Ekipa lijep pozdrav.
Mozda ce Vam se ucini cudno sto zelim to napraviti, ali najjednostavnije mi u ovome trenutku zvuci.
Dakle Dok sam imao jedan hdd, bio je podijeljen na 4 particije:
1. System
2. Podaci
3. Page File
4. Temp
i sve mi je to i vise nego dobro radilo. Medjutim problemi su se javljali nakon nekog vremena koristenja racunala (mjesec, dva...) naime jako je usporavao i programi su se medjusobno "gusili".
Inace bavim se programiranjem, grafikom, ponekad volim i pokoju igru zaigrati, ali kada se sve to stavi na jednu instalciju windowsa to bas i nije najsretniji izbor. Nakon instalacije visual studia, photoshopa, par novijih igara, programa za pregled videa, obradu texta i sl, uz obavezni firewall, antivirus i sl. Sve to uspori komp i programi ne rade bas u punom "pogonu".
Buduci da sada imam 3 fizicki odvojena hard diska, dosao sam na ideju da ih nekako spojim unutar racunala, ali na nacin da se medusobno ne vide. Da imam tri prekidaca izvedena na prednju stranu kompa i da prije ukljucivanja kompa odaberem koji hdd ima struju.
Tako bih si rijesio jedan hdd sa windowsima za net, igru, drugi hdd za programiranje, a treci za obradu video materijala.
Primjer: zelim nesto programirati pritisnem prekidac broj 2 i zatim ukljucim komp i podizu se windowsi na kojima je samo instairan visual studio.
Da li mi mozete pomoci oko toga?
Unaprijed hvala svima.