trebao bi napravit neku sklopku koja ce se na neki kratki ulazni signal zatvorit...i bit zatvorena sve dok ju opet onaj isti kratki signal ne otvori...
ako je netko skuzio kaj mi treba i ima neko rjesenje ja bi bio zahvalan :)
trebao bi napravit neku sklopku koja ce se na neki kratki ulazni signal zatvorit...i bit zatvorena sve dok ju opet onaj isti kratki signal ne otvori...
ako je netko skuzio kaj mi treba i ima neko rjesenje ja bi bio zahvalan :)
da budem iskren, ovo sa relejem ne razumijem bas...i nekako mi ne odgovaraju dva tipkala...al hvala svejedno ;)
ocito ne mogu izbjeci relej...al tako nesto mi treba...nije kompliciran sklop tako da nije problem...sad sam nasao jednu shemu koja je jos jednostavnija od ove...
zahvaljujem
a šta bi trebao kontrolirat
zasad jos nista konkretno....uzo sam jedan stari mob i na konektore od vibre zalemio zice...daje 1.5V van...tako bi npr. sms-om mogu upalit svjetlo u akvariju i nahranit ribu :D
zasad jos nista konkretno....uzo sam jedan stari mob i na konektore od vibre zalemio zice...daje 1.5V van...tako bi npr. sms-om mogu upalit svjetlo u akvariju i nahranit ribu :D
jeb*no ... pazi na ribice...a s 2,4,6,8 ćeš moć upravljat ribom...
cilj mi je napravit neku novu verziju zmije, sa starih nokia :P
cilj mi je napravit neku novu verziju zmije, sa starih nokia :P
ta zmija bude na daljinski...ali prvo joj moraš izvaditi otrov o onda ju prebrikaj u igračkicu...mora skretati lijevo,desno,mora imati nitro i ljetno/zimske gume...
imas na netu gotove module za GSM upravljanje za naruciti...
Ako je samo to u pitanje predlazem timer od 19,99 kn u akciji u trgovackom centru....
imas na netu gotove module za GSM upravljanje za naruciti...
Ako je samo to u pitanje predlazem timer od 19,99 kn u akciji u trgovackom centru....
a sve se moze gotovo kupit..al nije to to...ne radim ja to iz potrebe nego iz zabave...
pretpostavljam da mislis na onaj timer koji ustekas u uticnicu, a na njega prikljucis npr. lampu?
Koji mobitel? Probaj s avr-om (atmega neki).
nokia 3410 mislim...
Ako je 3410 definitivno preporucujem koristenje izvoda iza baterije, koji sluze za serijsku komunikaciju. Uz max232 chip mozes tu i jos neke nokie spojiti ili na pc ili na mikrokontroler.
http://www.mytutorialcafe.com/Microcontroller%20Project%20Thesis%20Nokia.htm
Obavezno pogledaj.
Ček...sklopka.....e jbg meni izbacilo to prvo
Sorry my bad