Nemogucost skeniranja file-a s antispyware alatima

poruka: 7
|
čitano: 2.719
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Ovak, frend mi je dao jedan laptop na kojemu je hrpa virusa.... pobrisao sam ja to sve s Malwarebytes-om, Super AntiSpayware-om i Spybotom.... al uvijek svi skeneri zapnu kod jednog file-a (konkretno, Malwarebytes, Super AntiSPyware i TDSS killer)

Radi se o ovom file-u: C:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS\HBEAJVJB.SYS. Ovaj TDSS killer sam skinuo jer su pronasli rootkit, ali bas ni jedan od navedenih ne moze otkriti ovaj file HBEAJVJB.SYS, dode do njega i samo skeniranje stane, cini se da bi tako stajalo vjecno... ne pokazuju da je file zarazen, a bome ga ni ne mogu detektirati iz nepoznatog razloga pa tako ne mogu niti nastaviti skeniranje. Malwarebytes i TDSS killer se samo smrznu kada dodu do tog file-a, Super AntiSpyware se ne smrzne ali skenira, skenira i samo skenira........

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
16 godina
Re: Nemogucost skeniranja file-a s antispyware ala

-obriši ga s LiveCDa

btw, uvjek ugasiti recycle, pobrisati swap i hiber file, temp (user i sys) i browser (BHO i sl...), i koristi S&D. Za rootkit (moraš znati točno naziv, svaki AV ga može drugačije nazivati) skineš remover, npr s nodove stranice.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.10.2011 23:11 (ihush).
16 godina

Ponovno cu skenirati i reci o kojem se rootkitu radi, a ne znam koji LiveCD da koristim?

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
16 godina
lovac82 kaže...

Ponovno cu skenirati i reci o kojem se rootkitu radi, a ne znam koji LiveCD da koristim?

-ne trebaš reči o kojem rootkitu se radi, nego tad upiši u google.. i klik, next.. :)

- svaki LiveCD. Linux, miniPE... npr ubuntu.hr (Desktop-i386-ISO-torrent... biraj verziju po želji)..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan

Ili upotrebi neki AV rescue disk, npr. Kaspersky Rescue Disc. Možes od tamo i scan napraviti i file browser iskoristiti za obrisati neki file.

17 godina
neaktivan
lovac82 kaže...

tu ti livecd neće biti od pomoći, problem koji imaš je prekopleksan za jednostavna rješenja....

uradi ovako pa ćemo vidit o čemu se radi

16 godina

Hvala, uspio sam preko safe moda.... pa eto moze lock

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice