Računalni "sustav"

poruka: 13
|
čitano: 2.877
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Računalni "sustav"

dali se moze nekako povezati dva računala, od kojih jedan nece imati ekran, da rade skupa, mislio sam ovako

na stolu mi je laptop spojen ethernet ili wifi vezom na acces point, na stari komp spojeni neki djelovi poput njegovog cd citaca, citaca za 3.5" diskete (imam puno starih dokumenata na tome) i tome slicno, hard disk, ram... u prijevodu da sve bude skombinirano, laptop + stari pc u jednu cjelinu, sa prikazo na laptopu, a kad mi dođe komp da ta dva kompa (stari i novi) stoje jedan do drugoga...

nadalje, zelio bih i da budu umrezeni i sa drugim racunalima u kuci, znaci u mrezi bi bila u pocetku stari komp i moj laptop, kad se vrate sa servisa jos 2 laptopa i, kad ga kupim novi komp...

ali da svi imaju potpuno umrezen sustav, svi hardovi se mogu kontrolirati sa bilo kojeg racunala, i, ako je moguce, da sa kompa se mogu spojiti, preko laptopa ili acces pointa, ne neku drugu wifi mrezu...

znaci, racunala u mrezi bi, nakon sto se svi uređaji vrate/nabave imala pristup

5 CD/DVD Citaca

1 Floppy drive

1 hard disk od 300-tinjak GB

1 hard disk od 150GB

2 hard diska od 200GB

2 wifi prijemnika

11 USB portova

1 printeru

1 skeneru

1 kopirki

2 para vanjskih 2.0 zvucnika

3 para integriranih (laptop) zvucnika

dali je izvedivo sve to spojiti u jedan "sustav"

I)0/\/7 I_3412/\/ 70 I-I4(I(, I-I4(I( 70 I_3412/\/

0 0 hvala 0
17 godina
Računalni "sustav"

Najlakse ti je da podijelis sve uredjaje na kucnoj mrezi, znaci windows sharing. Na mrezi ce imati ime nesto kao \\staripc\floppy i \\staripc\harddisk1 itd itd. I onda napravis mapping, na primjer H: na \\staripc\floppy I imas kao premanentnu stanicu u my computer.

Sve ostalo mozes kontrolisati kroz remote desktop. Pogledaj i na synergy http://synergy2.sourceforge.net/

Danas kada postajem pionir ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 9:33 (zeleni).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Računalni "sustav"

Sto ces shareati flopije, cdromove, usbove? Btw zvucnike nemozes shareati :)

Shareaj samo diskove/direktorije koji ti sluze ra razmjenu i to je to. Nemoj sve shareati jer je to sigurnosni rizik.

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Računalni "sustav"
bez brige, mreza ce imati svaku mogucu zastitu (WPA2-AES, mac filtering, Avast 5, firewall)
zelim sherat sto je vise moguce, mislio sam stari komp bacit negdje u ormar ili pod stol da ga koristim ko server, dok kompovi ne dođu laptop #1 ce biti glavni komp, kad svi diđu zelim da mogu, npr dok surfam pogledat neki filmic ili mp3 sa sestrinog laptopa, postat na laptop od stare neki dokument, citat cd sa servera...
znaci da sam na jednom, ali da imam osjecaj da su svi spojeni :)
citao sam u bugu da samo n routeri mogu sherati hard disk, dali to mogu access pointov
to do list: natjerat tnkaira da vrati magare, saznat bufferovo ime, izvalit bolesniju foru od mentalista, dat ivi zuti karton (on je meni 4) skrsit dannya i pirata u bc2,natjerat logica da kupi iphone
17 godina
1337Code_breaker kaže...
bez brige, mreza ce imati svaku mogucu zastitu (WPA2-AES, mac filtering, Avast 5, firewall)
zelim sherat sto je vise moguce, mislio sam stari komp bacit negdje u ormar ili pod stol da ga koristim ko server, dok kompovi ne dođu laptop #1 ce biti glavni komp, kad svi diđu zelim da mogu, npr dok surfam pogledat neki filmic ili mp3 sa sestrinog laptopa, postat na laptop od stare neki dokument, citat cd sa servera...
znaci da sam na jednom, ali da imam osjecaj da su svi spojeni :)
citao sam u bugu da samo n routeri mogu sherati hard disk, dali to mogu access pointov

Ajmo sad opalit jednu teoriju... sto ako dobijes neku baju na neki od tih kompova, a ta baja je toliko luda da brise fajlove okolo. Zamisli da ti se docepa svih zivih diskova koje je to sranhe. To se ne radi tako. Stavi se jedan ili vise share folder/diskova i u njima se stavi wr permissioni i to je to.

Sto se tice rutera koji mogu shareati disk, da, postoje ruteri sa usb portovima koji mogu shareati podatke sa vanjskih diskova, u pravilu su oskuplji :) Pogledaj Linksys WRT 160NL

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje
15 godina
neaktivan
ma nebrinem se zbog virusa, avast 5 mi nijednom nije zakazao, a radim backup redovito...
sustav ce vjerojatno biti dual boot, na winsima cu stavit neki dobar firewall i avast 5, a na linuxu samo defoult zastita posto vise i netreba, mreza ce imati wpa2-aes enkripciju, mac filtering i svako malo cu ja jos kortrolirati rucno racunala spojena na mrezu...
koliko kosta najjefitniji blueray citac, jer 21 gb zvuci vrlo primamljivo :)
to do list: natjerat tnkaira da vrati magare, saznat bufferovo ime, izvalit bolesniju foru od mentalista, dat ivi zuti karton (on je meni 4) skrsit dannya i pirata u bc2,natjerat logica da kupi iphone
17 godina
cca 100 €
15 godina
neaktivan
uff, previse
onda ostajemo na dvdu i cekamo red ray :D
mogu li otvoriti ovaj mali usb dongle sto imam, naci integriranu antenu, lemilicom ju maknuti, onda odrezem dio kabela od ove moje 5dbi i zalemim ga???
17 godina
1337Code_breaker kaže...
uff, previse
onda ostajemo na dvdu i cekamo red ray :D
mogu li otvoriti ovaj mali usb dongle sto imam, naci integriranu antenu, lemilicom ju maknuti, onda odrezem dio kabela od ove moje 5dbi i zalemim ga???

Mozes. Samo kvalitetno zalemi.

15 godina
neaktivan
eh, sad je tu jedan problem, NEMAM POIMA DI JE ANTENA ...
nemogu slikat pa da vam opisem
prdnja strana: uz zelenu plocicu na sto je sve montirano, ovdje imam jednu veliku metalnu plocicu (mislim da je ovo) i jednu manju crnu
straznja strana: na vrhu mala naranđasta plocica sa stranicama od oko 3mm i rupicom u sredini
jos neke jako sitne plocice

di je antena ?????
to do list: natjerat tnakira da vrati magare, saznat bufferovo ime, izvalit bolesniju foru od mentalista, dat ivi zuti karton (on je meni 4) skrsit dannya i pirata u bc2,natjerat logica da kupi iphone
17 godina
1337Code_breaker kaže...
eh, sad je tu jedan problem, NEMAM POIMA DI JE ANTENA ...
nemogu slikat pa da vam opisem
prdnja strana: uz zelenu plocicu na sto je sve montirano, ovdje imam jednu veliku metalnu plocicu (mislim da je ovo) i jednu manju crnu
straznja strana: na vrhu mala naranđasta plocica sa stranicama od oko 3mm i rupicom u sredini
jos neke jako sitne plocice

di je antena ?????

najvjerovatnije velika metalna plocica.

15 godina
neaktivan
onda to sutra nosim tetku na lemljenje, moji metuzalem je otisao na velika nebeska ognjista :-)
koji je najjeftiniji acces point da podrzava 802.11 b/g/n
to do list: natjerat tnakira da vrati magare, saznat bufferovo ime, izvalit bolesniju foru od mentalista, dat ivi zuti karton (on je meni 4) skrsit dannya i pirata u bc2,natjerat logica da kupi iphone
17 godina
Računalni "sustav"

Imas neke TP modele.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice