E zasto nece da pokaze kad neki fajl ima virus kad je zapakovan u .rar ili .zip a kad otpakujem pokaze oce neke viruse neke nece moram otpakovat pa skenirat posebno posto ja nemam antivirus sve skeniram na virustotal.com
Scan u winrar i otpakovano virus
- poruka: 6
- |
- čitano: 4.501
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Cek. Zasto ti nemas antivirus?
Imam malo ram memorije pa da mi nekoci komp imam 896mb
Imam malo ram memorije pa da mi nekoci komp imam 896mb
Ma daj covjece instaliraj AVG free, u trayu trosi manje od 5mb. I neces se morati brinuti oko tih gluposti.
Avast i manje troši, i meni je bolji od AVG-a. Ako imaš XP, i više nego dovoljno je to RAM-a.
Pa ako rar ili zip uploadaš na virustotal nije ni čudo šta ga ono ne može prepoznati, to bi tražilo dodatnog procesorske snage i vremena, neki imaju šifru na sebi i to bi trebalo onda prepoznati da to šta je pokušalo otpakirati da nije ništa smisleno za njega itd.
A i nemožeš se samo tako pouzdati na to da ćeš ti ručno skinuti sa neta nešto i onda uploadat svaki put tamo, mnogi maliciozni programi se ušuljaju neprimjetno, drive-by downloadevi, razni propusti u browserima itd.
Treba ti pravi antivirus, stavi si Panda Cloud Antivirus , besplatan, jednostavan a vrlo dobra zaštita. Uz njega ćeš dobiti ja mislim i URL filter i neki toolbar, makneš toolbar a ostaviš taj URL filter koji te štiti na netu od opasnih linkova.
Uz to naravno AdblockPlus i WOT u browseru i namjesti si recimo NortonDNS da te štite od opasnih linkova i reklama, a jednom tjedno skeniraj sa Malwarebytes Antimalware (odbij trial pro verzije ako pita tijekom instalacije) i HitmanPro