Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava

poruka: 5.676
|
čitano: 1.116.368
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Samsung Galaxy S6-Rasprava

Znači 63.5 k na AnTuTu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.3.2015 21:50 (Bara).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Pogledah review onaj gore hahah. Onak kul gumb ima klik i to xD. Review čovjeka koji kao da je u životu samo samsung koristio i sad je odjednom revolucionaran dizajn i brzo radi. Danas očito svatko može reviewat ovako...

Jedino me zanima kako će se mob ponašati nakon mjesec dana korištenja. Briga me za antutu i hardvere i ostale gluposti ako ne radi kak spada nakon mj dana. 

Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Joj dobro više taj antutu, i S4 trenutno postiže isti rezultat na antutu kao i M7, a razlika u korištenju stock softvera je nebo i zemlja. Ne kažem da S6 radi loše, ali ne kažem niti da radi dobro (zato što ga nisam koristio). Moja osobna iskustva sa Touchwizom su loša, a kako će raditi S6 ćemo vidjeti s vremenom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.3.2015 23:09 (markom63).

1 0 hvala 0
16 godina
Re: Samsung Galaxy S6-Rasprava
Mob je okej, Touchwiz je sranje po defaultu, radi dobro, ali ništa posebno.

Mislim najbolji je Galaxy S do sada, ali nemam nikakvog razloga da upiknem S6 pored recimo Nexusa 6, M9, iP6 za istu cifru.
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
13 godina

Kako ne?

Pa po meni je čak i bolji od svih gore navedenih. M9 me totalno razočarao svime, n6 je preogroman i ništa posebno za tu cjenu, a ip6 je overpriced mob sa premalo funkcija za moj ukus. 

Treba vidjeti kako će se ova iteracija TW-a na ovom hardveru ponašati

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Prije svega ergonomija je bezvezna.

M9 lezi puno bolje, a i aluminij vise nije klizav iza i doslovno je savrseno izraden.

AMOLED na S6 je definitivno preagresivan u zatvorenim prostorima, lijepo izgleda, ali za surfanje nije.

TW mi se nimalo ne svida, ali dobro to se lako da promijenit.
Kamera je ko i svaka flagship, iako mislim da je i dalje na G3 bila najbrza.

iP6 kosta kao S6. Nudi bolji ekosustav za onoga tko koristi Mac, Whatsapp i drustvene mreze su milijun puta bolje, ali da funkcionalnost tipa USB i fileovi su ravni nuli.

N6 je nekako najzaokruzeniji od svih. Ja volim vece dijagonale, a i taj ekran nudi solidne boje uz vrhunsku crnu. Lollipop na njemu je takoder fantastican i naravno prilagoden.

E sad argumenti za M9 - ergonomija, izrada, ekran, Sense.

Ali opet, G3 za 2600 kn se nade u ducanu, niti jedan od navedenih ne moze prismrditi tom omjeru. (pogotovo na 20L ili stock Lollipopu)
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
14 godina
Veliš da je samsungov ekran agresivan, a nexusov je bolji iako isto ima amoled. Za s6 je testirano da ima najbolji ekran, a anandtecb je za n6 rekao da ima loš ekran. Osim toga, samsung ima nekoliko profila za mjenjat kvalitetu slike
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
spajder68 kaže...

Kratka recenzijica...  

Najgora recenzija koja sam u životu pogledao. Ono, mislim, pre, vauuu, repertoar riječi ko pijanac s trga.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
14 godina
odjavljen
zuper kaže...
Veliš da je samsungov ekran agresivan, a nexusov je bolji iako isto ima amoled. Za s6 je testirano da ima najbolji ekran, a anandtecb je za n6 rekao da ima loš ekran. Osim toga, samsung ima nekoliko profila za mjenjat kvalitetu slike

Po čemu to?? TO JE SUBJEKTIVNA STVAR, već se miljardu puta pričalo o tome, kako netko može dokazati koji je ekran najbolji? Možda za sebe dokaže, lol

Ako si se ikad bavio fotkanjem, shvatio bih da je AMOLED daleko od accurate ekrana, uslikaš sliku, prebaciš na dobro kalibriran IPS LCD na računalo i dobiješ nešto totalno stoto. Tu je dobro kalibiriran IPS zakon (čitaj M8, iP6)

Kao što sam rekao, meni je LCD bolji, Mati je AMOLED, nikakav test ne može odlučiti najbolji ekran

14 godina
neaktivan

Sve fino i keasno, ali nije to više onaj stri Samsung.

metal ,staklo, baterija, micro sd, itd

Imam s5 i prezadovoljan sam.

Sučelje je stvar navike a plastika je zgodna jer ne pati od boljke zvane savijanje i dali je itko probao savijati ga kao i iphone 6.

Moj je položio test zadnjeg džepa a s6 (staklo po aluminij pa staklo = katastrofa)

1 0 hvala 0
12 godina
Mitch kaže...
Prije svega ergonomija je bezvezna.

M9 lezi puno bolje, a i aluminij vise nije klizav iza i doslovno je savrseno izraden.

AMOLED na S6 je definitivno preagresivan u zatvorenim prostorima, lijepo izgleda, ali za surfanje nije.

TW mi se nimalo ne svida, ali dobro to se lako da promijenit.
Kamera je ko i svaka flagship, iako mislim da je i dalje na G3 bila najbrza.

iP6 kosta kao S6. Nudi bolji ekosustav za onoga tko koristi Mac, Whatsapp i drustvene mreze su milijun puta bolje, ali da funkcionalnost tipa USB i fileovi su ravni nuli.

N6 je nekako najzaokruzeniji od svih. Ja volim vece dijagonale, a i taj ekran nudi solidne boje uz vrhunsku crnu. Lollipop na njemu je takoder fantastican i naravno prilagoden.

E sad argumenti za M9 - ergonomija, izrada, ekran, Sense.

Ali opet, G3 za 2600 kn se nade u ducanu, niti jedan od navedenih ne moze prismrditi tom omjeru. (pogotovo na 20L ili stock Lollipopu)

1) prije svega mobitel nisi ni drzao u ruci tako da ne mozes reci da je ergonomija bezvezna

ako cemo se voditi po reviewovima, ergonomija je dobra (cak i kod edge varijante)

M9 lezi puno bolje? po reviewovima, ljudi se zale da ostri rubovi se usjecu u dlan i postane neugodno duze ga drzati u ruci

2) sta znaci da je preagresivan u zatvorenim prostorima i da nije za surfanje? nebuloze,  ako ti se ne svidjaju boje, mozes komotno promjeniti display mode

btw S6 display je proglasen trenutno najnaprednijim i najboljim displayom na trzistu:

http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s6_and_note_4_tied_for_best_smartphone_display-news-11501.php

3) N6 je phablet koji ce odgovarati malom uzorku ljudi (sto i potvrdjuju prodajni rezultati koji nisu na razini N5)

btw zanimljivo kako je N6 ekran OK i nemas prigovora za njega iako je rijec o Amoledu koji je inferiorniji od onoga koji koristi S6

4) argumenti za S6:

ergonomija, izrada, ekran, performanse (bez zagrijavanja)

lupen kaže...

Sve fino i keasno, ali nije to više onaj stri Samsung.

metal ,staklo, baterija, micro sd, itd

Imam s5 i prezadovoljan sam.

Sučelje je stvar navike a plastika je zgodna jer ne pati od boljke zvane savijanje i dali je itko probao savijati ga kao i iphone 6.

Moj je položio test zadnjeg džepa a s6 (staklo po aluminij pa staklo = katastrofa)

plastika ne pati od boljke zvane savijanje ali pati od boljke zvane pucanje (isto kao i staklo)..

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.3.2015 8:30 (Fanu).
12 godina
MARKOZD15 kaže...
zuper kaže...

Po čemu to?? TO JE SUBJEKTIVNA STVAR, već se miljardu puta pričalo o tome, kako netko može dokazati koji je ekran najbolji? Možda za sebe dokaže, lol 

kvaliteta ekrana nije subjektivna stvar (mozes govoriti za dojam ekrana da ti je subjektivan), evo kako to profesionalci usporedjuju:

http://www.displaymate.com/Galaxy_S6_ShootOut_1.htm

13 godina

Ma kakav m9

Mislim, nisam ga koristio, ali svi revieweri su razočarani. Zagrijava se, kamera saka, ekran i baterija lošiji nego u m8, a zvučnici tiši. Niti me u početku zadivio pretjerano, ali uz sve te minuse baš mi je bezveze. S6 mi isto nije pretjerano vau, dok s6 edge napokon ima desireability kakav nisam osjetio još od iphonea 4. 

Lijepo od tebe što voliš velike mobitele, ali realno, nex6 je fail cjenom veličinom i pristupačnošću. Baterija loše traje, a stock android mi je malo preosakaćen funkcijama.

Da se bolje izjasnim: Od 2010. godine nisam bio toliko siguran koji mob želim. Tada sam vidio ip4 sa tim ekranom, hardverom i znao sam da ga moram imati, jer konkurencija nije nudila ništa slično. Poslije ip4 ništa mi nije bilo wow, ovo moram imati, nemam dileme između drugih mobitela. Ovaj edge mi napokon vraća taj osjećaj. Drugačiji je i bolji od ostalog. Napokon neka promjena u moru sličnih mobitela, samo da TW opet ne pokazuje svoje loše strane

Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
Pa TW je dosta rasterecen kolko pricaju recenzije. Jos ce samsung dati svima bez roota da brisu kaj ocu (cak i brandirani od operatera) i teme pa vise i sam izgled nece biti neki minus jer ces birati sam. Nadam se da ce t-centar (ili vip) u kc dobit jedan izlozbeni primjerak Edga jer me zivo zanima taj svinuti rub koji izgleda odlicno. I dobro je neko rekel - edge je trebal biti main model, a ne s6. S6 je vec sad so last year :)
Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
16 godina

Mobitel sam drzao u ruci, M9 je dostupan u Verizonu.

0 0 hvala 0
13 godina

Ja se igro sa note edgeom. Zakon je rub. Volio bih isprobati kako je sa dva ruba. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

A vjerojatno okej, ali nekako bi mi vise pasalo da su napravili rub gore ili prema dolje, a ne sa strane.

Recimo tipke na savinuti ekran i napravit multifunkcionalni nav bar dolje

ili gore stavit notif.

0 0 hvala 0
13 godina

Zanimljiva ideja, ali je fora da dok držiš mob npr desnom rukom, palcem šaltaš desni zaobljeni rub. Vidjet ćemo uskoro sve :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ma edge mi se ne sviđa, al ovaj S6 je neloš mob, jedino me baterija brine, jel kolko čitam rivjue, baterija izdrži jedan dan..

Pošto M9 najverojatnije odpada, sad bi S6 mogel doć u igru..

@Mitch, koji si mob držal u ruci M9 ili S6?

I daj dojmove na brzaka..

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.3.2015 15:56 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
I anandtech testirao ekran i pokazao se kao najbolji smartphone ekran

http://www.anandtech.com/show/9111/samsung-galaxy-s6-and-s6-edge-preview/2
Moj PC  
4 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

evo da se prkiljučim raspravi...

prije par dana sam se igrao sa s6 edge i mogu reći da odlično leži u rukama, taman debljine, lagan i sve u svemu odličan mobitel 

i jako mi se sviđa zakrivljeni ekran i ugodno je listati stranice kada potegnes prstom od ruba :)

Kamera je odlična kao što su i sve recenzije na youtubu rekle nema joj ravne trenutno. f1.9, 16mpx sto je više nego dovoljno i opticka stabilizacija. 

Usporedivali su kameru na s6 i m9 naravno obje dobre kamere ali s6 definitivno pobjeduje. Videi na m9 se stalno sami od sebe izostravaju svake 3-4 sekunde, dosta se tresu snimke dok je to na s6 sve rijeseno i još s6 ima focus tracking tj prati objekat kojeg se snima.

Ako imate pitanje u vezi case moddinga slobodno pitajte. (sprejanje i rezanje itd.)
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.3.2015 1:49 (timmyzg).
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina

stigli u web shop .. cijena u skladu sa našim standardom i njihovom praksom ..

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.3.2015 9:55 (rapajic_st).

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ovi u T-mobile su na jačim drogama...tarifa 300kn + 2900kn za EDGE, a za obična 2200kn.

Isporuka je sredinom travnja!!!

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.3.2015 10:09 (R36).

1 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
R36 kaže...

Ovi u T-mobile su na jačim drogama...tarifa 300kn + 2900kn za EDGE, a za obična 2200kn.

Isporuka je sredinom travnja!!!

Pihhh bagatela .

10 godina
neaktivan

I onda se vi smijete Appleu i govorite da ima prenapuhane cijele, a vidi sad ovo, pa obični S6 (naravno osnovni od 32 GB) dođe kao iPhone 6 Plus, a o Edgeu da ne govorim... Sjećam se da su prošle godine svi ti top modeli bili podjednake cijene, oko 6100 bez ugovora, a sad S6 6900 a Edge 7400?? Kakve su to fore, Samsung konačno odbaci one jeftine materijale i stavi malo aluminija i stakla (koji nisu ništa puno skuplji u odnosu na plastiku), i odmah diže cijene za 20%? S6 Edge je trenutno atraktivniji od M9, ali ako HTC postupi pametno i stavi cijene kao i prošle godine sa M8 mogao bi se fino prodavati...

0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
R36 kaže...
spajder68 kaže...
Smiješno je što su slike bolje bez bljeskalice nego s bljeskalicom.

Slike su na svim fotićima, mobitelima, kamerama, slikalicama, fotografiralicama, slikovnim pamtilima... bolje bez blica nego s njim. Sve dok ima barem toliko svjetla da ekspozicija ne bude toliko duga da dolazi do zamućenja.

12 godina
markom63 kaže...

I onda se vi smijete Appleu i govorite da ima prenapuhane cijele, a vidi sad ovo, pa obični S6 (naravno osnovni od 32 GB) dođe kao iPhone 6 Plus, a o Edgeu da ne govorim... Sjećam se da su prošle godine svi ti top modeli bili podjednake cijene, oko 6100 bez ugovora, a sad S6 6900 a Edge 7400?? Kakve su to fore, Samsung konačno odbaci one jeftine materijale i stavi malo aluminija i stakla (koji nisu ništa puno skuplji u odnosu na plastiku), i odmah diže cijene za 20%? S6 Edge je trenutno atraktivniji od M9, ali ako HTC postupi pametno i stavi cijene kao i prošle godine sa M8 mogao bi se fino prodavati...

1) vecina (svi?) nasi operatori su retadirani i uopce ne treba obracati paznju na cijene koje oni stavljaju

2) samsung nije stavio malo aluminija i stakla vec je cijeli mob od aluminija i stakla koji su skuplji u odnosu na prijasnju plastiku 

nije rijec o obicnom staklu i obicnom aluminiju (staklo je gorilla glass 4 a taj tip aluminija se koristi prilikom izrade aviona i u space programu..)

za edge sam ocekivao da ce biti paprena cijena s obzirom na proizvodni proces koji moraju koristiti prilikom izrade tog mobitela

3) kakve su bile cijene M8 prosle godine? kontam da M9 nece biti nista znacajnije jeftiniji od S6 kod telekoma posto je rijec o flagship uredjaju

mislim meni je opcenito fascinantno kako se danas uspijeva utrpati stvarno brdo tehnologija i featura u tako malo pakovanje (danasnji smartwatchevi su jaci od mobitela od prije 3-4g..) po relativno pristupacnoj cijeni 

mobitel mi ima vecu rezoluciju od Full HD LED TVa od 46" i jaci mi je od starog Asus laptopa iz 2007...

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.3.2015 11:06 (Fanu).
10 godina
neaktivan

Pa M8 je koštao isto kao i S5, oko 6100 bez ugovora u Tcomu (tu cijenu je najjednostavnije promatrati). Naravno da je taj materijal skuplji i o tome nema ni govora, ali govorim da bi skuplji materijal za flagship u ovo doba trebao biti standard, a ne luksuz. 

0 0 hvala 0
13 godina

Izrada aviona i space program ahahaha. Tako je ip4 imao staklo od kojeg se rade vjetrobrani helikoptera pa je pucao ko lud. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
maks0806 kaže...

Izrada aviona i space program ahahaha. Tako je ip4 imao staklo od kojeg se rade vjetrobrani helikoptera pa je pucao ko lud. 

Hmmmmmm, zanimljivo, možeš li pobrojati koliko je helikoptera palo iz džepa pilota na kamen ili kakav beton onda, čisto da učinimo kakvu znanstvenu komparaciju?! 

Obzirom si pucanje stakla na iP4 uzeo kao light motiv, odnosno padanje iP4 recimo na asfalt, kamenje ili kakav beton kao relevantnu referencu, ha?!?!

ATJ Lučko
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice