Nova ideja

poruka: 32
|
čitano: 10.511
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Nova ideja

Poštovani.

Evo osmislio sam hladnjak za procesor te bih vas upitao koji bi proizvođač najprije prihvatio ideju, znaći koji je postupak javljanja proizvođačima. Molio bih savjete ljudi koji su imali iskustva sa sličnime.

Rado bih vam stavio fotke, no to u svoje vrijeme Namigiva Evo malo ukratko da opišem, temeljeno je na pipline tehnologiji, i jako je slično današnjim hlađenjima no postoji jedna velika razlika za koju ja pretpostavljam da bi poboljšala odvod topline preko cijevi koje su na hladnjaku.

AMD Athlon64 X2 6000+, oc 6400, Sapphire HD3870 512MB GDDR4, 4 x 2Gb Kingmax, 800Mhz, Asus M2R32-MVP, HDD Segate 250Gb, 16Mb, Chieftec power supply 650W Turbo Series
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nova ideja

Prvo patentiraj ideju :)

17 godina

Znam da bi to trebao napraviti, ali fora je što to košta i potrebno je dosta vremena da bi se pokrenuo proces patentiranja.

No ako ima tko s foruma da bi htio biti sponzor te financirati ideju bilo bi lijepo da se javi na privatno

AMD Athlon64 X2 6000+, oc 6400, Sapphire HD3870 512MB GDDR4, 4 x 2Gb Kingmax, 800Mhz, Asus M2R32-MVP, HDD Segate 250Gb, 16Mb, Chieftec power supply 650W Turbo Series
17 godina
neaktivan
Nova ideja

Eto nemam savjeta ali želim reči svaka čast na poslu. Sad pazi da te ne pokradu i sretno ;) Tko zna, možda baš tvoj hladnjak kupim jednog dana.

Μολὼν λαβέ! "Swift as the Wind, Silent as a Forest, Fierce as Fire and Immovable as a Mountain."
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.9.2008 13:10 (reservoir dog).

0 0 hvala 0
17 godina
Nova ideja

Hvala na potpori Osmijeh Volio bih da se ukljuci Bug u sponzoriranje Osmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nova ideja

Jel si ti njega vec napravio ili imas samo ideju? Ako jesi voli bih vidjet slikice onako. Pa cak mozda i par testova ako moze Osmijeh

MSI Platinum P7N | Intel C2D E6750 | 2gb Kingston HyperX | 2 x 9800gtx 512mb | WD 320gb | Fortron 650w
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nova ideja

Mozda da posaljes mail nekim proizvodjacima, da imas nove ideje za poboljsanje kvalitete hladjenja, etc... te ako bi oni bili zainteresirani ugovorit neki sastanak, ili nesto online napravit.
Ugl sretno sa projektom

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Imam ga u 3D modelu, nije napravljen, jer kao prvo nemam materijala za izradu niti takvu opremu. Stavim slikicu no na njoj se ne primjeti razlika između ostalih današnjih hladnjaka.

Znaći glavna promjena na njemu je način spajanja cijevi na bazu hladnjaka, što se nevidi na slici Osmijeh Jer kada bih znaći i to prikazao slikom svi bi znali tajnu.

17 godina
neaktivan
Nova ideja

e svaka ti dala....da se i toga neko sjetio

i ja imam isto par slika...i modela....

al nezz kome se obratit...

kopirajte si ovo u potpis....ako misliste....da bi vistu trebalo ukinut....i da je kingmax definintivno....best buy na trzistu
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nova ideja

svaka ti dala. imaš potporu chucka norrisa!

q6600, 8800gt, 2gb ram, 500gb hdd, gigabyte p35 ds3....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nova ideja

Fantasticna ideja... samo napred s tim, al nikom ne salji svoje ideje dok ih ne zstitis autorskim pravima na bilo koji nacin (mi ti na forumu mozemo biti svjedoci da si se ti prvi toga sjetio Smijeh) al ne vidim problem zasto bi ti to bilo toliko tesko izvodivo.... nadji sebi stari hladnjak od Yuge npr. skini sebi limove, ismirglaj ih i malo dotjeraj, jedini problem bi bila osnova za hladnjak i bakrene cijevi... malo se oko toga informisi vidi kako bi se mogla napraviti za odredjeni tip socketa!! Clockaj proc. pa vidi do koje ce vrijednosti da ide... Zahebi Big Tayphoon i ostale kreme... ubaci malo ledica i to je to..!! zelim ti sve najbolje u daljnjem radu!!!

0 0 hvala 0
17 godina
Nova ideja

Uz ovaj hladnjak imam i još jednu ideju koja je realizirana, radi se o načinu spremanja CD-ova i DVD-ova. Stavio bih slike, ali tada bi ideja sigurno bila preuzeta od nekoga.

Sama izrada je jednostavna i jeftina za proizvesti, kada bih uspio pronaći nekoga za sponzoriranje patentiranja te proizvođača, proizvod bi koštao oko 20kn. Siguran sam da bi proizvod

bio jako dobro prodavan, rekoh jednostavan je i svi bi se lupali rukom u glavu kako se toga nisu oni prije sjetili Osmijeh

Ajmo ljudi sigurno među članovima foruma ima nekih poduzetnika koji bi pružili nama, mladim inovatorima priliku da pokažemo svoje ideje, a da nas nitko ne pokrade

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Sretno. Sviđa mi se "nacrt" (gornji post sa fotografijama).

Intel Core 2 Quad Q6600 , 4x2.4GHz, socket 775, 8Mb, DDR2 4GB (2x2GB kit) PC8000 (1000MHz) OCZ, Platinum XTC, DC kit, VGA Ati Radeon HD 4870, 512Mb GDDR5 256bit, Dual DVI, PCI-E
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.9.2008 13:44 (stoncin3).
17 godina
a koliko bi uopće koštao ovaj tvoj "genijalni" hladnjak?
nije na nama da odlučujemo tko će umrijeti a tko živjeti.već da iskoristimo preostalo vrjeme najbolje što možemo.
17 godina
neaktivan
Nova ideja

prvo se javi u HZN (www.hzn.hr), a tek onda proizvodacima hardware-a.

ja sam kontaktirao s nekim iz Intela na nekom forumu, tj. kod njih na webu sam se javio na neki mail i brzo je stigao reply tako da ne vidim zasto bih imao problema s kontaktima.

medutim, prvo patentiraj proizvod/ideju!

lp i sretno,

sasa

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
evo nešto sam ti našao
Google nudi 10 milijuna dolara za ideju koja će promijeniti svijet.
http://www.vecernji.hr/home/tehno/3174091/index.do
nije na nama da odlučujemo tko će umrijeti a tko živjeti.već da iskoristimo preostalo vrjeme najbolje što možemo.
17 godina
unknown kaže...
a koliko bi uopće koštao ovaj tvoj "genijalni" hladnjak?
 Hm... To bi trebalo ovisiti o proizvođaču, znaći koliko bi koštala proizvodnja i sve ostalo. No slični hladnjaci se prodaju za više od 200kn.
Sve ovisi kakve bi performanse nudio, probati ću napraviti neki svoj prototip pa ću vidjeti.
Zanima me par stvari, gdje kupiti bakrenu pločicu koja bi služila za bazu znaći visine 1.5cm, te širine 4cm~5cm. Te bakrene cijevi promjera 0.5~0.8cm, limove i ostalo imam.
Bilo bi poželjno da se trgovina nalazi u Varaždinu ili da se može naručiti preko dostave
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.9.2008 15:08 (Branimir2412).
17 godina
neaktivan
Nova ideja

Probaj kod sakupljača sirovina, sigurno imaju bakrene ploče.

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Poslo sam coolermasteru ovaj tvoj plan za vent i dobio 1500 Kn.

Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
17 godina
neaktivan
Nova ideja

Ma zeza.

Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
unknown kaže...
evo nešto sam ti našao
Google nudi 10 milijuna dolara za ideju koja će promijeniti svijet.
http://www.vecernji.hr/home/tehno/3174091/index.do
  Da, njegov hladnjak će uistinu promijeniti svijet!Smijeh 

A autoru teme svaka čast na ideji kakva god on a bila. 
FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 1.8GHz; ASUS EN7300GT SILENT @ 500/930; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.9.2008 22:40 (scorpion667).
17 godina
neaktivan
Zanimljivo.
Nadam se da ćeš i uspjeti s ovom idejom.
Pokušaj ga napraviti i isprobati da vidiš kako funkcionira taj tvoj hladnjak.

Ovu ti ideju više nitko neće oduzeti, mi smo svjedoci...
Nema pitanja na koje ne postoji odgovor.
17 godina
neaktivan
pc-haker kaže...

Ovu ti ideju više nitko neće oduzeti, mi smo svjedoci...
ili lopoviSmijeh
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
17 godina
neaktivan
Nova ideja

Čestitam na ideji i nadam se da ćes uspjeti realizirati projekt...

Evo jedan savjet za izradu modela...

Vidim da ti ide 3D modeliranje...

Izradi 3D model baze i cijevi, odi do jednog tokara i daj mu da ti napravi bazu a kod drugog da ti sredi cijevi (oblikuje kako si zamislio i pripremi za spajanje s bazom)... Sve ovo te neće doći preko 300-400kn, mozda i jest malo puno ali ipak moraš nešto uložiti da bi profitirao...

Aluminijske listiće će biti malo teže za nabaviti ali nije problem manipulirati njima tako da to možeš i sam ako si imalo spretan s alatom...

Nadam se da sam ti bar malo pomogao...

Sretno...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nova ideja

da...odi kod nekog tokara...iako..on mozd nece hladit(hladnja...ako ga uspijes napravit) onako kako bi trebao..jer tokar sigurno nezna cemu bi to trebalo sluzit..naci...ako ga testiras...i ako rezultati budu losi.....misli na to...da je to sklepano..kako-tako...jer..ni jedan tokar nemoze spojit cijevi i finove i bazu onako kako napravi masina u tvornici

kopirajte si ovo u potpis....ako misliste....da bi vistu trebalo ukinut....i da je kingmax definintivno....best buy na trzistu
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Nova ideja

Tu si malo zabrijao, jer su heatpipe-ovi sve samo ne obične bakrene cijevi. Pozitivno je da se netko bavi s time, ali moraš i znati neke stvari:

Heat  pipe  je  cijev  ispunjena  tekućinom  pod  niskim  tlakom,  tako  da  isparava  na  nekih  40-45  stupnjeva,  plin  odlazi  u  vrh  cijevi,  gdje  se  kondezira,  a  kondezirana  tekućina  se  vrača  prema  procesoru  (vjerojatno  gravitacija?).  To  je  sistem  kao  u  hladnjaku,  samo  bez  kompresora.

Za  tko  nešto  izvesti  ćeš  morati  pronaći  karakteristike  plina  za  klimu  i  nekoga  tko  ti  može  cijev  vakumirati,  te  napuniti  točno  određenom  količinom  plina,  te  zalemiti  vrh.

Inače,  požuri  s  tom  idejom,  ja  sam  neko  vrijeme  razmišljao  o  korištenju  pletierovog  elementa  između  hladnjaka  i  procesora,  na  načina  da  je  procesor  na  30  stupnjeva,  a  hladnjak  na  70,  pa  bolje  disipira  toplinu.

Zaključija  sam  da  se  ne  isplati  razbijat  glavu  i  pola  godine  poslije  vidio  takav  hladnjak  u  Bug-u,  samo  je  još  dodana  kontrola  snage,  kako  se  procesor  ne  bi  ohladio  previše  ispod  sobne  temperature  (radi  kondezacije).

0 0 hvala 0
17 godina
Nova ideja

Evo da napravim update.

Znači pošto nisam bio u stanju napraviti svoj prototip da isprobam, a niti nemam novaca za patentiranje ideje. Poslao sam svoj prijedlog ljudima iz Arctic Cooling-a.

I lijepo uredno su mi se javili i nakon što sam poslao fotke dobio sam idući odgovor:

"Thanks a lot for the pictures. The concept looks interesting, but unfortunately it doesn't work since the heatpipes do not work at their ends. This means that the first and the last 10mm of a heatpipe cannot work for evaporation nor condensation."

Znači da sam se prevario što se tiče rada samog hlađenja. No evo par slikica.

AMD Athlon64 X2 6000+, oc 6400 || Sapphire HD3870 512MB GDDR4 || 4 x 2Gb Kingmax, 800Mhz || Asus M2R32-MVP || HDD Segate 250Gb, 16Mb || Chieftec power supply 650W Turbo Series
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.11.2008 16:12 (Branimir2412).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pa to ne znaći da možeš odustat. Samo to popravi i ako uspiješ opet im pošalji.
Potuku se Jacques Houdek i Walker, teksaški rendžer. Walker udari Jacquesa kružnim, a ovaj se zavrti oko svoje osi i usiše sve oko sebe.
17 godina
Nova ideja

Te još neke...

AMD Athlon64 X2 6000+, oc 6400 || Sapphire HD3870 512MB GDDR4 || 4 x 2Gb Kingmax, 800Mhz || Asus M2R32-MVP || HDD Segate 250Gb, 16Mb || Chieftec power supply 650W Turbo Series
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nova ideja

Žao mi je što ti ideja nije prošla

i ja sam si zamislio jedan hladnjak ali nisam tako vješt s 3D projekcijama

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: