da te štiti od opasnih stranica..
i skini si besplatni auslogics disk defrag i defragmentiraj disk..

nije avg toliko smeće,kao što nije avira tako svemoguća..

i kao što su ti rekli malwasrebaytes free i superantispyware free edition za provjeru i probleme..

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.11.2009 13:58 (seneka).
16 godina
neaktivan

Ja imam nod32 (update svakih 1h radi 100%) već 4 godine i prezadovoljan sa sa njim a vatrozid je od windows-a, ali mi se pojavio jedan problem a to je da mi na čistu miru kad sam na internetu počne otvarati sljedeće 3 stranice:

- www.bizrumour.com

- www.cultarts.com

- www.mainstories.com

i još dođu neki nastavci na to.. uglavnom na stranici ima GOOGLE.

Ja mislim da je to neki virus... na kompjuteru baš taj šta otvara te stranice nisam našao... skeniro sam kompjuter bar 6-7 puta i nikad ništa nije našao šta se tiče virusa. P a me zanima šta je to točno i čime bi to mogao ukloniti, već sam blokiro da te stranice ne otvara (block) u postavkama interneta ali opet ništa...Mršti se

17 godina

Skeniraj sa Malwarebytes i SuperAntispyware...

http://it.forumi.hr/ Moj forum.Registrirajte se.
16 godina
neaktivan

Nemam je...koristim linux...:))

He who dares, wins
16 godina
neaktivan
TNT kaže...

Ja imam nod32 (update svakih 1h radi 100%) već 4 godine i prezadovoljan sa sa njim a vatrozid je od windows-a, ali mi se pojavio jedan problem a to je da mi na čistu miru kad sam na internetu počne otvarati sljedeće 3 stranice:

-www.bizrumour.com

- www.cultarts.com

- www.mainstories.com

i još dođu neki nastavci na to.. uglavnom na stranici ima GOOGLE.

Ja mislim da je to neki virus... na kompjuteru baš taj šta otvara te stranice nisam našao... skeniro sam kompjuter bar 6-7 puta i nikad ništa nije našao šta se tiče virusa. P a me zanima šta je to točno i čime bi to mogao ukloniti, već sam blokiro da te stranice ne otvara (block) u postavkama interneta ali opet ništa...Mršti se

ove podebljane su na listi opasnih po WOT-u,definitivno trebaš skenirati komp s malwarebytesom free verzijom, a ne bi bilo loše ni s sa superantispyware-om free edition..kao što je netko rekao već..
mislim da bi ti oni trebali očistiti komp..  

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2009 19:42 (seneka).
16 godina
neaktivan

hvala puno ... s oba programa sam skeniro kompjuter i zasad je sve OK =)

16 godina
neaktivan
hvala mnogo
16 godina
neaktivan

i stavi si taj WOT na firefox ili IE...da te upozori na opasne stranice

16 godina
neaktivan

Hm... hvala ali neću.. nekastoji ovako... dadne i firefox upozorenja samo što ih čovik ignorira pa...

16 godina

...pitanjce:

Zadnjih dana intenzivno isprobavam free antiviruse (AVG, Aviru, Avast) i ne vidim neke prevelike razlike (osim u sučelju).
Kod AVG-a sam primjetio da ima meni vrlo važnu opciju da skenira automatski USB uređaje nakon ukapčanja, postoji li takva opcija u Aviri i Avastu (ja nisam našao) ?

15 godina
protjeran

Ja sam rušio Windowse i instaliro Aviru ... Sad prije sam imo BitDefender Total Security.. Kada imaš pravi nalazi sve, a u free nalazi ono što mu se da..

Kada nesto ne trebas doc ce kada trebas nece doc....
15 godina
neaktivan

Trenutno NOD32 i Spybot S&D.

17 godina
protjeran

Eset smart sec.3, izvrsni   http://www.spywareterminator.com/ , ponekad preskeniram i s ad awareom i to je to.

Jednom sam upao na nekakvu sumnjivu stranicu i u istom momentu bsod, nisam mogao više ni u safe mode, kad bi se windoze digle, pokušavao sam skenirati s esetom, no nakon 10 sec bsod, pa ponovo, jedva sam na tren otvorio task menager, kad ono samo se otvaraju procesi ko na pokretnoj traci.

Dakle, samo format u mom slučaju.

Nema tog programa koji će te zaštititi kad naletiš na "pravu" web stranicu. Cool

16 godina
neaktivan

AVG Free 9.0

16 godina
protjeran

nista..tj linux mint

ak nista drugo na linuxu si netrebam razbijat glavu o virusima

Anti-depressants; controlling tools of YOUR system...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice