Samsung Galaxy A5 2016

poruka: 533
|
čitano: 208.251
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Samsung Galaxy A5 2016

Bit će dobar, ali da će raditi najglađe, neće. Facebook i messenger uništavaju neflagship telefone. U tom budžetu bih ja uzeo Xperiu M5 zbog 50% više radne memorije i dosta jače procesorske snage što dobro dođe kod tih aplikacija. Razlika je primjetna. Lp!

Moj PC  
0 1 hvala 0
8 godina
Re: Samsung Galaxy A5 2016
Uzmi Nexus 5x

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pošto ovaj mobitel posjedujem nekih mjesec dana napisati ću svoje osobne dojmove. U kući pored galaxy a5 2016 imam lg g2 i galaxy alphu tako da ću reći nekoliko stvari u usporedbi sa dotičnim mobitelima. Za osnovne stvari poput fejsa, mail, viber itd. mobitel radi super i to čak i bolje od lg g2 i galaxy alphe koji na papiru imaju bolje procesore. Moram napomenuti da na galaxy alphi imam android 4.4.4, a na lg g2 stock lillipop 5.0.2. Kao velike prednosti galaxy a5 2016 bih istaknuo izvrstan ekran, odličnu bateriju sa kojom sa već kod prvog punjenja dobio 6 sati Sot-a i kvalitetu izrade. Mobitel u svakodnevnici (čitaj. fejs, mail, viber itd.) radi super. Nisam ima nekakva stucanja ili blokiranja. Međutim, postoji nekoliko stvari koje nisu najbolje, ali osobno mogu bez njih živjeti. Kao pravo mobitel nema LED lampice za obavijesti, kao drugo nisam baš zadovojan sa vibracijom kod tipkanja na tipkovnici jer nekako djeluje "jeftino" i kao treće mobitel definitivno nije za igranje igrica. Tijekom igranja igre WOT bliz znade grafika onako na sekundu stati. Ja sam mobitel nabavio u zalagaonici nov zapakiran za 1600 kuna. Za tu cijenu mi nije žao što sam ga kupio jer nudi ono šo mi treba,a to su super ekran, baterija i normalna fluidnost u radu bez nekakvih štekanja.  

8 godina
Recimo meni osobno nije bitna led notifikacija, vibru kod tipkanja i tako isključujem, a igrice ne igram. Nego reci kako radi recimo auto-focus na kameri i kamera općenito ?
12 godina
neaktivan

Autofokus je brz i nisam primjetio situaciju gdje bih morao duže vrijeme čekati da fokusira. Sa kamerom sam sve u svemu zadovoljan. Rekao bih da je kamera na razini galaxy s5, lg g3 i galaxy alphe. 

8 godina
Malo sam vidio fotke. Kamera je loša. Slab dinamički raspon, nekako loše boje i općenito bez veze.

2 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Meni je kamera odlicna , baterija super, ekran isto,ima par mana ali za te novce mobitel je i vise nego odlican :)

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Samsung Galaxy A5 2016

Razmotrit ću xperiu m5... al ovaj lg nexus ne bi. Zapravo nemam konkretni razlog osim šta mi se ne sviđa fizički :D

Ipak..još uvijek naginjem ovom mobu je mi se sviđa šta je baterija super i šta je fluidan. Al xperiu ću razmotriti zbog spomenutog 50% boljeg procesora.

Vidila sam da je malo skuplja na njuškalu, al nema veze.

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Samsung Galaxy A5 2016

Izbacila sam sony m5 iz igre i sad se razmišljam između huawei p9 lite i a5 samsung. čak naginjem ovom huaweiju.

Ima isto bolji procesor koliko sam skužila usporedbama. i mobitel super izgleda. ne super kao original p9, ali super.

Može mi neko reći koji bi mi bio bolji izbor između ova dva? Imam još par dana za razmišljanje :D

Ako ne..mogu pitat i na novoj huawei temi :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.6.2016 19:29 (ElephantInMe).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
dobar dan imam a5 ali 2015 zanima me kamera
znam osnovno o njoj ali samo me zanima ono staklo na njoj, jel ima zastitno staklo gorila glass 4 kao i na ekranu ili nedto drugo
imam masku na njoj ali sve jedno pitam da se nebi slucajno izgrebala kamera

0 0 hvala 0
15 godina

Ajde barem nešto, nadam se da bi ga unutar mjesec dana mogli očekivati i kod nas :)

Samsung Galaxy Note II :)
11 godina
neaktivan
mogli bi ja sam prije par mj. procitao da ce doci android v. 6.0 u hr 7 mj.
10 godina
protjeran
Samsung Galaxy A5 2016

Kad sam na Google Chromu nemogu npr. iti na fb-u pa otvoriti npr 24 sata i ponovo se vratiti...Mislim da imam više stranica otvorenih u taovima a ne da stalno upisujem adrese...

This time next year we'll be millionaires
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
Samsung Galaxy A5 2016

Rjepio sam gornji problem jel vam se mobitel dosta grije dok ga punite?

This time next year we'll be millionaires
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Samsung Galaxy A5 2016

Imam problem pa me zanima ako netko zna o čemu je riječ. Danas sve normalno radilo, sve dok nisam poslao poruku na whatsappu. Odem dolje da obavim nešto, vratim se gore, kad ono mobitel ne radi, niti se može upaliti.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Jel netko zna da li mu je stigao update na mobitel iz ht-a jer meni nije i jel se moze skiniti mm preko kompa?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Boixus Nois PS kaže...

Rjepio sam gornji problem jel vam se mobitel dosta grije dok ga punite?

Normalno je. Imas quickcharge, puno struje ide, energija-toplina

9 godina
neaktivan
gamer18 kaže...
Jel netko zna da li mu je stigao update na mobitel iz ht-a jer meni nije i jel se moze skiniti mm preko kompa?

Meni na tele2 ništa.

https://en.wikiquote.org/wiki/Mikhail_Bakunin
15 godina

Majku mu VIP je dobio 6.0.1. :( Barem prema Sammobile-u ... Valjda će uskoro i HT :)

9 godina
neaktivan
Mogu li vidjeti link gdje si to pročitao?
15 godina
GNU+Linux kaže...

Imas za skinuti na Sammobile

http://www.sammobile.com/firmwares/download/79244/A510FXXU2BPFC_A510FVFG2BPFC_VIP/

16 godina
Samsung Galaxy A5 2016

Izgleda da su se nakon zadnjeg update-a izgubile postavke kamere. Ako netko ima A5 2016 molim da provjeri, vise mi nema nikakvih postavki u kameri (rezolucija, nacini slikanja....) 

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
goranbm kaže...
GNU+Linux kaže...

Imas za skinuti na Sammobile

http://www.sammobile.com/firmwares/download/79244/A510FXXU2BPFC_A510FVFG2BPFC_VIP/

Ma čekam tele2 verziju.

12 godina
neaktivan
systemize kaže...

Izgleda da su se nakon zadnjeg update-a izgubile postavke kamere. Ako netko ima A5 2016 molim da provjeri, vise mi nema nikakvih postavki u kameri (rezolucija, nacini slikanja....) 

Ja sam povukao taj update i izgleda da je sve kako je i bilo. Evo SS

Pro audio equipment
13 godina
Kakao ti radi phone na MM naspram lollipopa?

Ima li kakvih poboljsanja, kako ti baterija gura i koji je chipset?
I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
12 godina
neaktivan
Samsung Galaxy A5 2016

Nisam još dobio MM , Ovo je još uvijek lollipop samo sam jučer dobio neku nadogradnju za njega. Na Tele2  sam. Oni izgleda kasne za drugima :S

Pro audio equipment
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Samsung Galaxy A5 2016

Bok, ovdje ima raznih Firmware za Galaxy A5 2016 (SM-A510F) http://samsung-updates.com/device/?id=SM-A510F dali mogu instalirati recimo firmware od Austrije ako je moj recimo VIP?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
manchy69 kaže...

Bok, ovdje ima raznih Firmware za Galaxy A5 2016 (SM-A510F) http://samsung-updates.com/device/?id=SM-A510F dali mogu instalirati recimo firmware od Austrije ako je moj recimo VIP?

VIP je afaik već počeo puštati svoj update. Samo u postavkama uređaja potražiš update.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.7.2016 17:18 (GNU+Linux).
13 godina
manchy69 kaže...

možeš koji hoćeš, ne znam otkud vam toliko strpljenje, a koliko sam upoznat, samsung ima najlaksi proces flashanja, pa i najsigurniji, i onaj ko nikad to nije radio lako bi se snasao ukoliko je to problem

odin je majka

a ako je toliko bitno da to bude neki hrvatski rom, uvijek se isti moze flashati kad isti izadje odnosno bude dostupan.

a ocekivao sam da ce neko dosad to odraditi preko kabla, pa da cujemo utiske, jer je ovaj phone bas interesantan

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice